106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #95375

http://www.thehollywoodnews.com/wp-content/uploads/BW_Intl_Online_Character_Teaser_Banner_Stephanie_UK.jpg
    http://www.thehollywoodnews.com/wp-content/uploads/BW_Intl_Online_Character_Teaser_Banner_CJ_UK.jpg
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.01.23. 20:51:03
  • IMYke2.0.0.0
    Én is sokáig nézegettem ott - a plakátok ugye jól néznek ki -, aztán csak rávettem magam. Szerintem, kár volt.
    Tudnak jó filmeket készíteni a kínaiak? Igen, tudnak. Csak rosszabb arányban, mint a japánok, vagy a koreaiak, vagy az indiaiak.
    [A kisebb ázsiai országok filmgyártásával nem vagyok meg annyira sem képben, mint a "nagyokéval" --- majd egyszer kifejezetten keresni kezdek mondjuk szaudi-, afgán, izraeli, maláj, vietnámi, thaiföldi filmeket is... :) ]
  • hapi
    Mit kaptam itt amikor lehúztam a Batman vs Supermant. Majdnem elgondolkodtam hogy talán rosszul látom? Erre most itt az a sok aranymálna díj, akkor mégsem vagyok egyedül...
  • LasDen #95372
    már hónapok óta szemeztem vele avistazon, de valahogy rossz érzéseim voltak a szinposzis alapján, így mindig másra esett a választás. Úgy tűnik nem véletlenül...
  • Jim Morrison
    kicsit bántja a szememet
  • LasDen #95370
    Episode VIII
  • IMYke2.0.0.0
    [2016*] - (imdb) - "Hon Zin Ji" (Cold War 2) - 5/10
    (2017.01.22) (110 perc, kínai)

A 2. rész ott folytatja, ahol az 1. rész befejeződött. Sajnos, a színvonal nem emelkedett. Újabb szereplők léptek ki az árnyékból, kiderült, hogy mire is megy ki a játék, és ennyi.
    Emellett - erős költői túlzással - a filmben még a pizzafutár is BMW-vel közlekedett, a film meg csöpögött az "Asia's Savest City" Hong Kong és rendőrségi propagandától.
    S továbbra is idegesítő az angolul rendesen nem tudó, de csak forszírozó kínaiak angolul hablatyolása minden második mondatban...

A megtekintés után kinek ajánlanám jó szívvel az 1. és 2. részt?: Csak unatkozó háziasszonyoknak, a megunt brazil- és ki tudja milyen más sorozatok helyén.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.01.23. 13:45:23
  • IMYke2.0.0.0
    [2012] - (imdb) - "Hon Zin" (Cold War) - 5/10
    (2017.01.21) (102 perc, kínai)

Hong Kong belvárosában felrobbantanak egy üres mozit, és az ezt követően a mozgósított rendőrségi kötelékből elrabolnak egy 5 fős egységet, a teljesen felszerelt furgonjukkal, fegyverzetükkel együtt. Majd zsaroló hívásokat kap a vezetés. Hősünk, Sean Lau (egy magas rangú rendőrtiszt) és M.B. Lee helyettes rendőrfőnök között ellentétek feszülnek, melyek elsősorban a szorult helyzetben hozott radikális intézkedései miatt alakulnak ki. Lee a túszok kiszabadítására indított akciót "Cold War" kódnévvel látja el.
    Közben a zsaroló sem nyugszik, és a sok tízmillió hongkongi dolláros váltságdíjat az 5 rendőr és a teljes felszerelés fejében kalandos úton csak magáévá teszi... s közben tragédiák is történnek.
    Bár, végül a rendőrök - 1 híján életben maradva - megkerülnek, Lau pedig nem nyugszik, míg ki nem deríti az igazságot, kerül amibe kerül...

//Amerikai mintára kissé patriotikus felhangon csaptak a húrokba itt-ott (különösen a végén), és az akciók, és a CGI is kissé olcsóak voltak. Persze, azért pár autót így is összetörtek.
    Az összeesküvés elméletesdi azért még megy nekik. Csak ne lenne sokkal-sokkal rosszabb az összhatás ezzel a rosszul kiejtett angollal kevert kínaival... Majdnem minden ázsiai ország "betegsége" ez a kevert nyelv.
  • Zephyr Retiring
    Hála neked, kezdem másként látni a dolgokat,és a "hátrány" helyett egy másik kifejezést kell keresnem..
  • Tikal #95366
    de legalább nem indul hátrányból nálad :)
  • Zephyr Retiring
    Azért lássuk be, CGI nélkül is készültek hitelesnek tűnő filmek, amiről mégis sír, hogy csak kamu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Figyelem! A következő videó tartalmazhat a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket!
    Ennek ellenére, ebben semmi horrorisztikus nem történt meg igazából!

