106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2015] - (imdb) - "American Hero" - 5/10
(2017.02.18) (87 perc, amerikai)
New Orleans, ahol még élénken él az emberekben a Katrina, és a helyi hős, Melvin, aki különleges képességével - telekinetika - számos ember életére hatással volt akkoriban és azt követően is. A srác nem tartja titokban képességeit, sőt, a bűncselekmények elkövetésekor, a nők és a kábítószer használatakor kifejezetten a hasznára válik - egyfajta helyi attrakció. Amikor volt felesége miatt a kisfia láthatását is elveszik tőle, rájön, hogy az egyetlen módja annak, hogy valaha is visszaszerezze a fia (és talán az asszony) megbecsülését az, ha józan életet kezd el élni, és a bűnözők rémálmává válik.
//A legrosszabb a filmben --- azon kívül, hogy a tépelődő drogos-alkoholista-nihilista főhőst kellett bámulni, sok-sok felesleges percen át, jól elnyújtva a prepozíciót --- az az volt, hogy a "stábnak kibeszélés" aktív része volt a filmnek... szétrúgta az illúzióját is a történéseknek. A CGI-t jól használták, szó se róla. Mindamellett inkább volt szociografikus dokumentumfilm, mint játékfilm - még úgyis, hogy a "lezárással" igyekeztek visszaterelni a dramaturgiát a kerékvágásba, és jól odavágni a rosszfiúknak. Kár, hogy épp ez utóbbit hanyagolták el úgy igazán. -
Paterson
Ha sikerül ráhangolódnod és elfogadni ,hogy ez nem egy cselekmény dús film akkor jól szórakozhatsz rajta, már persze ha kedveled a lassú filmeket. Meglepően sok poén van benne az intelligensebb fajtából. A film lényegében 1 hetet dolgoz fel ahogy hősünk éli a mindennapjait, nyugodtan, kiegyensúlyozottan, akit ebből a nyugalomból senki és semmi nem tud kibillenteni, aztán persze a film végén megértjük ,hogy miért is olyan "kemény". Aki esetleg kedveli az angol nyelvű költészetet az vélhetően a film egy másik igen fontos részét is élvezni fogja, nos hát én ez alatt a kb. 100 perc alatt jöttem rá ,hogy nem ma fogok elkezdeni angol költőktől verseket olvasni. Túlságosan távol áll a magyar költészet stílusától.
Jarmusch rajongóknak nyilván kötelező a film (jó magam nem vagyok az, de ennek ellenére jól szórakoztam), többieknek csak akkor ha egy lassú és nyugodtságot árasztó filmre vágynak, mert, hogy itt senki nem fog szívrohamot kapni az biztos, egyeseknek akár nyugtató és/vagy altatóként is funkcionálhat.
8/10 -
Amúgy csak szerintem nézett ki a tag tök úgy, mint CR7? -
Pontosítsunk - http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/hacksaw-ridge/
"How dangerous was the Maeda Escarpment, a.k.a. Hacksaw Ridge?"
"Did they really use cargo nets to ascend the ridge?"
-
Death Sentence - Halálos ítélet
Faék egyszerű bosszú film, az utolsó negyedében némi Taxisofőr áthallással. Nem sokat vacakolnak, a drámai részeket viszonylag rövidre zárják, így egy pörgősebb akciófilmre marad idő a 1,5 órában. A láthatóan kevés készítési költséget egész pofás vágással és fényképezéssel dobták meg, és külön plusz pont, hogy ebben a világban ismert a töltény csere fogalma is.
A főhős egyébként annyi mindenen átmegy, hogy elmehetne egy Crank előzmény filmnek is.
