106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Tökéletes hang 2 (2015)

Na megvolt ez a közel két óta "nóta" is

Voltak kétségeim még a főcím alatt (ennek is ász lett az a capella verziója), mert sok sorozatban készült film megöli az alapkoncepciót. Szerencsére most nem ez a helyzet. Nem egy újabb "nyirvákolós" film lett csupán a sok közül, hanem vittek bele saját ötleteket is, ami nagyon tetszett.
    A csapatépítő tréning amúgy is szuper ötlet minden egyéb területen létező csapat számára is.
    Csúcs volt az a capella világ bajnokság filmre csempészése is, elsőre komolyan elhittem, hogy valóban az eredetit látom.
    Ezért is egy plusz pont jár. Eddig azt sem tudtam, hogy létezik a valóságban is hasonló, pedig nagyon is :)

Nem volt sem nyálas sem uncsi, így nyomon követem a folytatást is majd.
    A legvégén durva volt, ahogy..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Háj Émi" a kanyar-lépcsőn lecsúszást szimulálta.

Aki már próbálta, az tudja miről beszélek...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.04. 16:00:58
  • Zephyr Retiring
    Látom még mindig tart az Érkezés láz
    Hamarosan hozzám is elérkezik majd, a beszámolók után várom én is. Hogy addig se unatkozzak, filmeztem

Tökéletes hang (2012)

Imádom a zenés filmeket. Gyengéim, mint IMykének a keleten készült alkotások.
    De csipázom a táncos és az éneklős filmeket is. Ez pedig mindhárom egyszerre: egy zenés táncos film, azon belül is a capellás.

Csajszi beiratkozik egy közép (vagy fő tökmindegy) suliba ahol odacsapódik egy a capellás lánybandához.
    Van itt vita, humor (nem is kevés), szerelem (csak egy csipet) és rengeteg sláger hangszer nélküli kórus változata
    Még most is a hatása alatt vagyok a film hangulatának, amin igen sokat nyomott a latba "Háj Émi" jelenléte is.

Amint látom van folytatás is (mindenképp megnézem majd) sőt idén lesz Tökéletes hang 3 is.
    Remélem így látatlanban, hogy a folytatások is megtartják az első rész hangulatát vagy túl is lépnek majd rajta.
    Ha nem, akkor is láttam egy újabb zenés jó filmet.

(Bocs, ha bele-offoltam a kialakult Arrival élményekbe lehet nyugodtan folytatni)
  • IMYke2.0.0.0
    Random oldalról, Google-val kutattam utána.
  • Hellsing47
    mondjuk nem tudom honnan van az a felirat mert az a rész alapból feliratozva van a filmen

• Lantee
    Olvasgatom itt a hozászólásokat, de valahogy mégsem kerültem közelebb ahhoz, hogy miért is ennyire jó film. Na mindegy...ezt elengedem.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudom sem igazolni, sem cáfolni a dolgot, mert töröltem a filmet.
    A felirat szerint 300.

Egyébiránt, logikusabb is - a 3000 év az Emberiség számára olyan messze volna, hogy semmi értelme nem lenne a látogatásnak...

//Szerk. Ugyanez igaz a 3. évezredre is... hiszen, az is 900+ év...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.02.04. 07:02:40
  • CSOCSO
    300??? az 3 ezer nem 300
    amugy meg 3000 ev mulva az nem a 3. evezred hanem mar az 5.
  • CSOCSO
    Arrivalrol
    Nincs ido utazas. Az ido relativ lett. Nem ment elore az eletben hanem az egesz hatralevo eletet ismerte.
  • Shep
    Én sem voltam oda a filmért, de az elég egyértelmű a kérdéseid alapján, hogy te közben belealudtál, mert minden kérdésre választ adott a produkció :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.03. 23:48:16
  • IMYke2.0.0.0
    01:30:10,304 --> 01:30:14,331
    We help humankind.

801
    01:30:18,379 --> 01:30:22,440
    In the three hundred years ...

