106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #92086
    A legtöbb mai filmben hülyeségeket beszélnek, kb a szádba rágják mi történik, mert a néző hülye, mindezt rohadt béna vágásokkal, mindig azt mutatva aki beszél, és közben közelít rá a kamera... szánalom...
  • cylonflatus
    Nem. Fölfedezhetnék, hogy egy filmben szórakoztató, igényes szövegeket is lehet a színészek szájába adni. Szerintem így lenne a helyes. Én nem vettem észre, hogy kevés lenne a duma a filmekben, max azt, hogy szar. Tarantino filmjei sem azért jók mert sokat beszélnek, hanem attól amit beszélnek. Azért a film még mindig vizuális művészeti stílus.
  • LasDen #92084
    20 perces expozíciós beszélgetések. Az még jó lenne. Mellesleg blockbuster nem egyenlő minden filmmel. És nem igazán a rendezőn múlik hanem inkabb az írókon. De nem is értem miért várná valaki egy olyan műfajtól amire nem jellemző a felesleges duma hogy többet beszéljenek? Minden másba meg kapod csak itt nem...

Sok rendező meg amúgy sem tud egy beszélgetést érdekesen meg rendezni. Csak közeli 1, közeli 2, közeli 1, közeli 2, távoli, vége. Izgi....
  • Jim Morrison
    de a sok robbanástól nem is lehetne hallani
  • gombabácsi
    milyen jó lenne ha más rendezők is felfedeznék azt hogy egy filmben lehet beszélgetni, sőt, sokat beszélgetni.
  • Kmarha
    The Hateful Eight

Ahogy az előző havas westernt, ezt sem tudom ajánlani mindenkinek. Kezdjük azzal, ami egyeseknek lehet nem fog feküdni.
    Ez egy Tarantino film. Ez azt jelenti, hogy többet beszélnek, mint akcióznak a szereplők. Ráadásul kamaradarab, ami egy olyan mű, ami egy helyszínen játszódik, és főleg csak a karakterek közötti kommunikáció az ami viszi előre a történetet. És 3 órás. Szóval a néző 3 óráig Tarantino szövegfelolvasást kap pár, hol jó, hol kevésbé jó színészektől.

Csak azért szólok, mert szépen szállingóztak ki az emberek a moziból, többen pedig inkább a telefont nyomkodták (a két klinikai eseten, akik csak a nem vicces pillanatokban tudott könnyes szemmel röhögni, azon nem tudok segíteni). Szóval csak kitartóak és a fent említett tulajdonságokat szeretők üljenek be.

Azoknak viszont remekmű. A 3 óra minden perce leköti az embert, szinte keresni kell az üres járatokat. A karakterek a megszokott módon tökéletesen megírtak (legalábbis a főbb szereplők). Samuel L. Jackson továbbra is Samuel L. Jackson bár a "mother fucking" mondatra csak hevesen helyesel, nem az ő szájából hangzik el (gondolom easter egg-nek szánták). Jennifer Jason Leigh minden pajkos-őrült pillantásáért díjat adnék, de a Kurt Russell és Walton Goggins is a legjobbat hozta ki magából.

A hangulata feszült, minden főbb szereplőnek van miért tartania a másiktól, akivel össze van zárva. Főbb hangot természetesen itt is a rasszizmus kap, és természetesen minden párbeszéd erősen eltúlzott. Az a kevés ami akció van az véres, de inkább komikus sem mint horrorisztikus. Ellenben a zene simán elférne egy horror filmben, Tarantinora jellemző pop vagy régebbi rock számok itt 2 esetnél többször szerintem nem is hangzott fel.

A történet egy kicsivel egyszerűsített Kutyaszorítónak tűnik, Mindenki rejteget valamit, és mindenkinek van valami olyan motivációja, ami legalább egy szereplő kárára valósítható meg. A megfejtés (ki-kicsoda) szerintem elégé méltatlan lett. Nem kapunk jeleket (azt a gumicukrot nem nevezném annak). Az ellentmondásokról csak a szereplők tudnak, mi csak akkor szerzünk erről tudomást, mikor az hajlandó az egész billit felborítani és megosztani a nézővel. Igaz, hogy most csak 1 darab visszaemlékezést kapunk, de az egy egész fejezetet ölel fel, azt az utolsó előttit, amiben a rendező bemutatja, hogy hja, egyébként ezek ők, és ezt csinálták. Ennél többet vártam.