Egyszeri fogyasztásra ajánlott. -
így azért kicsit hihetőbb mennyi embert is mentett meg :) -
+ az eredeti képeket nézegetve, nem kell olyan magasra mászniuk, mint ahogy az a filmben be lett mutatva.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyrészt, könnyen leszedték volna a kötélvagdosókat, másrészt, nem nyertek volna vele sokat, elég gyorsan visszaimplementálhatónak tűnik a kötélhágcsó. -
SzinesGeza #95528 Addig nem jutottak el. -
Hacksaw ridge
Nekem nagyon tetszett, ajánlom. Háborús jelenetek is nagyon jól sikerültek (Mel Gibson miatt tudni lehetett, naturalista).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt mondjuk nem értem, japók miért nem vágták el a (amcsi) mászó köteleket -
[2011] - (imdb) - "Paul" - 6/10
(2017.02.18) (110 perc, amerikai)
Két brit gyíkarc Amerikába utazik, hogy részt vegyen a Comic Con-on, és ellátogasson olyan, geek körökben népszerű helyekre, mint az Area 51, a Fekete Doboz stb.
Bérelt lakókocsiban utaznak épp, amikor egy autó balesetet szenved előttük, és az utasa... nos, egy különös alak... akivel való találkozásuk után fenekestől felfordul az életük, és menekülniük kell. A harmadik alak meg közben csak csúnyán és durván beszél, fura dolgokat művel, és egyre jobban megnyílik előttük. Ahogy ők is neki. Kalandjaik meg közben csak szaporodnak. A barátságukat egy rádióból szóló erőteljes női hang akarja tönkretenni.
//Simon Pegg (is) írta ezt a sztorit, ami tele van káromkodással, altáji poénokkal, és a szokásos elemekkel. Paul karaktere az, ami kiemeli az egészet. -
Three
Ha pusztán a logika alapján nézem a tervet, ennek így nem sok értelme volt. Viszont ha, mint filmként értékelem, akkor nem volt rossz.
Egy bűnözőt lőtt sebbel kórházba szállítanak, ahol viszont megtagadja a műtétet, így próbálván időt nyerni, míg a társai kiszabadítják. Az őt üldöző rendőr persze átlát rajta és próbálja őket csapdába csalni.
Értékelem, hogy a rendező nem próbált többet kihozni ebből, mint amennyit lehet. Így 1,5 órán tartva a játékidőt. Alapvetően egy helyen játszódik az egész, mivel a kórház területét egy pillanatra sem hagyjuk el. Nem igazán tudunk meg sokat arról, hogy mi is történt előtte, csak a sérülés előtti közvetlen eseményeket. E mellé kapunk még orvosi sub-plotokat, amik részben a doktornő körül bonyolódnak. Nálam ő volt az egyik gyenge pont, annyira inkonzekvensen viselkedett. Rajta kívül a többség jól hozta, amit kellett, élen a rossz fiúval.
A végéhez vezető út néha megbicsaklott, de a nagy showdown kárpótolt érte. Amit érdekes módon csináltak meg. Manapság nem sok ilyen jó jelenet van...
6,5/10 -
[2016] - (imdb) - "Allied" - 6/10
(2017.02.15-16) (126 perc, amerikai)
Max Vatan (Brad Pitt), kanadai ügynök Casablancában kerül bevetésre, ahol egy helybéli, francia ajkú ügynöknővel, név szerint Marianne Beauséjourral (Marion Cotillard) kell együttműködnie (mint férj és feleség) a helyben állomásozó német tisztek egyikének kiiktatására. A nő mindenben segíti, oktatja és végül is jó csapatot alkotva el is végzik a feladatukat - a köztük szövődő viszony révén Londonban már össze is házasodnak, és letelepednek.
Miközben zajlik a háború, Londont még bombázzák, és zajlik Hitler ellen a hadjárat, Vatan és családja nyugalomban, meghitt békében élik a hétköznapjaikat... míg egy napon Vatant hívatja a V-szekció, és közlik: átvilágítás lesz, a felesége miatt...
A két főszereplőnk közti kémia remek, nincs is gond ezzel. A baj csak az, hogy a film második fele elszürkült - a feszültségforrás kevés volt. -
Call of Heroes (2016)
Újabb ázsiai harcművészeti műremek. Must see.