802
    01:30:24,318 --> 01:30:27,378
    we need human assistance,
  • hapi
    majd ha lesz gyereked megérted...
  • Koppixer
    nekem a csavarig úgy-ahogy tetszett a film, de utána, ahogy kiderült, hogy a történet megoldása nem tudja nélkülözni a szokásos időutazásos időparadoxont, az nagy csalódás volt...
  • r4pt0r
    Én is kételkedem benne hogy megnézted volna. A kérdéseidre a választ a filmben megtaláltad. :)
  • LasDen #95442
    1., Miért jöttek az idegenek? Mert a harmadik évezredben majd az emberiség az idegenek segítségére fog szorulni.
    2., Mi volt a fegyver/ajándék, amit hoztak? Az univerzális nyelv, amit az idegenek is beszéltek.
    3., Hirtelen miért mentek el? Mert az emberek megfejtették, megértették itt létük okát és minden jelenleg szükséges információ birtokában voltak.
    4., A csaj gyereke meg fog halni, ő mégis bevállalja. És akkor most ettől essen le az arcom? Nem.
    5., Tényleg nem értem... Nem.
  • Kmarha
    Magamat idézve:

"Rég óta vártam a filmet, a rendező személyében ugyanis lassan hömpölygő, inkább hangulat, mint sem akció scifire lehetett számítani"

" Az izgalmas cselekmény hiány ellenére is rettentően feszült a film, sokszor csak tátott szájjal meredtem a vászonra. Hagyjátok magatokat elmerülni benne, és tényleg erős élményben lesz részetek."

De maga a témája is szolgáltatott már a baráti körömbe jó pár órányi beszélgetés alapot. Én még egyszer az Oscar előtt biztos újra nézem.
  • Tikal #95440
    szerintem te nem nézted meg a filmet :)
  • Lantee
    Megmondom őszintén, elég nagy bajban vagyok ezzel a filmmel. Fogyasztom a műveket szép számmal, de az Arrival már 20 perc után olyan szinten idegesített, hogy alig vártam a végét. Hogy most konkrétan mikor és milyen kontextusban hangzott el a 300-as szám, arra nem emlékszem.
  • IMYke2.0.0.0
    A 300, mint elhangzott szám nem mond semmit?
  • Lantee
    Arrival

Mi volt benne a jó? Teljesen komolyan kérdezem, hogy az idegölően lassú snitteken, a semmitmondó párbeszédeken, és a film felénél nyilvánvaló "hatalmas csattanónak" nevezett valamin kívül mi volt jó a filmben?

1., Miért jöttek az idegenek?
    2., Mi volt a fegyver/ajándék, amit hoztak?
    3., Hirtelen miért mentek el?
    4., A csaj gyereke meg fog halni, ő mégis bevállalja. És akkor most ettől essen le az arcom?
    5., Tényleg nem értem...
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Tangled" - 7/10
    (2017.02.02) (101 perc, amerikai)

Hál' istennek nem kellett brit akcentust hallgatnom a film során (ki nem állhatom) - éneket sajnos igen. Ettől függetlenül, a szokásos Disney animáció ellenére és mellett (mint technika, a lendületesség, a majdnem minden kockájáról sütő máz, "cukiság" és pózolás) kellemes, bár semmi újat nem nyújtó alkotás.
  • hapi
    Arrival
    10/10
    no comment
  • Tikal #95434
    és övé lett a DUNE is
  • CSOCSO
    Arrival

Nagyon kiraly movie lett. Akciora ne szamitsatok. A vege komolyat utott!

legalabb 8/10
  • Tikal #95432
    Arrival

remek kis sci-fi, a Blade Runner folytatás jó kezekben van Villeneuve-nél :)

8/10
  • Zephyr Retiring
    A játszma (2016)

Olyan sok jó filmekről meséltetek itt nekem, hogy kedvet kaptam én is egy nem túl régi sci-fihez..
    Már a stáblista is sokat sejtet. Akkora sztárok alakítanak itt egy egy karaktert, mint mondjuk Morfydd Clark.
    Vagy a nagy Adriana Randall. És persze ki ne hagyjam a hihetetlen Parker Sawyers-t se...
    (ki a tkm ez a sok dilettáns egy rakáson? és hol vannak az igazi sztárok?)

