106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    Nem ők is ilyen misztikus-szuper erejű lények? Mert akkor mit számít hogy hogyan néznek ki?

Superman sem volt olyan hűdenagyon kigyúrva, aztán mégis olyan pofonokat osztogatott hogy a szomszédos csillagrendszer adja a másikat.
  • IMYke2.0.0.0
    Gyerekek, totál véletlenül rábukkantam a "A ház a tónál" (2006) eredetijére... ami - meglep valakit? - dél-koreai, 2000-ből.
  • Tyler1
    Nyilván 40-50 éve nem azért ábrázolták őket máshogy, mert fingjuk nem volt, hanem mert teljesen más volt a társadalmi megítélés. Szupererejük volt, nem szuperkinézetük. Egyébként egy nő maradjon nőies, mindegy hogy szuperhős, vagy sem. És a nőket 40 éve is nőiesen ábrázolták technikától függetlenül.
    Persze a testkultúra megváltozott a testépítés és a szteroidok a társadalomba való beolvadásával, ma már a szuperhős csak akkor szuperhős, ha mértéktelen izomzattal van felpakolva, ez az elvárás, de ahogy Henry Cavill nem tud 130 kiló lenni, mint a képregény változatban, úgy Gal Gadot sem lesz 70 kiló masszív hús.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyet kell értsek.
    Én különben sem szeretem a dekára kimért csajokat :) - látványra szépek, de élni velük...
  • CalebJoe
    Ez elvileg a 2017 WW promókép, kicsit lábra még gyúrna jól nézne ki, a mögötte álló 2 csaj jól ki van combosodva na kb neki is kéne annyi felesleg.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.04.05. 15:38:07
  • IMYke2.0.0.0
    Már kezdtem megijedni, hogy a második kép lenne az ideális :)
  • CalebJoe
    Úgy értettem hogy a férfi karakter mint mondjuk Captain America vagy Superman eléggé fel kellet magukat gyúrni mivel a hősök is izmosak nagy darabok, ez női karakterre nem vonatkozott csak annyira legyenek izmai mint kb mint WW-nek ezért is az első kép a megfelelő alkat az alatta lévő már túlzás.

Gal Gadot feje ráhúzva erre a testre na kb ennyi elég is.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem figyeltél.
    "Ha a férfi színészek képesek felgyúrni magukat a hős szerepére akkor igeni is egy Wonder Woman is tegye meg"

A két kép felvázolta, hogy melyik lenne ideális egyik, vagy másik nézőpontból.
    Én az elsőre voksolok. Bocs.
    S annak, bárhogy is nézem, Gal Gadot meg is tud felelni. Még ha kitömött kosaras jelmezt is kap.
  • CalebJoe
    Az első inkább a fitness atléta alkat, sose volt bodybuilder az inkább She-Hulk.
  • IMYke2.0.0.0
    Így?

Vagy így?
  • CalebJoe
    Talán mert akkoriban fingjuk sem volt meg nagyon a technika sem volt meg ahhoz hogy hogy kéne ábrázolni egy szuperhőst, be is baszna ha még mindig ott tartanánk, az 50'-60'-70' években amiket csináltak sorozatok elég ha belenéz az ember valamelyikbe Youtube-on elmosolyodik az tuti.
    Ma szerintem sokkal realisztikusabb a hősök ábrázolása, ok néha el vannak túlozva de hát ez beletartozik ebbe a világba, mint a mitológiában gyakorlatilag itt is mindenki tökéletesnek van ábrázolva, tisztelet a kivételnek (a nagydarab szörnyek, robot stb.)
    Ha a férfi színészek képesek felgyúrni magukat a hős szerepére akkor igeni is egy Wonder Woman is tegye meg.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.04.05. 15:13:10
  • IMYke2.0.0.0
    A 32B has the same cup size as a 34A?- How Bra Sizing Works
    Van egy kis ismertető, meg tábla is.
  • Tyler1
    Ha az eltúlzott képregényeket vennék alapul, akkor Supermant is minimum egy Jay Cutlernek kellett volna eljátszania.
    Amúgy nekem nem rémlik, hogy mindig is egy agyon plasztikázott, bekokszolt "mű nő" lett volna ez a karakter. Vagy ez csak most lett trendi?
  • Mentol
    Akkor az nem csodanő, hanem ndk sportoló...
  • Kongy
    Ezt úgy kell érteni, hogy erősebb, mint a többi nő.
  • Mentol
    OFF
    És ez a CSODANŐ? Na ne! Mégegyszer aláhúzom: csoda
    Nekem, mint nemnőnek (de talán még a nőknek is), a szó jelentése: az átlagnál több/jobb/szebb/nőiesebb/stb.
    Vagy, ezt nem szó szerint kell érteni? Csoda, hogy nő?
    ON
  • LasDen #92913
    32B kosaras melltartót hord ha igaz...
  • CalebJoe
    Lucy Lawless tökéletes WW lett volna fiatalon, és karakter színésznek sem rossz.

