106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha már a nevét említjük, akkor írjuk helyesen: Kurosawa Akira
    Ugyanis a japánok ugyanúgy írják a nevüket, mint mi: vezetéknév elől és utónév végül.
  • Rony94
    Hogy lehet összekötni Nolan-t a művészettel? Nem értem.
  • CalebJoe
    Egyik hanem e legnagyobb hatású rendező, producer, író Akira Kurosawa, több művészet van az ő műveiben mint az összes mai overrated Nolan meg Birdman féle szarokban csak hát sajnos nem ebben a generációban élt és dolgozott ezért sokan még csak nem is hallottak róla, de a bölcsészkaron biztos ismerik.
  • IMYke2.0.0.0
    Yogos :)
  • Jakuza1
    Pontosabban "Yo"jimbo :)
  • n000rbi
  • Jeffjohnson
    Ez nagyon jó!
  • IMYke2.0.0.0
  • Mentol
    Ja, én is inkább megvárom a szinkronos verziókat, mert kényelmesebb, és nekem sem ad annyi pluszt az eredeti hangsáv, hogy aztán a feliratot bogarásszam (főleg a pl. már említett akcióközpontú képregény adaptációknál - vagy a cselekmlényre figyelek, vagy a feliratot olvasom...).
    CSAK MONDOM!

Amúgy, nekem sokkal jobban tetszett a Kapcsolat, mint eza zInterstellar.
  • Bokafix2
    Backcountry (2014)

Újabb medvetámadásos thriller de lapos és unalmas, a végén van egy kis akció és ennyi. Ez némileg betudható annak hogy a történet teljes egészében true story dehát ezeknek ez a hátránya. A színészek is semmilyenek voltak. Az a kettő.

3/10

• Tikal #88581
    nem csak bölcsészeknek...

• LasDen #88580
    Nem
  • hiper KOCKA
  • IMYke2.0.0.0
    Értem, tehát nem hiszed el.
  • LasDen #88577
    Nem
  • IMYke2.0.0.0
    Hiszed vagy sem, nem negatív felhanggal írok ám :)

Ebben a topikban nagyrészt mindenki kifejti így vagy úgy a véleményét egy adott filmről, rendezőről, színész(nő)ről, satubbi - na, egy ilyen véleményező topikban elővenni és firtatni a véleményezés jogát egy kissé paradoxon :)
  • LasDen #88575
    nem szapulok senkit. Szóba került a dolog, így kifejtettem, hogy nem értem az ilyet. De részemről itt vége...
  • IMYke2.0.0.0
    Pont annyira akarom bebeszélni neked, mint amennyire te leszarod - az a helyzet viszont, hogy nem hiteles, ha közben épp azért szapulod azokat, akik ezt-azt leszarozzák, amiért véleményt alkotnak, miközben felőled aztán alkothatnak véleményt...
  • LasDen #88573
    ne akard be beszélni, hogy én megmondom nektek, hogy mit csináljatok. Én NEM akarom megmondani nektek. Mondtam már kurva sokszor, hogy PONT LESZAROM. Csak elmondtam a véleményem.
  • IMYke2.0.0.0
    Én - talán ködösen fogalmaztam - a két J. J.*** Abrams producerelte űrszekerekre gondoltam...

*** = hú, wazz, hirtelen Yar Yar Binks jutott eszembe...
  • Totti5
    Nincs arra idő vagy érv, hogy ne kedveljem, hisz nincs más, nincs sorozat egy jó ideje így új Star Treket a mozifilmektől kapok. Minden filmet, sorozatot aminek a címében Star Trek van kedvelem és sokszor megnéztem és még sokszor meg is fogom. Sok film jött ki, amik közt voltak ilyenek és olyanok, a szívonal sosem volt volt egyenletes, és megvannak a kiemelkedően kedvencek és azok amik "csak" a jó kategóra, de rosszat vagy olyat h inkább ne egyikre sem tudok mondani. ( Stargate szintén ilyen )
  • IMYke2.0.0.0
    Vitathatatlan, hogy Nimoy emelt a színvonalon.
    A többire viszont bárcsak ne emlékeznék még csak haloványan is...
  • Totti5
    "Persze, Totti5 majd megvédi az újakat is"

Direkt nem akartam a témába egy szót sem írni, mert már kibeszéltük. Várom a Star Trek 3-at és örülök neki hogy Leonard Nimoy utolsó szerepe Star Trek volt, kellemes lesz visszanézni mindig ezt a két részt amiben utolájra láthattuk akció közben Spockot. Szép búcsú és lezárás.
  • IMYke2.0.0.0
    Agyoncsapod a saját szavaidat:

"Nem igazán tudom miért nyérvákol mindenki minden kis szaron." - írod, majd rögvest utána: "Ha szar film szerinted akkor legyen szar."