8/10 -
Lion (2016)
Kicsit nehézkesen indul az eleje, vontatottnak éreztem, de aztán a végére mégis csak eljön a katarzis. Dev Patel nagyon jól játszik, de egyébként a többiek is hozzák a kötelezőt. A zene fantasztikusan jó, nem csodálom, hogy Oscarra jelölték, illetve a képi világ is nagyon igényes, helyenként látványos, gyönyörű jelenetek vannak. Szóval azt kell, hogy mondjam profi munka, ráadásul igaz történet alapján. Mindenképpen ajánlom legalább egyszeri megnézésre, ha nem is feltétlen moziban. 8/10 -
Igen, igy pontos.Koszi a kiegeszitest. -
[2016] - (imdb) - "Nocturnal Animals" - 6/10
(2017.02.14-15) (117 perc, amerikai)
A nem kicsit felkavaró nyitó képsorokról, majd az azt követő jelenet alapján a hősnőnkről kiderül, hogy a a polgárpukkasztó avant garde művészet még igenis divatos - a gyönyörű Amy Adams egy önértékelési problémákkal, és egy őt csaló, jó képű férjjel bíró művész, aki egy csomagot kap az ex-férjétől, Edwardtól (Jake Gyllenhaal), aki történetesen egy író (és akitől annak idején szintúgy felkavaró módon vált el).
A könyv címe: Éjjeli ragadozók (Nocturnal animals), és a történet középpontjában az író, és kis családja, felesége egy tinédzser lánya áll, amivel épp Texason keresztül autókázik, korom sötétben... és különös konvojba botlanak, vesztükre. A sztori egyre felkavaróbb lesz az azt olvasó hősnőnk számára, és az olvasmány és a valóság síkjai szépen összeolvadnak, ahogy haladunk előre a történetben...
A történet a történetben koncepció teszi igazán érdekessé a filmet, ami reflektál az író és az olvasója közti viszonyra, a múltjukra, és érzelmeikre. Önállóan nem lenne egy nagy vasz-iszt-dasz, hiszen katarzissal nem jár.
Amy Adams és Jake G. hozzák a kötelezőt. Amynek különösen jól áll a középkorú, csendben szenvedő magány. -
Csaba007 #95519 Csak azt tudom mondani,hogy nézd meg, még is csak a mester filmje,de szerintem nem véletlenül csinálta 20 évig, és nem véletlen nem támogatta senki sem őt a film elkészülésében. Kicsit olyan érzésem volt,mintha egy elsőfilmes csinálta volna,de nem igazán eladható film lett,még a közönségét sem igazán tudom belőni. Márciusban elvileg nálunk is bemutatják,de kétlem sikeres lesz,külföldön sem sokan nézték meg. A viharszigettől azért messze van,ott volt egy remek alapanyag. :)
A Manchester by the sea viszont tényleg egy remek 9/10-es film,erős alakítások, nagyon mély drámával. Inkább nyerne ez az Oscar-on,mint a La la Land. -
A "nem fog unatkozni"-hoz azért emeljük ki a stílust: nem egy pörgős drámáról van szó, hanem a talpon maradást, önmarcangolást nagyon lassan bemutató hangulat filmről
A nagyon lassút úgy értve, hogy csak az, hogy haza menjen, becsomagoljon, majd visszamenjen a kiinduló helyére, nettó 10 perc a filmben.
Szóval tényleg azoknak érdemes leülni elé, akik bele tudnak érzelmileg folyni a filmekbe, és akik nem rettennek meg a lassúbb történet vezetéstől.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.02.15. 18:56:18 -
Katalizátor #95517 Bocsi #95512-re ment! -
Katalizátor #95516 Megörültem neked, mert még senki nem írt erről a filmről, pedig engem érdekel.
Ennyire semmilyen lett? Scorsese régen dédelgetett projectje!