• IMYke2.0.0.0
    Ekkora jutott nekije:

• Mentol
    Én még nem láttam. NINCS CSÖCSE??? Nebassz!
  • genndy
    A képregényben csöcsösebb. Meg vékonyabb a dereka. Meg nagyobb a segge. Meg csöcsösebb.
    A filmre meg választottak egy olyan csajt, aki azért színészkedni is tud (gondolva a többi filmre, meg előzménytörténetre, ahol majd 5 év múlva is ki kell néznie valahogy és bírnia kell a forgatást), meg szálkásabb de kicsit azért kigyúrta magát, hogy tudjon ugrálni meg futkorászni (mármint a színésznő a valóságban). De nem jó, mert miért nem csöcsösebb, hiszen a képregényben csöcsösebb
  • Tikal #92908
    azzal mi a baj?
  • LasDen #92907
    Nem is a tudásával van az embereknek baja, hanem a kinézetével....
  • IMYke2.0.0.0
    "Military service[edit]
    From the age of 18, Gadot served for two years as an enlisted soldier of the Israel Defense Forces, where she served as a combat instructor.[11] She says of her time in the army: "You give two or three years, and it’s not about you. You give your freedom away. You learn discipline and respect".[11]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Gal_Gadot
  • DantesHUN
    Nem csoda, hogy Wonder Wuman kisugárzása erős volt. A színésznő az izraeli hadseregben szolgált. Azt olvastam kiképzőként. Ott meg nem szarral gurítanak.
  • VinylToy #92904
    A cím alapján egyből ez ugrott be. :D
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Jane Got a Gun" - 6/10
    (2016.04.03) (98 perc, amerikai)

Ebben a westernben Natalie Portman és Ewan McGregor megmutatja, miként is lehet védekezni akár két tucatnyi bűnöző ellen is egy mindentől félreeső, kiszolgáltatott(nak tűnő) házban.
  • bexinho
    Hétvégén sikerült pár filmet ledarálnom, amit megosztanék veletek.

Trade (Az ártatlanság ára) - 2007
    Nem mai film és nem is mondható ismertnek, de talán a Room film kapcsán találtam én is erre a dél-amerikai krimire. Maga a történet érdekes, hiszen jelen korunk egyik nap problémáját dolgozza fel (emberkereskedelem). A színészi játék nem kimagasló, inkább amolyan B-kategória szintjén áll meg. A történetvezetés is erősen orientált a főszálra. A szereplőket történetét nem bontja ki a film, így nem igazán tudtam beleélni magam. Ennek következtében nem is igazán érintett meg a velük történő események sorozata. Azt nem mondanám, hogy borzasztó volt. De jó filmnek sem nevezném.

Én: 5/10
    IMDB: 7,5/10

A dán lány (The Danish Girl) - 2015

Az igazat megvallva fogalmam sem volt miről szól a film, így előítéletek nélkül kezdtem bele. Elsősorban az Oscar győzelem miatt néztem meg, és IMDB pontok alapján sem volt nagyon lehúzva.
    A film alaptörténete érdekes volt. Nyilván ezzel nagyon kevesen tudnak azonosulni a nézők közül. A színészek játéka rendkívül jó volt és a főszereplő srác is beleéléssel hozta, amit a szerep megkívánt. Számomra túl nagy beleéléssel. Meg is lepődtem, hogy ki játszotta el (nem láttam a Mindenség elméletét). Film közben amúgy azt hittem, hogy egy meleg modell srác alakítja a karaktert, akibe szorult színészi tehetség. Társa, Alicia Vikander pedig nem csak gyönyörű volt, hanem magabiztosan hozta a szenvedő-szerelmes női szerepet. Nagyon sajnáltam őt.
    A filmre viszont így is csak egy 6-ost tudtam adni. Hogy miért? Nem éreztem igazán azt, hogy a főszereplő mennyire küzd a külső véleményekkel (volt rá 2-3 perces jelenet, de szerintem az kevés volt). Azt is tudom, hogy a film elsősorban sokkal inkább a belső vívódást akarta bemutatni, de engem így nem igazán tudott megszólítani. Ezért a filmet is sokszor untam.

