106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
arghhh kinek van kitakarva az arca????:D -
HongKongban már forog Motoko őrnagy legújabb kalandja
-
[2013] - (imdb) - "Kang-chul-i" (Tough As Iron) - 5/10
(2016.06.07) (109 perc, dél-koreai)
Gang-cheol beteg anyjával él. Annak ellenére, hogy nem könnyű az idős nővel, a fiú boldognak érzi magát, és keményen dolgozik azon, hogy édesanyja műtétje megvalósulhasson. Ráadásul, hősünk megismerkedik egy mutatós hölgyikével is, így boldogabb már szinte nem is lehetne.
A krach akkor üt be, amikor akaratlanul is szemtanúja lesz a helyi gengszterek és a Jakuza közti egyik leszámolásnak és az azt követő nyom eltakarításnak. Az események követik egymást, és Gang-vasfejű-cheol egyre mélyebb slamasztikában találja magát.
//Izgalmasan hangzik, ugye?
//Hát, sajnos, a film maga nem volt az. Valahogy nem sikerült vérbeli koreai akciót belecsempészni az amerikai sziruppal megöntött családi drámába, de még csak a szerelmi szál is amolyan lötyögős, kazuár szál volt.
//Nem kaptunk magyarázatot arra sem, hogy Gang-cheol miért is olyan szívós, vagyis "vasfejű", és a Jakuzás szál is olyan esetlen volt.
//Igazán kár az egészért, mert kicsivel kevesebb anya-pesztrálással, több és keményebb akcióval, pörgős zenével (mert az - a pár érzelgős etűdön felül - szinte nem is volt) üthetett volna a dolog.
//Nem tudom szívből ajánlani a filmet. -
Az első részt sem Bay rendezte, hanem Jonathan Libesman...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.06.08. 12:27:20 -
kutyakiki81 #93804
Tini Nindzsa Teknőcök 2: Elő az árnyékból
Érdekes módon teltházas vetítés volt, pedig tegnapelőtt mikor rendeltem a jegyet kongott a terem az ürességtől.
A rendező most nem Michael Bay, de azért bőven érződik a produceri jelenléte. Látványos akciók (autós-motoros üldözés), gyors vágások, elnagyolt jelenetek (repülős jelenet).
De igazából szórakoztató, egyszeri megnézésre.
Megan Fox még mindig iszonyat dögg, főleg a iskolalányos szerkóban. ÁÁÁÁÁÁÁ!
Bebop és Rocksteady-től valahogy többet vártam, ahogy Zúzótól is, mert igencsak a háttérbe szorult.
5/10
-
Szerintem a Conjuring pont abban volt kiemelkedő, hogy a már elcsépelt történetet sikerült olyan formában bemutatnia, hogy az végig érdekes tudott maradni. A színészi játék, a hangulat, a hangok és a látvány mind egyszerre klappolt, ami a horrorokra egyáltalán nem jellemző. Máskülönben miféle újdonságot tehetnének egy démonos történetbe? :) A közel 100+ éves filmezési korszak alatt szinte már mindent kiveséztek (kisebb nagyobb sikerekkel). Viszont ha összevetjük a Conjuring filmet a többi démonos filmmel, akkor szerintem erősen kiemelkedik a többi közül. Tehát ennek tudatában én sem értem azokat, akik annyira lehúzzák a Conjuring-ot :)
Amúgy nálad mik a favorit horror filmek?
Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.06.08. 10:14:22 -
Sosem értettem a Conjuring ajnározását. Tipikus "démon a házban" tucatfilm, amit soha nem tudtam megkülönböztetni az Insidious, Kopogó szellem, Kísértetjárás Connecticutban stb. filmektől, és mindig meg kell néznem, hogy ez akkor melyik is :) A The Vvitch más tészta, az minden szempontból unicum. -
The Vvitch (2016)
Nemrégiben egy filmajánló oldalon leltem rá erre a filmre, ami fel is keltette a figyelmemet. Gondoltam rossz nem lehet a 83 pontos metacritics és a 6,8 imdb-s értékelésével. Nem csalódtam! Borzasztó jó film volt. Végre egy horror, ami sokszor a szőrt felállította a kezemen. Legutóbb talán a The Conjuring nézése közben éreztem ilyet. A zene és a hangok zseniálisak voltak, a főszereplő apuka és lány szerepe kiváló volt. De még a megkeseredett anyuka is hitelesen hozta a szerepét. A boszorka misztikussága pedig kifejezetten plusz pontot ér. Nem csak a megjelenítés miatt, hanem hogy a rendező nem fedte fel őt, csak 1-1 pillanatig, azt is félhomályban tette. A kor, amiben játszódott, a kellékek, mind-mind nyomasztóan hatottak, illett a boszorkás miliőhöz. Csak ajánlani tudom a filmet! Amit negatívumként fel tudok hozni, az a film utolsó fele. Személy szerint én máshogy fejeztem volna be. Így se volt rossz, le lett zárva, de sokkal jobb lett volna, ha kérdéseket hagy a nézőben, ha meglepőt húz a végén. Ez elmaradt. Emiatt, illetve a gyerekek színészi játéka miatt adok csak 8 pontot.
IMDB: 6,8/10
Én: 8/10 -
Oculus (2013)
Még nagyon régen, azt hiszem ebben a topikban ajánlotta valaki a Conjuring után. Pff, hát nem egy egyszerű film. Engem végig lekötött, elég durva tempót diktál, és figyelni kell az apróbb dolgokra. Eszméletlenül kegyetlen a film, ugyan úgy játszik a te agyaddal is, mint a szereplőkéivel. Szóval jól ki van találva. Ami pedig külön pozitív, hogy nem az idióta jumpscare-ekkel akar megijeszteni, hanem magával a hallucinációval. Jó, oké, elsütöttek azért 1, max 2 jumpscare-t is, de én ennél sokkal többre számítottam. Egy jóféle horror volt szerintem, amiben azért volt minden. Kevéske gore, izgalom, aztán a szokásos, ilyenkor várható befejezés is. Nekem tetszett, mindenképpen a jobbféle horrorok között a helye. 8/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.06.08. 00:43:32 -
Gods of Egypt (2016)
Tegnap sort kerítettem Jaime Lanniester és Gerard Butler új filmjére. Úgy ültem le a film elé, hogy nem fűztem hozzá nagy reményeket. Elég lesújtó kritikákat olvastam/hallottam már előtte a filmről, főként a CGI, történet és színészi teljesítményről. Nos az én értékítéletem szerint a CGI-vel nem volt nagy probléma, bár itt-ott kilógott a lóláb (pl. a film első felében a menekülős lovashintós rész nagyon gagyinak hatott). Végére is mintha már fogytán lett volna a dollárból, mint ahogy az ötletből is. Összességében a hangulat egy igazi mitológiai mesefilmet adott vissza. Szerintem semmivel sem volt gagyibb, mint a Titánok Haragja. A történet gyermeteg volt és unalmas, egyáltalán nem akarta komolyan venni magát, ezt nagyon sajnáltam. A színészi játékot nem mondanám kiemelkedőnek. De ilyen forgatókönyv mellett szerintem nincs is értelme értékelni ezt a részét az alkotásnak.
Mindent egybevetve egyszeri megnézést azért megért, bár moziba is csak azért kerülhetett, mert két ismert színész volt főszerepben. +1 pontot kizárólag csak azért adok a valós értékhez, mert szeretem a mitológiai filmeket. Kár hogy a 300 minőséget eddig még nem sikerült reprodukálnia Hollywoodnak...
IMDB: 5,6/10
Én: 6/10 -
[2015] - (imdb) - "Byuti insaideu" (The Beauty Inside) - 9/10
(2016.06.06) (128 perc, dél-koreai)
Woo-jin férfinak született. Történetünk kezdete előtt 12 évvel, épp a 18. születésnapjának reggelén esett meg vele először, hogy nem ugyanaz az arc nézett vissza rá a tükörben, mint amelyikkel este lefeküdt. A sokk leírhatatlan volt. S azóta minden nap úgy ébred, hogy vagy más a neme, a kora, a nemzetisége, az anyanyelve, a magassága, a lábmérete stb.
