[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Vvitch (2016)
Nemrégiben egy filmajánló oldalon leltem rá erre a filmre, ami fel is keltette a figyelmemet. Gondoltam rossz nem lehet a 83 pontos metacritics és a 6,8 imdb-s értékelésével. Nem csalódtam! Borzasztó jó film volt. Végre egy horror, ami sokszor a szőrt felállította a kezemen. Legutóbb talán a The Conjuring nézése közben éreztem ilyet. A zene és a hangok zseniálisak voltak, a főszereplő apuka és lány szerepe kiváló volt. De még a megkeseredett anyuka is hitelesen hozta a szerepét. A boszorka misztikussága pedig kifejezetten plusz pontot ér. Nem csak a megjelenítés miatt, hanem hogy a rendező nem fedte fel őt, csak 1-1 pillanatig, azt is félhomályban tette. A kor, amiben játszódott, a kellékek, mind-mind nyomasztóan hatottak, illett a boszorkás miliőhöz. Csak ajánlani tudom a filmet! Amit negatívumként fel tudok hozni, az a film utolsó fele. Személy szerint én máshogy fejeztem volna be. Így se volt rossz, le lett zárva, de sokkal jobb lett volna, ha kérdéseket hagy a nézőben, ha meglepőt húz a végén. Ez elmaradt. Emiatt, illetve a gyerekek színészi játéka miatt adok csak 8 pontot.
IMDB: 6,8/10
Én: 8/10