106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Mi a jó film ismérve? Mindenek előtt az, hogy szinte számtalanszor képes vagy végignézni, és jól érzed magad közben.

Másodszor:
    [2001] - (imdb) - "Yeopgijeogin geunyeo" (My Sassy Girl) - 9/10
    (2016.03.13) (123 perc, dél-koreai)
  • cylonflatus
    Tökéletesen értelek. Nekem három részletben sikerült abszolválnom - két nap alatt.
  • Bokafix2
    The Phoenix Incident (2015)

Újjabb idétlen kézikamerás horror. Egy túrázó csapatról szól, akiknek nézeteltérése támad néhány sivatagi vérdisznóval valahol Új Mexikó környékén. Erre leszállnak a kvadokról és elkezdenek gyalog menekülni a fair-play jegyében.
    Sajnos zavaró volt a stílus. Nem elég hogy a mobillal felvett horrorokban mindig rángatják a kamerát, még rápakoltak valami mesterséges képzajt is, meg interferenciát hogy hihetőbb legyen ez a szar. A hátránya hogy így még annyit sem lehet látni a történésekből mint egyébként lehetne. Amúgy mikor néztem csak 2 óra szabadidő volt, az meg egy filmre elég... ez volt fenn a gépen meg az Éhezők viadala uccsó része.

Gyakorlatilag olyan mintha választhatnék a kötél meg a golyó között.

3/10
  • hvitya
    Hunger Games : 7/10
    Hunger Games Catching Fire 2: 9/10
    Hunger Games Mockingjay 1: 4/10
    Hunger Games Mockingjay 2: 6/10

A végére több eksönt vártam és a csapdák se voltak valami kreatívak
  • morcosqtya
    Raze ("A pusztító") (2013)

Az utóbbi idők nagy meglepetése nálam.
    Női harcosok klubja csak nem humorral hanem kőkemény thriller, sok vérrel.
    Hatásos, véres, dramatikus, és hiteles. Színészi játék: Zoé Bell kifejezetten jó, Bruce Thomas figurája is, ami viszont felbasz: Rebecca Marshall alakította őrült Phoebe kissé eltúlzott, Doug Jones (Joseph) is idegesítően deviáns.
    A vége nem tetszett, viszont az egész film üt.
    B kategória ez, de abban csillagos 5-ös.
    Nálam 8/10
  • Kmarha
    ne is mond. Még van hátra 40 perc a végéből, de annyira nem érdekel, hogy kinyomtam a fenébe. már az előző részt se tudom miért néztem végig (talán mert a első kettő a maga módján még szórakoztató volt, és vártam valami nagy finálét.. ?)
  • cylonflatus
    Éhezők viadala, az utolsó rész befejező része: én megfogadtam egy ideje, hogy több young adult marhaságot nem fogok megnézni, mégis bevállaltam, ha már végigszenvedtem több részt, most már legalább annyi értelme legyen, hogy tudom mi a vége. Kár volt. Ez egy nagyon, nagyon rossz film. Ez nem csak a filmnek szól, ez az egész sztori egy borzalom. A motivációk, a hihetetlen és hiteltelen kapcsolatok, az... á, bele sem megyek, mert csak 200 lesz a vérnyomásom.
  • davidka003
    Kémek hídja

Nem nagy eresztés. Pedig szerintem többet is kilehetett volna hozni ebből.
    6/10

Hunger games sorozat

Most néztem meg az utolsó részt. Számomra abszolút romló tendenciát mutat a sorozat.
    Első részt nagyon élveztem aztán úgy lett egyre gagyibb ahogy jöttek az új részek.
    Átlag 7 pontot adok az egészre.
  • LasDen #92681
    Journey to the west: Conquering the demons

Stephen Chow még mindig tudja, hogy kell szórakoztató filmet csinálni. Lehet nem állnak rendelkezésére a legjobb effektek, de azért kihozza a legtöbbet belőlük. Ahogy mindig, most is sokat lehet nevetni a filmen, mert van min. Egytől egyig érdekes szereplőkkel van megtömve a film. Érdekes, hogy a főszereplő, akinek igazából a film vége után van fontos szerepe, nem csinál szinte semmit. Folyton ott van a balhékban, de hozzá tenni nem nagyon tud. Viszont ettől még nem lesz rossz a film, mert akik körül veszik kárpótolnak, és alapvetően erős jellem. A pofonok földjéhez képest itt nem voltak olyan látványos és jó harcok, de azért megütik bőven a szintet.
    Bár a The mermaid nem vígjáték, de azért kíváncsian várom, hogy az milyen.

