106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Numb 2016
Szinte megfagytam a film nézése közben... pedig megy a fűtés... nem nagyon láttam még olyan filmet, ami ennyire hatásosan operálna a hideggel mint ez. Pedig egy átlag thrillerről van szó, de a szituáció amibe bele van helyezve a történet, az átlag fölé emeli.
Ugyanis egy 4 millió dollárt érő arannyal teli láda van elásva valahol, és négy ember kel útra a kanadai tél metsző hidegében hogy megszerezzék a zsákmányt. A fagyos hegyek között kb. nulla esélyük van az életben maradásra, a mínusz 20-30 fokos levegő pedig úgy üti át a télikabátot hogy öröm nézni.
Embereink már rövid idő alatt olyan fagysebzéseket szenvednek, hogy zombikra hasonlít az arckifejezésük... sőt mintha mindez még nem lenne elég, a szokásos rivalizálás is előjön, hogy kié legyen az arany... miközben észre sem veszik hogy egy forró teára százszor nagyobb szükségük lenne.
Nekem bejött a film, már a táj miatt is, de tuti nem vállalkoztam volna erre az útra, akármennyi aranyért sem... már a látványtól is szarrá fagytam.
7/10 -
The Siege of Jadotville
Nem volt rossz. Kellő mennyiségű expozíció után egyből a levesbe csapunk jó kis ír akcentusokkal. Egynek jó...
6/10 -
Cowgirl in the Shell
az egyik kedvenc jelenetem az animében, kicsit fura így látni de mindegy majd kiderül mit hoztak ki belőle.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.11.07. 19:52:28 -
akkor lehet rosszul emlékszem. Olyasmi rémlik, hogy pár éve a Trinity Warban Pandora is kivarázslotta meg Constantinera vagy a JL Darkra emlékszem még, hogy basztattak valamit Supermanen...
De ha régen nem is, manapság a varázslat igen is hat rá. Amolyan új kriptonit...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.11.07. 18:56:05 -
Hát hogy mennyire védtelen a varázslattal szemben az szubjektív, tényleg csak a rerndezőn múlik meg a forgatókönyvön amit a filmhez írnak, mert ha pl. a képregényt vagy a rajzfilmet vesszük alapul, ott Superman teljesen védett volt a mágia ellen. Mikor Black Adam-el küzdött, ő varázslattal próbálta lenyomni, és Szupi mosolyogva megjegyezte hogy egy sor blokk védi az agyát a varázslattal szemben... fél perc se telt el és Adam 1 kiló földdel a szájában feküdt a gyepen.
Ott pl. semmivel nem lehetett megsebezni vagy fölékerekedni, csak a kriptonittal... Thornak pedig szvsz semmi esélye nem lenne ellene, hacsak nem készít kriptonit bevonatú kalapácsot.
A Superman Unbound-ban pedig valami 9 kvintillió tonna/cm2 volt a nyomásereje, azaz két ujjal összemorzsolt egy szupersűrűségű neutroncsillag darabot, mint kisrigó a cseresznyemagot. Mondjuk ott kibaszott erős volt már, de vannak néha ilyen epizódok amikor ennyit bír.
Vagy ott van a Superman és a Nap küldetés c. epizód amiben egy extra energiájú napkitörés közepébe került, ami annyira megnövelte az erejét, hogy már a kriptonit sem volt rá hatással... egyszerűen olyan ultimate lett a csávó hogy fél kézzel nyomott le mindenkit... na, ha Szupi ebben az állapotban állna ki harcolni, szerintem Thanos is vért köhögne fel már az első round után...
Persze a filmekben sosem ilyen erős.
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2016.11.07. 18:40:16 -
Vagy Dr. Manhattan. :) -
Prof William #94686 Még szép. :) De Neót meg az én apukám zúzná le mert ő legerősebb! :) -
Katalizátor #94685 De azért Neo lezúzná mindet nem? :) -
Supermant még Pókember is megkente egy kicsit, igaz előtte Luthor megsugarazta és nem is tartott sokáig a hatása :D -
Maradjunk annyiban, hogy Víziónak és Thornak is meg kéne dolgoznia érte, hogy Superman fölé kerekedjen. Azért nem olyan könnyűsúlyú Sups, hogy belazázhassák. De amúgy elég lenne Strange. Superman jól bírja az ütéseket, de a varázslattal szemben szinte védtelen ő is. Az más kérdés, hogy egy apró hiba és kettétöri Stranget... -
Thanos csak az Infinity gauntlet miatt akkora raj, egyébként alapképességeket tekintve vannak nála jóval hatalmasabbak.