Azért én szóltam előre

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.23. 11:25:04
  • Jim Morrison
    Akkor is Te kommenteltél először :D (36 oldalt kellett viszaugrani)
  • Zephyr Retiring
    Feketén fehéren látod a dolgokat.
    A hátrányt azért nem mondanám kifejezetten előítéletnek, de ahogy érzed
    Ha te így látod, én elfogadom a véleményed.
    ..amúgy meg korrigáltam magam később és odaírtam, hogy "nálam"..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.23. 09:39:41
  • Tikal #95362
    "Bár egy mai rutinos mozinéző alapból vágja, hogy a látottak nagy része csak szídzsíáj (CGI) így eleve hátránnyal indul az egyéb élesben felvett emberközelibb és életszagúbb filmjeivel szemben"

A példád szar. A találkozásunk úgy zajlana: már alapból tudom, hogy előítéletes vagy ezért el se mennék a találkozóra :)
  • Zephyr Retiring
    Nagy részben egyet tudok érteni..
    ..másrészről meg nem szeretnék könyv kontra film vitát generálni.
    Nagyon nincs is értelme, mert minden filmet létrehoztak egyszer a saját forgatókönyve alapján, viszont egy rakás könyvet tudnék említeni, amit a büdös életben nem fognak megfilmesíteni úgy, ahogy az eredeti könyvben szerepel
    Próbálkozások persze vannak és kellenek is, de a könyv egyedi varázsát (hogy mindenki másként éli meg) nemigen lehet objektíven megélni, hiszen ha tetszik, ha nem az adott rendező és producer ízlésvilágát kapjuk.
    Ugyanazt a filmet másnak látnád ha két változat készülne belőle egy időben más helyszínen és különböző rendezőkkel, producerekkel.
    Azért jó az egyidejűség a forgatási idő alatt, mert így szinte kizárt, hogy bármi momentum befolyásolja a rendezőt egy olyan esetben, amikor látta már a "konkurencia" ötleteit az adott filmhez.
  • Prof William
    Ha nem kellene harcolni akkor nem lenne film/könyv. :) Max elmondatják, hogy amúgy eddig x száz éve béke volt. :)

A Hyperion-ban is megemlítik hogy a Hegemónia már majd 400 éve békében és prosperitásban fejlődik, de persze nem az a fontos hana maz hogy
    Hogyan lesz vége. :)
  • Zephyr Retiring
    Hűha, megváltoztattak pár elemet a háttérben...mekkora átverés
    ..nem láttam ezt a filmet (sem még), de nem hinném, hogy ennyi miatt sokat vesztene az értékéből.
    Nyilván egy Vasembert vagy egy Transformers-t sem lehetne CGI nélkül annyira élvezetessé tenni, mint amilyenek lettek.
    Pedig ott aztán túlteng a CGI rendesen
    Hátrány alatt nem azt értettem, hogy valami nem szerethető, ha nem valóságos, csak vannak kétségeim ha tudom.
    Tegyük fel, egy nap összefutnánk valahol te és én. Ha nem tudom ki vagy, a szokásos bizalommal kezdünk kommunikálni, ahogy bárki más idegennel is...
    De amint közlöd velem, hogy Tikal vagy az SG-ről, máris hátrányba kerültél nálam
    Vágod miért? Nem vágod? Na látod

Star Trek (2009)

Sosem érdekelt a közel 700 részes (vagy több) sci-fi sorozat annak ellenére, hogy könyvben olvasni nagyon szerettem a műfajt.
    Aztán úgy adódott, hogy valamiért mégiscsak rám talált a sorozat első moziváltozata..

Majd mindjárt kapom a fejemre olvasást, hogy a film szinte végig tele volt CGI-vel
    Ja, tudom. Ennek ellenére tetszett látványvilágában is. Kicsiny unalmas, jelenlegi földi létem során erősen kétlem, hogy valaha is eljutok majd egyéb bolygókra (pláne nem messzi galaxisokba) de amikor ehhez hasonló történetekkel találkozom, akár könyvben, akár filmen, azért beférkőzik a gondolat a tudatomba, hogy vajon milyen lehet arrafelé...

Egy kicsit elszomorít, hogy a legtöbb sci-fiben állandóan harcolni kell valami gonosszal, vagy fő gonosszal, de gondolom ilyen az emberi természet. Állandóan harcolni, győzni és uralkodni vágyunk...
    Már aki. Szerencsére különbözőek vagyunk, és nem kell mindent egyformán látnunk.
  • CSOCSO
    Nem eloszor latom ezt a videot es megint a kameraig neztem anelkul, hogy rajottem volna, hogy ez egy vicc :D
  • Jim Morrison
    Jól mondod! Emlékszem ez a videó is kiakasztott pár embert mikor szembesült vele ebben is mennyi cgi van.

Amúgy yt keresőbe: why cgi sucks? Except it doesnt
  • Tikal #95356
    Dehát erről beszélek, olyan szempont szerint szelektálsz amit sok filmben nem is szúrnál ki... lehet, hogy sok film amiről azt hitted CGI mentes, nem is az.

Most hogy elárultam hogy mennyi CGI volt a filmben, már nem fogod szeretni? ( feltételezve, hogy tetszett amúgy ) :)
  • Kmarha
    The Autopsy of Jane Doe

Röviden: ma sem fogok tudni aludni
  • ManoNegra
    Láttam, az is tetszett.
  • ChuckYeager
    Persze nekem is ezek tetszenek,csak ez nem arról szól amiről kellene!nèzd meg a Kapcsolat c. Filmet amihez ezt hasonlították!
  • ManoNegra
    Ezek az elgondolkodtató filmek jobban tetszenek, mint az akcióra kihegyezett tipusok.

