106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2016)

Ez egy X-Men Tim Burton kiadásban... remek mese volt, én nem unatkoztam, és szerintem Burton egyik legjobb filmje... csak ajánlani tudom.

8/10
  • Sequoyah
    Ghostbusters (2016)

Kivancsi voltam erre a filmre az eloiteletek miatt. Az eloiteletek nagyreszt kimerultek a nok szidalmazasaban, es a film megjelenese utan sem tudtak mast hozzatenni ehhez, szoval ugy gondoltam hogy nem a filmmel van a hiba, hanem sima noellenesseg.
    A valodi kritikak pedig nem mutattak kifejezetten rossznak, bar kulonosebben jonak sem.

Szoval mindezek fenyeben en kellemesen csalodtam. Nagyon jo egy estes szorakozas, vegig lehet nevetni, aztan elfelejteni. Az eredetiekhez kepest kicsit komolytalanabb lett, talan ezert is nem er fel hozza, de onmagaban ettol meg egyszernezosnek mindenkepp jo. Feminizmusnak pedig nyomat sem talaltam benne, akit tenyleg az zavar hogy nok a foszereplok, azoknak erdemes lenne felnoni, es kihuzni a fejuket a 19. szazadi seggukbol:)

Osszefoglalva: Masfel ora komolytalan komediazas amivel fel lehet dobni az estenket, aztan valoszinuleg elfelejtjuk a filmet.

7/10
  • Kongy
    Haverok fegyverben (War Dogs)

Alapvetően nem kedvelem annyira a Jonah Hill filmeket, de maga az alaptörténet érdekelt, szóval mégis csak beültünk rá. Az az igazság, hogy kellemeset csalódtam, mármint sokkal gyengébbre számítottam, de egész szórakoztató filmet sikerült összehozniuk. Szinte egy percig sem unatkoztam, jók voltak a poénok, maga a sztori is érdekes volt, és viszonylag kevés hangsúly helyeződött a kurvázásra, drogozásra stb, bár azért itt is jelen voltak, de nem olyan túlzó mennyiségben, mint pl egy Wall Street farkasában. Ez nálam mindenképp pozitívum, mert arra számítottam, hogy a film háromnegyede erről fog szólni. Neten utánanéztem, és valóban hűen lefestették a megtörtént sztorit. Szóval jó volt, ha nem is moziban, de egyszer azért érdemes megnézni. 8/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.10.03. 17:02:29
  • Kmarha
    Kiéhezettek - The Girl with All the Gifts

Na, ez volt az a film, amit nem igazán vártam. Értem én, hogy zombis, de a mostani zombi sorozat felhozatal és a korábbi Resident Evil filmek emléke mellett, nem nagyon izgatott. Talán csak a Maggie volt fogyasztható, de szintén felejthető alkotás egy jó ideje. Ráadásul sem a színész, sem a rendező, de még a forgató könyv író neve sem mondott túl sokat.

Aztán el kezdtek jönni az értékelések. Pl. metascore 87%? Zombi filmre? Nosza, nézzük meg.

Előjáróban, a film jó. Messze nem kihagyhatatlan, se nem remekmű. De a fentebb említettek ellenében, olyan alkotás, ami tud újat mutatni, mer változtatni.

A történetről túl sokat nem lőnék le. Talán annyit, hogy bizonyos játék rajongók szive, biztos hogy nagyot fog dobbanni az alapötlettől. Az elején nem tudjuk hol vagyunk, nem kapunk előtörténetet. Ott kezdünk egy katonai komplexumban, ahol látszólag ártatlan gyermekeket tartanak cellákban, jó nagy távolságot tartva fegyverrel kényszerítik őket naponta tolószékbe, és gurítják be őket egy tanterembe, székhez kötözve. Bár oktatják őket, nem tartják őket ember számba. Korcsoknak hívják őket, tilos velük mint szóba mint fizikailag érintkezni. :És napról napra, eggyel kevesebb gyereket hoznak elő a cellából.