Én: 6/10
    IMDB: 7,0/10

Batman Superman ellen (Batman v Superman) - 2016

Mivel én jobban szeretem a DC világát, mint a Marvel-ét, ezért kis elfogultság mindig szorul az értékelésemben ezen filmek kapcsán. Az Acélember is kifejezetten tetszett a hibái ellenére. Ezt a filmet viszont nagyon jónak tartom!
    Nagyon sok információt/tartalmat tettek a filmbe. Ben Affleck szerintem a legjobb Batman. Az Batman-Superman összecsapás kicsit csalódás volt, de az igazat megvallva nem tudtam volna fél órát nézni a legyőzhetetlen és a halandó karakter összecsapását. A végeredmény egyértelmű lett volna. Viszont szívesebben láttam volna Cain-t Alfred-ként, de J.Irons sem volt rossz. Wonder Woman-ben azonban volt valami. Kisugárzása szerintem nagyon erős volt :) De a zene is nagyon hozzáadott. Jesse Eisenberg pedig kifejezetten tetszett. Voltak a filmben erős pillanatok, de a harcok mennyiségét hiányoltam. Ami a végén a dokknál volt, az zseniális volt. Mint ahogy az a sivatagos rémálom is. Na ezekből kellett volna sokkal több. Talán a 300-nál szaladt meg így az adrenalin bennem. :)

Én: 8/10
    IMDB: 7,3/10

Műkincsvadászok (The Monuments Men) - 2014

Úgy ültem le a film elé, hogy tudtam mire számíthatok. Ebből a szempontból nem okozott csalódást. De ez nagyon gyenge volt. Kár, pedig a színészek nem voltak rosszak. Csak a forgatókönyv vagy a rendező volt gyenge. Esetleg mindkettő. Mindenesetre nem ajánlom senkinek.

Én: 4/10
    IMDB: 6,1/10

A jogász (The Counselor) - 2013

Sokáig tartogattam ezt a filmet a megnézendők között, főleg az IMDB pontozás és a nézői vélemények miatt. De a színészi gárda, rendező és történet alapján nem értettem mire ez a nagy lehúzás. Megnéztem. Nem mondanám, hogy tökéletes volt (elsősorban a történetre gondolok), de koránt sem volt olyan gyenge szerintem, hogy 5,4-en álljon IMDB-n. A műkincsvadászok ennél sokkal unalmasabb volt.

Én: 7/10
    IMDB: 5,4/10

Sinister 2 - 2015

Nagyon ritkán adok 1 pontot egy filmnek, de ez borzalom volt. Felétől végigpörgettem pár percben, de már azt is sajnáltam, hogy elindítottam. Nyilván nem összehasonlítható kategória a Jogásszal. De a Sinister 5,3-mon álljon a Jogász meg 5,4-en... azért az fura. :)

Én: 1/10
    IMDB: 5,2/10
    Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.04.04. 11:10:21
  • IMYke2.0.0.0
    Ez rohadt jó - főképp a vége montázs :)
    Tele van spoilerrel, így csakis saját felelősségre:

"Everything Wrong With The Martian - With Dr. Neil deGrasse Tyson"
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

CinemaSins - feliratkozók száma: 5,553,126
  • LasDen #92900
  • Kmarha
    lecsúszott pár darab.. csak röviden:

Happy Feet - a végtelenül naiv üzenetével és világlátásával együtt (vagy pont azért) nagyon is szerethető és élvezhető darab. Gondolom mindenki ismerő, ez az a pingvines mese, ami arról szól, hogy ha kilógsz a sorból, azt ne szégyelljed, hanem vállald fel. Ja meg védd és szeresd a természetet. Az állatkertes résznél valami kedélyjavító (csoki/sör/cukor) legyen az ember közelébe. Külön érdekesség, hogy a rendezője George Miller volt.