Miután túltettem magam a hirtelen ért sokktól ami a szereplőgárda láttán ért, gondoltam azért csak nézzük már meg, hátha...
    A kezdet nem is rossz. Imádtam a multimédiás kártyát ami ébreszt és dzsípíeszel is meg ki tudja még mi mindent tud.
    Nekem is kell egy ilyen. Ha láttok valahol, feltétlen szóljatok.
    Szal' befut az utolsó (két) tag is a meghirdetett versenyre? játékra? harcra? vagy inkább mindháromra egyszerre.
    Gyors laza bemutatkozás (semmi felvágás persze, csak a lényeg röviden: "xy vagyok. XY! nem ismertek?")
    Még nem öcsi, de azon vagyunk
    Két csajszi, egyik vérprofi (vagy annak tűnik) másik meg a legidegesítőbb legelviselhetetlenebb nyafka p...a akit valaha hátán hordott a filmipar. Még pár töketlen surmó, azaz akarom mondani enyhén Luke Skywalker és Han Solo kapitány szerű alak.
    Ja, és persze a lényeg: mind kivétel nélkül fegyveres játék szimulátor bajnokok. Olyan ászok a virtuális világban, hogy mindenkit sz..rrá lőnek sec perc alatt akár csukott szemmel is. Díj is van 100.000 vagy nem is emlékszem már mennyi dolcsi, amit az vihet haza, aki eljut az utolsó szintig virtuálisan persze. Mozgásérzékelős ruha, spéci virtuális sisak és minden kellék ami kell még.
    (fehér műanyag fröccsöntött maroklőfegyver a valóságérzet fokozása miatt pl.)
    Kedvenc részem volt: amikor pofán vágta a virtuális valóságban a játékostársát az ipse (hiszen annyira élethű minden) de a valóságban meg persze a sisakba boxolt csak. De semmi gáz, hiszen ez csak játék! Felnyitotta a saját sisakját, amitől azonnal a reális valóságba került, odalépett a cimbihez, neki is felnyitotta a satyit és durr a szemei közé csapott egyet
    aztán sisak vissza és folyt. köv. és újra "hűhamindendekurvavalóságosmajdbeszarokafélelemtől" lett..

Egyetlen oka van, hogy végignéztem ezt a sci-fikre szégyent hozó (mű)alkotást, és pedig az, hogy megtudjam, hogy akiket virtuálisan megöltek a szinteken haladva, azokkal mi lett a valós (filmbéli valós) életükben.
    Hát pontosan az, amit sejtettem..de nem lövöm le a poént, hátha valaki megnézné netán. (csak sejtetem, hogy hasonló egy lövöldözős játék végéhez.)

Csak az ötlet miatt, hogy virtuális kontra valóságos film(mel) próbálkoztak, és az elején látott multimédia kártya miatt:
    1/10.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.01. 19:33:33
  • Bokafix2
    Justice League Dark (2017)

A jól ismert arcok most kevesebb szerepet kapnak, viszont van Zatanna, Constantine, Etrigan és rengeteg egyéb pokolbéli lény. Aki bírta a Doctor Strange-t, meg a sok mágikus cuccot, az jól fog szórakozni a legújabb JL-es rajzfilmen.

7/10
  • hiper KOCKA
    iBOY 2017

Superman szögre akaszthatja a pizsamáját, Hulk pedig elmehet kertet ásni... mert megérkezett a Netflix saját szuperhőse, aki bármit elérhet amit akar... és még csak ott sem kell hozzá lennie.
    Emberünket telefonálás közben fejbelövik, aminek hatására az okosteló darabkái beágyazódnak az agyszövetébe, transzcendens szuperintelligenciává változtatva őt.

Pedig első ránézésre csak egy hétköznapi kóklernek tűnik a srác, de ha csak a felét tudnám annak amit ő... nos, ha valaki egy várost uraló komplett bűnbandával akar leszámolni, el is kell az effajta betyáros potenciál.
    Viszont itt nincs több hónapos kemény tréning, mint a többi filmben, ahol a fél játékidő azzal telik el hogy azt nézzük, hogy a jól helybenhagyott és megalázott főszereplő keményen gyakorol egy hatalmas boksz zsákon, hogy majd leverhesse a 3 méteres, baltával faragott arcú Nyikoláj Dragonovsky-t...

Itt annyi van, hogy hősünk kényelmesen issza otthon a gyümölcsteát, miközben kilométerekkel arrébb bezár 4 embert egy kocsiba, és rájuk gyújtja... és közben még az autó hangszóróit felhasználva ki is kérdezi őket.
    Gyakorlatilag a város több millió telefonjához és annak adataihoz korlátozás nélkül fér hozzá, minden elektronikai eszközt befolyásolni tud, hozzáfér a közlekedési hálózathoz, csak egyet pislog és fenn van az interneten, ahol bármit letölthet szupersávszélességen a fejébe.

