106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    No, van az utóbbiból BD1080?
  • Shep
    Assassin's Creed
    Pár látványos jelenet, követhetetlen akciók, ahol meg követhető ott irtó gyenge a megvalósítás. Történet kidolgozatlan és zavaros, szerintem aki nem ismeri a játékokból a felállást, csak nézett ki a fejéből és nem tudta mit is nézett 103 percen keresztül.
    Inkább nem pontoznám/10

A Fegyvertelen katona

Na ez igen, ez egy kitűnően összerakott háborús film, annak minden borzalmával együtt. Nem érdemes erről sokat beszélni, ezt egyszerűen látni kell!
    9/10
  • Bokafix2
    The Tunnel (2016)

Történetében nagyon hasonló a Daylight-hoz, csak éppen a Stallone féle felszínes látványgiccs, ami ráadásul tele van irreális szituációkkal, meg se közelíti ezt. Az ázsiaiak most is jobbat alkottak. Sokkal realisztikusabb és klausztrofóbabb, és egyben egy mély lélektani dráma is, melyet egy hollywoodi szutyoktól szinte sosem lehet megkapni.

8/10
  • CSOCSO
    Deepwater Horizon

Azt adta amire szamitottam. Nem SciFi hanem "dokumentum" film. Jol meg volt csinalva minden. Egyetlen reszlet nem tetszett benne az pedig az, ahogy nem birtak megallitani a feltoro olajat/sart/gazokat. A filmben mintha attorte volna a fogakat a magas nyomasu olaj mikozben a valosagban a nyomas hatasara a cso elgorbult es az elvago mechanika nem tudta teljesen elvagni a csovet. Ezert szivargott tovabb a feltorekvo cucc.
    Megeri meglesni
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2016.12.30. 01:47:28
  • CSOCSO
    BEN HUR (2016
    Nem lattam az eredetit de ettol az ujtol se dobtam el az agyam. A Vege egyenesen baromsag volt.
    5/10

Erdekesseg: Az eredeti Ben Hur zenejet egy Magyar irta.
  • extra sensory
    Hogyne sikerült volna... ott vannak Uwe Boll filmjei.
  • Nyiri
    Én még nem láttam, de szerintem tipikus franchise építési hibába estek. Be akarták mutatni mi az az Animus amire elment a játékidő nagy része és az amit a játékosok szerettek benne az pont nincs. Csakhát moziba nem csak játékosok járnak, ezért muszáj elmagyarázni mi micsoda. Nehéz jó játékadaptációt csinálni. Nem is tudom hogy sikerült e már jót.
  • AnuluWork #95167
    Assassin's Creed
    4/10

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami a múltban játszódott tökéletes volt, remek megvalósítással, ami a jelenben, az pedig az Animus végre értelmesnek kitalált működésén kívül egy nagy semmi. A játék 80/20 aránya (múlt vs jelen) megfordult, és pont a fordítottja lett filmen. A történet pedig értékelhetetlen, bár uazért megy a műsor itt is, mégis, valami elképesztően unalmas lett a megvalósítás. Ahogy pedig befejezték, az felért egy merénylettel a nézőkkel szemben.

Mivel elég bukta mindenütt, nem hinném, hogy lesz folytatás. Sajnos, nem véletlenül bukta. :(

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.12.29. 22:29:29
  • LasDen #95165
    Sense8 - A Christmas Special

Nem tradicionális film, de úgy hiszem elfér. Ha másért nem, akkor a Wachowskiék miatt...

Aki nem ismerné, a Sense8 Lana és Lilly Wachowski és J. Michael Straczynski (Thor, World War Z, Babylon 5) Netflix sorozata. 8 emberről szól, akik mind ugyanazon napon és pillanatban születtek, de a világ legkülönbözőbb pontjain (Kenya, Korea, Izland, Amerika stb.). Egy esemény hatására ők nyolcan mentális és érzelmi kapcsolatba kerültek. Bármikor, bárhol kapcsolatba tudnak lépni egymással és megosztani tudásukat, nyelvüket, készségeiket a másikkal. És vannak a rosszak, akiknek nem tetszik, hogy ilyen emberek vannak.