7/10
  • cylonflatus
    Emberek, ez a kalapács dolog ennyire kiakaszt valakit? Visionban az elme köve van, ráadásul akkor született, a "lelke" nincs terhelve még egyetlen bűnnel sem, a kalapács méltóság alatt ezt a fajta tisztaságot érti, ha már ennyire meg kell magyarázni. De akár szimplán az elme kövével is meg lehet magyarázni. Pl.: az egy infinity stone, az Isten szerelmére, az univerzum egyik építőeleme. Miért ne lehetne magyarázat, hogy a kő simán ki tud kapcsolni mindent a Mjölnirben, ugyanis az intelligencia, ami dönt, hogy méltó/nem méltó, az gyakorlatilag ugyanaz az intelligencia, ami az elme kövét is átjárja? Sokkal logikusabb lenne, mint bármi. Ez egy képregény univerzum. A valódi, hús-vér tudóst kérdezzük meg mit mond a sötét anyagra is. Ja, hogy arról nem tud semmi biztosat? De Mjölnir témában Nobel díjas, ugye? Jesszusom, hol az orvos...
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem gondoltam komolyan - én értem ezt a "kizárólagosság" (idézőjelre figyelni, a többieknek) témát :)

//Arra szerettem volna utalni, hogy a 75 (de ezek szerint sokkal "fiatalabb") éves univerzumban azért is lehetnek következetlenségek, mert nem egy (1) ember írta az elejétől. Sőt, az sem zárta volna ki - hiszen, egy 90-100 éves emberke szellemi kapacitása is megkérdőjelezhető a végére...

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.13. 10:27:52
  • LasDen #92678
    A mostani Marvel univerzum csak 56 éves. Bár létezett a Marvel 39 óta, de ezek a hősök csak 60-tól kezdtek el megjelenni Lee, Kirby és Ditko alatt.
  • LasDen #92677
    azt úgy értettem, hogy Vision v a Kapitány nem mondaná akkor Thornak, hogy "figyu má én is alkalmas vagyok, hadd használjam má helyetted", hanem nem kellene nekik :D
  • IMYke2.0.0.0
    Valljuk meg, a Marvel univerzumban is vannak következetlenségek - törvényszerű, hiszen 75 évre tekint vissza...
  • IMYke2.0.0.0
    "de attól még Thornál maradna. Nincs kizárólagosság...."

Úgy tűnik, mégis van.
  • LasDen #92674
    De én pontosan ezt írtam :D
  • hiper KOCKA
    Senki nem mondta hogy valaki a születésével kapja a méltóságot...

Majd lesz amikor fel tudja emelni?? :DDD

Te most viccelsz? :D Az ipse kvázi Nemecsek Ernőként jelentkezett a hadseregbe, és annyira erős jellem hogy még úgy is szolgálni akarta a hazáját hogy semmilyen fizikai kvalitása nem volt meg hozzá csak a nagy szíve... ezután lezúzta a Hdyrát, végrehajtott egy csomó hőstettet, megmentette a fél világot, sőt gondolkodás nélkül feláldozná bármikor az életét és "majd lesz amikor fel tudja emelni?? :DDD
    Hát basszus... kurva jó :DDDD

Tudod, amikor pár neves fizikus és kémikus összejött tudományos alapot próbálva találni a Mjölnir működésére, úgy fogva fel a dolgot hogy hogyan működne a Mjölnir ha valóban létezne, arra a következtetésre jutottak hogy szenszor alapján épít profilt és ad a használatra engedélyt. Idézek az erről írt cikkből:

