106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nézze a hóhér felirattal, annyira nem érdekel...
Rémálom az Elm utcában 3 - Álomharcosok
Erre a részre már jobban emlékszem. Legalábbis volt egy pár ismerős jelenet. Azért az dicséretes, hogy eddig próbált valami újat nyújtani. Még ha ez nem is maradéktalanul sikerült. A film első fele egészen érdekes, de aztán nem sikerül át lendülni a holtponton és Freddy elkapása eléggé unalomba fullad. Pedig már nem csak menekülnek ész nélkül, hanem van tervük is. De nulla tétje van az egésznek. Úgyis nyernek, de Freddy úgyis visszatér...
5/10 -
xido #94611 próbáld felirattal nézni őket..Englund hangja legendás,semmi szinkron nem adja vissza -
Imperium
Egy sokszor, sokféleképpen elmesélt fbi ügynök beépülős történet, ebben az esetben az amerikai fehér hatalom mozgalom tagjai közé.
A főszerepben Daniel Radcliffe, akinél az elején alaposan rájátszottak, hogy gyámoltalan, fenőt gyerekembernek nézzen ki, de számomra ezen igazából a véres arcú, kopaszra borotvált, náci karlengésekkel figurázó alakítása sem sokat változtatott. Az én hibám, de nehezen birkózom meg a színésszel. Pedig jól játszott. A kihallgatós jelenet utáni kifakadása, kifejezetten a film erős pontjai közé tartozott.
Sajnos pár jó alakításon kívül, túl sokat a film nem tesz le az asztalra. A történetet már ezerszer láttuk, még jobb tálalásokban is. Az indítékok izzadságszagúak, mind az úgymond gonoszok, mind a jók részéről. Persze, építsük be a gizda kis visszahúzódó ügynököt, mert tud beszélni az emberekkel. Ez ám az önéletrajz erre a munkára.
A végén kapunk némi szájbarágós mondanivalót, arról, hogy hogyan hülyítik be a fiatalokat ezekbe a mozgalmakban, és kész. Nem baj, mert igazából újra és újra elővenni ezt a témát, és bemutatni, önmagában még nem rossz dolog. Ahogy a film sem volt rossz. Csak feledhető. A legsokkolóbb és maradandó jelenet igazából a film első felében található valódi felvételek és események gyors elsorolása volt, de az is csak azért, mert utána olvashattál, és szörnyülködhettél, hogy milyen egy aljadék világ vesz körül minket. -
Legend
Egy se eleje, se vége történet, ráadásul mérhetetlenül keveset mutattak meg a Kray fivérek igazi életviteléből, hatalmából, kultuszából. Nem egy rossz film, ami javarészt Hardy érdeme, mert hátán viszi el az összecsapott forgatókönyvet, és rendezést.
Hiányzik belőle a gengszterség, a hangulat, a nyers angolosság, van viszont két zseniális alakítás egy embertől. -
Nem igazán érdekel mi illik a halloweenhez. Krumpli-burgonya, horror-horror.
Rémálom az Elm utcában 2. - Freddy bosszúja
Valamivel jobb volt, mint az első rész, de azért nem vitte túlzásba ez sem. Viszont tetszett, hogy nem csak újabb áldozati sor van, hanem a történetet is kicsit felpörgették. Nem csak Freddy-vel küzdött, hanem önmagával is, hogy ellenálljon a csábításnak. És most már szinkron ügyileg is profibb volt a megvalósítás. Az első rész alig volt jobb egy hangalámondásos sufni szinkronnál.
5/10 -
A halloween-hez szerintem jobban illene az "Adsz vagy kapsz", egy morbid thriller-horror, ami pont a halloween éjszakáján történteket dolgozza fel. Krueger számomra valahogy nem illik bele ebbe a miliőbe. -
A többi rémálom ennél már csak rosszabb szerintem.
Én most halloweenkor Halloweent nézek majd. 2., 4. részt. ;) -
Mr Church.
Jol all az IMDB-n de nekem nem jott at annyira. Szomorkas film de semmi tobb. Holnaputan mar nem is fogok ra emlekezni es tobb mint valoszinu, hogy soha tobbet nem nezem meg.