Csalódni azonban a nagy egészben nem csalódtam, remek egy 3 órás Tarantino élmény volt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.01.17. 20:08:51
  • cylonflatus
    Mást vártál egy young adult marhaságtól? A "túlélő, harcos tinédzser és a szép szemű, érzelgős földönkívüli szerelme"... bár ha 13 éves lány vagy, akkor jó eséllyel ez a te filmed.
  • cylonflatus
    Kb ugyanezt akartam leírni. Baromi nagy csalódás.
    Szerk.: az egyetlen pozitívum, hogy Deppet megint látjuk színészkedni a sok ripacskodás után.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.01.17. 18:28:08
  • Prof William
    És gondolom az első 4 hullámból (orbitális bombázás, szökőár stb) nem sokat látunk, mert a 5-ik a fő
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amiben ha jól tudom embernek álcázzák magukat.
  • LasDen #92077
    "Ez a csavar amúgy döbbenetesen logikátlan: legutóbb talán csak az Ed Wood-féle 9-es terv a világűrből ufói álltak elő ilyen minimális hatékonyságú és rém ostoba mestertervvel az emberiség leigázására, "

Ezek után sok jót nem várok pedig Chloe Möretz miatt még meg is néztem volna....
  • tigeroo
    Ötödik hullám kritikát majd kérek - azt mondják nagyon "alkonyatos, éhezők viadalás" lett...
  • Jeffjohnson
    The Revenant - A visszatérő

Nehéz mit mondani a filmre. Lehet erős rá az egyszer nézhető, de ha jobban belegondolok én nem valószínű, hogy magamtól még egyszer meg fogom nézni. A színészi játékról csak jókat tudok mondani, a két főszereplő nagyon jól hozza a karaktert Leo több időt tölt a filmben négykézláb mint két lábon. Ha ezért nem kap Oscar-t, akkor semmiért, márpedig megvan rá az esély, hogy ő majd öregkorára, max. életműdíjat kap.

A filmet nem tudom senkinek sem jó szívvel ajánlani. Nehéz is lenne értékelni. A történet átlagos és kissé unalmas. Nekem a képi világ sem tetszett annyira, mert ez a mai divatos arcba nyomós egészen közelik, szerintem túl lettek erőltetve.
  • homeless
    Black Mass

Rég láttam ekkora kihagyott ziccert. Olyan, mintha egy dokumentumfilmhez készült illusztráció lenne az egész. Szar forgatókönyv, gyenge párbeszédek, súlytalan karakterek, de a legidegesítőbb, hogy szinte semmit nem tudunk meg a Winter Hill Gang működéséről.
    Kár, mert pl egy Scorsese remekművet csinált volna Bulger sztorijából(tudom, hogy a Téglában volt némi párhuzam Bulgerrel, de az akkor sem igaz történet).

5/10
  • ProGabe #92073

Az biztos, hogy ez a film nem mindenkinek fog bejönni és unni fogják (főleg egy olyan világban, ahol a rosszul használt kézikamera az úr a két másodperces snittekkel, mert a fészbúkgeneráció figyelmét sajnos ennél tovább nem lehet lekötni), én úgy voltam vele, hogy ezt még úgy 5-6 órán keresztül elnézegettem volna :)

Ez a film egész egyszerűen egy mestermű!
  • Kmarha
    The Revenant - A visszatérő

Aki ezt a filmet látni akarja, az kötelezően moziba tegye! Amit az operatőr leművelt az egyszerűen csodálatos.