A film/special az első évad után veszi fel a fonalat, de igazából nem áll szándékában nagyon előre görgetni az eseményeket, legalábbis ami a legfontosabb szálat illeti. Helyette, ahogy az első évadban is, az egyes karakterek lokális életének alakulását láthatjuk. És ezt szinte tökéletesen csinálják. Minden helyszínen pont annyit időzünk csak, amennyit kell. Sehol sem fullad unalomba a dolog, de talán nem is tudna. Hisz annyi helyszínt kell körbejárni, hogy nem is nagyon lehet időzni sehol sem. Amin persze sokat segít, hogy mindegyik karakterben van valami érdekes, amiért érdemes kitartani. Ami igazán tökéletes volt, azok a sensate jelenetek. Mikor valaki akadályba ütközik és láthatjuk ahogy egész csoport átéli azt és közös erővel oldja meg. Olyan intenzitással és erővel van megtoldva az összes ilyen jelenet (még azok is ide számolhatók, ahol csak ketten beszélgetnek), hogy azon csak tényleg ámulni tudok. Persze, sajnos, nincs túl sok ilyen jelenet. És a film, talán hűen a karácsony szelleméhez, erősen életigenlő próbál lenni. A sok nehézség ellenére a boldogságot a karakterek így is megtudják találni. Összességében és tartalmilag jó volt, várom a 2. évadot, de mint film egy kicsit kevés volt.

Ami furcsa volt számomra, hogy Lana és Straczynski mellől Lilly tesó ebből teljesen kimaradt. Se nem írt, se nem rendezett, pedig ha rendezni nem is ők rendezték az összes részt, de írni igen.

6,5/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.12.29. 19:55:34
  • Seth
    Borzalmas volt :) Az animéből is még az OVA elment (kb a film első fele), a sorozat már kínlódás
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - imdb - "Terra Formars" - 6/10
    (2016.12.28) (109 perc, japán)

A Mars meghódítása után járunk 2599-ben. A bolygó élhetővé tétele előtt csótányokat telepítettek oda, részben kísérleti szándékkal (állítólag). Azok meg elszaporodtak, és kiirtásukra egy különböző hátterű és nemű, 15 fős, meglehetősen modern űrhajót és felszerelést küldenek, valamint - ahogy az később kiderül -, egy kis meglepetést is, minden küldetés résztvevő számára.
    A megérkezést követően nagyon durva fogadtatásban lesz részük, és hogy felülkerekedhessenek, az övükön lógó meglepit kell használniuk...

A manga alapokkal rendelkező sztori eléggé egyszerű, s nyilvánvalóvá vált az első pár, komolyabb jelenet után, hogy töltelék szereplőkkel is van dolgunk, a pár fő(bb) alak mellett. A fordulatokkal csínján, a képi hatásokkal kevésbé visszafogottan bánó filmet laza szórakozásként meg lehet nézni... kár, hogy pár "nagyon japán", és animés jellemző (az angol és az orosz még mindig nem megy) itt és most nem működött úgy, ahogy szánták. Ráadásul, mintha folytatásra is készülnének...

A film posztere eléggé spoileres, aminél csak a trailerek rontják jobban az élményt.
  • Sequoyah
    Passengers (2016)
    Az elozetes alapjan vartam a filmet, aztan a kritikusok lehuztak kicsit. En nagyon kellemesen csalodtam, szerintem egy kivalo film lett.
    Ne lepodjon meg senki, hogy a film fele inkabb egy lassu folyasu drama. De nekem kifejezetten jol esett, hogy a Michael Bay es Marvel filmek osszefolyo akcioaradata helyett egy kicsit le tudott lassitani, es hagyott idot aterezni a szituaciot es elgondolkoztatni. Viszont egy masodpercig nem unatkoztam, vegig teljesen lekototte a figyelmemet.
    Aztan az akciodus fele a filmnek izgalmas es latvanyos lett, nem panaszkodhatunk.

A fohosok jok, szepek, a kemia is mukodik kozottuk. A kornyezet latvanyos. A negativ oldalon persze fel lehet sorolni egy sor kisebb logikatlansagot, amik nyilvan idegesitoek, de ezek nem nyomjak ra a belyeguket a sztorira, szoval szemet lehet hunyni felettuk. Bar egy kisebb iroi raforditassal ki lehetett volna kuszobolni a nagy reszuket.

