106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Slee #93289 Tegnap Néztem meg a Civil Wart. Egész érdekes a storyline, de meglepően tetszett pedig nem vagyok nagy Marvel rajongó. A Doctor Stranget inkább várom.
-
Elég, ha a mostani kisgeneráció... 10+ évesek.
Nem kell hozzá a jövő generációja. -
gombabácsi #93287 a jövő félelmetes, főleg ha a jövő generáció ilyen videókon nő fel -
??? -
Ripacs 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Az aeonflux-on volt egy hozzászólás, onnan jött az ötlet, hogy meg kellene nézni, majd látva a több változatot (sőt Final Cut-ból van 117 helyett 113 perces is az NFO szerint), gondoltam megkérdezem.
Nem is spoileres, így ide másolom, (de azért mégiscsak eldugom, nehogy baj legyen):SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Én úgy másfél éve láttam először és pont a Final Cut verziót ami eléggé földhöz vágott (rossz értelemben)! Az International Cut már jóval emészthetőbb volt, viszont pont ebből hiányzik az a jelenet ami a filmvégi csavart magyarázná. De azért mindkét megtekintés után volt bennem nem kevés hiányérzet mert valahogy nem éreztem feszültséget a filmben." -
Prof William #93283 Leírná nekem valaki spoilerben hogy mi ez jelenet és miért teszi mássá az egészet? -
In the Heart of the Sea
Nem volt rossz, kis plusz hiányzott a forgatókönyvből. A hajótörés utáni több hónapos szenvedést nem igazán sikerült hitelesen átadni. -
A rendezői változat, emlékeim szerint. De lehet, hogy a Final Cut az.
Ez hátha segít (miért ne volna erről is Wikipediás cikk): Versions of Blade Runner
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.04. 17:33:15 -
Blade Runner: Hozzáértők: melyik az a változat, ami kötelezően megnézendő, amiben van egy bizonyos jelenet, ami az eredeti moziban nem volt benne és teljesen mássá teszi a jelentését?! Tudom, hogy van topikja, le is spoilerezett mindent, ezért inkább itt próbálkozom - oda öt éve nem írtak. Köszönöm előre is! -
[2002] - (imdb) - "Oasiseu" (Oasis) - 9/10
(2016.05.03) (133 perc, dél-koreai)
Hong Jong-Du (Sol Kyung-gu) pár év után szabadul a börtönből. A lajstroma nem hosszú, de súlyos - egy tettlegesség, egy nemi erőszak kísérlet, és egy gondatlanságból elkövetett emberölés.
Folyton tébláboló, szipákoló, időközönként és disszonáns módon fel-felnevető hősünkről egyértelműen látszik, hogy nem képes beilleszkedni a társadalomba, munkába is nehezen tud állni, és allűrjei miatt ferde szemmel is néznek rá. Még a testvérei is, illetve a rokonok is, akik se nem látogatták a börtönben, se nem közölték vele, hogy elköltöztek.
A szabadlábra került emberke épp egy olyan éjszaka is kiszállító kínai étteremnél kapott állást, melynek közelében él a család, akinek pénzkeresőjét "ittasan elgázolta". Hogy a lelkiismeret furdalásán enyhítsen, igyekszik felvenni a kapcsolatot a megcsonkult családdal, és bejutva annak lakására találkozik Gong-Juval (Moon So-ri), egy mozgásában és beszédében korlátozott fiatal nővel, akit egyedül hagynak a lakásban, miközben a családtagok elköltöznek egy jobb vidékre.
A két beteg ember sorsa furcsamód összefonódik, mintha egymásnak teremtődtek volna. Viszont, a szegénység, a meg- és elítélés, a(z így vagy úgy, de) magányban és a lélek, a gondolatok helyes megfogalmazásának képtelenségében is megcsillan a boldog élet reménye...
De, ez nem mese, itt nem sikerülhet minden és nem lehet mindenki boldog, mert sorszerű, hogy valaminek el kell romlania. A körnek be kell zárulnia.