Legyen egy eros 5/10 -
OKtóber, akkor halloween. Tavaly a Conjouringot néztem, de azzal jól befürödtem, úgyhogy idén valami klasszikusabbhoz nyúltam. A Rémálom az Elm utcábanhoz. A következő napokban minden részt megnézek a Freddy vs Jason és a 2010-es remakeig bezárólag.
Rémálom az Elm utcában
Az a baj a régi filmekkel nálam (80-as évek és vissza), hogy borzasztóan elmosódik az emlékük. Ha a tesóm látta, akkor biztos, hogy én is láttam. De ha a tesóm fiatalon látta, akkor én még fiatalabban. Így sok filmre emlékszem, hogy látni láttam, de másra már nem nagyon. Így van ez ezzel is. Csak Johnny Deppre emlékeztem főleg. Mai szemmel nézve furcsa, hogy mennyire nem horroros a film. Nincsen igazán nyomasztó atmoszféra, baljós hangulat, csak úgy lepörög a film. Megvannak a horror elemek, amik manapság már inkább a klisébe hajlanak, de valahogy nem éreztem annak. Főleg, hogy Freddy tök szatirikusan viselkedik. Így számomra nem ijesztő alakként tűnik fel. De a másik oldalról meg itt sokkal jobban érthető, hogy Freddy szórakozik az áldozataival, mint mondjuk egy Paranormal Activity v Conjouringban. Ahol csak arra szolgál, hogy elnyújtsa a játékidőt.
Szóval nem voltam igazán elragadtatva az első résztől, de úgyis később indul be a darálás... azt hiszem.
4/10 -
Nine Lives [2016] - elment, egy erős 6/10.
A CGI néhol baromira kilógott [nyilván, nem is készült hatalmas költségvetésből], máshol az okosított élő macskák (mert nem egy macska szerepelt) cukik voltak.
A sztori elemeit már láttuk. Kevin Spacey és Jennifer Garner volt a lényeg. A (nem is annyira) kislány meg majd befut. -
hiper KOCKA #94602 Barátságos Óriás 2016
Hát, mivel Spielberg, az átlagosnál nagyobb elvárásokkal ültem hozzá, de hamar lehervadt az arcomról a vigyor... és egyre csak az a kérdés forgott a fejemben, hogy ezt mégis hogy gondolták?
Először is, mi a f*szom ez az óriás? Ez valami elvetemülten ostoba és primitív volt. És mi volt ez az avétos bóvli szöveg, amit ez a kretén egész film alatt nyomott? Valami gyötrelmesen kínos volt. Minden megszólalás felért egy tökönszúrással. Ilyen szavakat tolni 0-24-be mint krokodilinyós meg telecsízió... egész konkrétan olyan volt, mintha a Bartos megdugta volna Jar Jar Binks-et a Star Wars-ból, és ebből született volna meg ez az imbecilis paprikajancsi.
Ez a böszme dialógus-cunami már önmagában megér egy füstölgő dislike-ot az egész filmre... és akkor vegyük az alapból elcseszett koncepciót... magát a történet főszálát, ami úgy ostobaság ahogy van. Ahelyett hogy az emberevő óriások és a jó óriás közötti konfliktusra lett volna kihegyezve a sztori, amiben lett volna potenciál, ehelyett behoznak a képbe egy csapnivalóan hitvány és logikátlan eseménysort.
Merthogy ez a film nem egy vegytiszta mese, mint mondjuk a Gyűrűk Ura... ez a film kb. olyan mint a Narnia Krónikái.
Van egy mesevilág, és mellette van egy valós emberi világ, amelyben az emberi világ törvényei érvényesülnek... és pont ettől lett elb*szva az egész film.
Ugyanis hősünk az óriások világából járkál át minden egyes éjszaka az emberi világba és teszi ezt úgy, hogy még soha nem látta senki... konkrétan egy az egyben hülyének nézi ezzel Spielberg a nézőt. Mi az esélye annak, hogy egy 10 méter magas, több tonnás őskövület, aki már emberemlékezet óta ezt a melót végzi, megúszta úgy hogy ne lássa senki??
