106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #105201
    Dehisz ezt csinlja a Marvel. A filmjeik 99%-a érthető és élvezhető anélkül, hogy érted azt a sok lófasz karaktert, ami két megszólalás között van. Az a képregény buziknak van, hogy okoskodhassanak a többieknek, hogy "láttad, láttad? ott volt Cosmo kutya a hattérben, milyen menő mááár, aztaaaa". Most előőször volt, hogy a Strange 2 kapcsán hallottam, hogy egyesek nem értik Wandának a karakterét a filmben. Bár furcsnak találom, hogy ennyire kapcsolódik Strange2 a Wandvisionhöz, de valahol értem is a próbálkozást. Próblnak még több embert a D+ felé terelni. Vagy csak szar volt Raimi meg az író és szarul vezették fel Wandát...
  • LasDen #105200
  • IMYke2.0.0.0
    Ehhez hasonlot mormogok lassan 10+ eve IRL...

Az egesz olyan, mintha a Verne osszest eroltetnek ram, amikor csak a Grant kapitany gyermekeire akartam beulni...
  • repvez
    És valyon a többség is képben van minden felbukkano szereplövel, hogy az mikor hol és miért jelent meg a képregényekben és milyen kapcsolata van a cimszereplö életével ?
    Nem hinném, hogy a több millio mozilátogató közül, mindenki képregényfan lenne.
    És azt sem hiszem, hogy megérné a marvelnek, hogy csak annak a szük rétegnek csináljon fan servicet aki tud minden részletet.
    Ezért nem értem, hogy miért nem ugy csinálják a filemekt, hogy az is tisztába legyen velük akik csak azt az egy filmet nézi meg és nem néz utána nem olvas utána, hogy ki kicsida a filmben.
    Ezért kellene egy kerekegésznek lennie és független mindentöl a mozofilmnek elkerülve azt, hgyo bármihez is összehasonlitásra kerüljön, ogy a könyv jöbb volt mint a film és hasonlo .
  • BaliBoy
    The Batman (2022)

Istenem, ez borzalmas volt. Hosszú volt (ami önmagában nem lenne gond), vontatott (ami már sokkal nagyobb gond) és unalmas. Konkrétan szenvedtem az első 1,5 órában. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy kikapcsoljam.
    Nagyon nem jött be ez a noir stílus. Meg ez a "mindenki olyan mint... de mégsem". A "macskanő" emlékeztet a macskanőre de nem az...
    Szerencsétlen Alfredből is mellékszereplők mellékszereplőjét csinálták.
    Mondjuk én a Nolan-féle filmekért sem rajongok. Főleg az egekig magasztalt Sötét lovagért nem, aminek csapnivaló a története. De ennek a feldolgozásnak sikerült kenterbe vernie. Negatív értelemben.
    Az a baj (számomra), hogy ezekre van igény. Én meg azokat szerettem, illetve szeretném, amik teljes egészében egy fantázia Gotham-ben játszódnak.
    Az egyedüli pozitívum számomra is a képi megjelenítés, mert bár ahogy írtam, a noir stílust nem szeretem, de jól hozták a hozzátartozó képi világot.