Sem a külvilágból, sem a miértekről nincs a nézőnek az elején fogalma, bár viszonylag gyorsan fellebben a fátyol, és lesz egy kis rálátásunk, kik ezek a gyerekek, és mi történik kint. Minden mást bővebben a film közbe elmondanak. Nem mondom, hogy nem lyukas, de kielégítő válaszokat kapunk. A többi meg spoiler.

A filmnek van egyfajta kis költségvetésű hangulata. Kicsit a 28 nappal későbbre hasonlít, mely szintén inkább egy két részes sorozat hangulatát keltette. Ahogy ez is, bár itt a kamerázás sokkal profibb munka. Ez a kicsit egyszerűbb hangulat sajnos, ahogy az előbb említett filmben is, a vége felé erősödik. Nem egy rész lesz kicsit nevetséges, és az erre érzékeny nézőt bizony többször kizökkentik a filmélményből. Erre talán a szinkron is rátett egy kicsit.

De sajnos nem ez az egyetlen probléma. Félelem, feszültség szinte alig található. Izgulni sincs nagyon kiért, egy végtelenül naiv szereplőt (és nem a főszereplőt) leszámítva, bármelyik karaktert láthatnád holtan, talán csak megkönnyebbülést éreznél, mást nem. A képi világ mint mondtam szép, látszik hogy figyeltek a részletekre. Véres jelenet akad, de kevés az igazán horrorisztikus.

De az ötlet az tetszett. Jó volt a felvezetés, és a lezárás is merész és igazán egyedi volt. Egyszerre demolarizáló, másrészt mégis felszabadító. Aki a zombi filmeket szereti, bátran tudom ajánlani, de simán drámának is tökéletesen elmegy. A mozijegyet abszolúte nem bántam meg, 111 perc játékidővel simán fogyasztható.

Csak csámcsogjatok annyit, hogy elnyomjátok a mögöttetek rágó zombihang utánzókat! Igen, nagyon nem vagyok a moziba evést pártoló figura, elég vacak volt, hogy pont az elején zörgőt és csámcsogott mindenki, amíg sehol sem volt zombi. Elég nehéz így ráhangolódni a filmre.. Mire jött az akció, és a vásznas csócsálás, arra meg már mindenki végzett gondolom :D

Kedvencem az öreg volt mögöttem, aki konkrétan dugig tömött bevásárló táskával érkezett meg vacsorázni.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.10.03. 16:56:19
  • Bokafix2
    Egy méltatlanul elfelejtett film, pedig tényleg jó.
  • vérpocok
    Arlington Road

Még ma is üt... zseniális film, pedig nem látszik elsőre rajta. A végére áll össze a kép, akkor meg jön egy jó kis mindfuck. 8/10
  • hiper KOCKA
    Intruder 2016

(spoileres, de annyira szar hogy mindegy)

Ilyen semmilyen filmet is ritkán látni... veszélyes sorozatgyilkos garázdálkodik Oregonban, aki fiatal nőkre hajt és hősünk látja is az erről szóló híreket a tévében, így mikor szabira küldik mit csinál? Egyedül teázgat meg nasizgat otthon szarva az egészre.

De a legfőbb baj nem is a szereplők jellemével van, hanem az iszonyúan bugyuta történettel, amiben jóformán nem történik semmi... mert tényleg nem történik semmi. A sorozatgyilkos belóg a házba mikor a nő alszik, és ilyenkor gondolná az egyszeri néző mint én is, hogy na, most jön az izgalmas rész, (ha már az odaillő fosatós zenével és klisé elemekkel megteremtették rá az alapot) de nem... szó sincs itt izgalomról vagy akcióról.

Az van, hogy az eddig történt semmit felváltja az újabb semmi... a gyilkos elvan a konyhában... megdézsmálja a hűtőt, beleharap az asztalon levő almába, dobozos tejet szürcsöl (alma után tej?) majd szemtelen elégedettséggel belehugyozik a mosogatóba... komolyan...
    Hát milyen sorozatgyilkos ez baszki?

