[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Dallas Buyers Club
Az idei év oscar esélyesei mellett tartottam egy kis szünetet, a tavalyi nyertesek egyikének bepótlásával (bevallom, akkor nem érdekelt se a film, se a színész, most az Interstellar miatt tettem kivételt, és milyen jól tettem). A film erős dráma, az AIDS, a betegek, de főlek azok kezelése és a gyógyszer ipar(maffia) módszereiről mesél. És bár a valóságot kicsit túlromantizálták, azért ijesztő bele gondolni, hogy ez a forgatókönyv megtörtént események és beszámolók alapján készült.
Magát a filmet/történetet is jelölték, végül a fő és a mellékszereplő díját sikerült elhozniuk. És mivel a film igazán két szereplő körül játszódik, azt hiszem ez a legjobb ajánlás, ami létezik. A két színész, Matthew McConaughey és Jared Leto, életük egyik legnagyobb szerepét hozták (az külön sokkoló, milyen mértékű átváltozáson estek át a film előtt). Aki a történet ellenére (vagy amellett) kedveli a karakter drámákat és a lenyűgöző színészi játékot, és elviseli a gombócot a torkában, ne hagyja ki, nem véletlenül lett díjazva.