(amit leírtam csak a bevezető, az igazi történet maga nem található meg benne)
Folyton rá tudok csodálkozni, hogy mennyire bátran, (jó értelemben vett módon) nyersen, filmes eszközökkel drámaian, és értő módon tudnak kényes témákhoz is nyúlni az ázsiaiak. Tudjuk jól, hogy Hollywoodban ha fullba nyomod a kretént, akkor az Oscar nem gyün (Shean Pennek ugye azzal nem jött össze, míg Dustin Hoffmannak igen). Viszont, azért az alakításért, amit Moon So-ri nyújtott, én gondolkodás nélkül a kezébe nyomnám a(z amúgy értéktelenné vált) szobrocskát, hogy a világ legalábbis a sok szobortulaj közül egyként tekintsen rá. A hölgy egyszerre tudott csúnya, és sajnálatra méltó beteg, és gyönyörű, igazi nő lenni - tele élni akarással, érzésekkel, saját gondolatokkal és véleménnyel, tudással és tudni akarással. A bevetett filmes eszközök (többek között a statív nélküli, "jelenlévő" kamera (hál' istennek nem shaky)) ezt frappánsan át is adták.
Az a szív- és lélekmelengető és szorító feszültség, amit a színésztársával filmre játszottak párját ritkítja. Olyan "egyszerű" és triviális kérdések merülnek fel az emberben, hogy egy beteg embernek akkor most mihez is van joga, mi is a Társadalom szemszögéből, szabad-e önmagát hétköznapi embernek tekintenie, vagy mindig éreznie, tudnia kell, éreztetni vele, és tudatni kell vele a helyét, és a sorsát, a lehetőségeit, a korlátait.
Baromi nehéz film! És nagyon értékes. Mert értékes emberekről szól, még ha azok nem is olyanok, mint a többség.
Kevés, nagyon kevés filmet tartok meg azok közül, amiket megnézek. Ezt tuti meg fogom még nézni párszor. -
Ez is egy vélemény (a "lol" függvényében), ami - mint tudjuk - olyan mint a segglyuk... -
Saul fia
Story jo meg minden, halal tabor stb. a kamera beallitas viszont szamomra nagyon nem jott at! Idegesito es mar mar fej fajditonak ereztem az egeszet. Foleg a futkarozos reszeknel a rangatasok.
Meg nem tudtam megemeszteni a filmet teljesen, de nem egy nagy wasistdas. Leragott csont. -
Azsiai filmek a legjobbak, ez egyertelmu. Ezen egyszeruen nincs mit vitatkozni lol -
Mentol #93275 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A mellbőségről: ha jól emléxem, akkor a 90-60-90 ideálisnak mondott arányból az első 90=a mellbőséggel.
Az alábbi hölgynek 90-es a mellbősége, mégsem mondanám nagymellűnek - ezért mondtam azt korábban, hogy inkább a kosárméretet nézzétek.
Ja, és a csajokról, amúgy:
"A német nők kétharmada lemondana az intelligenciáról, ha cserébe vonzóbbá válna a külseje. A Petra című magazin megbízásából készíttetett reprezentatív kérdőív kérdésére, hogy vajon lemondana-e tíz IQ-pontról, ha kijavíthatná egy szépséghibáját, a megkérdezett nők 65 százaléka igennel válaszolt."
Utoljára szerkesztette: Mentol, 2016.05.03. 10:10:08 -
Seten #93274 Annyira dekirály nem vagy, különben tudnád, hogy nem a mellbőség a lényeg hanem a kosár-méret. ;) -
kutyakiki81 #93273 Sajna az van amit Seth is írt, és eléggé csalódást keltő jelenet -
[2012] - (imdb) - "Geon-chook-hak-gae-ron" (Architecture 101) - 8/10
(2016.05.01) (117 perc, dél-koreai)
Vajon már hány szívet törhetett össze az első, viszonzatlan (vagy annak hitt) szerelem? Hány keserű pillanatot, órát, napot élhettek már a tinik (is), amikor a "Mindenük" valaki mást keresett a tekintetével, másfelől érdeklődött tőlük, vagy másról beszélt nekik/mellettük, és nem velük foglalkozott stb.
