1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #94604
    OKtóber, akkor halloween. Tavaly a Conjouringot néztem, de azzal jól befürödtem, úgyhogy idén valami klasszikusabbhoz nyúltam. A Rémálom az Elm utcábanhoz. A következő napokban minden részt megnézek a Freddy vs Jason és a 2010-es remakeig bezárólag.

Rémálom az Elm utcában

Az a baj a régi filmekkel nálam (80-as évek és vissza), hogy borzasztóan elmosódik az emlékük. Ha a tesóm látta, akkor biztos, hogy én is láttam. De ha a tesóm fiatalon látta, akkor én még fiatalabban. Így sok filmre emlékszem, hogy látni láttam, de másra már nem nagyon. Így van ez ezzel is. Csak Johnny Deppre emlékeztem főleg. Mai szemmel nézve furcsa, hogy mennyire nem horroros a film. Nincsen igazán nyomasztó atmoszféra, baljós hangulat, csak úgy lepörög a film. Megvannak a horror elemek, amik manapság már inkább a klisébe hajlanak, de valahogy nem éreztem annak. Főleg, hogy Freddy tök szatirikusan viselkedik. Így számomra nem ijesztő alakként tűnik fel. De a másik oldalról meg itt sokkal jobban érthető, hogy Freddy szórakozik az áldozataival, mint mondjuk egy Paranormal Activity v Conjouringban. Ahol csak arra szolgál, hogy elnyújtsa a játékidőt.
    Szóval nem voltam igazán elragadtatva az első résztől, de úgyis később indul be a darálás... azt hiszem.

4/10