Tehát, megengeded, hogy sírjon mindenki, de aztán jól lebxod őket érte. Döntsd el végre, hogy mit akarsz!
  • LasDen #88567
    Ellentétben sokakkal - kb mindenkivel - (és most nem azt mondom, hogy ez a helyes megközelítés) én nem akadok fenn minden szir szaron, meg nem hasonlítgatom a filmeket. Ha adaptációról van szó, akkor sem döglök bele ha nem úgy van, mint az eredeti. Persze, nem tetszett, hogy Mandarin egy idióta (mégha részben ki is javították) volt a Vas 3-ban, de nem sírtam oldalakat utána. Nem igazán tudom miért nyérvákol mindenki minden kis szaron. Ha szar film szerinted akkor legyen szar. De ne azért, mert az előző 10 film és sorozat X éve teljesen más világ volt. Leszarom. Azok is értékelhetők, ez is, felesleges szócséplés. Ahogy ez is...:(
  • Jakuza1
    Na igen, nem volt egy nagy durranas.
    De mostanaban Willtol megszokhattuk, hogy nem igazan sikerul belenyulnia valami jobb fajta filmbe. De azert meg ez is jobb volt egy fokkal, mint a fiaval jatszott sci-fi borzalom.
  • IMYke2.0.0.0
    Van ez így.
  • LasDen #88564
    Én láttam a sorozatokat, filmeket és mégis tetszett a 2009-es ST. :OOOOOOOOOOOOOOOO MAGIC....
  • IMYke2.0.0.0
    Ne értsd félre amit írok: épp azért tetszhetett fenntartások nélkül, mert nem láttad a sorozatokat és a korábbi nagy filmeket.
    Persze, Totti5 majd megvédi az újakat is, de nekem megvan a saját, külön bejáratú véleményem a lenseflare-orgazmusos új filmekről...
  • Rony94
    Ízlések és pofonok. Nekem tetszett az Abrams-féle Star Trek. (a sorozatot nem láttam, de tervben van, annyit tudok rólahogy az teli van belső mondanivalóval)
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.03.23. 18:45:37
  • IMYke2.0.0.0
    Az új Star Trekek...
  • LasDen #88560
    nem is akarok meggyőzni senkit. Akinek ez v az tetszik, nézze úgy. Pont leszarom (ahogy szinkronos e v sem :D). Csak véleményt cseréltünk...

AMúgy de. Azon a filmen az se segít sajnos...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.03.23. 18:00:05
  • Rony94
    Egy Star Trek-nél se mindegy hogy most eredeti nyelven hallgatod Benedict Cumberbatch fantasztikus orgánumát vagy csak egy átlagos magyar szinkront. Mindegy, eddig nem győztél meg. :)
  • LasDen #88558
    minek nézzek egy interstellar, Marvel féle blockbustert eredeti nyelven? Ezekben a filmekben nem ezen van a hangsúly, ergo olyan hűű de nagy pluszt nem ad. Ne értsetek félre, szoktam felirattal nézni filmet, csak nem olyat, ahol mindegy, hogy azt hallom, hogy "My name is James Tiberius Kirk" vagy hogy "... Kirk vagyok". Jelentéktelen, hogy magyarul v angolul szólal meg....
  • mégvadabbdisznó
    És attól nagyobbra kell értékelni valaki színészi teljesítményét hogy a magánéletében áldozat? Annak mi köze a filmhez? Ha egyszer szarul színészkedik miért hivatkozzunk arra hogy nehéz élete van?

Teszem azt el kéne neki játszania egy vidám fickót egy vígjátékban akinek egyesben van az élete. Ő ezt szarul alakítaná. És erre te azzal jönnél hogy hát nem volt ez annyira rossz teljesítmény, mivelhogy a magánéletben nagyon rosszul megy sora, több barátját is elvesztette, meghalt a kislánya stb...

De ez hibás konklúzió, mert egy filmben a néző nem a szereplő magánéletére kíváncsi hanem arra a karakterre amit a vásznon eljátszik. És ha ez nem sikerül, övön aluli a rossz sorára hivatkozni. Mivel azért színész hogy a kamera előtt kikapcsoljon mindent és csak a szerepére koncentráljon. Ha ezt nem tudja megtenni akkor meg ne vállaljon filmet és megkíméli magát egy bukástól.
  • DantszEE
    Inkább azt akarom mondani, hogy ez a film Reevesnek egy afféle "ajándék". Ha nagyon hasra csapott szinonimát akarok.
    Az "i'm back" kántálás sem hiába van jelen a filmben. Szimbólum arra, hogy a sok szar után kezd talpra állni színészünk.
  • Shep
    Hát csak ő, vagy 30 éve folyamatos csúszásban van :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.03.23. 16:08:45
  • tommygear
    akkor nézzed csak szinkronnal
  • Tikal #88553
    aztaku, remélem vicc...
  • Rony94
    Bocs, de ez így baromság ahogy van!

A színészi játékhoz hozzájárul a személy eredeti hangja is. Hadd ne mondjam hogy ez leginkább a drámákban észrevehető. Én elhiszem hogy vannak igényes és minőségi magyar szinkronok (most a legutóbbi ami eszembe jut, az a Django Unchained-nek volt, az teljesen korrekt szinkron volt), de még azok sem adják meg azt a 100%-os élményt mint az eredeti hang.

Meglátom pl. hogy a koma már elkezdett beszélni, de a szinkron még sehol sincs, le van maradva mint a fizetés. Ez engem azonnal ki tud zökkenteni a hangulatból és onnastól már képtelen vagyok folytatni a filmet mert kínosan érzem magam miatta. Moziban is mikor látom egy filmnél hogy "magyar feliratos", a pulzusom azonnal felemelkedik 50-el és el is gondolkodom hogy elmenjek-e megnézni, míg ha a film csak szinkronosan van, akkor annak a bizonyos filmnek nagyon jónak kell lennie ahhoz hogy elmenjek rá.

Lehet rám mondani hogy szinkronellenes vagyok, nem nagyon tud érdekelni. Nekem ez az álláspontom.