Lehet csak ütőset vártál nem? Napjainkban ez nem ritka. De én szeretek egyszerű, de korrekt filmeket is nézni, aminél nem harapom le az ajkaimat és nem verem szét a fejem egy popcornos zacsival. :)
Nálam a Shutter Island is ilyen volt. Mindenki nyivákolt, hogy "Tudtam mi lesz a vége!!!", kit érdekel? Én filmeket akarok nézni, nem minden áron meghöķkenni! Arra ott az Élet! :) -
Deepwater Horizon
Remek szereplőgárda, izgalmas, pörgős események, mindenféle felesleges dráma nélkül. Simán elhiszem hogy így volt, mindez persze top kvaliti CGI, látvány mellett. Itt is szörnyű hogy az egész katasztrófa az emberi butaság, tudatlanság, arrogancia és kapzsiság miatt történt. Legalább is a film ezt adja át, de azért egy kicsit utánaolvasva nem egy-két "ember" ( cég ) hibája volt csak hanem a torony tulajdonosa is benne volt a mulasztásokkal, amit a film is próbál mondani, vagyis megemlítik, de el is siklanak fölötte azzal a lendülettel és végül egy emberben találták meg a gonoszt aki mindennek a hibája. Nincs ezzel gond, a filmen ez tökéletesen működött.
9/10 -
Megnézem, köszönöm!!!
-
Manchester by the sea (2016)
Nem gondoltam volna de az egyik legdurvabb drama amit mostanaban lattam.Raadasul a foszereplo (Casey Affleck) eddig szamomra nem volt valami meggyozo, de itt nagyon jol jatszik.Valoszinuleg vegkepp kilepett a batyja arnyekabol.
Szivszorito es hatborzongato a sztori, alapvetoen egy csaladfo tragediajat eljuk vegig ahogy egy lehetetlen helyzetbol probal talpra allni, vagy legalabbis tulelni.Nem is nagyon akarok tobbet irni rola, aki szereti a stilust az nem fog unatkozni.Nekem nagyon betalalt.
9/10
Utoljára szerkesztette: dartonite, 2017.02.15. 15:16:34 -
Csaba007 #95512 Silence (2016-Némaság)
Martin Scorsese csinált már rossz filmet? vagy legalábbis közepeset? Szerintem nem. Nagyon vártam ez a filmet,pedig a trailer szerintem elég későn is jött és elég semmilyen is volt. Hát a film is ilyen lett. Sajnálom nagyon,hogy őszinte legyek kétszer kezdtem neki és 2-jára sikerült befejeznem. Nagyon "nehéz" film, nagyon "nehéz" témával, ráadásul 2óra 40 perces. A színészi játék sem nagy szám,ahogy a történet is kevés és eléggé unalmas. A kereszténység elterjesztése Japánban, rengeteg beszélgetéssel. Számomra ez így nagyon kevés volt. A fényképezés és a tájak viszont szépek voltak. Soha nem fogok újra nézni,
5,5/10 -
Nem értek hozzá, több mint 10 éve láttam az első filmet, de nem úgy van, hogy CSAK a tv-ken keresztül tud közlekedni a csajszi? Szal a padlón nem tudna átcsusszanni.:D -
Én nem bírtam végignézni, 1 pontot adnék rá.
Szerintem a 'Cápák és torpedók' (Mission of the Shark: The Saga of the U.S.S. Indianapolis) jobban feldolgozza a tragédiát.
Bár az régebbi film. -
Nem beszélve az olyan baromságokról, hogy egy szellemnek aki már eleve a szilárd képernyőüvegen jön át, minek kell felnyomnia a képernyős oldalával padlóra bukott tévét hogy ki tudjon alóla jönni? Ja, félelmetes meg minden, csak éppen 0 a logikája. Na nem mintha ebben a filmben ismernék ezt a fogalmat. -
Respect, hogy ennyit tudtál róla írni mégis :) Én max egy két sorban dühüngö ilyenkor :D -
hiper KOCKA #95507 Rings 2017
Szörnyű, hogy ez a csatakos kislány egyszerűen nem tud nyugodni... szarabbnál szarabb filmekbe tekergőzik be, és szándékosan tépázza meg a saját nimbuszát. A Sadako vs Kayako-nál már egyértelműen látszott hogy a frencsájsz ebek harmincadjára jutott, amikor Samara ázsiai megfelelője produceri utasításra nekirontott hasonlóan elcseszett életű sorstársának.