Hősünk első pillantásra belezúg az építőmérnöki kar egy előadására áthallgató lányba, aki késve érkezik az Építészet 101-es évfolyam első előadására. A sors úgy hozza, hogy kiderül: ráadásul egy környéken is laknak Szöulban. Viszonylag rövid időn belül összeverődnek, és barátokként tengetik a mindennapokat - a fiú pedig őrlődni kezd, hogy aztán csalódás érje, és továbblépjen.
Tizenöt év múlva, az amúgy házasodni készülő mérnök úrnak látogatója érkezik, és döntés elé állítja...
//Han Ga-In + Google
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.02. 08:51:54 -
De egyébként többen is írtunk róla, keresésben megtalálod.:) -
Afflicted
Kézikamerás dokumentarista stílus, de kegyetlen jó film. A vámpírrá válás folyamatát mutatja be. A first person szemszögű vampire-run epic volt. Egyébként attól a pillanattól kezdve hogy átvált a kamera 1st person-ba, mérföldeket ver a Hardcore Henry-re is. Ráadásul itt nemcsak az agyatlan akcióé a főszerep hanem felmerülnek komoly morális dilemmák és fontos kérdések hogy pl. hol húzódik a határ helyes és helytelen közt. Ügyesen építi fel a legsarkalatosabb pontot a film, a legfőbb gond ugyanis az hogy nem tud meghalni és hetente egyszer friss emberi vérrel kell táplálkoznia... ha nem teszi még szörnyűbb dologgá változik, akkor pedig megállíthatatlan gyilkológép lesz és sokkal többet fog ölni. Nekem tetszett, nincs üresjárat és nincs benne unalom. 8/10 -
Cloverfield L.10-t látta valaki? -
Ez nem újdonság, nem ehhez a filmhez találták ki, a képregényekben is megtörténik.
Szerk.: persze attól még nem kell, hogy tessen. :)
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.05.02. 00:57:17 -
Az egyik legjobb jelenet volt, mar csak a poenok kedveert is. Maga Paul Rudd is rohadt jo volt, mert tenyleg vicces. RDJ poenkodasabol szerencsere szinte semmit nem kapunk, rajottek, hogy dogunalom ugyanazon pokhendi vicceket elsutni 10 even at
Bemosolom ide egy masik forumrol a velemenyem
Amerikakakapitany es baratsagos ellensegei
Hm, jo ez. Jo, mert vegre tenyleg kicsit uj. Na azert nem annyira, hogy megfekudje az atlag mozinezo pici pocijat. Erre figyel a Marvel. De legalabb most megint olyat adtak, amit meg nem lattunk filmen (persze azert volt egy Stark - Banner cicaharc kedvcsinalonak egy eve, de az eroltetett es felesleges volt)
Az akciojelenetek egytol egyik tokeletesek. Lehet, hogy uj koreografust alkalmaznak, vagy en nem tudom, de ezzel a filmmel leptek egy szintet. Foleg a kozelharc, minden masodik mozdulat szimplan "uhh, de fasza" volt
Vannak jocskan hianyossagok persze. Mondjuk ugy, hogy amikor ezek valamin vitatkoznak, egy kicsit is intelligens ember (tehat nem az atlag mozinezo :D) par mondattal porra tudna zuzni az ervelesuket. Csak ugyebar haladnia kell a tortenetnek, szal ertheto. Ennyi aldozat meg kell.
Vannak benne emlekezetes jelenetek es nem csak az akciora gondolok, sot! Ezek a Russo tesok tenyleg ertik a karaktereket es tudnak veluk (tehat az erzelmeikkel) banni.