Egy több milliós nagyváros utcáin trappol keresztbe-kasba ez a gyökér, gyakorlatilag betölti az egész utcát, szinte súrolja a karjával jobbról és balról a házak falait, valamint temérdek ablak néz az utcára, és a rendező be akarja mesélni, hogy őt még bizony nem látta senki a főszereplő kislányon kívül.
Hangsúlyozom, a valós emberi világban vagyunk, és az óriás nem használ semmiféle varázsszert hogy álcázza magát, nincs láthatatlanná tevő Harry Potter köpönyege sem, egyszóval semmivel nem leplezi el magát, hanem csak úgy bújkál a házak között mint akármelyik ember tenné... könyörgöm, mi az esély arra, hogy több száz év alatt még nem látott senki egy óriást, aki minden éjszaka átjön trollkodni egy több milliós nagyvárosba?? Már az első lépést sem tudná megtenni anélkül hogy le ne bukna.
Szinte már bosszantó ez a hülyeség... de az egész átjövetelének a célja még jobban jelzi a koncepció átgondolatlanságát. Ugyanis a mi kis haverunknak az a dolga, hogy az óriások világában levő terebélyes fán keletkező álmokat, amik a fák leveleiről csepegnek le, jó nagymama módjára begyűjti és befőttes üvegekbe teszi. Majd minden este átmegy az emberi világba az álmokkal, és ezt a gyerekek és a felnőttek fejébe fújja hogy szépeket álmodjanak... de mindenkiébe...
Milyen baromság ez? Az álmok az agyban generálódnak az agyi elektromos hullámok által... (most a valós világban vagyunk...) és minden ember álmodik minden éjjel... igen, szépeket is... akkor ez a tirpák óriás minek visz álmokat az embereknek? Teljesen szükségtelen és értelmetlen munka.
Pont hogy fordítva lett volna értelme az egésznek: hogyha azért jönne át, hogy begyűjtse az emberek álmait valami varázs szerkentyű segítségével, és elvigye a saját világába és a társai fejébe fújja, hogy szépeket álmodjanak és így őt békén hagyják. Totálisan átgondolatlan az egész. És pont azért bukik meg a koncepció mert nem következetes, valamint logikátlanul működik a mesebeli és az emberi világ viszonya.
Spielberg a mesevilág szabályait irreálisan rákényszeríti a valós világra, és azonos helyi értéken próbálja működtetni a kettőt, amivel csak azt éri el hogy közvetlen ellentmondásokat generál.
Az már említésre sem érdemes, hogy óriásunk arányaiban akkorákat ugrik, mint Szergej Bubka két kiló prostanozol beszedése után. De a nála sokszor nagyobb óriások nem képesek elkapni a fejük fölött pár méterrel keringő lassú helikoptereket, hanem hagyják magukat lefegyverezni és elvinni. Pedig próbáltam szeretni ezt a filmet, de sehogy sem megy... akkora szarvashibák vannak benne, annyira debil szövegeket nyomatnak, és annyira átgondolatlanul zavaros az egész, hogy egy takaros lefosást érdemel, semmi egyebet.
A 3 corgi aranyos volt, meg volt 1-2 látványosabb jelenet, de ennyi ez a film... ennél több pozitívumot nem tudok elmondani róla. Egyszerűen nem való a rendező életművébe, aki olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Schindler listája, a Cápa, vagy a régi Indiana Jones-ok...
2/10 -
Independence Day 2 - 2/10
----------------------------------
Bazz ez mi volt? Tegnap neztem de mar most nem emlekszem semmire belole, akkora rakat szar az egész, remélem nem lesz 3.rész
The Shallows - 6/10
-------------------------
A szokásostól kicsit eltéro cápás film, leginkább a Phone Booth-hoz vagy a 127 hours-hoz hasonlít, csak ítt cápa a probléma amit meg kell a foszereplonknek oldania. Aki egy elég jó csaj, így valamivel konnyebben telik az ido, de amugy is egész izgalmas mire eljutunk a végéig, ahol már viszont sajnos kicsit elszaladt a ló a stábbal és baromsággal végzodik a film. Ettol eltekintve kellemes 1.5 óra és szepen van fenyképezve. -
Nyiri #94600 Hm. Pedig az első rész jó volt. -
kutyakiki81 #94599 Jack Reacher : Nincs visszaút
Ez bizony iszonyat gyenge volt. Mint egy komolyabb TV film, vagy DVD only alkotás. Thrillernek siralmas, akciónak meg vicc. Rég csalódtam ekkorát moziban.