"Tony Stark arra gyanakszik, hogy valamiféle bioszenzor van a kalapácsban, amivel azonosítja a gazdáját. Ez logikus is, csak éppen nem egy egyszerű ujjlenyomat-olvasóról van szó, hanem a mi technológiánkon túlmutató asgardi szenzorról, ami komplex biológiai-pszichológiai profilt épít érintés alapján, és így dönti el, hogy az adott személy érdemesnek bizonyul-e a fegyver viselésére. Ezért tudja Amerika kapitány egy picit megmozdítani a trailerben a kalapácsot - Rogers kapitány valószínűleg jó eredményt mutat az asgardi Thor-személyiségteszten, de a kalapács operációs rendszere aztán mégis letiltja a hozzáférést. Odinnak pedig nyilvánvaló módon adminisztrátor joga van a Mjölnir szoftveréhez, ha az simán elfogadja a szóbeli utasítását (az ehhez szükséges beszédfelismerő és hangazonosító rendszerek nem is annyira bonyolultak, valószínűleg már az emberi technológia is tart ott, hogy egy ilyet megoldjon), amikor elveszi a fia jogosultságát a kalapács felemeléséhez."

Nekem úgy tűnik hogy itt nagyon is jogokról van szó... ennek az egésznek pedig a lényege hogy a képregény írójának, Mark Waidnek annyira megtetszett ez a gondolatmenet amit eredetileg az amerikai kémikusok szövetségének tanulmánykötetében olvasott, hogy beleírta a történetbe... és része is a The Indestructible Hulk 8 óta. Erről ennyit.
  • CSOCSO
    "Amerika Kapitánynak fel kellett volna tudnia emelni mert kétségtelenül ő is méltó lenne rá, de nem tudta... kvázi amíg valaki birtokolja a jogot addig kizárólagos"