S bár az újabbnál újabb testekben ugyanaz a Woo-jin él, és ugyanúgy ért az asztalos munkához, ugyanaz az édesanyja, és a gyermekkori legjobb barátja és egyben munkatársa: mindig sokkolják. Ezek ellenére reménytelenül próbál "hétköznapi" életet élni, kapcsolatokat szőni (amiket még a másik fél ébredése előtt le is kell építenie).
Egy napon azonban rátalál az igazi szerelem Yi-soo (Han Hyo-Joo) személyében. Csakhogy a nő még nem tudja, mi vár rá...
//Kezdjük a legrosszabbal: ez bizony nem sci-fi, hanem romantikus film. Viszont, legalább jó romantikus film. S az alapszituáció is érdekes ebben a témakörben.
//A folyton változó külső egyfajta irodalmi eszköze a valóságnak, miszerint minden napra kicsit másként ébredünk rá, a monoton hétköznapi rutin mellé mindig kerül valami frusztráció, és a testük is folyton változik, öregszik, és sosem vagyunk elégedettek vele.
Hisszük, hogy csak a "belső szépség" számít, de az Élet folyton elénk tartja a valóság tükrét. Hát ki ne szeretett volna már fejet cserélni, vagy vállakat, vagy lábakat, vagy karokat, szemszínt, orrot, szájat, elálló füleket... s hányszor gondoltunk bele abba, hogy milyen jó lenne pasiként a szomszéd jóképű, izmos fiatal srác, vagy csajsziként a szomszéd bombanő lenni... nos, a változó testtel nem csak előnyök járnak
//Han Hyo-Joo -- Dong Yi az eszméletlenül jó 2010-es "A palota ékköve" sorozatból, a valóban élt Choi Suk-Bin (https://hu.wikipedia.org/wiki/Csh%C3%B6_szukpin) megszemélyesítője -- még mindig gyönyörű.
//A szereplőgárda nagy része ismerős volt (Woo-jint ugye sok színésznek kellett eljátszania), de akire külön felhívnám a figyelmet az a japán anyanyelvű hölgy és az által mondottak... (itt kell megemlíteni, hogy Han Hyo-Joo imádja, és folyékonyan beszél japánul)
-
xido #93797 Hát pedig ezek után ne csodálkozzunk,ha az Avatar folytatásaiban az összes na'vi csajt megverik :) -
Ez egy baromság... Apokalipszis el akarta hozni a világvégét, és kb. mindenkivel agresszív volt, ezek meg kiakadnak hogy épp egy mutáns nő nyakát szorongatja a plakáton... //facepalm
Egyébként pont a fojtogatós jelenet előtt ment oda Mystique a főmutáns komornája képében, és egy lézerpengével feltárta a fószer légcsövét egészen a hátsó csigolyákig. Ezek után a jogvédő feministák lebasszák hogy elkapja a nyakát.
Hölgyeim, meg kell nézni a filmet és minden érthető lesz. Ez egy X-Men, b*ssza már meg... aki még ebbe is beleköt annak maxiumum feltűnési viszketegsége van... de nem is akármilyen. -
Igen. :-)
Na hát ezt kellett volna a Fox-nak is tennie. Elmagyarázni, hogy ha valaki a nők elleni erőszak népszerűsítését látja abban, hogy egy Hórusz-szerű alak fojtogat egy kék mutánsot egy X-Men plakáton, akkor az nem a plakát hibája.
Kontextus ide vagy oda, nem hiszem, hogy a plakát hatására kezdik ezentúl az emberek fojtogatni a kék nőket. -
CDP-nek jár is a piros pont :)
-
PS-exkluzív volt, és ezért nem vették észre...
A Witcher készítőit meg bírálta a Chinese Room (Dear Esther), hogy szexista a játékuk, mert női fenekek meg fehérneműk vannak benne. A CDP meg azt válaszolta, hogy szerették volna a játékukat realisztikusra csinálni. "Néha az embereknek van fenekük, néha fehérneműik, és olykor a kettő egyszerre."
