106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #90883 Ez is azt mutatja mennyire megfordult a helyzet, mert azok közül az emberek közül akik az első Star Wars-ban szerepeltek senki nem futott be csak Ford.
Senkitől nem tudok egy komolyabb szerepet vagy filmet megemlíteni. Most is csak azért vették le őket a polcról mert forgatják az új részeket, különben a kutya se foglalkozna se Hamillal se Fisherrel, se a többiekkel. -
Azt tegyük hozzá, hogy Ford az SW előtt már filmezett, azért is volt hollywoodban, de nem voltak igazán gyümölcsözőek a szerepek, ezért volt félállásban asztalosként a forgatáson..... -
Csak egy kis érdekesség: eredetileg Al Pacino kapta volna Han Solo szerepét, csak nemet mondott (szerencsére). Ford pedig egy sima asztalos volt akkoriban és úgy próbált szerencsét a castingon.
további döbbenetek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Travolta lett volna eredetileg Forrest Gump, de mivel nem vállalta Tom Hanks-nek jutott a főszerep.
Jake Gyllenhaal kapta volna az Avatar főszerepét, de ő inkább Perzsia hercegét választotta. (gratula neki)
Az első X-men filmben Russel Crowe lett volna Rozsomák, de nem tudtak megegyezni mert Crowe túl sok pénzt követelt a szerepért. Így lett Hugh Jackman-é.
Sean Connery lett volna Gandalf Ian McKellen helyett a Gyűrűk Urában.
Tom Selleck kapta volna eredetileg Indiana Jones szerepét de már aláírt a Magnumhoz.
Nicholas Cage szerepelt volna a Pankrátorban Rourke helyett viszont meghátrált mert úgy érezte nincs ideje felkészülni.
DiCaprio játszotta volna Patrick Bateman szerepét az Amerikai Pszicho-ban, de túlságosan félt a negatív reakcióktól ezért nem vágott bele. Ezután jött Bale.
Lance Henricksen lett volna eredetileg a Terminátor, de a fizikuma nem volt meg hozzá így Arnoldot választották a szerepre... még jó.
Dustin Hoffman visszautasította a Keresztapa egyik főszerepét, ezért Al Pacino írt helyette történelmet.
Will Smith-nek tálcán kínálták a Mátrix főszerepét, de mivel fel sem fogta miről szól az egész film, így visszautasította.
-
Nekem tetszik.
Aki búj, aki nem - 2003
Horror
Mégis megnéztem. Se nem jobb, se nem rosszabb mint az első széria. Nagyon valószínű, hogy a harmadik rész kihagyom.
(szerk.: az első rész 2001-es, tévesen írtam.) -
én is azt néztem, aztán végigkövettem és akkor látom, hogy az nem is az övé :D fasza kis fűrész lett volna belőle :D -
klasszik, nekem tetszik. Mondjuk érdekes, hogy nincs rajta Hamill...
A csajnak a botja meg olyan, mintha neki is lenne rajta egy vörös fénykard sugár :D -
Befutott a Star Wars 7 posztere:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
-
Mire készülsz? Nosztalgia matyizás? Nemrég a neten összefutottam azzal a képpel (egy félmeztelen nő), amire életemben először maszturbáltam. Egy Rakéta regényújság hátlapján volt. Kíváncsiságból rárántottam, hatalmas élmény volt. Rég elfeledett emlékek, érzelmek rohantak meg. Éreztem a sütemény illatát, amit nagymamám a konyhában sütött, miközben a Rakétát "olvastam"... nem vicc. Most elmorzsoltam egy könnycseppet.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.18. 15:50:33 -
Area 51
Kézikamerás film. Srácok bejutása az 51es körzetbe. Elég jól indul, de amikor már bejutottak, na onnantól már nem tudnak mit kezdeni a gondolatokkal a rendezőék meg az iróék aztán túlpörgik. Egyszer meglehet nézni :) meg én amúgy is szeretem a témát.
