[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Paterson
Ha sikerül ráhangolódnod és elfogadni ,hogy ez nem egy cselekmény dús film akkor jól szórakozhatsz rajta, már persze ha kedveled a lassú filmeket. Meglepően sok poén van benne az intelligensebb fajtából. A film lényegében 1 hetet dolgoz fel ahogy hősünk éli a mindennapjait, nyugodtan, kiegyensúlyozottan, akit ebből a nyugalomból senki és semmi nem tud kibillenteni, aztán persze a film végén megértjük ,hogy miért is olyan "kemény". Aki esetleg kedveli az angol nyelvű költészetet az vélhetően a film egy másik igen fontos részét is élvezni fogja, nos hát én ez alatt a kb. 100 perc alatt jöttem rá ,hogy nem ma fogok elkezdeni angol költőktől verseket olvasni. Túlságosan távol áll a magyar költészet stílusától.
Jarmusch rajongóknak nyilván kötelező a film (jó magam nem vagyok az, de ennek ellenére jól szórakoztam), többieknek csak akkor ha egy lassú és nyugodtságot árasztó filmre vágynak, mert, hogy itt senki nem fog szívrohamot kapni az biztos, egyeseknek akár nyugtató és/vagy altatóként is funkcionálhat.
8/10