Majd ezután átmegy az alukáló csaj szobájába... na gondoltam... végre, már lesz valami: de nem... beül a fotelba és elkezd könyvet olvasni...

Miért... miért csinálják ezt a vérre és erőszakra vágyó nézővel, könyörgöm? Vagy akkor miért írják oda az imdb-re, hogy horror? Ez olyan mintha a Nyolcadik utas a halálban az élien menekültkérelmi okmányokkal érkezne a Nostromo feldélzetére, és hálás lenne hogy meghúzódhat a raktérben míg odaérnek az LV 426-ra...

Tisztára elbaszott az egész koncepció... ez a rendező látott már horrort, vagy a Tom és Jerry-től is eltiltották, mondva hogy túl brutális? Na oké, majd végre valahára aztán megembereli magát a gyilkos, de csak a legvégére, ahol egy pihe-puha nejlon zsacskót a nő fejére húzva megpróbálja kivonni tőle a zokszigént... de hogy a csaj is milyen hülye.. mindkét keze szabad, de csak kapálózik vele és eszébe se jut, hogy a hegyes körmével ki tudná lyukasztani a szájánál, hogy kapjon levegőt... áh mindegy.

A vége is olyan elbaltázott lett, ahogy azt kell... ugyanis a gyilkos kinyírja a csaj hőn szeretett pasiját, de azt is csak azért mert éppen útban volt... bebassza az ágy alá, de a csaj az egész filmben nem veszi észre... milyen baromság már ez is... itt lenne egy lehetőség hogy valami érdemi színészkedést/reakciót láthassunk, de nem... ezt is elveszik a nézőtől. Úgyhogy köszönöm szépen kedves Travis Zarivny, de többet inkább ne rendezz filmet...

A kövér macska miatt jár az egy pont, mert az aranyos volt, a többi egy szemét.

1/10
  • bexinho
    Self/less 4/10

Olyan semmilyen volt. A K.Costner-es film jutott eszembe, ami szintén semmi maradandót nem nyújtott. Teljesen ötlettelen vacak volt.

Free State of Jones 6/10

Amikor pár hónapja megláttam a trailereket és az infókat a filmről, bizakodó voltam. Még azt is elterveztem, hogy erre bizony beülök moziba. Aztán szomorúan konstatáltam, hogy nem, nem mutatják be Mo-on. De ahogy nézem az értékelések számát, nem csak itt hagyták ki a mozikból. Fura ez számomra, mert alapvetően semmi probléma nem volt a filmmel. Persze sokszor vontatott volt, de akadtak értékelhető pillanatok, és a hangulatot is igyekeztek átadni. Nyilván a színészi játék Matthew McConaughey-nél kezdődött és végződött, meg úgy alapvetően a sztori sem rejtett nagy drámaiságot, mert pl. a 12 év rabszolgaság érzelmeket váltott ki az emberből, ez a film viszont nem. Összességében egyszer érdemes volt megnézni, már csak M.M miatt is, de ha kimarad sem veszít sokat vele az ember.

Money Monster 5/10

Hjajj.... Tudtam hogy szar lesz, de ennyire? J.Roberts nekem sosem volt szimpatikus, nagyon egyszerű színésznő. De G.Clooney-ban is csalódok mostanában, mert egy jó filmet nem tud elvállalni. Pedig nagyon jó színész, és voltak karrierje során jó pillanatai is, lásd Gravitáció, Utódok, A Fantasztikus róka úr, Kecskebűvölők, Egek ura, Sziriána, Sivatagi cápák... de mostanában mintha elfelejtett volna jó filmeket elvállalni. A Műkincsvadászok óta egyszerűen középszerű lett.