Megeri fizetni a filmert.
    7/10
  • Jim Morrison
    Jason Bourne

Nem volt ez olyan rossz. persze voltak jelenetek mikor már tényleg annyira gyors volt a vágás (és gyorsan mozgott a kamera), hogy semmit nem lehetett látni az ég adta világon.
    A befejezés is tetszett, Alicia Vikander pedig szép.
  • Zephyr Retiring
    Sajnos ezzel nem mindenki van így..de azért köszi.
    Nézz be néha a 80-asra. Ott garázdálkodom mostanság

• IMYke2.0.0.0
    Ezer éve nem láttalak errefelé :))
    Jó újra látni, olvasni tőled :)

//Hát, majd meglátjuk, mi mindent tudnak kizsibbadni a hálivúdi, beszűkült agytekervényeikből a forgatókönyvírók.
  • Zephyr Retiring
    Amúgy a sajtófelelősök is elég titokzatosak a kiszivárogtatott és törölt hírekkel kapcsolatban..
    Én Daniels-re azaz (Katrine Waterston)-ra gondoltam...(kép a spoiler alatt)

20th Century Fox kérésére néhány órán belül törölték az infót.
    Talán ezt a spoilereset nem veszik észre

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.29. 09:01:01
  • Zephyr Retiring
    A lányát Amandát már ismerjük. Ő is űrcsajszi lett...
    Meglepődnék, ha "Amy" nagymamija nem az lett volna
    Illetve még nem ismerjük Amandát, hiszen majd csak 2112-ben fog megszületni...
    A nagyi felbukkanását meg mintha olvastam volna valahol...de ha mégsem bukkanna még fel, akkor majd a következő epizódban.
    Lehetnek még meglepetések...

... hiszen a Covenant is csupán az űrhajó neve. Felesleges többet képzelni róla...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.29. 08:52:33
  • IMYke2.0.0.0
    "bevallom én Ripley muterjára vagyok kíváncsi, illetve a karakterére"

Mi vaaan?
    Ripley teljes családfája teherszállító űrhajós volt?
  • IMYke2.0.0.0
    Én ritkán adok fél pontokat - így nálam 8/10-et ért még augusztusban.
    Choi "Old Boy" Min-siket bírtam benne nagyon, és az elejét sem éreztem unalmasnak - kellett az a felvezetés.
  • Zephyr Retiring
    Beautiful Creatures - Lenyűgöző Teremtmények.

Elég nézhetőre sikeredett kaland/fantasy kategória.
    Persze akadnak benne bőven gagyi jelenetek is, de istenem, ez csak egy film..és nem a való élet.
    Szerencsére
    Pár dolog kifejezetten tetszett..
    ..mondjuk a könyv. Akit kiválaszt, csak az olvashatja el. Zseniális. Mint egy lekódolt mobiltelcsi.
    Vagy a zsebóra, amit ha mindketten egyszerre fognak meg, emlékekben fürödhetnek..
    A föld alatt húzódó titkos alagútrendszer is remek, kár, hogy ennek itt most az égvilágon semmi értelme

Emma Thompson és Jeremy Irons viszont abszolút telitalálat.
  • Zephyr Retiring
    Talán már nem titok, hogy a Prometheus folytatása lesz ez, ami egyben a Nyolcadik utas a Halál előzményfilmje is..
    (bevallom én Ripley muterjára vagyok kíváncsi, illetve a karakterére..)
    És mivel mindhármat (Nyolcadik, Prometheus és ezt is) Ridley Scott rendezte, így a legjobb cím talán a
    " Paktum vele: a Halál " lehetne
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.29. 06:36:05
  • hiper KOCKA
    The Tiger: An Old Hunters Tale (2015)

Koreában járunk az 1900-as évek elején... gyakorlatilag egy tigrisvadászatról szól a történet, és az eleje még nem annyira izgalmas, de ha túllépsz ezen a nüansznyi apróságon és nem váltasz át a Barátok Közt-re, darálós filmélményben lesz részed... valahol érthető is a sztori lassú cammogása, hiszen kb. 2 óra 20 perc a játékidő, így később indul be igazán, de amikor beindul olyan mint mikor áttörik egy gát... a cselekmény masszívan véres tombolásba csap át.

Filmünk Sir-Kánja ugyanis nem egészen egy átlagos példány, hanem egy drabális ultimate baszógép-fenevad, ami egy balerina könnyedségével picsázza el a fél koreai hadsereg veterán bakáit... ebből a szempontból pedig különösen brutális a film, nem finomkodik a jelenetekkel: patakokban ömlik a vér, ami még jobban kihangsúlyozódik a hó borította talajon, össze-vissza repkednek az emberi testrészek, tigrisünk úgy pofozgatja a 80-90 kilós embereket a szomszédos fáknak, mint a száraz kórót.