Ha tudtok jó UFO-s, idegenes filmeket párat írhattok. -
[2015] - (imdb) - "Mr. Holmes" - 7/10
(2015.10.17) (104 perc, brit)
Lassú volt - ahogy a történetben 93 éves Sherlock Holmes (Ian McKellen) is az volt, aki 35 évnyi távolságból próbálja összerakni egyetlen megoldatlan ügyének részleteit a szenilitással harcolva. Utóbbi ellenszeréért - a dél-amerikai sárgafa (Xanthoxylum americanum) leveléből készült főzet és lekvár - egészen Japánig képes elutazni, Tamiki Umezaki meghívására (Hiroyuki Sanada), ahol egy újabb, személyét is érintő eset rajzolódik ki előtte.
Hogy a több mint 30 évvel korábban tragikusan végződő ügy végére pontot tehessen, minden erejét és emlékét össze kell szednie. Ebben segít neki a vidéki élet, a méhek gondozása, és a házvezetőnőjének (Laura Linney) kisfia.
A filmet reklámozó trailer annak idején pörgősebbnek adta el a sztorit. Viszont Gandalf bácsiért és a Sherlock miliőért már megérte végignézni.
Akcióra éhezőknek, és az öregségtől irtózóknak nem ajánlom. -
Aki búj, aki nem - 2003
Horror
Nos, a film megtekintése után nem tudtam eldönteni, hogy ez komoly vagy paródia. Komolynak túl komolytalan viccesnek meg nem nevezném.
A filmnek egyébként vannak jobb pillanatai, de inkább felejtős kategória. Nem tudom megnézem e a második részét.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.10.17. 23:01:55 -
retard -
Az idő előtti elhantolás
Horror
Tegnap este egy klasszikus, alig ismert horrort kerestem, találtam és nagyon jól szórakoztam.
Edgar Allan Poe álltal írt novella az alapja a filmnek (Elsietett temetés), és szerencsére a film tökéletesen szállítja a Poe által megszokott borzongást és nyomasztó légkört, hiszen ki ne érezné át, ki ne rettegne attól, hogy élve eltemetik.
Klasszikus, kötelező, annak, aki el tud vonatkoztatni azon, hogy a mű 1962-es, ezért az "effektek" néhol mosolyogtatónak hathatnak.. -
pauly #90869 Esetleg ez?
szerk: ja,látom már megvan :)
Utoljára szerkesztette: pauly, 2015.10.17. 12:58:15 -
Örülök, hogy tudtam segíteni :) -
StrikeFor #90867 yeah! ez az :) thx
jó sok része volt...
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.10.17. 12:53:22 -
Netán ez volna? Guns (1990)
"A South American gunrunner uses an island in Hawaii as his base of operations. A squad of beautiful government agents is sent to put him out of business."
Itt a trailere
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.10.17. 12:33:33 -
Naked Weapon (2002): esetleg?
Hátha segít ez.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.10.17. 12:29:08 -
StrikeFor #90864 help! 90-s évek volt azt hiszem 2 film VHS-en ahol 3 nagy csöcsű csaj nyomozgatott valami trópusi szigeten.....valakinek beugrik a film címe? olyasmi volt mint a charlie angyalai tehát telefonon megkapták a feladatot és mentek és kommandóztak....meg néha mutatták őket félmeztelen....ilyen erotikus akció film volt -
? -
The Martian.
5/10
Kliséktől hemzsegő túlreklámozott középszar. -
micsoda fos cgi -
Tiszta Jumanji csak itt nem a társasjátékból jönnek elő hanem egy gyerek könyvből. -
Hasonlít ehhez. Ebben is van mindenféle kreténség. -
Zombik, Vámpírok, Idegenek egy vígjátékban, már tényleg nem tudnak mit kitalálni Hollywood-ban. 
-
bíborhegy
omfg, ez igen. igazi horror volt, hangulatos korban, hangulatos zene. mesésen beteg volt. ilyennek kellett volna lennie az álmosvölgy legendájának a filmben :)
brutális, beteg, undorítóan elbűvölő film. -
ha vaga mondja.... -
"Semmi komoly nem fűződik a nevéhez az elmúlt kb. 5 évben"
Tartom továbbra is. -
khmm.... -
Popcorn nem egyenlő blockbuster.