Ha pedig valaki jelen filmünkben akar szórakozást találni, akkor azt a kút mélyén kell keresnie. Egyszerűen már a legelső snittnél kétségeim támadtak... aprólékosan elkezdik felvezetni a jelenetet, majd a tetőpont előtt szépen félbehagyják a faszba... [sűrű pislogás]
Samara köztudottan a Sony-t kedveli, hiszen a ronggyá szakadt kazettája épp egy ilyen magnóból ugrik elő. És valahogy az a furcsa, hogy mindenki közelében van egy telefon aki megnézi a videóját. És már arra is rájöttem, hogy Samara miért dühös... annyian másolják le az eredeti jogvédett tartalmat és adják tovább licenszdíj fizetése nélkül, hogy kicsapják a biztosítékot az amúgy is zabos kísértetnél, így nekilát maga begyűjteni a delikvensek fejeit.
A sztorivezetés hogy enyhén fejezzem ki magam: unalmas... alig van olyan jelentet, ahol Samara megjelenik, és ahol be is hozzák a képbe látható, hogy minden egyes képkocka fuldoklik a műfaj ezredjére látott kliséiben. Hogy ennyire ne legyen semmi ötlet, kreativitás és ennyire ne találjanak ki valami újat... vagy valami újszerű megközelítést.
Egyszerűen kár azt a drága LCD Tv-t tönkretenni a jelenet miatt... ahogy Samara komótosan előbújik belőle, és alacsony felbontásban és frekvencián elkezd lépdelni az áldozat felé... semmiféle ingert nem tud már kiváltani... mert egy az egybe megismétlik újra és újra a komplett jelentet, ahogyan a korábbi részekben is zajlott.
Aki az előzetest látta, az minden parafaktort látott a filmből... annyira sok idő megy el a felesleges kutatásokra és keresgélésre hogy magára a lényegre nem marad lehetőség. Azt amit keresgélés címén levágtak belesűríthették volna 15 percbe, és még az is hosszú lett volna.
Na meg az értelmetlen jeleneteknek sincs híján a film: balesetet szenved az egyik kulcsszereplő, majd a tűzoltók meg a helyszínelők az úton heverő kocsironccsal kínlódnak és senkinek nem tűnik fel, hogy pár méterrel arrébb egy felborult autóban sebekkel tarkítva döglődik az ipse. És senki oda nem megy és senki ki nem húzná... a rend éber őrei...
Nem lett ez igazi rettegős horror, csak a felszínen úszkált, mint Samara hullája a kút vizén... nem voltak rendesen felépített karakterek, nem volt semmi innováció, a történetet is könnyen meg lehetett fejteni, és olyan felszínes klisékre épült, amiket bármelyik 4-es alatti imdb besorolású B-horror csípőből hoz a farzsebében.
Szerintem még egy előzményfilmben is több sansz lett volna - ami Samara rejtélyes gyerekkorát mutatja be - mint ebben a telefonba be, tv-ből kifelé rohangálós "mindenkit kinyírok aki megnyitja a videómat" típusú kutyakomédiában.
Ha annyira ki akart nyírni mindenkit, miért nem törte fel PewDiePie csatornáját és tette fel a nevében a videóját egy clickbait címmel karöltve...? Egyből 53 millió istant killje lett volna... de még ha nem is szakavatott hacker, akkor is regisztrálhatott volna és feltölthette volna. Bár lehet hogy ez mégse lett volna járható út, mert 13 éves kor alatt nem lehet a Youtube-ra regisztrálni.
Szóval lehet hogy nem ártott volna Samarát hagyni még egy kicsit lubickolni a kútban és nem venni le a tetejéről a fedelet, míg egy normális rendezőt és forgatókönyvírót nem kap a széria.
