106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"mégpedig a furulyázásra."
Nem, nem akarom elképzelni... -
állva vagy térdre ereszkedve? -
dzsagon #95653 Én is énektagozatos iskolában jártam, de nálunk a tesitanár volt a gonosz. De filmben látottakkal ellentétben, nem megtiltott valamit, hanem épp ellenkezőleg kényszerített, mégpedig a furulyázásra. -
Igaz. Nem ismerem a mai diákok helyzetét, de az biztos, hogy régebben sokkal szarabb volt a helyzet. Abban az időben voltam diák, amikor a film is játszódik, és hogy, hogy nem nálunk is érdekes módon pont ugyanígy az énektanárnő volt szarházi. Ő egy gonosz kis törpe volt, rosszabb mint a filmes karakter, mert ha nem énekeltél rendesen vagy nem figyeltél akkor rád csapott egy nagyot pálcájával. És ekkor már mi is 12-13 évesek voltunk. Fel sem háborodtunk rajta, mert akkor (80-as 90-es évek) valahogy magától értetődő volt, hogy neki joga van hozzá, nekünk meg jár. De alsó tagozatban is mindennapos volt a pofon, a haj, és a pájesz tépkedés, néhány hasonlóan frusztrált gonosz törpe tanár részéről. -
Szerintem teljesen jó volt, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok odáig a Harry Potter filmekért.
-
Bogárhátú a háttérben. A pezsgő cukorka, és a csoki. A manír, ahogy a gyerekek viselkedtek. Az udvaron való játszás, ami akkoriban ilyen volt - különösen nem Budapesten, hanem a nagyobb, füves udvaros vidéki sulikban, ahol kevesebb, olcsóbb játékra alkalmas környezet volt.
A csattanós karkötő akkoriban volt divat ráadásul.
Tökéletes volt a 24 percben körbeírt korleírás. -
Középiskolás voltam a korszakban - na, az keményebb volt ilyen téren. A berögződések is. -
Tényleg nem az. Te is csinálod. Megnézel egy filmet aztán idejössz és kritizálod. Egyszerű. Vagy te mindig csak csupa jót írsz mindenről.. már nem tudom...
De lehet igazad van, irigy vagyok azokra a remek fesztiválokat létrehozó emberekre :D
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.02.28. 08:49:08 -
Egyetértek, én sem gondoltam volna hogy ez 1991, legfeljebb a csokiból amit a gyerekek kaptak. -
Szerintem nem kell erről spoilerben beszélgetni. Mindenki, aki akarja meg tudja nézni ingyér. :)
Az a filmben honnan derül ki, hogy 1991-ben játszódik? Mert a Médiaklikken oda írták alá, de nekem ez a filmben nem tűnik fel. Sőt, én először a youtube-on láttam, ahol nem volt odaírva az évszám, szóval én addig amíg a Médiaklikket meg nem nyitottam azt hittem, hogy kb. jelenidőben játszódik, de legalább is nem közvetlenül a rendszerváltás után.
Egyébként én is akkoriban voltam általános iskolás (mármint a '90-es években), de én nem emlékszem ennyire színes poszterekre, csilli-villi tolltartókra, mindenkin iskolaköppeny volt... stb. Az iskolák meg szerintem pont ugyanúgy néznek ki ma is mint 20-30 évvel ezelőtt. :) Szóval ha tényleg 1991-ben játszódik akkor nem valami jó a megvalósítás. -
Fantastic Beasts and Where to Find Them
rég láttam ilyen rossz és unalmas filmet.
nem ajánlom senkinek/10 -
Mások munkáját kritizálni nem nehéz. Legtöbbször az irigy emberek teszik.
Lasden témát érintő véleményével értek most egyet. -
Ez vagy valami überszar színjáték volt, amiről azt hitték vicces lesz, vagy....?
Nem, nincs más ötletem. Ennyire csak szándékosan tudja lejáratni magát az "akadémia". -
Megnéztem ezt az Oscar győztes Mindenkit, hát én igazából értetlenül állok a dolog előtt, de szerencsére nem rajtam múlnak ezek a díj odaítélések :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó lett volna, csak a vége köszönőviszonyban sincs a valósággal... holott pedig egészen jól reflektál rá egészen az utolsó jelentig. A gyerekek viselkedése, reakciói, a 90-es évek elejének iskolai atmoszférája mind a helyén van... nincsenek maníros, Barátok köztöt idéző hamis gesztusok, és nincs ripacskodás sem.