Olyan nyalánkságokról nem is beszélve, hogy nyitott könyv előtte a CIA, az FBI, és a helyi rendőrség teljes számítógépes adatbázisa, ahol bármilyen infóhoz hozzájuthat, sőt még kommandós egységeket is mozgósíthat egyetlen pöccre... azaz gondolatra... nem beszélve a GPS-ekről, a műholdakról, a banki rendszerekről és automatákról, és persze a világ összes webkamerájáról, ahol egymilliárd pofa közül 1 sec alatt megtalálja akit keres.

És lelke rajta, aki baszakodni mer vele... ha éppen a nagyinak 600 dolláros hátraléka akad, ő csak pislog egyet és egy pillanat alatt ott terem az összeg a számláján. Tulajdonképpen az egész nemzeti bankot rápakolhatná az accountjára amikor akarná, és még csak lenyomozni sem tudná senki...

A 21-dik században az elektronika, az internet és az informatika korában ez a csávó egy isteni jelenség... a vizsgatételekről meg ne is beszéljünk... fél perc alatt megír egy másfél órás tesztet. De a kedvencem hogy amikor sétál az ellenfeléhez, épp akkor tölt le az agyába egy teljes kung fu oktató filmet, ahol a test minden érzékeny idegpontját megmutatják neki... ha Bruce Lee ezt látná... ez a csávó az ő 30 év alatt összeszedett tudását megszerzi fél perc alatt.

Hát én biztos hogy veszek egy pisztolyt... teló már van, úgyhogy minden adott ahhoz hogy iBOY-á váljak... de ennyi rengeteg képesség azért nekem nem kell, úgyhogy én majd vezetékes telefonon próbálom ki. Ha mást nem, a Tudakozó Pluszt bármikor bárhonnan elérhetem.

8/10
  • Zephyr Retiring
    Csere.com 2011.

Van bennem némi szimpátia a franciák iránt, rájöttem. Legyen vígjáték vagy akár horror, ezek a népek
    mindig megtalálják az utat a lelkemhez. Csodálkoztam volna, ha ez nem lett volna most is így

Aki látta már, annak újat nagyon úgysem tudok már mondani. de aki még nem, az készülhet egy jó kis akcióthrillerre

Úgy indul a film, mint egy könnyed kis romantikus sztori, ami bemutat egy szimpatikus magányos csajszit. Nézőként azt is vártam, hogy mindjárt felbukkan valahonnét egy kedves kis fess úriember, aki elcsavarja hősnőnk fejét
    A Holiday című film mintájára (feltételezem,mivel az volt előbb) a nő a neten lebonyolít egy rövid időszakos otthoncserét egy nyaralás erejéig.
    Legalábbis ez volt a terv, én meg mosolyogtam a bajszom alatt, hogy ugyan mi újat láthatok még erről a témáról?

Hősnőnk Párizs felé veszi az irányt, és mi is lehetne romantikusabb, mint egy szoba az Eiffel toronyra való kilátással?
    Minden szuper, még az idő is kellemes, (gondoltam) lassan jöhet is a pasi, de előbb még egy utolsó pihentető alvás...

Másnap reggel kopogtatják az ajtót. Vagy inkább durván dörömbölnek rajta, ütik-verik.
    Hősnőnk mellett végre A PASI fekszik...(na ugye!) ..illetve...inkább csak a levágott feje
    A zsaruk jöttek reggelre háztűznézőbe vagy inkább menyecske-elfogósdiba, pláne miután a lakásban mindenhol és a gyilkos fegyveren is az ő ujjlenyomata van.
    Miiivaaaan?

Ez a film ettől a pillanattól az utolsó percig (szó szerint) végig viszi a hátán a kíváncsi nézőt.
    Csak az utolsó pillanatban esett le a tantusz és ezt motyogtam halkan, meglepetten: "ne b@ssz, ilyen nincs!"

Röviden? Ez a film is nagyon ott van nálam a toppon.
    Bár egyedül kell majd újra is néznem: az asszony még a zsaruk kopogtatása után távozott a szobából..
    Nem is értem, miért.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.31. 17:55:55
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Alone in Berlin" - 7/10
    (2017.01.30) (104 perc, angol-német)

Egy 22 éves német katonát megölnek (Hans Quangel) a háborúban - édesanyja, és édesapja marad hátra, kik az őrlődő gyászukat a lázadás egy nagyon furcsa formájában élik meg, és adják ki magukból: a "Szabad sajtó" szlogen égisze alatt kézzel írt képeslapokat hagynak hátra Berlin véletlenszerű pontjain, a Hitler rezsim ellen lázító írásokkal.
    A német rendőrség felfigyel a dologra, és egyre nagyobb lendülettel igyekszik megállítani a képeslapok terjedését, és elfogni az egyre kifinomultabban író lázítót vagy lázítókat.