Engem egyébként nem zavar, ha neked nem tetszett, szerencsére nem vagyunk egyformák.
  • ChuckYeager
    Dráma
  • ChuckYeager
    Kèt jó dolog volt benne,amikor elöszőr taliznak az idegenekkel,meg maga az idegenek kinèzete!de ennek semmi köze nincs a film igazi mondanivalójához!ez lehetet volna egy családi sráma is,
  • ChuckYeager
    Mi volt ebben üdítő?semmi èrtelme nem volt!ilyen köritèst csinálni egy ilyen tèma miatt!
  • ManoNegra
    Érkezés

Üdítő filmélmény volt. 8/10
  • Zephyr Retiring
    Estély habfürdővel. (1968)

Első találkozásom a filmmel. Idősebb ismerősök ajánlották egyszer így műsorra tűztem.
    Kemény 30 percig bírtam nézni ahogy Peter Sellers össze-vissza töketlenkedik és annyira nem láttam őt most viccesnek, hogy csak na.
    Talán kap még egy esélyt egyszer, talán csak rá kell hangolódnom. Most viszont csak felidegesített.

Vad vakáció. (2008)

Ez szerintem gyakorlatilag egy családi találka ami a szülők 50. házassági évfordulója miatt jött létre.
    Na ezzel már sikerült mosolyt csalni az arcomra
    Ez most picit pozitív-rasszistán fog hangzani, de imádom a fekete szereplős filmeket.
    Fene tudja miért, de legtöbbször vevő vagyok a humorukra. Most is jól szórakoztam a különböző karaktereken, a csajozós palin, a szumóbirkózó alkatú hívő csajszin de sorolhatnám. Tetszett, nekem bejött.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.22. 18:23:16
  • Totti5
  • LasDen #95345
    David Ayer a Suicide Squad kapcsán...
  • ChuckYeager
    3/10
  • ChuckYeager
    10 èves koromban!
  • ChuckYeager
    Most láttam az Èrkezès c. Filmet,ritka gyenge film!ezt a Kapcsolattal összehasonlitani vètek volt!ezt a törtènettet kb.10koromban is kitaláltam volna,nagy csalódás!ugy látszik már nem lesz jó tudományos sci-fi ,mint pl a Kapcsolat.egy-kèt jelenet azèrt jó volt!
  • Zephyr Retiring
    Félreértettél, vagy pedig én voltam félreérthető. Feleslegesen támadsz a CGI miatt, mert..
    ..az én eddigi tapasztalataim szerint (ami sokkal kevesebb a látott filmek terén mint itt sokaknak) az egyik leglenyűgözőbb alkotás a Gyuszi által is említett 2015-ös legjobb blockbuster ami mint olvasható SIXX írásában is a két stílus megfelelő ötvözete

Tehát szerintem van létjogosultsága a filmekben a CGI-nek, de ettől függetlenül nagy átlagban még én szerethetem jobban a CGI nélkül készülteket is, mint ahogy szerethetek jobban egy túrós buktát is a lekvárosnál.
    Ez nem jelenti azt, hogy a lekvárost nem szeretem. Csak kevésbé, mint a másikat.

És akkor vissza a témához..

7 élet.

Na ennek a megtekintése előtt aztán mindenre gondoltam a reinkarnációtól a Brad Pitt féle Hetedik adaptációjáig

Az ipse lelkileg nem tudott feldolgozni egy balesetet és emiatt magát teszi felelőssé. Szerinte 7 ember halálát ő okozta, ezért úgy gondolja, 7 másikon kell segítenie. Ez még érthető is valamilyen szinten, ha lelkiismeret furdalása van valakinek.
    Na de az a módszer amit ehhez a segítséghez választott, már enyhén szólva is őrültség
    Én az élet végső célját szintén mások életének jobbá tevésében látom (önzetlenül) ,de azért mindennek van határa.
    Ezt a határt nálam Will Smith most itt súlyosan túllépte.
    Ha más ötletesebb módszereket eszelt volna ki, sokkal jobban tudnám díjazni ezt a filmjét is..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.22. 06:16:46
  • Bokafix2
    Ja, de ki ment el addig a messzi-messzi galaxisig, hogy tudomást szerezzen a sztoriról, és filmben feldolgozza nekünk? Az Interstellar-os csávó? Mondjuk ő már járt 5 dimenziós fekete lyukban, amibe a könyvesszekrénye is be van építve, szal tök valószínű hogy ő lehetett az informátor.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi a linket... Americans are NOT stupid - WITH SUBTITLES
  • Jim Morrison
    sok a hitetlen !
  • LasDen #95337
    Hisz ki van írva minden rész elé, hogy réges régen egy messzi-messzi galaxisban... ki mondja, hogy ez a galaxis nem létezik...?
  • Jim Morrison
    van amire azt mondanád, hogy CGI, de mégiscsak megtörtént eseményen alapult