2/10 -
xido #94598 Kickboxer:Vengeance
Miért készült és miért néztem meg? :)
Érdektelen főhős,tátongó lukak az amúgy sem komplikált történetben,röhejes múltidéző pillanat a végén,amin kínosan felröhögtem a lukak miatt..paródiába hajló felkészülés..és még 2.része is lesz -
Westworld (1973)
Korához képest egész nézhető volt, a vége meg olyan terminátor 1-es volt. Vagy inkább az volt westworld-ös. :D
A sorozat első része meg kínosan unalmas volt számomra, abszolút nem keltette fel az érdeklődésemet... -
Found footage. Jajj nee... A vízben szenvednek, körülöttük cápákkal, de a legfontosabb, hogy pörögjön a kamera... -
bcrics #94595 Ezt is nezd meg
In the deep (47 meters down)
Illetve ez nemsokára jon ki
cage dive -
A zátony
Oké, ez jó volt. Nem világ megváltó, de egy jó harc az elemekkel. És egész szép jelenetek voltak benne, bár főleg az elején. Megalapozta a hangulatot. Nem voltak váratlanul fordulatok, de fenn tudta tartani az izgalmakat. A mobilos, go pro-s megoldás külön tetszett. Sokkal jobb az ilyen megoldás, mint hogy bámuljuk a telefont fél percen keresztül. A sirályos dolog egy kissé Pí életés volt, de nem vitték túlzásba, így az is inkább pozitív volt. A vége azért elég awesomera sikeredett. KOrrekt volt.
6/10 -
Eddie a sas
Nekem is bejött, nagyon jó. Eddie igazi sportember :) -
Függetlenség napja: Felemelkedés
Nekem már az elejétől tetszett az ötlet, hogy egy felkészült(ebb) Föld várja az idegeneket, de sikerült az egészet degradálni és vissza lőni az első részre. Voltak jó ötletek benne, mint például a 10 éves afrikai háború (ami annak fényében, hogy milyen lett ez a film, egy sokkal érdekesebb történet) vagy amikor aaa őőő aaa... volt valami, ami jó ötlet volt, de már elfelejtettem. Fuck. Ja igen, a másik idegen faj, de ezeket rosszul játszották ki. Mivel az új részt az első részre húzták fel. Lehetett volna ez egy jó popcorn film, de helyette van hive mind bullshit meg királynő...
4/10
Angyalok és banditák
Valami borderline művészfilm baromság. Egy banda kirabol egy bankot, majd Luke Wilson a nyomukba ered. Aztán fél úton kiderül, hogy Luke Wilson szála teljesen jelentéktelen, értelme sincs, és még csak nem is erről szól a film. Beveszik magukat egy családhoz éjszakára és elszabadul a fasság. Az egész egy unalmas szar volt. Feleslegesen kitartott jelenetek, amik nem tesznek hozzá semmit az élményhez. És nagyon autentikusra vették a figurát.
4/10
Rossz szomszédság 2
Ez legalább nem volt olyan vészes. Az első rész sem volt kiemelkedően jó, de el lehetett nézni. Ez is hozza ugyan ezt. Van 1-2 jobb poén benne. És Zac Efron nem egy színész zseni, de ezek a vígjátékok feküdnek neki. Egynek jó volt.
6/10 -
Nem bonyolult a Fox X-Men univerzum egy kicsit sem. Simán átlátható a kapcsolat... -
Prof William #94590 Inkább az hogy a 1996 (te jó és milyen régen volt ) verzió valahogy "hihetőbb" volt a "mai" technika miatt. Na jó nem vírusos részre hanem a film első felére gondolok. :) Az idegenek valószínűleg ilyen lazán ki tudnának irtani minket.