A filmről már sokat hallottunk. Majd egy évig forgatták, kizárólag csak a természetes fénnyel dolgoztak (nem volt saját világításuk), ráadásul a főszereplő Leonardo DiCaprio, szerepe teljes átéléséhez, a filmben látottak egy jó részét tényleg meg is tette (nyers hal és máj evése, minuszban pancsikolás, döglött állatok tetemében alvás, stb). A történet sem volt igazán eltitkolva, adott a még tényleg vad vadnyugat, egy főszereplőt kit félholtan a csapat hátrahagy, két társával, kik vigyáznak rá, de kik végül cserben hagyják, abban a hitben, hogy már nem húzza sokáig. Nagyot tévednek, mert a bosszúvágytól fűtve a főhős túlél, és elindul leszámolni azokkal akik ezt tették vele.

Bosszúfilmnek hangzik, és bár ez a fő mozgató rugó, de a film valójában kőkemény túlélő dráma. Az ember küzdelme a halál és a természet ellen. Ahogy az elején említettem, az operatőr és persze a rendező is, minden díjat megérdemel. Nem csak a fényképezésről beszélek, de a kamera kezelésről is. A Birdmanből már ismert formulát csiszolta a páros tovább. Bár itt pár egysnittes jelenetet kivéve, a film normálisan vágott, de a kamera csak a tájt bemutató nagy totálok kedvéért távolodik el a szereplőktől, máskülönben ott van, jó esetben méter közelségben, de mikor igazán intim pillanatban magára hagy a szenvedő főszereplővel, akkor már csak centiméterek választanak el attól, hogy a bőrébe bújjunk. Ez nagyon segíti a beleélést. Egy-két a képernyőt beborító lélegzet után a moziteremben mindenki magára húzta az elején levett nagykabátot és pulóvert.

DiCaprio teljesítménye mindenképp elismerendő, de a mellékszerepekben is brillíroztak a színészek. Domhnall Gleeson itt is kellemes meglepetés volt, de amit Tom Hardy leművelt, azért ismét csak hálás lehet mindenki. Olyan szinten hozta azt a karaktert, amit tőle még sosem láttam, hogy most hirtelen nem is tudom más embernek elképzelni.

Ettől függetlenül, nem ajánlom mindenkinek. Mellettem a lányok nagyon rosszul viselték, és valljuk be a végén mikor már csak egy két állat belezés tudta csak őket kizökkenteni, akkor már nagyon unták azt a 2,5 órát.
    A hangulata a The Revenant-nak nagyon súlyos. A látottak naturalisták, rendkívül élethűek és kegyetlenek. A vér és a mocsok csak úgy fröcsög ki a nézőre. Beszéd a főszereplő oldaláról még akkor is alig van, amikor még társaságban, sebmentesen utazik. Elég nehéz a stílust is megemészteni, nem csak a látottakat.

Egy biztos, ha másról nem is, a medvés jelenetről és a véres hóban tocsogós kézitusáról még évekig fogunk beszélni. Évekig.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.01.16. 21:36:49
  • Tyler1
    Creed

Rendben volt, bár semmi újdonságot nem hozott (sőt néhol éreztem ellentmondásokat az előző részekhez képest), de ha már klasszikushoz nyúlnak Hollywoodban, akkor minimum így. Viszont kicsivel több drámát eltudtam volna viselni.

Mickey (Burgess Meredith) 69 éves volt mikor először "edzette" Rocky-t, aki most épp ennyi idősen állhatott a ring mellett, repül az idő :/
  • extra sensory
    Solace 2016

Brutál jó volt. Sir Hopkins még mindig a legjobbak között van... médium szerepben még sosem láttam, de nagyon jól hozta a formát.

9/10
  • vérpocok
    Pont ugyanolyan szubjektív kinek jön be a Sandler által képviselt trash humor és kinek nem. Nem gondolhatod komolyan hogy ez alapján komplett értékítéletet lehet felállítani egy ember jelleméről. Egyetlen példa alapján általánosítani és véleményt mondani meg nagyon nem etikus már ne is haragudj.
    Én magam nem vagyok Sandler-rajongó, én csak azt mondom hogy kicsit necces embertömegek jellemét egy lájk alapján megítélni.
  • Kongy
    Nonono, álljunk meg egy pillanatra. Dakota Johnson nem jó színész, sosem állítottam. Az, hogy a kinézetén mit eszek, szerintem erősen szubjektív dolog. Azért lennék primitív, mert vonzódok egy színésznőhöz a kinézete miatt?! De itt most nem kinézetről volt szó Sandler esetében. Nyilván valamilyen szinten az is szubjektív kinek ki a jó színész, de attól biztosan nem lesz jó, mert sok lájkja van, ez nevetséges.