Kíváncsi leszek az Infinity Warra. Kb. Avengers a köbön. Ha gigantikusságában csak félig megközelíti az eredeti sztorit, már az is durva lesz. -
Prof William #94681 Szupiknak esélye sem lenne. :)
Alapból Vízió is el tudná kenni a száját + nem kizárt hogy még ő is megérezné Thor pörölyének az erejét. Ha meg ez nem válik be akkor mg Strange a valóságot megváltoztató varázslataival csinál belőle hülyét.
Ha meg minden kötél szakadna jön Thanos az Infinity Gauntlettel és rendet tesz.
És sajnos mivel Szupi a búval baszott DC univerzumból jött ezért nála még az sem működne hogy 1-2 poénnal elüsse a dolgot. :)
Ha már Strange...
Teljesen oké bemutatkozó film volt. Élvezetes volt + voltak benne jó ötletek. Ezek közé tartozott a végső harc is. Tilda Swinton nagyon jó volt Ancient One -ként.
A varázs effektek... elmentek. (Természetesen itt nem az Inceptionos részekre gondolok) A Warcraft filmben sokkal jobb volt mágikus effektek megvalósítása.
Igaz hogy minden Marvel film megágyaz következőnek de ezt lényegesen jobban teszi mint a DC -vagy ne adj Isten a Sony.- filmek. A Marvel filmek sokkal kerekebbek mint pl a konkurensé. Főleg a Pókhergel 2 esetében volt ez igaz, ami tulajdonképpen egyetlen hatalmas felvezetés volt. -
Mentol #94680 Jajj, ugyanmár! Annak a SZupimen-nek még a denevérfejű Zorro is elverte a picxáját... (ami ugye, felettébb illogikus, dehát ezek nem Attenborough megfigyeltjei) -
Vagy esetleg jön egy vendég karakter a DC-től és krumplira ver minden Marveles idiótát. Mondjuk Szupermen.
-
Nagyobbnak még ott van Galactus, bár ő talán most Sony property. De ő meg szerintem a Marvel világához is túlzóan nagy és irreális (hangsúlyozom, a Marvel világán belül) hogy még őt is le tudják győzni. Amúgy mindig lehet valami nagyobbat kitalálni. Viszont akár elővehetik a Kree-Skrull háborút, azzal megint elmehet pár év és még arra is volna ok, hogy a szuperhősök folyton egymást verjék (a Skrullok alakváltoztató idegenek, akik le akarják igázni a FÖldet és sok alkalommal szivárogtak már be a hősök közé).
Amúgy befejezni nem fogják. A legvalószínűbb, hogy újra keverik a paklit. Vasember akármennyire népszerű, Downey drága, mennie kell. Új AmKap is kinéz. Falcon is, Winter Soldier is esélyes rá. Thor szerintem marad, hacsak nem kér hatalmas pénzeket Hemsworth. Johansson megy, Hulk megy. És a maradék helyet feltöltik az újakkal.
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.11.06. 23:40:45 -
"jön az Infinity War"
Thanosnál van egyébként nagyobb ellenfél? Vagy annál a résznél be is fejezik a szériát? -
"Mivel még friss az élmény igyekszem gyorsan összefoglalni a véleményem, mert valószínűleg hamarosan semmire sem fogok emlékezni ebből a felejthető, sablonos alkotásból."
Tokeletes megfogalmazas. Nezzuk, mit szolnak hozza az amcsik, megy-e meg a Disney MCU szekere:
"Marvel’s "Doctor Strange" Rules Box Office With Massive Debut - It marks the 14th straight first place opening for a Marvel film, a feat matched only by Pixar. No. 2 is the animated "Trolls" with an impressive $44.6M and No. 3 is Mel Gibson's "Hacksaw Ridge" with just $14.7M."
$85.000.000 az elso hetvegen! Csak amerikaban, $325.000.000 vilagszinten!
Magyarul: ezeknek bazzeg soha nem lesz vege!
Kivancsi vagyok, mikor dol be ez az egesz. Tippre azzal lesz a problema, hogy csak huzzak-huzzak a mezesmadzagot, minden film a kovetkezonek alapoz meg (valamilyen szinten ez a Strange-ben is jelen volt), de mikor all mar ossze es mikor zarul le vegre egy tortenetszal?