Nem szuletesedkor kapod a meltosagot. Tetteid altall kapod a meltosagod. Majd lesz mikor fel tudja emelni, ha eddig nem is sikerult neki.
    Felejtsd mar el ezt a "jog"ot. nem jogossagrol van szo amit veszel vagy adnak. Nincs kizarolagossag se.
  • CSOCSO
    nem igy van. Teljesen rosszul latod az egeszet. Akarki aki melto ra felemelheti a Mjolnirt. Semmi jogokrol nincs szo. Nem jar le senkinek se a joga, avagy nincs megszabva, hogy mindig csak 1 ember emelgetheti. Az emeli aki melto ra. Akkor amikor akarja. Nezd ujra a thor-t. egyertelmuen el van magyarazva.
  • hiper KOCKA
    Utaltam is rá hogy az élőszereplős filmekre vonatkozik amit írok, az hogy mi zajlik a síkban és ebből mennyit sikerült adoptálni a vászonra, más kérdés.
    De ha megfigyeled elég komplex már az élőszereplős Marvel világ is: külön filmek Thornak, Vasembernek, Amerika Kapitánynak, Pókembernek (mivel már ő is része lett) Hulknak stb... és akkor még ott a teljes Avengers sorozat ahol együtt szerepel az egész bagázs. Ennyi filmnél elég játékidő jutna koherensebben is felépíteni egy sztorit.
  • CalebJoe
    Képregényekben egy csomóan fel tudták emelni közöttük Cap is, csak emészthetővé akarják tenni a laikusok számára is ezeket a filmeket, meg amúgy se férne bele a Marvel comics 75 évnyi tartalma, kicsit azért komplexebb ez az univerzum kötődnek egymáshoz a karakterek, sztorik, dimenziók stb,
  • extra sensory
    Schóbert Norbert :D
  • LasDen #92667
    Bonyolult ez :D Maradjunk annyiban, hogy a filmekben nincs kizárólagosság....
  • hiper KOCKA
    Tisztában vagyok vele hogy nem erő kérdése felemelni, és azzal is hogy többen is méltók lehetnek használni, na de nem egyidőben...
    legalábbis nekem az jött le a filmből hogy amíg Thornál a jog, addig más nem használhatja, csak ha Thor lemond a jogról illetve méltatlanná válik ahogy az első részben is. Az elméleted szerint akkor Amerika Kapitánynak fel kellett volna tudnia emelni mert kétségtelenül ő is méltó lenne rá, de nem tudta... kvázi amíg valaki birtokolja a jogot addig kizárólagos, de elméletileg nem az hisz többen is méltónak bitzonyulhatnak rá, de csak miután a fegyver gazdátlanná válik.
  • LasDen #92665
    A Mjölnir nem nehezebb, mint egy ilyen méretű kalapács, nem ezért nem tudja valaki fel emelni. Azért nem tudták a többiek megmozdítani se, mert nem méltóak rá. De az, hogy Thor méltó rá, nem jelenti, hogy rajta kívül nincs senki a világon, aki ne lenne méltó rá. Nem exklúzív joggal jár, csak a varázs olyan erős, hogy nagyon kevesek tudják megemelni. Lehet egyszerre Thor, Amerika Kapitány, Schóbert Norbert és Vision is méltóak rá, hogy használhassák, de attól még Thornál maradna. Nincs kizárólagosság....
  • hiper KOCKA
    Hulk aki a legerősebb Avengers tag, két kézzel és erőlködve sem bírta megmozdítani a kalapácsot (és most szorítkozzunk a filmekre) ez a fickó meg lazán fél kézzel odadobja neki... szegény Thor hogy le lett alázva a vérbe ennél a jelenetnél... elvileg a kalapácsot csak az használhatja aki megkapta rá a jogot, pont ezt hangsúlyozza ki az első Thor film, Thor pedig nem vesztette el a jogosultságát, ergo a fegyvernek nem szabadott volna megmozdulni a Jarvis klón érintésére. Ismerni a Marvel univerzumot egy dolog, sutba dobni a logikát a meggyőzés kedvéért meg egy másik.
  • morcosqtya
    Jurassic Park
    6/10
    elmegy, tájak szépek, kissé bárgyú, gyerekeket agyonverni.

Jurassic Park 2 (Lost World)
    6/10
    kb ugyanolyan mint az első, kevesebb idegesítő szereplővel, amúgy a ritmusa kb hasonló. Kevésbé változatosak a tájak, a városi rész meg King Kong kb. Kicsit több humor.
  • LasDen #92662
    nem hiszem, hogy torkon lett szarva. Főleg nem, hogy olyan írta azt a jelenetet is, aki ismeri a Marvel univerzumot nagyon is közelről. Persze az egész célja csak az volt, hogy gyorsan meggyőzzön mindenkit, hogy Vision jó arc. De nem hiszem, hogy ez bármit is változtatott volna a Mjölnir megítélésén, történelmén....
  • Synchronous
    És ha Parker felfedi magát, hirtelen biztonságban lesznek a szerettei? May néni bekerül valami tanúvédelmi programhoz hasonló izébe és Parker örül hogy a kormány mennyire figyelmes? Mintha nem szarná le vastagon a rokonait...
    De igazából itt nemcsak Parkerről van szó hanem ugye minden hősről aki a regisztrációs törvény mellett áll... mindegyikre lesz valami hihető motiváció miért fedik fel magukat? Na mindegy, kollektíve csak annyi hogy az ügy mellé állnak mert így érzik helyesnek... a logikus történetvezetés járdájába úgyis mindig kevés cement került abból a bizonyos Marveles betonkeverőből... (lásd: Vision felkapja Thor kalapácsát mint valami fitnesz-termi súlyzót egyetlen huszáros mozdulattal szarva torkon a Mjölnir egész mítoszát).
  • cylonflatus
    A titkos énje a valódi énje, Pókember az akit ismernek, Parkert az embert titkolja, ugye ilyen-olyan praktikussági okokból. Azonban ez egy teher, de legalábbis nehéz. De az biztos, hogy nyűg, ami szükségszerűen bonyolítja az életét, és ha ettől valahogy megszabadulhatna, az nagy terhet vehetne le a válláról, nem kellene tovább energiát fektetni valamibe, amiből gyakorlatilag semmit nem profitál és még csak bonyolítja is az életét. Én itt semmi ellentmondást nem látok, mert szükségből van titkos énje (pontosabban titkos a valódi énje), leginkább, hogy a szeretteit biztonságban tudja. Nem lenne abban semmi átgondolatlan, erőltetett, ha azt feltételezném, hogy nem bujkálna, és nem titkolná a kilétét, ha megtehetné.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.12. 15:48:06
  • repvez
    Kémek hídja