Neha-neha tulsagosan is leul a film egy nagyobb vagta utan, de ez megbocsajthato, mert nagyon egyben van! Nem log ki a lolab, nem osszefercelt panelekbol all az egesz (khm, DC/WB, jegyzeteltek, remelem, mert a Marvel tanult az Avengers 2 hibaibol), hanem minden nagyon jol fel van epitve. A "fogonosz" pedig vegre tenyleg fenyegeto!
Ja, szerintem meg sehol, senki nem irta, hadd legyek en az elso: Spidey baromi jo! :D
Szerk.: ja azt kihagytam, hogy orulok, amikor nincs igazam. Egy ujabb sima Marvel okorkodest vartam, tobbet kaptam
Szerk. 2, mert o is nagyon jo volt, idezek redditrol:
"I bet they didn't even write lines for ant-man, they just told Paul Rudd to express his thoughts on what was going on around him, and it was amazing."
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.05.02. 00:06:23 -
Isti005 #93266 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaaaaa, hát ez így elég meeeh :D Köszi! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy össze tud zsugorodni, úgy most óriásira is tud nőni -
Isti005 #93264 Jól hangzik!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Leírnád kérlek spoilerbe, hogy mi ez a Hangya átalakulásával? :) -
kutyakiki81 #93263 Amerika Kapitány : Polgárháború
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerencsére itt nem rombolnak le komplett várost, az akciók meglepően jók, és kemények. Ugyebár az effektek tökéletesek, erre eddig sem volt panasz, látvány, hangok nagyon rendben.
De egy kicsit úgy érzem ez Avengers 2.5 mert Amerika Kapitány eléggé a háttérbe szorul. Pókember jó lett, készül is az új film vele.
Fekete Párduc kemény ahogy kinéz, de az álarc alatt egy senki, meg hogy a faszomba lett belőle hipp-hopp szuperhős?
A Hangya NAGY átalakulása meg no komment. Ami még nem tetszett, az epikus nagy ütközetben, hogy mindenkinek volt ideje elsütni egy-egy vicces egysorost, az elég gatya.
A Stan Lee cameo állat :)
Az előzetesek után mást vártam, mert ez kicsit olyan mint a Batman és Superman, ahol azt hittem hogy kicsit többet esnek egymásnak a hősök. Itt is hasonló a helyzet.
Mindenesetre a Civil War az egyik legjobb Marvel film nálam. A hosszúsága (2 és fél óra)nem megy a film rovására, kemény, jól összerakott szuperhős film.
8,5/10 -
Rhonin7 #93262 Batman Vs Superman
Ezt a storyt hogy sikerült kitalálni??? kritikán aluli blődség
legjobb a tolószékes idióta meg az egész amerikai nép akik hálátlan barmok....megmentette az emberiséget Superman egymaga -
The Hateful Eight
hát ez rohadt jó volt, Walter Goggins zseniális volt most is, meg persze a többiek is és végre megint egy remek filmzene Morricone-tól:) -
Deadpool
Reynolds zseniálisat alakított, poénok az elsőtől az utolsó képkockáig ütöttek, a látvány, rendezés remek, a Rated R remek.
Jöjjön már a 2. rész / 10 -
[2014] - (imdb) - "Sang-eui-won" (The Royal Tailor) - 7/10
(2016.04.30) (128 perc, dél-koreai)
Az idős, életműve és kitartása révén hamarosan nemessé váló királyi szabó 3 uralkodót is kiszolgált, éppen ezért mestere a szakmájának, és a tőle elvárt nívónak, berögzült formáknak és színeknek. Egy az udvarhoz tartozó lakónegyedben dolgozó fiatal, tehetséges szabó megbolygatja ezt az idilli képet a férfiak és nők számára egyaránt készített extravagáns, bátran újító, lazább, kényelmesebb kreálmányaival. Amikor a szolgálók véletlenül majdnem megsemmisítik a fiatal király egyik nemes ruháját, a királyi szabó közli, hogy nem tudja határidőre elkészíteni az újabb ruhadarabot... az udvar egyik nemes ura azonban hirtelen ötlettől vezérelve beajánlja a Kong-Jint, aki bámulatosan ügyes és gyors, ha varrásról van szó. A hebehurgya fiatalember és az idős királyi szabó sorsa akkor pecsételődik meg, amikor megpillanthatja az őt hívató királynét...