The shallows 5/10

Áldom az eget, hogy nem ültem be erre moziba. Ugyanis tervben volt, de valamiért ez elmaradt. A film első fele még vállalható is volt, de a második... jézusom :D A vége meg, úristen... Az 5 pont is csak az első fele miatt jár neki, na meg a csaj is cuki volt.
  • eddaniel
    terminator 2, tudom, hogy régi de most végre elérhető a mozis verzió. na ezt néztem éppen most, és királ
  • UUUU
    A hét mesterlövész
    4.5/10

Üres akciófilm. A semmit hajtják végig a filmben.
    Hol van ez a Hét szamurájhoz, vagy a 60-as Hét mesterlövésztől.
    A fasorban sincs, mondanivaló nélkül, ócska klisékkel.
  • IMYke2.0.0.0
    Annyira azé' nem szar ez... :)
  • LasDen #94521
    http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/studio-lets-four-year-old-write-blockbuster-makes-115-million-loss-a7330116.html
    "Paramount made the rather strange decision... letting former studio president Adam Goodman's four-year-old son develop the premise for its next major blockbuster; what he came up with was Monster Trucks, a movie which revolves around the conceit that monster trucks actually have real monsters in them."

És csodálkoznak, hogy miért van ilyen szarban a Paramount...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.09.26. 20:55:24
  • Bokafix2
    ARQ (2016)

A Netflix időmanipulációs filmjéről van szó, és elég jól nyomták... fenn tudja tartani a feszültséget végig, és nem lehet előre kitalálni a végét... gyakorlatilag egy Holnap határa a film, vagyis ugyanaz a koncepció, csak itt sokkal kevesebből oldották meg a költségvetést, de ez nem rontja a színvonalat, maximum nem kapunk látványos robbanásokat, meg részletes pofázmányú cgi szörnyeket. Viszont a történet remek, és sok meglepetést is tartogat.

7/10
  • CalebJoe
    Én is kb. olyan 6-6.5/10-re értékeltem a filmet, hiányzott már egy ilyen zombitömeges cucc, plusz a kis ázsiai feeling.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.09.25. 01:45:23
  • LasDen #94518
    Börtönvonat Zombielandre aka Train to Busan

Nem lesz a műfaj alapvetése, de egy újabb jó minőségű zombi-film. Minimális vagy nulla, amit a film hozzá tesz a műfajhoz és a meglévő elemeket használja, viszont azt nem rosszul. A felállás is átlagos. Hőseink a busani vonattal indultak el, mikor kitört a vírus. Persze 1 fertőzöttel a vonaton, hogy jobb legyen a móka. És akkor prószálnak túlélni. Van itt minden, aminek lennie kell. Seggfej főhős. Szimpatikus tag, terhes nő, kisgyerek, csótány stb. Szokásos ensemble. Szokásos helyzetekkel, mint sok rohanás, barrikádolás, torlaszolás, közben megharapják, sírás, csótánykodás. Minden, amit már láttál egy zombi filmben. De működik. A film izgalmas és érdekes a maga módján. A karakterek jók. Aki szereti a stílust annak bejön majd ez is.

6/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.09.24. 21:31:20
  • Bokafix2
    Még a viccesnek szánt dialógusok is kínosan szarok voltak... azok a dumák miközben harcoltak a szellemekkel... én szégyenkeztem a film helyett... Melissa McCharty-nál meg nem tudom hogy a szinkron volt a tökfacsaróbb, vagy maga Melissa.
  • Kandurex
    Ghostbusters (2016)

Úgy áltam hozzá, hogy szar lesz és akkor majd pozitívan csalódok, vagy legalább közömbös érzésekkel állok fel....

...nem, ez szar.

2/10
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2016.09.24. 01:09:07
  • kutyakiki81
    A hét mesterlövész

Nekem ez nehezen csúszott le. Próbáltam nem hasonlítani az elődökhöz, de akárhonnan nézem : Nem tetszett!