Na de... az utolsó jelenet, hogy 11-12 éves gyerekek összefognak, és a nagyközönség előtt bőgetik le a tanárnőt, sokat ront a film hitelén. A rendszerváltást közvetlen követő években vagyunk, ahol a kádári hagyaték és a kommunista tekintélyelvűségre alapozott módszertan még nagyon is mélyen élt a társadalomban... ugyan ki ment volna bele a két gyerek ötletébe, kockáztatva az igazgatótótól és az iskolai tantestülettől jövő megrovást, ki állt volna a 2 gyerek mellé a tanárnő tekintélyével szemben...?
Én épp ebben az időszakban voltam általános iskolás, és a tanár szava megkérdőjelezhetetlen volt... próbáltuk volna csak az arcunkat is nem úgy fordítani ahogy neki tetszett, máris csattant volna a kemény, méretes favonalzó a fejünkön. Ettől eltekintve jó film volt, és az Oszkár miatt is örülünk.
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2017.02.27. 22:09:23 -
Na, nem teljes képernyőn engedte végignézni.
A "fordulat" borítékolható volt, de tényleg kellemes volt.
A Zoszkár odaítélését nem kommentálom, de örülök neki. -
Brutális netem van, de folyton megáll... -
Szerintem is jó lett, bár az elején lehet sejteni hogy mi lesz a csattanó :)
Én a Youtube-on néztem meg délelőtt, de azóta úgynéz ki levették. -
Mindenki
Fél órája még a történetet sem tudtam, de most már kijelenthetem, hogy nekem tetszett. Gyerekszereplők nem viszik fel az agyvizemet mint általában, amiért hatalmas plusz pont a kölyköknek a játékukért. Történetről még semmit nem mondanék mert ha 2 szónál többet mondok már spoiler veszély. Aki még nem látta, szerintem 25 percet nyugodtan 'rááldozhat'.
/Jót tett neki, hogy rövidfilm, nem egész estés az is biztos...
Március 5-ig itt megtekinthető
-
DantesHUN #95636 Akkor a Transformerst ajánlom figyelmedbe. Egy fesztiválon se kapott semmit. -
Prof William #95635 Ráadásul még trailer is rátett erre egy lapáttal a kb minden trailerben elmondott "Nem véletlenül ébredtünk fel" szöveggel.
PedigSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a film első 5 percében láthatjuk, hogy igen éppen nhogy egy fatális véletlen miatt ébred fel.
Nem 47 Ronin féle átverés de azért majdnem. :) -
[2008] - (imdb) - "Passengers" / (A 109. utas) - 6/10
(2017.02.26) (93 perc, amerikai) - Drama, Mystery, Romance
A 2016-os, azonos (angol, eredeti) című műhöz képest itt nyilván kevesebb a CGI és a látvány. De ez már sokkal jobb volt az "utas" témában.
Még úgyis, hogy a végső csavar (mert itt van) egyrészt "jé-ilyen-már-volt" (Le nem írhatOm a SorozaT címét, mert még a végén spoiler lesz...), másrészt miatta valóban át kell rágnia az embernek újra a sztorit, hogy összerakja --- de nem a történtekért, hanem a variációkért, a ha-kért, és azért, mert a feloldással együtt eltűnik az ember érzése azt illetően, hogy a karaktereink akár csak picit is idegesítőek, direktek, túl sietősek voltak/lehettek a sztori alatt, és helyére lép az átérzés; na meg megértés (összerakja az ember az addig látott furcsaságokat)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak egy pár:
- senki sem "látja" / válaszol a dokinak a kórházban
- átrepül rajta az újságpapír az ajtóban
- nem látni jegyzetelést a tömbjén
- Eric-en valóban átmegy a vonat
- a repülőtéri jelenetnél az összes utas a helyszínen van, hirtelen
- Emmáék házánál elszárad a virág
- Eric megmagyarázhatatlanul "ismeri" a hősnőnket
Az viszont tény, alapvetően nem világmegváltó alkotás, pedig a színészeink --- Anne Hathaway , Patrick Wilson, David Morse --- hozták, amit kellett. -
[2016] - (imdb) - "Passengers" / (Utazók) - 4/10
(2017.02.23-25) (116 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Romance
Akár jó kis sci-fi is lehetett volna (mert jól indult, és az alaphelyzet igenis is kecsegtető volt)...