Az Ébredő Erő meg a másolás iskolapéldája. Nekem tetszett és hangulatos volt de ettől függetlenül ilyen pofátlan másolást régen láttam.
Ezzel az erővel a ID2- is lejátszhatta volna hogy megint jönnek a városrombolók, megint beállnak minden város felé stb... -
Axlkenobi #94589 Tehát az volt vele a baj, hogy minimális eredetiség is szorult bele? Amúgy egyetértek azzal, hogy túlságosan másolta sok helyen az eredetit, csak ilyenkor az az elgondolkodtató, hogy a Jurassic World-re meg Az Ébredő Erőre mindenki nagy erőkkel hokizott, pedig azok kb. jelenetről-jelenetre másolták az eredeti filmeket. -
Prof William #94588 Nekem -többek között- azért nem jött be mert a első részben az volt jó hogy az ufók a "mai" fejeltségi szintű emberiségre csaptak le. Átérezhetőbb volt. De itt már inkább csak egy átlag scifi volt, ahol mindkét félnek megvannak a szuperkütyüi. -
...és én elmentem rá moziba
-
Woow.. sejtem, hogy nem ilyen sötét, road movie hangulata lesz a filmnek, de trailert azt tudnak vágni a srácok:
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.10.21. 06:44:29 -
Függetlenség napja...2.
Copy /paste az első rész. attól, hogy máshogy néz ki valami,de ugyan azt csinálják vele, még nem lesz egyedi , nem lesz folytatása valaminek, ez csak egy ujabb remaka, mint az emlékmás , a kickboxer és a több olyan film ami snittről snittre lemásolja az eredeti filmet, mert azt hiszik holliwoodba, hogy ami 20-30 évvel ezelött volt arra már nem emlékszik senki igy ujra el lehet addni .
Ugyan ezt a történetet meg lehetett volna közeliteni teljesen más oldalról teljesen különbözö megvalósitással -
eddaniel #94584 9 élet! az eddigi legjobb macskás múvi, a garfíld után -
Nem hagytam abba a filmnézést - csak ide nem lököm be az ajánlásokat.
Kivételt is csak ezzel teszek, mert --- szerintem --- érdemes megnéznetek:
[2016] - (imdb) - "Captain Fantastic"- 9/10
(2016.10.19) (120 perc, amerikai)
Hat gyermekét egyedül neveli apjuk, Amerika egy emberektől távol eső, a Természet lágy ölén lévő helyen, erdőn-mezőn-hegyvidéken. A házi tanításnak, életre edzésnek, és nyílt, őszinte okításnak eredményeként a fiatalok erősek, okosak és talpraesettek, és nem úgy ismerik a modern világot, mint az abban élők - de a szüleik által teremtett élettérben, egyedi neveikkel, saját értékrendjükkel nem magukat tekintik kívülállóknak, hanem a világot furcsának.
Csakhogy, a világ be akar és betör az életükbe.
Viggo Mortensen (Wiki) mellett a gyerkőcök is jól nyomják.
Itt a trailer:
-
Megneztem en is.
Jo kis film, olykor rendesen izgultam. Utolag utana neztem es sajnalom, hogy nem az igazi sztorit kaptam, csak ugy szemezgettek belole. Ez igy rontott az elmenyen utolag, de amugy szeretheto kis feel good film! -
Mentol #94581 Eddie, a sas: én is fenntartásokkal ültem neki, de pozitívan csalódtam benne - tetszett, ajánlom! -
Nekem is bejött a film. A rosszat alakító srácnak szerencsére vannak más műfajbeli remekei is. -
Kundo - A féktelenség kora
A feudális korban a nemesi osztály állandóan kizsákmányolja és elnyomja a szegényeket. Így erre válaszreakcióként létrejön a Kundo, egy elit harcosokból álló csapat, amely mintegy Robin Hoodként szolgáltatja vissza az elvett vagy ellopott vagyont a köznépnek.