4/10
  • Prof William
    Főleg hogy a Hidra éppen egy biofegyvert lopott el ami, csont nélkül sikerült volna ha hőseink nincsenek ott.
  • LasDen #94513
  • Seten
    Olyan elv alapján lehetett ellenezni a Sokoviai Egyezmény aláírását, hogy az egészet egy hülye indokkal hozták létre.
    Stark-ot kivéve, nem volt egyikük sem hibáztatható azokért a károkért vagy emberek haláláért amiket felróttak nekik és amivel próbálták magyarázni az egyezmény szükségességét.
    A csapat nélkül sokkal többen haltak volna meg.
  • Kongy
    Én csak azt nem értem, mit szakért az, aki utálja a képregényfilmeket. Lehet őket utálni, de amíg pénz van belőle (rengeteg), jönni is fognak szépen sorban. Ezt vagy szeretni lehet, vagy nem, és elfogadni, valamint nem megnézni. Ennyi.

Nekem is van jó pár ismerősöm, aki rosszul van a képregényfilmektől, nem fikázzák őket, egyszerűen csak lesz.rják. :D
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.09.21. 22:09:17
  • Bokafix2
    Akkor te valószínűleg csak a mozgóképet követed nyomon, a dialógusok felett meg simán elsiklasz... a Kapitány kifejtette hogy miért nem akarja aláírni az egyezményt, és nem akkor mikor Stark elétette a papírt meg a tollat... már jóval korábban.

Az hogy elvei vannak abból derül ki leginkább hogy nem hagyja magára a bajban a barátját... tudja hogy manipulálják és hogy nem tehet semmiről. Ha ennek tudatában Stark mellé áll és lemond Bucky védelméről az lett volna a legelvtelenebb lépés ever... vagy szerinted elvtelenségre vall ha valaki a bajban is kiáll a barátai mellett, személyes érdek nélkül? Mert ha igen akkor gondold át újra.

"A hangya azért segít Kapitány haverján akit nem is ismer, és a kapitányt se ismerni, mert egyszer bunyózott Falcon-al.Mi?"

Na ez is tipikus... csak a kapcsolódási pontra világítottam rá, erre jön a cinizmus. Nyilván nem a bunyó miatt lettek haverok, nem erről van szó, csak tudod mikor megjelenik a Vége felirat a vásznon, a film elviekben nem áll meg, hanem folytatódik tovább, és vannak történések a két rész között is, csak ezek egy holt térben zajlanak, te nem látod, hanem maximum a következő részben lesznek utalások a köztes történésekre... és erre akartam rávilágítani hogy a Hangya és Falconék között történt más is nemcsak a bunyó, csak az a két rész közé volt ékelve... ha neked nincs annyi fantáziád hogy kipótold ezeket a holt tereket a filmben és nem tudsz következtetni a köztes történésekre a következő részben látottak alapján, akkor inkább ne nézz sorozatokat mert csak egyik dilemmából a másikba fogsz esni.
  • Tikal #94509
    Én láttam az előző részeket, mégis gyengének gondoltam a CivWar-t, a motivációk hiánya miatt....
  • extra sensory
    Világos, de akkor meg nem jogos a reklamáció.
  • LasDen #94507
    az átlag ember leszarja. Arra ül be, ami éppen megy a moziban...
  • extra sensory
    Akik csak idén lesznek beengedhetők a mozitermekbe azok ne az Amerika Kapitány 3-al kezdjék a szuperhős filmek nézését... ilyen egyszerű a megoldás... vagy te az utolsó résszel kezdesz valamit ha elkezded nézni?
  • LasDen #94505
    igen, alapvetően úgy készülnek, hogyha beülsz az AmKap 3-ra úgy hogy nem láttad az előző két részt (ami elég fucked up imo), azért érteni fogod, amit kell. Ha nem értesz valamit, az nem azért van mert az előző 52 részből derül ki, hanem vagy elsiklottál valami felett vagy a film nem magyarázta el rendesen...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor, ezek szerint, te nem értetted.
  • IMYke2.0.0.0
    "ha te nem vagy képben egy adott epizód kapcsán valamiről, az ne a film hibája legyen már."

Rossz kapura célzol...