Ezek a szerepek kb. Justin Timberlake-nek valóak, arra elég, hogy moziban maradjon a neve, de színészileg abszolút semmi kihívás. Ezt csinálja évek óta. Agyatlan vígjáték, vagy agyatlan akciófilm. Semmi komoly nem fűződik a nevéhez az elmúlt kb. 5 évben. -
Azért ez nem teljesen igaz. Ez a filmje sem az a hatalmas blockbuster. És csinál igazán jó komolyabb filmeket is. De ha bárminek is, én ilyen nagy blockbuster akciósztárnak képzeltem el pár éve, de elkerülték a sikerek.... -
Self/Less
A koncepció jónak tűnt, talán igényes kezekben jó film is készülhetett volna belőle. Sem a sztori, sem a karakterek nem kidolgozva, az első fél órában már le is lövi végső "csavart", és a köztes időben sem parádézik izgalmas és váratlan cselekménnyel. A tudományt természetesen kínosan a szőnyeg alá seperték, úgyhogy konkrétan semmivel nem kezdtek semmit.
Felejthető alkotás.
Ryan Reynoldsról pár éve azt, hogy hittem rá megy majd a komolyabb szerepekre, de továbbra sem akar kinőni a popcorn sztárságból. Kár érte. -
Kötéltánc 2015
Egy bevállalós ember és egy nem mindennapi mutatvány... kb. ez a lényege ennek a filmnek, amely valós alapokból építkezik, hiszen Philippe Petit francia kötéltáncos életét és mutatványait tárja elénk. Ő volt az, aki 1974-ben a World Trade Center egyik tornyának a tetejéről átsétált a másikra.... kötélen.
Egyébként a filmvégi séta a kötélen vagyis az uccsó 20 perc, lélegzetelállítóra sikerült... ha más miatt nem is, ezért mindenképp megéri megnézni a filmet.
Az első másfél órára már nem lehet ugyanezt elmondani, mert van üresjárat is bőven, és a kötelező közhelyektől sem mentes a film... de végül is én eltekintettem ettől, mert ez egy életrajzi drámának lett szánva, és nem kell hogy minden perce állkoppanós legyen. De a filmvégi jelenetet tényleg odarakták... az belenyom a székbe, főleg ha a 3D-t és a mozit választod az otthoni megtekintés helyett. Tériszonyosok inkább kerüljék.
7/10 -
És tényleg, de ciki.:)
Bár eleinte a méretarányok miatt frankón táskának néztem. -
A sárga kocsi (taxi)ajtó :-)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Taxi driver -
53 megvan. A fehér maszk bal felül, meg a sárga kocsiajtó nagyon cseszi az agyam. A zacskónál meg lazán beírtam az American Beautyt, de csak nem lett az... -
Maggie
Szerintem az öreg újabb filmjei közül magasan a legjobb. Nyomasztó, rátelepedik az emberre. A záró képsorok után csak bámultunk ki a fejünkből még pár percig. Nem értem az imdb pontszámot, valószínűleg sokan lángszórót és zombiinváziót vártak.
Nekem ez 8/10 -
Képregénybe szerintem teagolta a történetet, oda illett, a filmből nem hiányzott, de ha már benne van... miért ne?
Éjféli játszama - (1994)
Horror - Krimi
Dán horrornak írják, de szerintem igazából krimi, abból is a belépőszintű kategóriába sorolnám. Kellően izgalmas ahhoz, hogy ne kapcsold ki, viszont semmi olyannal nem operál, ami kiverné a biztosítékot. Maga a film lassan építkezik, nem kapkod, ez nagyon tetszett benne, akárcsak a története, már maga az alap érdekes, nem sok film helyszínválasztása esik hullaházra, és ez már magával húzza a komor hangulatot.
Színészekkel nem volt gond, hozták, amit kellett (Nikolaj Coster-Waldau szereplése meglepett, nem tudtam, hogy játszik ebben a filmben).
Egy nagy baja van viszont, ami krimiknél és thrillereknél sarkalatos pont szerintem, mégpedig, hogy a film felétől szinte sejteni lehet ki a gyilkos. Ettől eltekintve kellemes kikapcsolódás volt, bár horrort szerettem volna nézni, nem bántam meg, hogy hegy nem kapcsoltam le a felénél.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.10.15. 08:34:18 -
xido #90844 Azért kicsit köcsögség a helyesírásosdi,hogy kell névelő vagy különírás,de azért a star wars-nál leszarja,hogy nem írod ki teljesen hogy episode x és alcím...ezzel a szarakodással csak 15ig jutottam,mielőtt 3 errorral kiejtett