[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hétvégén sikerült pár filmet ledarálnom, amit megosztanék veletek.
Trade (Az ártatlanság ára) - 2007
Nem mai film és nem is mondható ismertnek, de talán a Room film kapcsán találtam én is erre a dél-amerikai krimire. Maga a történet érdekes, hiszen jelen korunk egyik nap problémáját dolgozza fel (emberkereskedelem). A színészi játék nem kimagasló, inkább amolyan B-kategória szintjén áll meg. A történetvezetés is erősen orientált a főszálra. A szereplőket történetét nem bontja ki a film, így nem igazán tudtam beleélni magam. Ennek következtében nem is igazán érintett meg a velük történő események sorozata. Azt nem mondanám, hogy borzasztó volt. De jó filmnek sem nevezném.
Én: 5/10
IMDB: 7,5/10
A dán lány (The Danish Girl) - 2015
Az igazat megvallva fogalmam sem volt miről szól a film, így előítéletek nélkül kezdtem bele. Elsősorban az Oscar győzelem miatt néztem meg, és IMDB pontok alapján sem volt nagyon lehúzva.
A film alaptörténete érdekes volt. Nyilván ezzel nagyon kevesen tudnak azonosulni a nézők közül. A színészek játéka rendkívül jó volt és a főszereplő srác is beleéléssel hozta, amit a szerep megkívánt. Számomra túl nagy beleéléssel. Meg is lepődtem, hogy ki játszotta el (nem láttam a Mindenség elméletét). Film közben amúgy azt hittem, hogy egy meleg modell srác alakítja a karaktert, akibe szorult színészi tehetség. Társa, Alicia Vikander pedig nem csak gyönyörű volt, hanem magabiztosan hozta a szenvedő-szerelmes női szerepet. Nagyon sajnáltam őt.
A filmre viszont így is csak egy 6-ost tudtam adni. Hogy miért? Nem éreztem igazán azt, hogy a főszereplő mennyire küzd a külső véleményekkel (volt rá 2-3 perces jelenet, de szerintem az kevés volt). Azt is tudom, hogy a film elsősorban sokkal inkább a belső vívódást akarta bemutatni, de engem így nem igazán tudott megszólítani. Ezért a filmet is sokszor untam.
Én: 6/10
IMDB: 7,0/10
Batman Superman ellen (Batman v Superman) - 2016
Mivel én jobban szeretem a DC világát, mint a Marvel-ét, ezért kis elfogultság mindig szorul az értékelésemben ezen filmek kapcsán. Az Acélember is kifejezetten tetszett a hibái ellenére. Ezt a filmet viszont nagyon jónak tartom!
Nagyon sok információt/tartalmat tettek a filmbe. Ben Affleck szerintem a legjobb Batman. Az Batman-Superman összecsapás kicsit csalódás volt, de az igazat megvallva nem tudtam volna fél órát nézni a legyőzhetetlen és a halandó karakter összecsapását. A végeredmény egyértelmű lett volna. Viszont szívesebben láttam volna Cain-t Alfred-ként, de J.Irons sem volt rossz. Wonder Woman-ben azonban volt valami. Kisugárzása szerintem nagyon erős volt :) De a zene is nagyon hozzáadott. Jesse Eisenberg pedig kifejezetten tetszett. Voltak a filmben erős pillanatok, de a harcok mennyiségét hiányoltam. Ami a végén a dokknál volt, az zseniális volt. Mint ahogy az a sivatagos rémálom is. Na ezekből kellett volna sokkal több. Talán a 300-nál szaladt meg így az adrenalin bennem. :)
Én: 8/10
IMDB: 7,3/10
Műkincsvadászok (The Monuments Men) - 2014
Úgy ültem le a film elé, hogy tudtam mire számíthatok. Ebből a szempontból nem okozott csalódást. De ez nagyon gyenge volt. Kár, pedig a színészek nem voltak rosszak. Csak a forgatókönyv vagy a rendező volt gyenge. Esetleg mindkettő. Mindenesetre nem ajánlom senkinek.
Én: 4/10
IMDB: 6,1/10
A jogász (The Counselor) - 2013
Sokáig tartogattam ezt a filmet a megnézendők között, főleg az IMDB pontozás és a nézői vélemények miatt. De a színészi gárda, rendező és történet alapján nem értettem mire ez a nagy lehúzás. Megnéztem. Nem mondanám, hogy tökéletes volt (elsősorban a történetre gondolok), de koránt sem volt olyan gyenge szerintem, hogy 5,4-en álljon IMDB-n. A műkincsvadászok ennél sokkal unalmasabb volt.
Én: 7/10
IMDB: 5,4/10
Sinister 2 - 2015
Nagyon ritkán adok 1 pontot egy filmnek, de ez borzalom volt. Felétől végigpörgettem pár percben, de már azt is sajnáltam, hogy elindítottam. Nyilván nem összehasonlítható kategória a Jogásszal. De a Sinister 5,3-mon álljon a Jogász meg 5,4-en... azért az fura. :)
Én: 1/10
IMDB: 5,2/10
Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.04.04. 11:10:21