Azt hadd ne kelljen már ezeken az oldalakon - feleslegesen, a sok szagértő között -, hogy marketingből mekkora öngól tud lenni az, ha adott xyz-képregény-folytatás-sorozat-film a vásznon szembe köpi azokat, akik csak idén, jövőre, a közel jövőben lesznek csak beengedhetők a mozitermekbe...
  • LasDen #94502
    de érthető. Azért forgattam ki :D
  • IMYke2.0.0.0
    Értem én, hogy ki lehet forgatni azt, amit írtam, csak elfogadni nem tudom, hogy nem volt érthető mire is gondoltam igazából...
  • extra sensory
    Már bocs, de egy olyan filmnél aminek a címe után oda van írva hogy 3, ne várjuk már el hogy önmagában is helyt álljon anélkül hogy láttad volna az előző részeket... ugyanis ezek összekapcsolódnak, és csak együtt értelmezhetőek... az ilyen elvárás már egy pökhendi hanyagság, semmi más: "nem nézem meg az első két részt de nekem érthető legyen az a harmadik mert irgumburgum..." na kb. ilyen szintű ez az érv...

Másik pedig hogy masszívan figyelmen kívül hagyod azt a tényt hogy a Marvel univerzum szereplői már rég egy érába vannak integrálva, így ha te nem vagy képben egy adott epizód kapcsán valamiről, az ne a film hibája legyen már.
  • LasDen #94499
    ja. rohadjon meg az összes harry potter hobbit és gyűrűk ura rész....
  • IMYke2.0.0.0
    Az összessel egyet értek, de ezzel különösen: "De egy filmnek önmagában is helyt kell állnia."

Rühellem a szélesvásznas sorozatokat, amiknél ráadásul el is várják a nézőtől, hogy betéve ismerje őket, ha érteni is akar valamit...
  • DantesHUN
    Ja és igen. Persze, én is tisztában vagyok az egyes karakterekkel, mert valójában a korábbi Marvel filmekben több motivációt adtak pl: Amcsi kapitánynak, így azok fényében érthetőbb hogy miért ilyen. De egy filmnek önmagában is helyt kell állnia.
  • DantesHUN
    És az hol derül ki a filmben hogy elvei vannak? Elvei vannak. Milyen elv alapján nem akarja aláírni? A filmben annyi elve van: csak.
    És nem, nem természetes hogy Kapitány team összeállt. Még a Vasember team igen, vagy legalábbis megmagyarázható. De a kapitány team-em látszik azért izzadták össze, hogy legyen neki is csapata.
    Lehet a képregényekben ezt jobban kidolgozták, de itt semmi.
    Pl: A hangya azért segít Kapitány haverján akit nem is ismer, és a kapitányt se ismerni, mert egyszer bunyózott Falcon-al.Mi? Hé hallod Hangya tesó, egyszer verekedtünk emlékszel? Na akarod kockáztatni egy haveromért akit nem is ismersz az életed, vagy hogy hosszú időre börtönbe csukjanak?
    Persze miért ne.
    Ööö...oké.
  • Bokafix2
    A Kapitánynak elvei vannak, de ez ki is derült a filmben hogy miért nem akarja aláírni az egyezményt... mert ott van a dilemma hogy mi van akkor ha elvtelen, vagy tisztességtelen emberekre cserélődnek le az állami apparátus tagjai, akik felügyelnek a Bosszúállókra. Akkor bármilyen önző, sötét célra felhasználhatnák őket és nem lenne beleszólásuk semmibe... hogy hová küldik őket, hogy milyen bevetést kell végigcsinálniuk, és még az akciók részleteiről sem lesz joguk tudni, azaz simán átcsaphatják őket a kerítésen egy bájos fedősztorival, hogy azt higgyék ők még mindig az igazság bajnokai.

Szóval érthető a Kapitány dilemmája... ő becsületes katona és elvei vannak. Stark se gonosz, de ő elsősorban érdekelvű üzletember és nem mellesleg az amerikai kormány legnagyobb hadifelszerelés-beszállítója... ez a Vasember filmekből egy az egyben kiderül. Érthető tehát hogy ő miért írja alá a kontrollról szóló egyezményt, amit a világ főbb országai is támogatnak, az ő kormányát is beleértve. Na meg a bűntudat is szerepet játszik a döntésében, mivel nem sokkal a határozat elfogadása előtt találkozott egy nővel, aki elmondta hogy Sokoviában halt meg a fia, pont miattuk... ugyanis nem sikerült mindenkit kimenteniük.

