106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
fonak #88431 Kalózöbölben már elég régen. -
Interstellar - 6/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet, h igaza van.Ahogy Nolan szerint a Drake egyenlet vége =1. -
SzinesGeza #88429 Erre azt szokták mondani: mindenki magából indul ki! ;) -
Mert lehet is egy filmhez objektívan hozzáállni. -
SzinesGeza #88427 Arra céloztam, hogy bármit képes szétoltani.
Egyébként - annak ellenére, hogy (jó értelemben) óriási arcnak tartom, szakadok a humorán - a hozzáállása a filmekhez minden csak nem objektív.
-
Prof William #88426 Én is onnan veszem észre hogy már tölthető az új film, hogy hirtelen megszaporodnak a kritikák. :) -
mar lehet kapni a viragboltban bd-n -
Nyilván. Egy filmről egy időben készült viszonylag sok kritika, mindig az aktuális sláger torrentet tükrözi :P -
Mentol #88423 Tán lehet már "kölcsönözni" jó minőségben ezt az Interstellar, hogy most a csapból is ez folyik? -
hapi #88422 interstellar 9/10
Ha az órát ott helyben olvassa le 10 lett volna. :)
De komolyan nagyon jó film, hangulata van és ez ritka nagyon. A végén meg azt hittem megy tovább a story olyan gyorsan eltelt a 3 óra :) -
Amúgy pont nem. -
Erősen ajánlotta! -
SzinesGeza #88419 Mit szólna? Szétfikázza ahogy szokta! :) -
XD -
Nekem libabőr szokott lenni de tudom a lúd is ugyan az az állat,
amúgy ott gyakorlatilag ugyan az a dokkoló zene van csak kicsit remixesebb verzióban ha jól hallottam ki belőle.
-
Nekem bejött nagyon az a dokkolásos rész, meglestem vagy 10x :D -
Hát pont az nem volt például lúdbőrös.
Sokkal izgalmasabb volt ilyen szempontból a hősünk zuhanásakor. -
juj az nagyon durván jó rész volt :D -
Rony94 #88413 Még a dokkolós rész se volt "lúdbőrös"? Én ott rendesen izzadtam. :(
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
1-2 momentum rémlik, de csak a hangszerelés miatt, h mennyire jó volt, viszont semmilyen dallam nincs meg pedig tegnap néztem. Majd meghalllagatom az OST-t. Az biztos hogy funkcióját tekintve jó volt mindig, de nem égett be az agyamba.
A film nagyon jó volt, s rettentően bánom hogy nem moziban láttam. BR verzió előrendelve. -
No, majd ~1 hónap múlva, mikor már kicsit kopott a fíling, ránézek megint - lehet, hogy tegnap jobban érdekelt a történet, mint a zene :))) -
Egytucat zene az volt, amit a 12 év rabszolgasághoz, vagy az Acélemberhez szerzett. Ez viszont nálam epic volt, filmzene így régóta nem fogott meg, néhol volt hogy a képre már nem is figyeltem :) -
Moziban pedig nagyon libabőrösek voltak az adott jeleneteknél, főleg az orgonások. Én speciel utálom, ha egy film hangos (itthon lejjebb tekerem, az nem gond, de moziban nem sokat tudok tenni ellene), de ezeknél a részeknél egyáltalán nem bántam hogy üvöltött a zene, hatásos volt
Ezeket szoktam hallgatni magukban is (a hullámok, az üldözés, meg amikor vissza akarják szerezni a hordozót), az átvezetők jellegtelenebbek. A tik-takolásos téma jó ötlet volt.
Fekete lyukhoz: ha elég nagy tömegű a lyuk, akkor lehet olyan finom is az átmenete az eseményhorizontnak, hogy meg sem érzi az ember, nem hal rögtön bele, de kiszabadulni nem tud többet. Itt is ilyesmi lehetett, aztán nyilván már beavatkoztak hogy ne nyúljon spagettivé.
Ha valaki hajlandó olvasni, akkor ajánlom Stanislav Lemtől A kudarc-ot, abban van egy olyan fekete lyukas időmanőver leírva, hogy négyszer kellett elolvasnom hogy megértsem. -
Interstellar - 7/10
Kivi vok mit szólt hozzá a Szirmai. -
Az tényleg érdekes volt hogy Zimmer tolta alá a score-t mivel tudjuk hogy ilyen egy kaptafa zenéket nyomott az utóbbi időben, ezért is meglepett hogy ez mennyire jól sikerült, sőt majdnem hogy a jobb a zene mint a film kategóriába esik ez egész.
-
Dean Winchester #88406 köszönöm mindenkinek a segítséget, ez az ! -
Én meg ippeghogy meglepődtem, hogy a zenét ő faragta, mert annyira súlytalan volt a számomra - olcsónegytucat zene volt, nem is emlékszem egyetlen "lúdbőrös", vagy vérpezsdítő taktusra sem [pedig tegnap néztem meg a 170 percet, és a zenékre odafülelek].
Az Űrodüsszeiás utánérzésű-koppintású két apró szösszenet nem ér, mert azt nem is ő találta ki. -
Interstellar
Összességében jó volt, bár az érzéseim vegyesek. Először is kár, hogy az egész istenverte szereplőgárdából kizárólag McConaughey karakterének kellett elvinnie a filmet. Többiek néha így feltették a kezüket, hogy "én is itt vagyok ám". De még TARS-nak is majdnem komolyabb karakter jutott, mint az állítólagos főszereplőknek. MM felnőtt gyerekei voltak a kritikus pontok, Ben Affleck öccse kukoricát oltogat, a csaj meg...hagyjuk is. Inkább hagyták volna meg a gyerekszínészeket. A vége pedig totális facepalm számomra. Már vártam mikor vezetik át finoman egy Biblia magyarázattá a sztorit, bár így se volt piskóta.