Mindenekelőtt: Park Shin-Hye (a királynő) káprázatosan gyönyörű volt - a ruhaköltemények férfi szemmel is jól néztek ki (a lánykák tuti olvadozhatnak tőlük), a nők még jobban (még annak ellenére is, hogy humornak bedobtak egy kissé csúnyábbat is). Ami mellett nem szabad elmenni az a királyi szabó (Han Suk-Kyu) alakítása. Jól hozta az irigy, megbecsülésre sóvárgót, és közben az álmodozót, munkájáért rajongót.
//Park Shin-Hye
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.01. 09:26:45 -
[2015] - (imdb) - "Sado" (The Throne) - 6/10
(2016.04.25) (126 perc, dél-koreai)
Történelmi alapokon nyugvó film, a regnáló király, és a 2 éves kora óta trónörökösként nevelt, gyerekkort és szülői szeretetet nyíltan sosem kapott Sado hercegről, kinek tragikus sorsa lett, hogy apja által haljon meg.
A 6 pont nem azért járt, mert rossz film lenne - a megoldatlan konfliktus, a két férfi közti feszültség-fel-nem-oldása, és nézőként ebből fakadó fészkelődés miatt járt. Valójában, a reakció kiváltása miatt többet is érdemelne.
//rossz link javítva
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.01. 09:24:34 -
Marguerite - A tökéletlen hang 2015
Masszív társadalomkritika a film. Lenyűgöző volt amilyen kendőzetlenül bemutatta a 20-dik század eleji arisztokrata világ összes képmutatását és kétszínűségét. Adott egy középkorú grófnő aki énekes, és aki mellesleg komoly adományozója is különböző közhasznú szervezeknek, és rendszeresen ad "koncertet" saját sleppjének egy viszonylag szűk, gazdag arisztokrata rétegnek akik tapsviharral fogadják minden fellépését.
A baj csak az hogy a nő hangja olyan mint a kutya vonítása... összeszakad az ember dobhártyája annyira hamis és ordenáré... viszont inkább mindenki megalkuszik az elveiben és lefekszik a gazdagságnak és a presztizsnek, és nem hajlandók megmondani neki az igazat hogy mennyire nem neki való az énekesi pálya... inkább mosolyt erőltetnek az arcukra és asszisztálnak ehhez a hazugsághoz amiben a grófnő él hogy ő milyen jó énekes.
A férje inkább kiautózik a mezőre és ott várja meg míg véget ér a program majd mielőtt hazamegy összekeni olajjal a kezét hogy a neje azt higgye útközben lerobbant... és közben sűrű sóhajtozás közepette sajnálkozik hogy nem hallhatta a szuper előadást. Mindenki kétszínű, mindenki hazudik és mindenki álszentül pollkorrekt. Megy a körbenyalás, a hízelgés a képmutatás ezerrel... de azért a háta mögött röhögnek rajta mint a fakutya.
Aki bírja a kosztümös drámákat nézze meg, nem fog csalódni. Remek volt, sok-sok igazsággal és tanulsággal szolgáló film, és nem utolsósorban keményen leleplezi a képmutatást.
8/10 -
Engem érdekelt a film, csak mindig megfeledkeztem róla... most láttam valahol az utolsó pár mp et, és wut :::D gondoltam visszaolvasok itteni topiklakók miket írogattak róla... lehet inkább mégis kihagyom :/
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.30. 21:36:11 -
Ha rákeresel bizonyos oldalakon, hogy fekete haj, nagy mell, tuti kijön csomó találat... (és biztosan jó színésznők)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.30. 20:43:38 -
Nem értem egyesek mit akarnak itt :D
Mondjatok egy nagymellű nőt, akire ráillene Lara szerepe, és JÓ színésznő. -
hiper KOCKA #93253 R.E.M. 2016
A film emlékeztető volt arra, miért is nem bírom a magyar alkotások nagy részét. Egyrészt a színészi teljesítmény annyira kínos, mint a tornatermi öltözőben venni észre hogy a csajod bugyija van rajtad. Hamis gesztusok, nem odaillő érzelmek, erőltetettség... rengeteg negatívumot lehetne ennek a szutyoknak a számlájára írni.