One Flew Over the Cuckoos Nest - régi klasszikus, erős darab. Nagy nevek, nagyon fiatalon (legjobban talán Doki-n lepődtem meg). Egy elmegyógyintézet betegei közé újonnan érkező Jack Nicholson alaposan felkavarja a kedélyeket, harsány, nem igazán beilleszkedő magatartásával. Milos Forman film, a mondanivaló itt kevésbé jött át, inkább csak hangulat film (számomra), elégé keserű lezárással. A kedély javító itt a végére fokozottan ajánlott.

Super 8 - Szintén hangulat film, de ez a 80-as évekbe vissza vissza minket (legalábbis azon szerencséseket akik akkor voltak gyerekek). Kevésbé bírom a gyerek színészeket és a kölykök köré szőtt történeteket,, viszont imádom az UFO-s akár B kategóriás mozikat, itt mégis az UFO-s száll volt az, ami alig kötött le, és a kölyköt története volt az, ami teljesen oda szögezett. Kellemes csalódás volt a rengetek idiótaság (0 IQ hadsereg) ellenére is.

The Life Aquatic with Steve Zissou - egy egy Wes Anderson mozi. Ezzel kb mindent el is mondtam. Talán kicsit annyiban tér el a korábban látottaktól, hogy a történetnek és a cselekménynek még kevésbé van jelentősége és értelme, valamint hogy a filmezése sem a tökéletes szimmetriára törekszik. Persze itt is mindent úgy állít be, hogy középen legyen egy felismerhető vonal/tereptárgy ami elválasztja a kép két oldalát, de itt inkább a két oldal diszharmóniájára épít (pl ha két olyan szereplő beszél, aki a jelenet szerint külön oldalon állnak (vita, eszmecsere, békülés), akkor őket sosem mutatja együtt, egy képkockán, viszont gondosan az egyiket a kép egyik a másikat a másik oldalára helyezi el..). A színek szokás szerint harsányak és oda nem illőek, a szereplők pedig Leslie Nielsent megszégyenítő faarccal képesek a legostobább szituációk végigjátszására. Nekem nagyon nem jött be. A történet, ha valakit egyáltalán érdekel, egy tengerbiólogusról szól, aki az élete minden pillanatát felveszi és dokumentumfilmként tálalja a világ számára. Miután a fél stábot felfalja egy mélytengeri jaguár cápa. elindul bosszut állni, egy terhes riporter és a frissen előkerült (sosem tudott róla) 30 éves fia társaságában. Közben találkoznak a furcsa módon ebben az egy filmben normálisan beszélő (és hangsúlyozó) Jeff Goldblum-al, meg pár kalózzal. Oszt kb ennyi.

Bridge of Spies - Egy amerikai ügyvéd a hidegháború kellős közepén új ügyet kap, védenie kell egy szovjet kémnek tartott személyt. Az eset kapcsán titokban felkérik, hogy bonyolítson le egy fogoly cserét az NDK-ban raboskodó amerikai kémpilóta visszaszerzése érdekében. Sem a játékban, sem a fényképezésben, sem a zenében sem a történetben nem kiemelkedő, de teljesen fogyasztható mozi.

Confessions of a Dangerous Mind - Sam Rockwell az egyik kedvenc karakter színészem. Itt sem kap a korábbiaktól nagyon eltérő szerepet, egy paranoiás minden bizonnyal zakkant elmével megáldott média személyiséget játszik el (Chuck Barris-t, akit a randi és tehetség kutató műsorok atyjának tartanak számon), akit a saját magáról szóló könyve alapján, a CIA beépített és felhasznált arra, hogy a műsor okán tett külföldi látogatások alkalmával, kémtevékenységeket (főleg gyilkosságokat) végezzen el. Érdekes film egy érdekes elme szülte világról, ami akár még igaz is lehet, sose bizonyították az ellenkezőjét (bár az igazát sem). Itt is inkább a hangulat ami nyerő, de a történet is lekötheti az embert.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - Rockwell itt már jóval visszafogottabb szerepet kapott, de igazából úgy is Brad Pitt és Casey Affeck játékára fog figyelni. Vadnyugat egyik híres banditájáról és az ő kvázi kivégzéséről szól, arról, hogy mi és hogyan vezetett oda, hogy végül a bandájának egy tagja (legalábbis egy rajongója) fejezze be a pályafutását. Elégé zavarba ejtő film, ahogy a címe is mutatja, a 3x embert lemészárló, paranoid és őrült gyilkos lesz a mondák hőse, amíg az őt hátulról lelővő pedig a gyáva, köpni való hitszegő. Erős film, nehezen fogyasztható. Sok a (majdnem) álló kép, elnyújtott a cselekmény, és a film háromnegyedét betöltő lezárás sem éppen egy teljes megelégedést nyújtó befejezést adja, ami némileg felszabadítani a néző lelkét a rá nehezedő súlytól. Ettől függetlenül ezt bátran merem minden nem popcorn mozira vágyó számára ajánlani. Nick Cave, mint a film zeneszerzője meg egyszerűen zseniális, nagyon jó atmoszférát sikerült megteremtenie a rendezővel karöltve. Érdemes figyelni a cameoját is a film vége felé.