//Valós személyeken alapuló történet. A házaspár 1940 és 1943 között tette azt, amit.
  • Tyler1
    Sebezhetetlen

Magyarósi Csaba áradozott róla Shyamalan kapcsán, gondoltam bepróbálom. Úgy összességében nem rossz film, de a hibája ugyanaz, ami Shyamalan filmjeinek mindegyikében, kivétel nélkül, egytől egyig. Ez az ember olyan kibaszott vontatott módon adja elő a sztorijait, hogy egyszerűen a filmjei egy bizonyos pontján az embernek kedve támadna kikapcsolni. Hiába választ érdekes témákat, képtelen akár másfél órára is képernyőn tartani a nézőt. Tele van üres töltelék jelenetekkel, amik sehova ne vezetnek, funkciójukban pusztán játékidő kitöltésük van.
    Az új filmjéről mesélt pár ismerősöm, és pont ugyanezt szűrtem le belőlük, érdekes a sztori, meg vannak jó pillanatai, de azért kicsit mindenki unta egy idő után.
  • darkSectorxxx #95425
    Köszönöm MINDENKINEK, így már értem, akkor arra utal, hogy 1 azon világ a 2 film . :)
  • darkSectorxxx #95424
    Ja azt a filmet láttam, csak nem értettem a story szemszögéből, miért van benne. :D. :P
  • Prof William
    A Sebezhetetlen után játszódik mert mondják a végén hogy
    A tolószékes fazon esete (És így a Sebezhetetlen története is.) már 15 évvel ezelőtt történt.
    Amúgy megnéznék egy Bruce Vs. Beast meccset. :)

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.01.31. 14:06:06
  • tigeroo
    afféle előzménye a sebezhetetlennek...
  • Prof William
    A vége alapján úgy tűnik hogy a
    Sebezhetetlen és a Split is ugyanabban az univerzumban játszódik. + Ad egy jó ötletet a egy esetleges Sebezhetetlen 2-re.
  • Kmarha
    Egyenlőre semmi más(ról nem tudunk)

De ahogy a Splitben is elhangzott, a tűnetek, amit a beteg produkál (és ahogy azt a végén látthattuk is), már már szuperhősi (nem létező) képesség(ek).

A Sebezhetetlen pedig pont e témáról szólt. Ha még nem láttad, ajánlom megnézni, sajnos arról a filmről, elég nehéz spoiler nélkül beszélni.

Amúgy, nem csak Willis karaktere lett áthozva a Splitbe onnan. Akiről beszélnek a pult mellett, a tolószékes furcsa ember, a Sebezhetetlen másik főszereplője.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.31. 09:20:03
  • darkSectorxxx #95419
    Az oké, de történetileg semmi más összefüggés?
  • Kongy
    Sebezhetetlen. Shyamalan korábbi filmje, amiben Willis volt a főszereplő.
  • darkSectorxxx #95417
    Megnéztem a filmet, nekem bejött.

Egy fontos kérdésem lenne a film végét illetően!!!!
    Mit keresett a végén Bruce Willis?
    Mert ezt a részt nem értettem. :D

Ja és milyen 2 filmet fonnak össze?
  • LasDen #95416
    Operation Mekong

Igaz történet Naw Kham elfogásáról, aki Mekong Burma, Laosz, Thaiföld találkozásánál lévő Aranyháromszög drogbárója volt 2012-ig. Miután lemészárolnak 13 kínait, ők beküldik a special task groupot, hogy kapják el élve.
    A film egy sima akció film egyszerű karakterekkel, motivációkkal és látványos jelenetekkel. A másik része a pátosz és propaganda. Nincs baj a filmmel, csak nincs benne semmi, amit másik akció filmben nem láttál már. De ez legalább elfogadhatóan van megcsinálva. Azért volt 1-2 olyan jelenet, amit manapság kőkemény hollywoodi akcióban már nem nagyon látsz. Bevállalós volt. Szóval nem igazán veszít vele semmit az ember, ha megnézi, de akkor sem ha nem...

5/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.01.30. 21:37:53