A keret annyi, hogy ez egy magyar sci-fi (lenne) amelyben egy feltaláló gyerek (aki kb. 20 éves) feltalál egy telepatikus agyi analizáló gépet amivel mások álmaiba lehet belépni. Fasza. És ezt ő így egymaga kifejleszti. Ugyanmár, nem kell ide kormány által pénzelt laboratórium, meg tudósok hada, meg rengeteg kütyü... dehogyis... fogjál egy számítógép alaplapot, bazd bele egy kis fémbőröndbe, kössél rá egy telefonzsinórt és kész a világmegváltó csodatalálmány. Na elmentek...
Na most ha még vígjáték lenne... de nem az. Dráma sci-fi thriller besorolást kapott imdb-n és a film hangulata is komoly, darkos mint egy horrorban.
Ehhez a komolysághoz pedig egyáltalán nem illik az amilyen eszközökkel dolgoztak. Na és amikor a csávó belép az áldozat álmaiba: elkezd rángatózni mint egy idegbajos Parkinson-kóros és maga a lényeg egyszerűen kimarad... soha nem látjuk magát az álmot amibe emberünk belépett, hanem költséghatékony megoldással élve mikor felébred az ipse, elmondja milyen frankó volt és mekkora fun mások álmaiban tudatos szereplőként jelen lenni... mikor ezt 10-edjére játszották el már a monitorba akartam térdelni.
Egyszerűen bosszantó... egyetlen egyszer mutatta meg az álmot, de az is annyi volt hogy kábé semmivel sem lehetett megkülönböztetni a való élettől, egy lakótelep melletti játszótéren vigyorog a csávó a világba miközben körbefordul párszor a kamera. Ennyi az álom. Köszi...
De a legnagyobb vicc, hogy azokat akiknek be akarnak lépni az álmába be sem avatják hanem megvárják míg elalszanak, betörnek a házukba és a homlokukra teszik a telefonzsinór végére erősített tapadókorongot és még meg is lökik/ütögetik az alvókat hogy biztosan alszanak-e... hát aki erre nem ébredne fel az tuti narkoleksziás, és ezzel kvázi kockáztatják a lebukásukat és a börtönt.
De mikor egyikük véletlenül felébredt is, akkor sem veszi észre a homlokára erősített korongot és körben a fejére tekert zsinórt... hanem így megy ki wc-re utána visszafekszik aludni... na hát ilyen agyhalottakkal aztán könnyű... így nem buli. Semmi rizikó, semmi veszély... irdatlan bugyuta volt ez az egész és a vége is zavaros és értetlen volt. Egyébként megnéztem kemény 150 ezer forintból készült a film... minden meg van bocsátva... így elhiszem hogy nem telik lieáris gyorsítókra és hadronütközetőre, sem pofás effektekre, de az egész sztori kivitelezéséhez és normális színészkedéshez nem kellett volna 150 ezer forint sem csak agy... meg tehetség. Olyan dolgok amik itt csak álom.
0/10 -
Jó jó de azért ne Woody Allent castingolják már Rambo szerepére éted:D -
DantesHUN #93251 Aha. Azóta a videójátékban ami a film alapja volt egy reboot, és azóta Lara Croft nem egy óriáscsöcsű mutáns
Amúgy ja. Szerintem is csak a nagymellű nő ér valamit. Én dugtam már 100-as mellbőséggel megáldott nővel, szóval dekirálycsávó vagyok. -
Deadpool
Nekem nagyon bejött, kizárólag csak angolul érdemes nézni.
9.5/10