Nem beszélve arról hogy miután megtörtént a "leszámolás Kis Tokióban", előjönnek az éhes hegyi farkasok, és elkezdik marcangolni a hullákat és a még élő embereket.
    Az abszolút dominancia abból is látható, hogy a tigris még a nagyszámú farkashordának is frankón nekiugrik és felmossa velük a havas gyepet... azon gondolkozok, ha háziállatként tartanám hányan mernének betörni...

DiCaprio Visszatérőjének medvés bohóckodása picsafüst ahhoz ami ebben a filmben van... sőt meg vagyok róla győződve hogy ez a tigris még annak a medvének is leszedné a tökeit és kisütné nyárson.
    Azonkívül nemcsak egy húsdaráló a film, van itt kemény dráma is, és láthatóan igyekszik kerülni a kliséhalmazokat is, csak annyi van benne ami kötelező.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a Puszedli névre hallgató cicám hány másodpercig maradna talpon ha összekerülne ezzel a fenevaddal... még az is lehet hogy összehaverkodnának.

8,5/10
  • Prof William
    Szövetséges a Halál!

...vagy ha nagyon rossz lesz...

Nézi a halál! :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.28. 21:46:57
  • LasDen #95150
    A halál: Szövetség
  • TBTPumpa
    Kíváncsi leszek mi lesz az alcíme. Eddig mindegyikben szerepelt a Halál szó.
    Remélhetőleg nem az Alien 5: A halál visszatér lesz a magyar címe.
  • Prof William
    Hurrá! Éljen!

Haljon az élijen! :)
  • SzinesGeza
    Erre írtam, hogy szubjektív.
    De ezek szerint nem csak a humor, hanem a romantika is.
  • TBTPumpa
    Élien Kávenent:
  • tigeroo
    Áve Cézár

Nekem tetszett a film, a párbeszédek zseniálisak voltak, a sajátos humora, és a nagy hollywoodi aranykor bemutatása... a lezárásnál lévő monológ viszont olyan, semmilyen lett, de átjött valamilyen szinten.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Ú, basszus - de hisz úgy volt, hogy már jól van... :=(

"Fisher pénteken Londonból Los Angelesbe utazott, amikor a repülőgépen szívrohama lett. Leszállás után mentővel vitték egy közeli kórházba, ahol végül nem tudták megmenteni az életét."
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.12.27. 19:11:36
  • Totti5
    Elhunyt Carrie Fisher.

• IMYke2.0.0.0
    Hát, annak idején én sem romantikusnak, sem humorosnak nem találtam - egyik aspektusból sem "estem ki a székből".
    Pedig moziban is láttam (barátnőkkel és haverokkal), és az aktuális otthonaimban, hol barátnővel, hol véletlen rákapcsolva a tévét.
  • SzinesGeza
    Szerintem azért népszerű mert egy romantikus történet de ugyanakkor komikus elemekkel tarkították.
    A humor meg szubjektív.
  • Kandurex
    Legendás állatok és...

Elég fasza volt, már untam a Potter gyereket.

10/7
  • DantesHUN
    Szürke senkik.

I. világháborús magyar film. Kellet már egy ilyen, sőt kellene több is ebben a témában. Nálam eleve egy pozitívummal indult emiatt.

A film egy 5 fős felderítő osztagról szól. Kevés szereplő, nagy csata jelenet nincs, de ezzel együtt az akciók jól néznek ki.

A színészek jól alakítanak.

Azonban: Minden karakter egy sablon karakter, amiket bármelyik háborús filmben megtalálhatjuk. A sablonokon túl léphettek volna.

A történet...nyekken jó nagyokat a logikai bukfenceken. Amikor már egy napja lézengenek az erdőben, mondja meg az őrmester hogy miért. He? Meg a film végi döntése...ezzel nyerjük meg a háborút. Megőrült ez?

Sajnos nincs idő a korbeli viszonyokat kifejteni. Megemlítik Lenint. Megemlítik hogy az egyik szereplő román és a román támadáskor mi volt. erre juthatott volna több idő, részletesebb kifejtése az ilyen témáknak, de ezeket csak úgy felfércelték egy mondat erejéig. Talán ha nem 60 perces a film erre több idő juthatott volna.

A film végi tanulság: Mint a Nyugaton a helyzet változatlan-ban. Oké, oké, ez a gondolat egyben van, de abban a filmben is láttuk, és abban sokkal látványosabb csatajeleneteket is kapunk.

Igaz ez a film személyesen minket érint, hiszen magyarokról szól.

Több pénzzel, több játékidővel, összepofozottabb forgatókönyvvel, kicsit kidolgozottabb karakterekkel, egy egy remek háborús film lehetett volna.