4/10 -
USS Indianapolis: Men of Courage
Vannak unalmas részek, van ócska CGI, nem túl nívós a rendezés stb stb stb...
Viszont a végére a döbbenet mellett, az egészet áteltem hogy micsoda borzalmakat éltek át, milyen undorító politikai döntések voltak és hogy akik ott voltak, akikkel elintéztették a dolgokat, vagyis az ártatlan emberek azoknak a története átjött és egy szép tisztelgés előttük. Nem ismertem a történetet, szóval minden fordulat is "ütős volt", ami kettő is volt a végén.
Habár a CGI elég ócska volt pl a hajós részek, teljesen ellentettje volt a cápás részek. Nagyon rendben volt és ebből elég sok volt szerencsére. El nem tudom képzelni mit élhettek át ezek az emberek... vagyis most már igen, ez szörnyű.
6/10
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.02.14. 17:42:56 -
[2016] - (imdb) - "Loving" - 7/10
(2017.02.13) (124 perc, amerikai)
Megtörtént események alapján.
1950-es évek, Virginia állam.
Richard (Joel Edgerton), egy fehér bőrű fiatalember beleszeret egy sötét bőrű fiatal lányba, aki terhes lesz, és összeházasodnak. A friss házasokat feljelentik a sheriffnél (Csókás Márton), és elkezdődik egy több mint 10 éven át tartó kálvária, mely során letartóztatják, kiutasítják őket az államból, és visszatérésük esetén azonnali börtönnel sújtják őket. Sok évig Washingtonban élnek, a betondzsungelben, de csak nem bírják, és inkább kockáztatnak: visszaköltöznek vidékre. Közben a Mildred (Ruth Negga), a feleség megkeresi levélben Robert Kennedy-t, aki végül az ACLU-hoz (American Civil Liberties Union) irányítja az esetet, aminek ügyvédje elkezdi a szálakat mozgatni...
Az amerikai történelem során először lép fel valaki az etnikai házasság érdekében és jut el az üggyel a Legfelsőbb Bíróságig... -
Doctor Strange
Nekem nagyon bejott. Minden rendben volt. Latvanyvilag, zene, karakterek. Poenok nem voltak hatalmasak de legalabb nem is voltak eroltetettek. ( najo talan a konny torolgetos)
8/10
jobban bejott mint egy par masik szuperhos movie. -
Kubo és a varázshúrok
Látványos, jópofa mese, ami kicsit más, mint a megszokott, de mégis ismerősnek hat. Nekem egyébként jobban bejött, mint a Zootopia, bár tudom úgyis az fogja az Oscart kapni. Ebben a mesében talán kevesebb volt a klisé, és volt 1-2 olyan jelenet, aminél azt mondtam, hogy lehet ez egy kicsit erős is kisgyerekeknek. Összességében jól szórakoztam. 7/10
Éjszakai ragadozók
Helyenként vontatott, ám érdekes, több szálon futó sztorit mutat be a film. Jake Gyllenhaal egyik kedvenc színészem, itt is hozza a kötelezőt, és igazából Amy Adams sem rossz, bár ennél a szerepnél szerintem nem kellett megerőltetnie magát. A végkifejlet kicsit kiszámítható, de amúgy egy abszolút korrekt thriller. 7/10
Körök
Hát nem sok reményt fűztem a filmhez azok alapján, amit hallottam róla, de olyan ritkán van horror a mozikban, hogy minden lehetőségre lecsapok. Nulla elvárással egész fogyasztható volt a film, volt 1-2 hatásos jelenete, de megijedni igazán csak egyszer ijedtem meg, és azt sem Samara miatt, hanem mert a képembe toltak egy ugató kutyát. A 2 főszereplő felettébb bárgyú, elég gyenge volt a teljesítményük. Ami még kicsit olcsó húzás, az az, hogy 1-2 jelenetet egy az egyben a 2002-es első részből másoltak, de tényleg. Kamera állás, minden! Ennyire nincs már fantázia ebben a franchise-ban, bár csak az eredetit, és ezt a részt láttam. Volt néhány lyuk a sztoriban, nem is értettem ezt a belemagyarázást, hogy akkor új film van a filmben. Miért? Hogyan? Ezt miért nem láttuk eddig? Egy halom kérdést vet fel, és semmit sem válaszol meg. Ami viszont tetszett, hogy Samara háttérsztoriját némileg bővíti, ami azért hiányzott a 2002-es felvonásból. Egyszer nézhető, ha nagyon horrort akartok látni moziban, akkor éppenséggel bevállalható. 5/10 -
1, vettek
2, mit számít? -
Ket filmre is jutott idom a hetvegen.