5/10 (4-es osztályzatnál már ki szoktam kapcsolni valahol a filmet)
  • Sunrider924
    Doctor Strange az orulet multiverzumaban - mekkora f@szsag ez a cim, mivel a filmben multiverzum az volt, de hogy mitol lenne az orulet multiverzuma azt legfeljebb a cimado tudhatna ha tudna. De szerintem nem tudja. Kepregenyes anyagot nem ismerem, ott lehet van ertelme, de itt igy a film alajan semmi de semmi az egmegadta vilagon. Franc tudja lehet hangulat is kell(ett volna) hozza de ez most lepattant, az ok, hogy az ijesztgetos reszeknel voltak visszahivasok a regi Evil dead pillanatokhoz, de itt most nekem ez nem volt eleg, gondolom nem akartak fullba tolni a horrort, pedig ebbe a tortenetbe siman belefert volna szerintem. Igazabol lassan tele a puttonyom a PEGI 16-al,ugy megneztem volna ezt a filmet normalisan megcsinalva, nem igy, hogy valaki meghal de igazabol kurvara semmi se latszik belole, kilapitja egy szikla, de ezt se latjuk csak szikla lezuhan-aldozat keze lehanyatlik, jovan, kovetkezo...tokom se tudja, lehet oregszem de a sok hamis megoldastol nem tudok jollakni, talan pont ez volt a bajom vegig, hogy mivel semmi nem volt igazi meg az illuziot se adta hogy van itt miert vagy kiert izgulni. Hol van ehez az elso resz dramaja amikor a bukott, korabban arogans isten szerepben tetszelgo dokinak osszeomlik az elete, vagy a tanitvany/sorsa elol menekulo Osi varazslo dilemmaja, nekem ez a multiverzumosdi annyira hamis volt mint a hangjelekkel vivott csata, nulla feszultseg, neztem es kozben gondolkoztam hogy asitsak vagy sem...egyetlen egy pillanat volt ahol ereztem mi lehetett volna ebbol a mozibol
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amikor a ket Wanda talalkozik, na ott volt egy fantasztikus pillanat
    most akkor ezert megerte a tobbi ami elotte meg utana jott? Nem tudom, en erosen arrafele hajlok hogy nem.
  • LasDen #105195
    igen. Meg egy kisebbségnek. A többség még mindig zabálja ezt az egész koncepciót. És amíg olyan sikerek vannak, mint Pók (meg most Strange 2 is az lesz úgy néz ki), addig nincs megállás a Marvel-vonaton. Főleg, hogy Xmen és F4 még csak ezután fognak jönni. A formula működik és alsó hangon még 10 évig működni is fog...
  • IMYke2.0.0.0
    Csak nekem van herótom ezektől a crossfade/crossplay karakterektől már?
  • hawkie22
    Black Bolt létezö karakter a képregényekben, Nagy Britannia kapitányné pedig a What if...? sorozatból lett átemelve. :)
  • Kandurex
    Dr. Strange 2

10/fasza

Legjobb a Marvel cuccok között!
  • tigeroo
    Mégis mit vártál? Nem volt benne több blődség, mint az első részben. Engem mondjuk zavar hogy
    Jean-Luc Picard már 3x halt meg különféle Marvel univerzumokban
  • tigeroo
    Doctor Strange 2

Annyira nem volt valami nagy szám. Meglepődtem a horror elemeken, bátor volt pár "kivégzés" szerintem.
    Nem volt egy egy fősodrású, pörgős avengers / galaxis őrzői / egyéb nagy figyelmet kapó AAA MCU film. DE jobb volt mint egy Thor 2 vagy Shang-Chi.
  • Lantee
    Doctor Strange 2

A film közepén rájöttünk, hogy a Marvel a legnagyobb troll a világon. Srácok, ez a film egy kib*szott vígjáték!! Igaz, 43 éves vagyok, de mondjatok már egyetlen jelenetet, amit komolyan lehet venni. Haverommal sikítottunk a röhögéstől, akkora blőd baromságok vannak benne. Szerintem egy nagyon durva kokóparty közepén született a forgatókönyv, és az volt a feladat, hogy ki tud nagyobb idiótaságot mondani. Srácok, értem én, hogy védeni kell a mundér becsületét, de lássátok be, a Marvel totál hülyét csinál belőletek.
    Hangember?! HANGEMBER?! Beszarsz! A Skarlát Boszorkány. Mi vagyunk azok a lovagok, akik azt mondják...NI! Setét könyv. SETÉT KÖNYV! - dramatical music - sírsz! Amerika Kapitány helyett Nagy Britannia Kapitányné?! Mi a fasz?! És az a "vérengzés" mi volt? Prfesszor X úgy halt meg, mint ahogy a leggagyibb bollywoodi szánalmakban szoktak. És végig, minden jelenet röhej.
  • repvez
    erre gondoltam én is . igy leirva is sokkal realisztikusabbnak és logikusabbnak hangzik a motivácio a dán verzioban.
  • hawkie22
    Doctor Strange 2

Nekem tetszett, bár már az elsövel is ki voltam békülve. Beemelték a horror-elemeket az MCU-ba, nyilván nem kell itt semmi Silent Hill- vagy hasonló filmszerü elemekre gondolni, inkább kisebb ijesztgetések vannak, de eddig ilyenek nem nagyon voltak, szóval változás így is.
    A sztori nem különösebben erös, de pont elég arra, amire kell...