De a fukar nemesi családokból akad egy legyőzhetetlen kardforgató, akivel még a Kundo sem tud mit kezdeni... nekem az tetszett benne a legjobban, hogy bizonyos értelemben szakít a műfaj kliséivel, mert itt nem a jó oldalon áll a legképzettebb harcos, és persze a rengeteg kegyetlen jól megkoreografált harc is emeli a színvonalat... amikor pl. karddal szétcsapnak egy fél bambuszerdőt az páratlan.
Jó a sztori, át lehet élni, van idő a jellemfejlődésre, tetszett hogy nincs összecsapva másfél órában, és a helyszínek, a kamerabeállítások is mind profi munkát sejtetnek. De a történelmiség és a korhűség bemutatásán túl igazán véres hentmúvi is egyben, mert itt kb. annyit kaszabolnak, mint amennyi töltényt ellőnek a John Woo filmekben. Remek film. 8/10 -
DantesHUN #94578 Függetlenség napja...2.
Az a legnagyobb baja, hogy az egész súlytalan. Az első részben volt súlya a támadásnak, a személyes tragédiáknak a pusztításnak. Itt, mintha semmi tétje nem lenne semminek. Nem képes a film súlyt adni az egésznek. Az első részben lévő önfeláldozás, ütött. Itt...ásítottam rajta. Jó persze az első rész is giccses volt. de mégis működött a hangulat. Összefogunk meg végső erőfeszítés ,meg jaj rémes városok pusztultak el...itt meg semmi.
Az új színészek haloványak.
A régiek azért hoz6zák úgy-ahogy a figurát.
A látvány jó...de...ez elvárható
A történet...vacak. Logikátlan.
Az egyetlen jó benne, a gömb, és hogy ebből ki lehetne valamit hozni, új civilizációk, galaxis méretű háború. Ez jobban hangzik...de vajon lesz-e forgatókönyvíró és rendező aki képes normálisan megcsinálni? Ezt filmet látva kétlem.
5 pont. -
The Legend of Tarzan 6/10
Nagyon látványos volt, bár néhol azért túl CGI-sre sikeredett, ami nagyon nem tetszett. A történet unalmas volt, a környezet lenyűgöző volt, a hangok nagyon ott a helyén voltak. Összességében teljesen felejthető alkotás, egy jellemtelen Tarzannal... elnézést, John Clayton (aki látta, az érti) :-)
Blood Father 7/10
Valószínű az elfogultság beszél belőlem (M.Gibson felé), de nem volt ez rossz film. Még annak ellenére sem, hogy a trailer és a történet alapján sokkal durvább, pörgősebb, feszültebb filmet vártam. M.Gibson miatt adtam egy 7-est a filmre.
Eddie a sas 8/10
Jó pár napig halogattam a megnézést, mivel sosem volt hangulatom nekikezdeni. A filmet befejezve nem is értem, miért húztam ennyi ideig. A pontozások ellenére nekem nagyon tetszett, pedig nem gondoltam arra a megnézés előtt, hogy képes leszek végigülni. Bevallom őszintén, voltak pillanatok, amikor érzéseket váltott ki belőlem néhány jelenet. H.Jackman pedig kiváló volt a szerepében, mint ahogy a főszereplős srác is. -
Suicide Squad
Szörnyű volt. A szereplők nem tudtak rendesen kibontakozni. A főellenség gagyi volt. Az első 1 óra is olyan volt, hogy csoda, hogy nem aludtam be. Joker alig szerepelt.
5/10 -
Tan ennek tobb tortenete van? Lehet csak en erzem ugy, hogy nem. Lehet csak nekem ~1 kaliber a ketto. Persze nekem a kiwi hez huz a szivem picit jobban, de a borrowed time is tetszik. Barki is csinalta...:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vicces, jah, nem tudom vegig nezted e :)
Na mindegy, film topik, de szivesen fogadok animalt rovidfilm javaslatokat ^^ -
Marmint EZ?
Mi koze van egymashoz a kettonek? Ez vicces, aranyos es kb. elmondhatatlanul tobb kreativitas van benne, mint abban az allitolagos Pixar rovidben -
Gondolom neked a KIWI! sem jon be :/