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt hittem,hogy jobb film lett,de elég lapos film lett.Egy kicsit jobban lehetett volna részletezni,hogy mit csinált mindegyik szereplő, vagy a lelővés pontosabb bemutatását,hogy merre repült mi lett volna a célja stb.
    A pilóta kiugrása is elég hülyeségnek tartottam, azért van katapult a gépben,hogy kilője a pilótát,nem azért,hogy kicsatolva saját erőből kiugorjon.
    Ennél a megbeszélléseknél azért több lehetett a valóságban. Egy kicsit jobban beleáshatták volna magukat a leirásokba még talán egy jobb film is kerekedett volna belőle
  • Dynamic
    Civil War képregény spoiler
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mellesleg Pókember az elsők között leplezte le magát.

edit: ja, LasDen már leírta. Bocs :)
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.03.11. 20:57:44
  • DantesHUN
    Mint a filmek 90%-a. Úgyse hal meg a főhős. Nagyon nagyon kevés filmben van másképp. Akkor minek eleve filmet nézni, úgyis tudjuk ,hogy a főhős megússza.
  • ZilogR
    A Mátrix is pont ebben a sorrendben egyre szarabb - ha ezek a lények azok egyáltalán ;) :D
  • Synchronous
    Afelől nekem nincs is kétségem hogy taglalva lesz... csak én az erőltetett túlbonyolított magyarázatoktól éppen annyira félek mint a szimpla átgondolatlanságtól.
  • Banszien
    Azért ez egy elég elhamarkodott kijelentés.. Szerintem 2 trailer alapján ne ítéljük meg, hogy kinek mennyire szar a motivációja, mivel vajmi keveset tudunk még. A filmben nyilván taglalva lesz mindenki motivációja, ha az után is szar lesz, akkor így jártunk.
  • LasDen #92653
    Az eredetinek igazából Pókember volt a központi alakja. Ő volt az, aki élő egyenes adásban húzta le a maszkot a fejéről :D Kapitány itt igazán a szabadság oldalán áll. De a filmben nem is a felfedés a lényeg, mivel ahogy mondod a mozis univerzumban ez nem igazán működik, ezért itt arra koncentrálnak, hogy a kormány szeretné irányításuk alá vonni a hősöket, az avengerst.
  • Synchronous
    Na ez is azt mutatja mennyire átgondolatlan ez az egész... Stark motivációja érthető mert neki nincs titkos énje, mindenki tudja hogy ő a Vasember... de Amerika Kapitánynak nem lenne oka tiltakozni mivel neki sincs külön a szuperhős énje meg az emberi énje.
    És pont Pókember segít a regisztrációs törvény mellett álló Starknak?? Ő akinek különálló a szuperhős énje az emberitől? Ennyire le akar lepleződni? Egyszerűen el van k*rva a karakterek motivációja.
  • LasDen #92651
    Azért nem ugyanaz. Ott a mutánsok teljes eltüntetéséről volt szó, míg itt nem a megszüntetésük, hanem csak a kormányilag szabályozhatóságuk a lényeg. Ott az ellenfelek kvázi ugyanazok voltak, mint eddig, itt pedig egymással küzdenek a hősök.
  • Tikal #92650
    pff, hát az nem jó :)