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.06. 15:31:49 -
A "Beyond Two Souls"-ban a főszereplőnk arról az Ellen Page-ről van szó szerint mintázva, aki meleg és aggódik, hogy nem játszhat "egyenes" karaktereket.
A játékban meg testét és hangját adta egy férfival való* flörthöz/szerelemhez. Ezért vajon a melegek miért nem lázadoztak?
* = ráadásul, a játékban több férfit is meg lehet hódítani.
//ÉS hogy ON is legyek.
//Valamelyik nap elkezdtem megnézni a "Hard Candy"-t. (imdb)
Számomra nézhetetlen volt. Addig bírtam elviselni, míg férfi hősünket székéhez kötözte, és a csaj elkezdte a nagy halált, meg a koncepciós perezést (pedofilnak titulált a férfi).
//A végére még ránéztem, de az meg a szokásos kemény csajos.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.06. 15:32:39 -
Jesszus, hát nekem ettől hányingerem van...
Visszanézve, a LOST még egész normális sorozat volt, ott nem derült ki a Sawyer-ről sem, hogy meleg, meg a Kate sem volt leszbi... -
Én mondjuk nem hallottam ilyesmiről, de vajon mikor kezdenek ilyen karaktereket egyszerűen kitakaríttatni a játékokból?:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
//Bírom a csajt amúgy a játékban - frankó humora van, és a teste is jó (jaj). -
Ez nagyon sokkoló azért szerintem. Állítólag szólásszabadság, de ezek miatt a szélsőséges eszmék miatt ez megy... Itt már az egyik fél nem szólhat lassan és az mi vagyunk...
Játékok terén is, beleszóltak a Street Fighter V-be, az Overwatch-ba, a DoA - Xtreme3-ba... Utóbbit a japánok inkább nem is adták ki nyíugaton, éppen ezért. A Dragon Age: I-ban meg megjelent a nyíltan meleg hős, aki felvállalja a másságát...
Közben balhé volt az Oscaron is, hogy ugye nincsenek színesbőrűek nominálva. Pedig mindenki elismeri a jó színészeket bőrszíntől függetlenül. De mégis, ennek a hangos rétegnek egyre durvábbak és agresszívebbek a támadásai.
Ha csak ezt az X-Men plakátot nézem, a Fox nagyon helytelenül tette, hogy nem küldte el a fenébe őket. Mi lesz a következő? Ha majd lesz a plakáton egy hosszú hajú, a kopaszok tiltakozni fognak a diszkrimináció miatt? Itt M.o.-n még ez nem érzékelhető annyira (bár a felvonulások már itt is meghonosodak), de számomra nagyon riasztó ez az őrület...
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.06. 15:22:24 -
Amikor már a Sims 4-ben is: "A Sims 4 új alapokra helyezi a gender határokat"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A legutóbbi update során radikálisan megváltozott a „Sim létrehozása” („Create a Sim”) opció és teljesen átalakultak a lehetőségek is. Mostantól az eddigi, biológiai nemhez kötött bármilyen kinézeti funkció bármelyik Sim részére elérhető lesz, beleértve a testalkatot és a hangszínt is. Ezen kívül Simjeink bármikor nemet válthatnak, valamint meghatározhatjuk, hogy képesek–e a szaporodásra. Az eddig a játékban használt nemet jelző szimbólumok kikerültek a játékból, viszont több mint 700 játékbéli eszköz vált elérhetővé bármely Sim számára, visszavonva az eddigi férfi/női nem szerinti besorolást és a korlátozásokat is.
akkor mit várhatunk még a világtól?