Hacksaw Ridge:
Profi munka, szeretem Mel Gibsont ugy tunik rendezokent is.Bizom benne hogy idovel eastwood-i magassagokba is elerhet.Jo kis vilaghaborus drama, szoval aki szereti az ilyesmiket annak mindenkepp javasolt.
7.5/10
Dr.Strange
Kritikan aluli.Nem tudom egyaltalan vettek e fel olyan jelenetet ami nem a zold hatter elott keszult.Cumberbatch es a tobbi nagy nev sem tudja megmenteni.
2/10
-
Manchester by the Sea - A régi város
Ezer és egy díjat nyert alkotás, mely a legjobb film, fő és mellék szereplő, rendezés, forgatókönyv Oscar díj kategóriában esélyes szereplő. Be kell vallanom, mivel hozzánk csak a díjátadó előtti (nekem elégé foglalt) napokba jön be moziba, így más források után kutattam. Szerencsére. Mert ha pénzt is adok ki ezért, akkor is felállok a székből, és kisétálok, valószínűleg hamarabb mint, ahogy most abbahagytam.
Nem tudom értékelni, 100 percet bírtam belőle. Azt is úgy, hogy mikor már rájöttem a sablonra (egymást követő teljesen irreleváns jelent, a végtelenségig elnyújtva), jó pár nem csinálnak semmi-részt csak áttekertem. Így is mintha tegnap álltam volna neki. Majd a díjeső után meghallgatom mások véleményért, miért is volt jó.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.02.12. 19:51:13 -
Kubo és a varázshúrok
Történetileg egyszerű, de a szereplők és a látvány azért felemelik. Az origami Hanzo tetszett, nagyon aranyos volt. Meg amúgy is, úgy jó volt...
6,5-7/10
Snowden
Nemtom, valahogy olyan meh. Jó téma, karakterek meg minden, de mégis semmi hatása nincs...
6/10 -
Ha ez bejott akkor szerintem adj egy eselyt ennek is
Kubo jo volt de szerintem ez a babos cucc valami fenomenalis.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.02.12. 16:42:37 -
Kubo.
Nagyon tetszett. Ajánlom mindenkinek.
-
[2016] - (imdb) - "In-cheon sang-ryuk jak-jeon" (Operation Chromite) - 7/10
(2017.02.11) (111 perc, dél-koreai - amerikai)
1950, a koreai háború (észak dél ellen, egyik oldalon a kínaiak, a másikon az amerikaiak segédletével) Operation Cromite akciója (a valóságban X-Ray hadművelet), amiben 8 (a valóságban 15) koreai katona feladata megtudni, és az amerikaiaknak továbbítani, hogy Incheon körül milyen védelmet alakított ki a kommunista hadsereg... legfőképp azt, hogy a partközelben pontosan hol vannak a tengeri aknák.
Douglas MacArthur (Liam Neeson) személyes bizalmát helyezte a csapat fiatal vezetőjébe (Lee Jung-Jae), aki mindent el is követ országuknak békét akaró társaival, hogy az akció sikerrel járjon.
//Nem annyira látványosan "véres" (azért itt sem paradicsommal dobálják egymást), és pátoszos, mint a Hacksaw Ridge, de számomra hozta az elvárható koreai nívót minden téren.