Így se rossz, én azt gondolom érdemes mindenképp megnézni.
  • darkSectorxxx #95138
    Before I Wake

Azt kell mondanom hogy talán abban mindenképpen az utóbbi ével legjobbja, hogy nincsen túlgondolva a sok mizéria, télleg pont olyan hihetően, olyan jól, olyan ijjesztően van megoldva minden animációs rész, amit elbír a film.
    Itt is ahogy sok esetben a végét kicsit elsiették szerintem, de azért korrekt volt, azonban sokkal jobbakat is láttam már, a kellően megalkotott efektek végett, amik nem giccsesek....

6/10
  • grebber
    Blair Witch 2016 - kb copy paste korábbi részek ,de mivel azok tetszettek ez is jó volt.
    Legjobb rész amikor a csaj megakarja nézni a haját azon a fabigyon a másik kitépi a kezéből és eltöri a facuccot ezzel együtt a másik csak is faszán kettétörik. Ezt az időutasos mivoltot meg soha nem értettem
  • Zephyr Retiring
    Kingsman: A titkos szolgálat

Amennyire lehetséges (egyre kevésbe az) kerülöm a lövöldözős világmegmentős filmeket, ahol mindenkinél mindig van egy teli táras maroklőfegyver, amit mesterlövész módjára használni is tud..
    A cím alapján meg sem néztem volna ezt az alkotást, de aztán mégiscsak odaragadtam a filmnéző fotelbe..
    Nem bántam meg. Van ebben kérem humor (néha egészen vicces is) akad látványos akció némi finom horrorral elegyítve..
    (gondolok itt a
    templom béli mészárlásra.
    ami meglepően jóra sikeredett) és ami a legjobb, az az, hogy a hős itt tényleg elnyeri a beígért jutalmát (ami férfiszemmel nézve egyáltalán nem is rossz)
    Talán máskor is megnézem majd...

Jane Austen könyvklub.

Na igen...ez pontosan az a másik kategória amit igen ritkán látni jól elkészítve.
    Az arány tökéletes: 5 különböző életfelfogású nő elemzi ki, hogy számára mit tolmácsol Jane Austen egy egy műremeke a hatból.
    Azért tökéletes, mert az 5 nő mellett odakerül egy 6. személy is, aki férfi, így egy teljesen más szemszögből mérlegeli ugyanazokat a dolgokat.
    Vitatkoznak dolgokról és eseményekről a könyvek kapcsán, de kulturáltan teszik. Sokan manapság a mai virtuális valóságokban nincsenek is tisztában a szó (kultúra) valódi jelentésével, vagy ha mégis, magasról tojnak rá. Mindenki csak a maga igaza érdekel és ez szomorú.
    A film viszont szerencsére nem ilyen. Remélem sokat tanulnak belőle majd mások is egyszer...

Csillagainkban a hiba.

Erre igen kíváncsi voltam bevallom. Igen nézhető és elgondolkodtató filmet kapunk (pénzünkért, türelmünkért cserébe)..
    Szubjektív véleményem: a hiba nem a csillagokban van, hanem bennünk emberekben, pontosabban az életfelfogásunkkal.
    Sokan csak úgy élnek bele a nagyvilágba de titkon mint a főszereplő srác is, szeretnének valami nagyot, valami maradandót is létrehozni.
    Nem lövöm le a poént, akit érdekel az úgyis megnézi (vagy látta már) hogy ez mennyire sikerül majd neki.
    Csupán annyit jegyeznék meg ezen film kapcsán, aki férfiként teheti az ne hölgytársaságban nézze meg ezt az alkotást.
    És aki még a film megnézése után sem tudja, hogy ezt most miért írom, az ne gondolkozzon semmin. Csak könyvelje el, hogy látott valami csillagos filmet és ennyi...
  • darkSectorxxx #95135
    Our kind of Traitor

Na ez igen, az ilyen filmekért jó fogyasztani az áramot. :)
    Jó kis macska-egér játék. 1 mozzanaton érzetem a rossz kamerakezelést a vége felé, de nagyon szerethető film, szerethető karakterekkel.

Nálam ez inkább erős 8/10, mivel mostanában sokkal jobbakat nem láttam, de tudom hogy lehetne még ezt i fokozni kicsit.
  • darkSectorxxx #95134
    Triple 9

Igazából jó kis akció krimi, nem volt túlerőltetve. A befejezés ami elcsépelt picit, de azért élveztem.

6/10 ha értékelni, vagy rangsorolni kellene.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.12.26. 21:06:45