- America Chavez karakterét kicsit kevésnek éreztem, késöbbi filmekben, esetleg a 3. részben jobban ki fogják bontani szerintem
    - az, hogy Scarlet Witch lett a fögonosz, kicsit meglepett, a trailer alapján nem erre számítottam, de lehet, én néztem el valamit
    - Mr. Fantastic karakterével belengették volna a következö Fantasztikus négyes-filmet?
    - lesz Black Bolt-film? :)
    - Captain Carter karakterével átemeltek elemeket a What if...? sorozatból, ez is tetszett
    - azért az kemény, hogy meg merték lépni ezeket a "kivégzési" módokat, lásd X Professzor halála, MCU-filmnél nem gyakori
    - az 1. post-credit scene-l behozták Clea Strange-t, aki a képregényekben a Dr. Strange késöbbi párja és úgymond felesége lett, valszeg azért, hogy a Christine-l való kapcsolatát lezárják, illetve felvezették ezzel kvázi a 3. rész sztoriját vagy legalábbis egy részét
    - a Bruce Campbell-es cameo nagyon mókás volt, bár ezt Sam Raimi-nál már megszokhattuk, mindegyik filmjében szerepel Campbell így vagy úgy

Számomra 7/10
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.05.05. 14:54:50
  • kutyakiki81
    Doctor Strange 2.

Nekem az első se tetszett igazából, de Raimi miatt beneveztem erre is. Nem rossz film, de kiemelkedőnek sem mondanám. A Pókember többet ki tudott hozni a Multiverzumból... Azért a cameo-k jók voltak és a
    2. stáblista utáni jelenet is top. Bár az csak Evil Dead rajongóknak lesz vicces

6/10
  • CSOCSO
    Ambulance nagyon gagyi volt. Szememet allandoan kivilagitotta a csillanas es 5 millio golyobol 14 talalt es 1 surolt. Amit 10 meterrol lottek egymasra :(

#majkelbej
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.05.05. 01:09:44
  • IMYke2.0.0.0
    Ambulance - 2022, USA - ipari hulladek/10.

Az amugy nem tul eros dan eredeti (6/10) szintjet sem sikerult megugrani.
    De azert kaptunk 3 percen belul kirivioan latvanyos feher gyuloletet (latino szajbol), gay kisst, es plus size megerositest es folyamatos no-beszol-ferfinak-ferfi-turi dialogusokat.
    Kamera kezeles botrany. Sztorit megoli az, ami Hollywoodot is folytogatja mostansag.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt az amcsi verzio mar az elejen elarulja, hogy a Uncle Sam altal utolag nagyon mellozott, de haborus hos srac, es bizakodo feleseggel, beteg gyerekkel elo afro-amerikai ex-katona a gazdag, feher teso csaladjaba kiskorukent be lett fogadva.
    S most, szorult helyzetben "kenytelen" a "szereto" feher teso ketes ugyletebe (nyilvan: fegyveres rablas) beszallni.
    Innen startolunk.

A dan eredetiben a tesok vertestverek, egy szomoru, elfojtott emlek, es egy rakos edasanya allam altal nem-kezelese miatt frusztraltan, elkeseredve.
    S ok utobbi miatt adjak fejuket rablasra.
    A dolgok akkor bonyolodnak, amikor a nagy teso altal elnyomott kisteso - kozvetve - eletet ment, es mint a Kis herceg, felelosseget akar vallalni a "rozsajaert"...
    * ...es a " rokajaert" is (aki itt es most a mentos lany)...

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.05.03. 21:13:15
  • LasDen #105182
    mert az egyik rasszátalakító műtéten esett át. Na mit gondolsz hogy a faszba testvérek?
  • repvez
    és az is kiderül, hogyha testvérek akkor miért fekete az egyikük? gondolom a dán filmben nem az.
  • IMYke2.0.0.0
    Elkezdtem nezni az amerikai "Ambulance" filmet - mivel utananeztem a filmnek, igy tudom, hogy ez is egy dan eredeti ujragondolasa (2005).
    Nem egeszen 11 percet neztem belole, es ugy dontottem, elobb jojjon az eredeti.
    Ma nezem a dan filmet...
    ...es maris "tudom", hogy ki kicsoda lesz az amcsi filmben.
    Jake G alakitja majd a parancsolgatot, es Yahya A-M II a "meghajlo", kisse elnyomott tesot...
    Na, majd mindketto utan jovok.
  • IMYke2.0.0.0
    Sorozatban meg a "Scrubs"-ban (vendégszerep) volt még más a mostani önmagához képest.
  • LasDen #105178
    legutóbb taln az Életben (2017) nem játszotta önmagát.
  • tigeroo
    Én is élveztem, nagyon galaxis őrzőis lett :D Űrakadémia, 70s rock, poénos srác, Zoe saldana... :D Ryan Reynolds pedig mindig önmagát játsza el a szerepeiben nem?
  • Bokafix2
    The Adam Project (2022)