Pókember motivációja érthető... éretlen kamasz, Starknak meg kell az ütőerő így érthető hogy kihasználja a helyzetet... dob neki egy pazar cuccot meg támogatja a tanulmányait, persze hogy rögtön elköteleződik.
    Fekete Párduc motivációja is rendben van... megölik az apját és Bucky-ra fogják, jóhogy beáll Stark csapatába a Kapitány ellen, akinek Bucky a haverja.

Víziót szintén könnyű meggyőzni, ne felejtsük el hogy gyakorlatilag még csak gyerek... Natasha meg szintén úgy érezte kell neki a kontroll hisz mikor bérgyilkosnak képezték ki is folyton irányították, ez az attitüd szinte beleivódott. War Machine meg Stark haverja meg a kormány katonája volt, így ő jóhogy nem Stark ellen fog harcolni.

Falcont és a Maximoff lányt a Kapitány vette az oltalma alá a Bosszúállók 2 végén és ő is képezte őket, így ők mellé állnak, ez természetes... Bucky régi haver és a Kapitány tudja hogy átverték és az akarata ellenére felhasználták így ő is csapattag. Hawkeye meg nem akart ismét bábbá válni, ezt már átélte mikor Loki mágiával tartotta kontroll alatt, és szörnyűségekre kényszerítette... lehet a kormányzati felügyelet számára nem sokban különbözne ettől... a Hangya meg ott jön a képbe hogy a filmje végén összebunyózik Falconnal, de utána kibékülnek és ő is be lesz szervezve a programba. Persze ettől még a Hangya motivációja a legkevésbé érthető mert ő elvileg ígéretet tett rá hogy kerülni fogja a törvényszegést.

"...és minden levan szarva csak amcsi kapcsi fémkezű haverja számít"

Ez így kicsit pontatlan, mert nem Bucky volt itt a hunyó, ő csak agyilag manipulálva lett a Hydra programjával és azt akarták a Kapitányék megtudni hogy ki használja fel őt, és ki mozgatja a szálakat a háttérben. Bucky ezért volt fontos.

Az akciók valóban súlytalanok és tét nélküliek voltak, de nem hiszem hogy jobban működött volna egy olyan 100-szor lerágott csont koncepció, hogy van egy főgonosz aki el akarja pusztítani a világot és le kell nyomni... itt végre valódi elvi dilemmák voltak a szereplők között és komoly morális kérdéseket feszegetett a téma, mert mindegyik oldalról velős érvek hangzottak el. Nem volt annyira éles a kontraszt mint általában, nem egy fekete-fehér sztori volt ahol van a főellenség aki gecigonosz és kész... itt jóval árnyaltabb volt a kép.
  • Seten
    Szerintem egyáltalán nem volt fura, hogy pont Tony jött az irányításosdival.
    Mivel pontosan tudta, hogy egyedül ő a sáros az egész sokoviai balhéért ami miatt elmarasztaltak mindenkit.
    Pedig a többiek ott csak embereket mentettek és nem voltak felelősek Ultronért. Kivéve Tony-t.
  • LasDen #94493
    "logai hátra bukfencek" Először azt hittem, hogy ez is olyan torna elemnév, mint a Magyar-vándor vagy a Szökkenő-vándor :D
    Az volt a probléma a Kapitány vs Tony dologban, hogy alapvetően mindkettő inkább a függetlenséget preferálja. Így fura volt, hogy ő jött azzal, hogy kell az irányítás. Főleg, hogy a film végén meg már pont leszarta az irányítást :D A képregény itt nem fog segíteni, mert az a Civil War majdhogynem teljesen másról szólt. De amúgy igazad van.

És ha már említetted BvS-t. Mindkettőnek rengeteg hibája van, így kb egy szinten vannak nálam. Egy kis DC bias-szal :D