Szóval kb. a felétől nálam átesett az egész film egy keserű szájíz oldalra, pedig marha jól indult. Ha nem tudnám ki rendezte, nem Nolanre tippelnék az biztos. És hogy ez lett volna a tavalyi év legjobb vizuális munkája? Minden kétséget kizáróan NEM, bár minőségében nem lehet rá panasz. Az OST viszont elképesztően jól sikerült, megkockáztatom hogy a legjobb Zimmer-kompozíció, amit Nolannel közösen vállalt eddig. -
Ez nem is annyira hülyeség. Ugyanis a földön állva szinte semmi különbség nincs a fejedre és a lábadra ható gravitáció között. Fekete lyuk környezetében viszont a szingularitás felé haladva centiméterenként milliószorosával növekszik a gravitáció. Ez megmagyarázza a spagetti effektust, vagyis a vonallá nyúlást. Foglalkozott ezzel a témával tudományos folyóirat is, de azt mégsem lehet pontosan megmondani hogy tényleg vonallá nyúlna-e az emberi test, hiszen ezt tesztelni lehetetlen. -
hiper KOCKA #88402 Egy régi 80-as évekbeli sci-fiben máshogy nézett ki az a fekete lyukba esés... a sztoriból kb. annyi maradt meg hogy valamelyik N jelű spirálgalaxis közelében tartózkodott egy űrhajó tele emberekkel, és egy Cerberosz nevű fekete lyuk mellett akartak ellavírozni. Egy hibás manőver és el is kezdtek zuhanni felé. A vicces az volt, hogy a fekete lyuknál óriási különbség volt aközött a gravitáció között ami a fejükre hatott és aközött, ami a lábukra.
Így a testük felső része megnyúlt több kilométer hosszú vonallá, míg az alsó részük normál alakú maradt, de ahogy közelebb kerültek a nagyobb gravitációhoz az is fokozatosan kezdett megnyúlni. Gyakorlatilag egydimenziós vonalként dzsaveltek bele a lyukba, így távoztak az örök vadászmezőkre. Persze ez még az akkori kor sci-fije volt, de érdekes volt az akkori technikai lehetőségek mellett. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igen max. azért érthető, mert akik nagyon fontosak egymás számára, azok néha megérzik, hogy él-e, hal-e a másik, vagy hogy mi van vele és lehet ez alapján könnyebben be tudták mérni (mármint a köztük lévő kapcsolat alapján, amit mi szeretetnek titulálunk, de lehet tök más is, valamiféle sugárzás, telepátia, ösztönös tudomisénmi, ami a magasabb dimenziókban látható is, vagy mérhető). DE azért így is nyálcsöpögős volt.
Persze az is lehet, azért a lányát választották, mert ez a kapocs elég volt számára, hogy küzdjön teljes erejéből és tegye a dolgát, járja az utat, amit ők már tudtak hogy járni fog. A lánya volt a pszichikai mozgatóerő számára. Sosem adta fel, egy percre sem.
-
De volt:
Először azonban nem ehhez mentek. -
Nála az őszinteségi érzékelő van 100%-on :) -
SzinesGeza #88398 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem a szeretet volt a legnagyobb erő, hanem a szeretet volt az a kapocs apa és lánya között ami lehetővé tette, hogy az 5. dimenzióban átküldhesse az üzenetet. Egy vadidegennel ez nyilvánvalóan kisebb eséllyel valósult volna meg. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Meg mert a szeretet a legnagyobb erő a zuniverzumbaaa (broáfff)..."
Allitsd az emotional sensitivity-t 90%-ra kerlek!!! :D -
Eseményhorizont brada! Az idő és tér és anyag és sugárzás ott furán viselkedik.
Másrészt sok elmélet szerint a lyukak csak átjárók csupán más dimenziókbam vagy antitérbe, ahol fehérlyukak ezek a túloldalon stb.
Lényeg a lényeg, hogy őt már várták és előkészítették számára ezt az utazást a jövőből, meg a könyvtárat is, hogy elvégezhesse a feladatát. Így juthatott be "élve" (ez ugye relatív). Meg mert a szeretet a legnagyobb erő a zuniverzumbaaa (broáfff)...
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na akkor megis fekete lyukba repult be. Aminek ugyebar vegtelen a tomege es ami oda bemegy az velhetoen... hát kimulik. Legalabbis a tudomany jelenlegi allasa szerint, nem? -
Azt azert en mindenkepp fenntartanam a film javara, hogy NEM tudhatjuk -mert nem bontottak ki a filmben- hogy milyen allapotban van a Fold. Ergo ha egy iro nekem azt mondja, hogy ebben a sztoriban a Fold bizony elhetetlen hely lett es a faj fenntartasara egyetlen eselyunk a csillagok kozott van, akkor azt azert el tudom hinni Neki.
Joindulatuan nem volt ez a tema melyen fejtegetve, igy ezt lehet barmilyen tudomanyos hozzaallassal vitatni, de sztem nem erdemes.
Ahogy a kolonizacios problemakat sem. -
De. Az volt az a szép fényes (az akkréciós korongja miatt), ami körül a lehetséges bolygók is keringtek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A másik univerzumba az elején a féreglyukon keresztül érkeztek. Mc a végén fekete lyukba repült bele (a robot után), annak belsejében hozták létre a Tesseractot (az ötdimenziós könyvespolcot). Mivel sem ez, sem a féregjárat létrehozása nem volt probléma a jövőbelieknek, ezért nem okozott problémát a végén a fekete lyukas Tesseractból a féregjárattal a Szaturnuszhoz visszavinni Mc-t sem.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.16. 12:12:13 -
Nem volt szo benne sehol fekete lyukrol?