Persze, férfi hősünk (Chris 'dínó bűvölő' Pratt) helyzetébe képzelve magunkat a dilemma húsba vágó volt az elején, különös tekintettel a magány és az idő együtthatójára, és persze az 5000 utas közül kiszemelt Jennifer Lawrence karakterére (a közel 50 percnyi felvezető azért nagyon kövér volt).
Az különösen meglepő volt, hogy a szaporodás témát nem merte bevállalni az író - pedig kézenfekvő lett volna (a film végi jelenethez) a hosszú utazás végére.
Viszont, csalódás volt, mert erősebb volt benne a romantikus szál, mint amit a plot és a trailer sugallt - ide valóban kellett volna valamiféle összeesküvés / idegen faj / leleplezés stb. vagy véglegesen megoldhatatlan helyzet, hogy feloldja a nyált, amiben úszott és amire épült a sztori. Vagy legalább tompítsa. -
-
WTF
Sajnalom, nagyon rokonszenves szinesz volt :| -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Grat nekik!
Héten mindenképp megnézem, kivancsi vagyok mire adtak oscart:) -
:DDD
-
Mindenki bizonyított az Oscar-on, így van egy újabb magyar díjazottunk idén is! -
Ettol fuggetlenul lehet lattam mar olyan filmet ( vagy tobbet) ami diszesitve van eme dijakkal csak nem tudok rola es tetszett. -
Lehet. Nem tudom. Az biztos, hogy mikor meglesek egy filmet es nem tetszett, meg ugy vagyok vele, hogy ezt minek forgattak le es ezekutan megkeresem online a boritojat es latom a sok koszorus logot akkor nem lepodom meg. Ha olyan filmet latok, ami szamomra ismeretlen es tele van feszival dijakkal azokat meg se nezem. -
ha te mondod... -
miért lenne fos? Lehet, hogy nem híres, de nem értéktelen. Kellenek az ilyen fesztiválok, amik szélesebb alkotói körben megközelíthető, mintha a Sundance lenne. Sokan kerülhetnek Hollywoodhoz közelebb egy ilyen helyi, állami fesztiválnak köszönhetően. A szakmát ismerő és értő emberek zsűriznek itt is... -
reméltem csak ironizálsz... ezek szerint nem 
egyébként ennyi erővel azt is ráírhatták volna, hogy a győri film fesztivál nyertese valamint a kiskőrösi filmszemle díjasa :DD -
Basszus. Legyen neki könnyű a föld :(( -
ne izgulj, ezek ilyen nevenincs fos fesztiválok jelen esetben :DD
egyébként sok jó filmet kihagysz ha ez alapján döntesz..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.02.26. 23:36:58 -
Hacksaw Ridge
Nos, ez egy igen jó film volt. Minden a megfelelő arányban lett adagolva. A bevezetés, a hazai vonal, a kiképzés és tárgyalás, végül a harc mező. A kiképzés az első fegyver fogásig meglepően viccesre sikeredett. Semmi újat nem mutatott, de vicces helyzetek voltak és Vaughnnak is voltak jó sorai. Ezzel és az otthoni könnyed romantikával szépen vezettek rá minket a ránk váró borzalmakra. Ami 1-2 pillanattól az elején eltekintve nem volt túlságosan önkényes. Miután felmásztak és lassan osontak előre, hol őket, hol a kifordult hullákat mutogatta, amit feleslegesnek éreztem. Mintha nem lett volna másik 50 jelenet, ahol teljesen organikusan láthatjuk ezeket, anélkül, hogy a pofánkba kellene tolnia.
Ami nem tetszett, hogy a japánok elég egy dimenziósan lettek bemutatva. Tudom, hogy szörnyű ellenfelek lehettek és nem is tagadom, hogy nem csinálták azt, amit láthattunk tőlük, de 1-2 pillanat lehetett volna, ami az ő humanizmusukat is megmutatta volna. Helyette kaptunk 1 rövidebb snittet, ahol az amerikai kegyetlenség is egy pillanatra beúszott. Csak könnyen át lehet siklani felette.
Ha sok filmben nem is fog már szerepelni, de rendezőként még egy rakás filmmel örvendeztethet meg minket Gibson. És láthatjuk, hogy még nem felejtette el, hogy kell jó filmet csinálni...
8/10 -
Infini
Akik látták kérem magyarázza el ez mi volt !
-
Hell or High Water
Jó volt, nekem tetszett. -
Prof William #95616 Nyugodjék békében. Ráadásul ha jól tudom valami rutinműtét alatti komplikációban halt meg. :(