És továbbra is azt mondom, hogy a Sandler rajongók csekély értelmű, primitív emberek. Elég csak megnézni a filmjeinek a közönségét. Mondok egy életszerű példát, ami nemrég esett meg vele, Aljas nyolcas vetítésének végén: mögöttem ülők 25-30 év körüli két pár úgy álltak fel a filmről, hogy legközelebb nem ilyen szart nézünk, hanem valami Adam Sandler vígjátékot, de valami olyan ordenáré hangnemben, hogy olyat ritkán hall az ember. Kb a barlangból jöttek úgy viselkedtek az egész filmen. Potenciális Sandler rajongó mind, nem kell itt FBI profilozónak lenni, lejáratják ezek magukat így is :D

De ha esetleg te is Sandler rajongó vagy, és magadra vetted amit írtam elnézést. stílusodból ítélve simán lehetsz Sandler rajongó, és nincs ezzel semmi gond, lehet nézni az ő filmjeit, csak engem hagyjanak ki belőle. :)

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.01.15. 20:46:17
  • vérpocok
    Faja hogy egy puszta lájkból kiindulva te máris meg tudod határozni az emberek jellemét és intelligenciáját. Jobb vagy mint az FBI-os személyiségrajz szakértők, mert ennél még nekik is több adatra van szükségük... nem is értem miért nem ott vagy már köztük. Ilyen képességekkel vezető szakértő lehetnél.
    De ami valószínűbb az játszik, hogy puszta ízlésbeli különbözőség miatt törsz pálcát általad egyáltalán nem ismert emberek felett. Csak tudod ez oda-vissza működik mert aki neked tetszik azt más leszarja.
    Itt van pl. a kis Dakota Johnson a Szürke 50 árnyalatából... annyit áradoztál róla a topikban miután megnézted ezt az egyébként fos filmet amiben szerepelt, és sunyiban gondolom rá is rántottál a tarajos gőtére a fülledtebb jeleneteknél...
    Többen itt a topikban nem értették hogy mit eszel rajta, de nem nyilvánítottak emiatt butának vagy primitívnek... nos hasonló driszkéció elvárható lenne az irányodban is mások felé.
  • Jeffjohnson
  • LasDen #92065
    Star Wars Ep 7 The Force Awakens VFX videó.. 10 perc, nagyon fasza videó a CGI-ról a filmben....
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm, hogy helyettem is leírtad - ilyesmit fogalmaztam volna meg LasDennek is.
  • cylonflatus
    Azért az igaz, hogy azok a filmek nem Vajna miatt lettek olyanok amilyenek. Ő egy üzletember, millió kapcsolattal, ő annyit csinált, hogy összehozta az alkotókat, meg összekalapozta a pénzt. Ez is a filmgyártás része, ezért az, hogy producerként inkompetens, az azért túlzás, de a dolog művészi oldalához-, az alkotás folyamatához semmi köze.
  • LasDen #92062
    úgy hogy ez a véleményem. duh. Csináltak jó filmeket és rosszakat is. De ha olyan jó producer lenne Vajna, akkor ott lenne kint és nem itthon. És furcsa mód a sikerek után minden cégük csődbe ment. Carolco, Cinergi, C2... Lehet az inkompetens kicsit erős megfogalmazás, de sok jó nem származhat abból manapság, ha ő a producere egy filmnek.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor meg különösen nem értem, hogy bátorkodtál olyat írni egy általad (is) ismeretlen emberről, akinek a háttérmunkáját sem ismerheted, hanem az általa összekapart pénzekből, rendezőkből, színészekből, forgatókönyvekből elkészült filmeket... [már ahogy, mert nem hiszem, hogy az összeset láttad]...
  • LasDen #92060
    olvastam
  • IMYke2.0.0.0
    Azé' legalább utána olvashatnál, hogy mikor és mennyit, mint dolgoztak együtt...
  • Kongy
    Na mert a lájkokban lehet mérni azt, hogy ki mennyire jó színész? :D Na ne nevettess. Ez a sok kedvelés is csak azt bizonyítja, hogy sok a BUTA, BIRKA, PRIMITÍV ember, akinek bejön ez a Sandler féle tahó humor, meg aki odavan a faék egyszerűségű fos filmjeitől.