Oke, tudom, jon az Infinity War. Az lesz az igazi merce szerintem. A masik dolog az "erinthetetlenseg", nincs sulya semmilyen tortenesnek, mert jon par poen es megoldodik a hu, de nagy bonyodalom.
Mindez igaz lehet a Star Wars-ra is, ha nem vigyaznak. Martmint ize, csak mittomen, 1.8 milliardot termel, nem kettot
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.11.06. 22:53:28 -
Mivel nem látunk a toronyházakból kiugráló embereket ezért 'bizonyára' nincs is bennük senki, olyan steril az egész, mintha egy alternatív univerzumban játszódna. Az időt is kényük-kedvük szerint visszatekerik, oda nyitnak portált ahova akarnak csak 'fel kell szabadítanunk a tudatunk', hogy ilyen szintre eljussunk, ahogy ezt már egy klasszikusban előtték. Tinimozi ez a javából, de túl mélyen nem szabad belegondolni és ilyen kérdéseket felvetni. :) -
The Eternal Zero (2013)
Egyszer nézős film egy pilótáról, aki nem akart a halálba repülni. Úgy már egy kicsit érdekesebb, ha ez a pilóta japán a 2. vh alatt. Akkoriban az ilyen gondolkodás leginkább csak megvetésre talált, ami végig jelen is van. Miyabe története jól van felépítve és adagolva, amihez a jelenkori részek jól játszanak alá, de az utolsó harmadra megtörik a lendületet. Ekkor jön be egy rövidebb szál, ami szerintem simán kimaradhatott volna és akkor mindenkinek időt spórol meg.
Ha valaki szereti a világháborús filmeket, akkor azért ajánlott. Érdekes perspektívát nyújt a japán oldalról. A Special Attack Unitra koncentrálva, akik a háború végén a kamikaze küldetéseket hajtották végre. Ez sokat erősít a filmen.
Jobb napokon 7, most csak 6/10 -
hiper KOCKA #94673 A térkapu nyitogatás nem újkeletű dolog, már a Balázs showban is csináltak ilyet élemedettebb korú atlantiszi fényjárók és üveggömből profitáló kendős nyanyák... még ki is rajzolták a kezükkel a térkapu kontúrját a levegőben, hogy lássuk hová kell nézni...
Igaz, azon nem jött át semmi, viszont a szavukat adták hogy ott van. Akkor már csak igaz. És váltig bizonygatták, hogy a kapu másik vége a lakásuk konyhájába vezet, és ha akarnák, bármikor áttolhatnák rajta az álmos szemű fekete macskát, amit kelléktárgynak hoztak magukkal az ezoterikus produkcióikhoz.
Mondjuk ő láthatólag szart az egészre, mert majdnem elaludt a kényelmes fotelban... biztos rutinművelet volt már neki a dimenziók közti utazás, már félálomban is bármikor megcsinálja. Ekkor kikerekedett szemmel konstatáltam hogy ezek bizony vérprofik. -
mert a végén mindent visszavarázsolnak a régire és senki nem vesz észre semmit, így nincs baj. Ofc... -
Na, megnéztem a trailert - mert azt se tudtam eddig, hogy mi a szösz ez.
Nem izgatott fel, kicsit sem.
//Hogy-hogy nem csinálnak erkölcsi kérdést ezek a "hősök" abból, hogy sok-sok tucat felhőkarcolót, bennük az [jól értem, hogy dimenziók között ugrálgatnak?] ott élő emberekkel, akik nincsenek tudatában a "többi" dimenziónak, ezért élik a saját, egyedi és megismételhetetlen, OTTANI életüket...?
//Ilyenkor hol vannak az ember- és állatvédők? :) -
Doctor Strange
Mivel még friss az élmény igyekszem gyorsan összefoglalni a véleményem, mert valószínűleg hamarosan semmire sem fogok emlékezni ebből a felejthető, sablonos alkotásból.
Mert mire is lehetne emlékezni később? A felhőkarcolók és a tér hajlítgatására? Ezt már láttuk az Eredetben. Az egoista és zseni főhősre? Vasember. A szokásos klísékre, minthogy a főhős elmegy a tanítóhoz, aki pár nap alatt átadja a 700 éves tudását és másnap már dimenziókapukat nyitogat? Semmi, de semmi eredetiség nincs a filmben!