Időutazós sci-fi Ryan Reynolds-al... pontosabban két Ryan Reynolds-al... illetve nem is: hárommal. Hozza a tőle megszokott szintet: eléggé felszínen csapongó, de ugyanakkor szórakoztató is. Baró akciók és zúzás is van benne, na meg az időutazás szokásos logikai problémái, viszont ezúttal új magyarázattal próbálnak előrukkolni hozzá. Mindenki döntse el, hogy megfelelő-e.
    Itt-ott azért mélyebb érzelmi húrokat is megpendít a sztori, ami számomra kissé szokatlan ennek a figurának a filmjeitől, de mindenképpen előnyére vált.

7/10
  • LasDen #105175
    miért, miért írod azt hogy bajusz-al? itt tartunk, hogy ma már mindent kötőjel-el írunk?
  • Sunrider924
    Naaa, mi volt a bajod Mr Bajusz-al??
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.04.30. 15:28:59
  • IMYke2.0.0.0
    [2022] - https://www.imdb.com/title/tt1464335/ -- "Uncharted" (-) - (Uncharted) - (-) - 5/10
    (2022.04.29) (116 perc, amerikai) - Action, Adventure - (imdb) -- 13+
  • LasDen #105172
    modern problémák, modern megoldások....
  • IMYke2.0.0.0
    BATMAN OFF:

• IMYke2.0.0.0
    "A túltolt PC-t én sem szeretem, de ragaszkodni a múlt századi ideológiákhoz butaság."

Hú, ez kemény volt, mint a vídia - ehh.
  • MerlinW
    A 60-as években persze hogy mindenki fehér volt :) 1955-ben kezdtek el a feketék felszólalni a jogaik miatt, 68-ban ölték meg MLK Jr.-t és valamikor a 70-es években indult be a színes gépezet. 1970-ig kb 6-8 fekete fő/fontos filmszereplő volt. DC és Marvel a 30-as években indult, természetesen minden főbb karakterük fehér. Ez van, ilyen a történelem. A túltolt PC-t én sem szeretem, de ragaszkodni a múlt századi ideológiákhoz butaság.
  • LasDen #105168
    tökéletesen lehetett látni mindent, de persze koncentráljatok arra, hogy sötét van este. És nagyon szép volt a film...
  • hapi
    A fényképezés annyira bejött neked akkor gondolom te elemlámpával nézted, és láttál olyat is amit mi nem láttunk a sötétben lol.

Utoljára szerkesztette: hapi, 2022.04.29. 20:40:04
  • IMYke2.0.0.0
    Az 1. Catwoman feher volt. Julie Newmar, a 60-as evekbeli sorozatban.
    Ot a szinten feher Lee Meriwether kovette az 1. egeszestes filmben.
    https://people.com/movies/actresses-who-have-played-catwoman/

Halle Berry, sajat bevallasa szerint ruhelli, hogy a portfoliojanak reszet kepezi a szerep - ma mar maskepp dontene.

Amugy is a hozzaszolas lenyege nem csak ez volt (black cw)...
  • MerlinW
    Ööö az első mozis Catwoman nem fekete volt? Erről nem tud Halle Berry, szóljunk neki:)
  • MerlinW
    Batman 2022

Tele voltam vegyes érzelmekkel, maga a Batman lore kapott egy kukit a fenekébe, a színészek jók, de a valahogy furának érződnek. Ez eddig így egy 6/10. Viszont. A cinematográfia, rendezés, zene és hangulat az 10/10. A fényképezés kb hangsáv nélkül is orgazmust okoz :) Így a végső osztályzatom 8/10.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.04.30. 12:13:45
  • REALista
    Na ezt se hallottam még a Batman Begins-ről. Szerintem a legjobb Batman film magasan bár a legújabbat még nem láttam.
  • tigeroo