Cipőbűvölőben nem tahóskodott, az csak szimplán egy unalmas, semmitmondó szar volt. De esküszöm még Sandler sem idegesített, ott tényleg nem vele volt a baj, hanem minden mással.

Eddie Redmayne-nek fele annyi lájkja sincsen szerintem, és egy zseni. Sandler nyomába sem ért soha, és nem is fog.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.01.15. 11:14:19
  • Jim Morrison
    várom
  • LasDen #92056
    Márciusban jön a Cloverfield 2.... o_O Nem közvetlen folytatás és nem is "talált kamerás" lesz. De elég wtf....
  • ManoNegra
    Azt elhiszem hogy zavarják a kommentek, meg is értem. Az viszont engem zavarna, ha kötelezővé tennék fiatalok számára a filmjét.
  • morcosqtya
    "Stohl-ra mindig többen kiváncsiak..."

Ezt én se értem. Nem tartom jó színésznek.
  • Jeffjohnson
    Igen, mindenhol vannak magyarok az élet minden területén csak onnantól kezdve, hogy magyar produkció, magyar földön, magyar emberekkel, valahogy ezek a tehetségek elvesztik a tudásukat. Olyan ez mint a foci, külföldön tudnak játszani a játékosaink magasabb szinten is de ahogy hazakerülnek valahogy törlik a memóriájukat.

Szerintem színészek lennének, ha az agyonfuttatott nevek helyet egy fiatal tehetséget választanának de valahogy Stohl-ra mindig többen kíváncsiak. Az is lehet, hogy a néző a hibás :)
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.01.15. 09:38:37
  • VinylToy #92052
    „Az az érzésem, hogy kommentárokat olvasni az interneten – főleg egy ilyen filmnél, vagy egy ilyen helyzetben – olyan, mint elmenni a hangversenyre, felvenni a hangversenyt, és utána összevágni a köhögéseket és azt meghallgatni.”

Nemes Jeles László
    Utoljára szerkesztette: VinylToy, 2016.01.15. 09:36:14
  • morcosqtya
    Nem minden tekintetben kiváló filmek ezek de azért hoztam fel őket mert a látványvilág és az operatőri munka rendben van ezeknél, nem rí le róluk hogy magyar munka van benne, sőt. Nem barátok közt szint.
  • morcosqtya
    Szakembergárda megvan csak színészek nincsenek.
    Érdemes megnézni egy Open Grave (azt hiszem ez a címe) stáblistát, az Underworld franchise-ét (1-2), mindenki magyar... :)
  • morcosqtya
    Ezen az új magyar orvosos thriller sorozaton pl látszik az akarás de görcsösen, és a szereplők többségének a játéka nagyon erőltetett, pedig a kamerakezelés és a képi világ már már nemzetközi színvonal.
    Kár, hogy az egésznek olyan barátok közt szaga van ezekkel a grimaszokkal meg dialógusokkal....
  • Jeffjohnson
    A probléma szerintem a magyar filmgyártással az is, hogy nincsenek kis költségvetésű de ötletesen összerakott filmek, kisfilmek, amiből látszik, hogy tehetségesek újszerű témát dolgoznak fel. Ha ezek a kisfilmek kitermelnének egy olyan jól képzett szakemberi gárdát legyen az forgatókönyvíró, operatőr, akármi. Akkor lenne lehetőség honnan továbblépni de jelenleg én azt látom, hogy még mindig az a 10-20 bejáratott ember forog más-más szerepben, mindig hasonló és már ezerszer lerágott témában. Filmgyártás sajnos a kommunizmusban ragadt és szerintem a tehetség és az újítani vágyás is hiányzik.

Mondom ezt úgy, hogy a Liza, a rókatündér tetszett is. Bár ha belegondolok a "díszlet" a szokásos csak a stílus újszerű.
  • mulli1986
    "a hótól olvadó fák között"