Lezárásnak még egy Moon-t elfogyasztok, hogy meglegyen az évnyi Rockwell adagom.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.04.02. 23:37:03
  • cobol
    The Survivalist. 5/10

Egyszer simán nézhető.Annak ajánlott aki szereti az ilyen világvége féle túlélős filmeket.
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Jane Wants a Boyfriend" - 4/10
    (2016.04.01) (102 perc, amerikai)

Higgyetek nekem: az első 50 percet nyugodt szívvel ki is lehetne hagyni - mert (sajnos) leginkább Eliza Dushku szenvelgéséről szól, aki úgy érzi, hogy mindent és mindenkit neki kell irányítania, hogy a dolgok jól menjenek. Így a nem-is-olyan-kishúgát is, aki Asperger-szindrómával él, és nagyon tehetségesen segíti nővérének színtársulatát, mint jelmezkészítő, s nem mellesleg [a betegségre jellemző módon] néha "robotként" elvonul a világtól, és olyankor két pofira zabálja a fekete-fehér klasszikus filmeket. Egy nap összefut Jackkel egy bárban, egy másikon pedig a nővérének házibulijában -, nyugodtan nézhetitek 50 perctől a filmet.

A pontszám nem a betegségnek, hanem a megvalósításnak szól. Az egyik férfi szereplő egyenesben folyó taknyát még csak nem is súlyoztam a pontozáskor.
  • mégvadabbdisznó
    Fedőneve: Puma

Jó volt újranézni... még mindig meglepően magasan koreografált az akciósorozatok között. Kár hogy csak 10 rész készült belőle, de valami zseniálisan tolja az ürge. A harci jelenetek egyébként olyan hongkongi harcművészek munkái mint Donnie Yen... van egy-két gyengébb rész de összességében véve szuper kis sorozat és minden részben van izgalom, mindenkinek ajánlott aki még nem látta. 9/10
  • Bokafix2
    Bunnyman Massacre (2014)

Hát ez gyalázatos volt. Főleg a szereplők hülyesége miatt... épp hogy csak fel nem kínálták az életüket tálcán a nyúlfejű gyilkosnak. De az hogy az utolsó a végén inkább magát lövi fejbe mikor nála van a stukker és nem a Bunnyman-t aki 2 perccel azelőtt szeletelte fel a hugát stihl-el, a filmtörténet legnagyobb rejtélye. :D

2/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Black Mass" - 8/10
    (2016.03.31) (123 perc, amerikai)

Nekem bejött a film - főképp Johnny Depp és a jéghidegen megszemélyesített bűnöző miatt.
    A szeplős Julianne Nicholson fincsi volt.

A sztoriról nincs mit, mert vagy mindenki ismeri már, vagy lelőnék valamit véletlenül belőle. Az, hogy (egykor) valóban létező (bűnöző) személyekről megtörtént eseményeket dolgoz fel, önmagában is elég beszédes.
    Hasonlót már láthattunk az eddigi filmtörténelem során (igaz, egy részüket a képzelet vetette papírra, másrészt, azokban azért több volt a "furfangos" rossz fiú és/vagy fordulat).
  • LasDen #92893
    Mert kevesebb adót kell fizetni itt, mint Amerikában, és még így is megéri nekik
  • Tyler1
    És tényleg.
    Viszont továbbra sem értem. Ezekért a helyszínekért Magyarországra kell utazni?
  • Koppixer
    Emlékszel a filmből a NASA központi épületére? :)
  • Kongy
    Azám, jó kis sorozat lett az Aranyélet. Nemrég fejeztem be, nekem kifejezetten tetszett.