Az emberek itt csak bábuk, statiszták. New York-ban az utca közepén megnyílik egy térkapu, amiből átjön pár fura alak és az emberek csak hátranéznek és mennek tovább az újságoshoz, vagy hazavinni a tojást a rántottához. Nincs itt semmi látnivaló kérem. Túl sok a magyarázat nélküli misztikum, minden elénk van rakva és nem győzzük kapkodni a fejünket. Mintha egy algoritmus a nézők igényei alapján random összedobott volna egy filmet a már megszokott és bevált filmes elemekből és történetekből.
A látványra helyezték talán a legnagyobb hangsúlyt és van is mit nézni, de azért a mai mezőnyben ezt sem nevezném kiemelkedőnek. Az egyedüli pozitívum számomra, hogy igyekeztek nem túl komolyra venni a filmet és vannak benne poénos jelenetek. Talán ha ebből a filmből sorozat készül és nem film, akkor nem lett volna ilyen összecsapott, mert a potenciál benne volt.
5/10 -
Na, csak nem a Brexitet ünneplik :))) -
Hát nálunk most olyan az utcán, mintha kitört volna a 3. VH. Tűzijáték durrogás, villogás mindenfelől Már lassan 3 órája tolják szakadatlanul! (Anglia) -
-
-
Prof William #94665 Az egyik kedvenc filmem. :) -
Emlékezz november ötödikére!
-
Viharlovagok
Végre egy jó film. Az első fele gyengébb, de aztán felveszi a fonalat és rákapcsol. Volt nem kevés hátborzongató vagy tényleg felemelő pillanat. Ami máshol csak giccses összefogásba fordul, itt valahogy működött. A három szál közül Miriamé volt e leggyengébb, de ez talán annyira nem meglepő. Hisz neki az aggódó barátnő szerepe jutott, itt-ott néhány érdekesebb interakcióval. Főleg a homokpados résznél, de a green screen néha nagyon átlátszó volt. Félve ültem le elé, hogy majd valami újabb dögunalmas mentőakció lesz, de meglepett.
7/10 -
Ettől függetlenül én bírtam a Star Trek 3at. Jobban mint a kettőt. De az is tetszett. Teteszik minden ami Star Trek, ha urambocsá nem perfekt, akkor is. Baromi látványos volt, jó poénok, és jó ez a csapat kedvelhető és végre voltak jó kis idegen fajok. -
Pontosan. 
A sorozatokban például ez a hozzáállás fikarcnyit sem zavart. Az új filmben sem - teszem gyorsan hozzá.
Engem sokkal inkább maga a filmbeli dolgok zavartak. en bloc. -
jah olyan volt mintha egy sorozat unalmasabb része lenne az egész star trek film nekem is -.- -
S ott ugye mindent megúsz a legénység, max évek alatt morzsolódnak le és nem vágják haza a hajót egy ütközettel ( amit simán lehetne, mert folyamatosan erősebb fajokba botlanak ) mert akkor hama vége lenne, de nyilván mindent megúsznak a végén akármilyen kilátástalan a helyzet. Sorozatban van idő mindenre máshogy, a mozinál nincs.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.11.05. 11:09:52 -
Azt értem, de első szóra küldenek egy bazi nagy űrhajót meg több száz embert egy idegen szavára? Mert akkor a Föderáció a legostobább szervezett az egész univerzumban, az ellenségeinek könnyű dolga van, még olyan szuper anyagra se lett volna szükségük :) Szerintem ezt jobban is meg lehetett volna oldani, hiába csak két órás mozi... Elhiszem hogy a sorozatban ez jobban átjön, de én nem azt néztem, hanem ezt, és azt szerettem volna ha itt müködik... -
Nem működik, csak megmutatják.
A sorozatokban rendesen működik is. -
ebben a 2 órára sűrített katyvaszban is működik, mert el is mondják, hogy a Föderáció nem katonai szervezet és az teljesen rendben van, hogy segítenek. -
A Föderáció humanitárius elvek alapján működik. Mondjuk mintha a Vörös Kereszt lenne. Ha oda megy valaki, hogy "a társaim valahol megsérültek, segítsenek", akkor a Föderáció segíteni fog, mert ez is a céljaik közé fog tartozni. -
Senkit nem hagyunk hátra-elv ismerős?
A sorozatokban ez azért jobban működik, mint egy összevissza vagdosott, 2 órára sűrített katyvaszban. -
hát akkor az is jó nagy hülyeség, pedig mindig azt hallja az ember, mert hogy ott milyen szuper a történet :D