Lassan ciki lesz "egyenes"-nek, és bűn nőimádó férfinak lenni. -
Ez a legrosszabb. Egyrészt igazuk van, mert van faji vagy egyéb alapú megkülönböztetés, ahol a fehéreknek több lehetőségük van. De mikor így túl tolják a dolgot, arra nem lehet mit mondani. Szerintem szándékosan reagálják túl ezeket a dolgokat, hogy így próbáljanak előnyt szerezni.... -
A CW egyik újabb sorozata, a The 100 pont emiatt van veszélyben, mert az LGBT community nagy "támadást" indított ellene, hogy egy biszexuális karakter meghalt a sorozatban :) ez 2016. -
De cserébe férfi. -
Na de a csóri, aki a kék nőt folytogatja, még csak nem is fehér. :-D -
Ez akár egy film trailer-ben elhangzó szöveg is lehetne :) -
mert a kezünkben összpontosul a világ, így mindenki más kisebbség. Mi már eleget bántalmaztuk a világot, most rajtuk a sor... -
Úgy tűnik, csak a fehér hetero férfiakat lehet bántani. -
nem, csak az ha nő fojtogat fehéret... vagy fekete fojtogat fehéret... vagy ázsiai fojtogat fehéret... vagy fekete fojtogat fehér nőt... nem, az nem, várjá... -
plakáton csak fehér férfi fojtogathat fehér férfit! az PC
Egyébként az egyenjogúság nem az, hogy bárki fojtogathat bárkit? :) -
ilyen a világ, el kell fogadni. Minden sért mindenkit... -
"A plakát egyáltalán nem helyezi kontextusba a képet, csak annyit látunk rajta, hogy egy nőt fojtogatnak."
Az nem zavarja a barmot, hogy a nő kék, a plakáton van egy X-MEN felirat... Á, nincs kontextus. A rohadt szemét, jól felhúzott. :-D -
Én csak cikk címet olvastam, nem érdekelt a dolog, de azt hittem az a baj, hogy erőszakos a kép :D -
SJW-warriors
Csak nekem van elegem ezekből az aberrált nyomorultakból? -
Z for Zachariah
A ProGabe által #93755 -ben belinkelt "Ismeretlen, erdekes (esetleg jo) filmek tavalyrol" listában találtam a filmet (köszönet érte).
Kiváló színészi alakítások voltak benne. Margot Robbie, szerintem telitalálat volt erre a szerepre,
jó volt látni végre egy vidéki lány szerepében, ahol nem a szépsége van előtérbe helyezve. A film komótosan meséli a
történetet, túl sok történés nincs benne inkább a szereplők párbeszédeire épít. Maga a film ötlete tetszett, a megvalósítás is jó volt, a film tempója is rendben volt, egyedül a vége lett számomra összecsapva, hirtelen ért véget, nem volt semmi komoly lezárás, csavar vagy bármi, amit a lassú történetmesélés felvezetett volna, pedig a történetben lettek volna még lehetőségek. Olyanoknak ajánlom, akiket nem zavar a lassú tempó és a kevés szereplős filmek.
6/10 -
[2006] - (imdb) - "Haebaragi" (Sunflower) - 6/10
(2016.06.05) (118 perc, dél-koreai)
Tae-Sik (Kim Rae-Won) - az egykor rettenetes verőember, akiről mindenki tudta, hogy részegen nem szabad szembeszállni vele - 10 éves börtönbüntetését leülve hazatér, és normális, visszafogott életet kíván élni.
Fogadott anyja és húga, az éttermük, az időközben talált munkája és az élet apró örömei boldoggá teszik őt. Sajnos, a baj mégis megtalálja őt, még pedig egy az éttermük helyére éjszakai bárt építeni kívánó gengszter képében.
Tae-Sik megfogadta, hogy sosem fog sírni, sosem fog inni, és sosem fog verekedni. De nem hagyják, hogy élete végéig megtarthassa az ígéreteit... "Ha bűnt követsz el, bűnhődnöd kell érte."
//Kim Rae-Won - pl.: [2015] - (Gangnam 1970) 7/10)
//Egy kicsit feszesebbre húztam volna a sztorit - nem volt ez olyan rossz, mint a pontszámom sugallja -, én csak a nem várt vége miatt nem tudtam jobb pontot adni. -
Jól látszanak azok a gombok az én képemen is... -
-
(pont most játszom a lost missiont, amúgy valami 2 euro volt az egész bfg edition
steam forever... nah mindegy, de úgylátom hogy elég sok helyszínt recikláltak az alap doom3 pályáiból. bár végülis, a bravo csapat tagja vagy, aki a doom3-as marine előtt ér a pokolba, gondolom emiatt van a sok hasonló hely.)
-
Tudom, azért írtam a Lost Mission-ról hogy még +1...