106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Mentol
    Szerintem,
    Azért, mert így nem marad kapacitás másra, ami esetleg értelmes is volna. Illetve, mivel ez a trend, nem is akar senki eredetit létrehozni.
    Azaz, évek óta nem jön más az álomgyárból, csak ugyanazok a filmek - erről az Idétlen időkig jut eszembe... :-D
    Azért az hihetetlen, hogy annyi remek könyv/történet közül ne tudnának választani.
  • BaliBoy
    Logan

Borzalmasan vontatott volt. Alapvetően szeretem a "darkos" hangulatú filmeket, amikor nincs klasszik happy end, de ez nem volt jó. Nem is tudom mikor néztem utoljára olyan filmet aminek már vártam, hogy vége legyen és az órát nézegettem. Ez ilyen volt. Szerintem nagyon túl tolták ezt a szenvedést. Ráadásul kb. a felétől kiszámítható volt a vége is. Számomra csalódás volt a film. (illetve a baráti társaságban nagyjából egyezett a véleményünk)

6/10 De csak azért mert be mertek vállalni egy 16 karikás, "darkos" mutáns filmet. Egyébként ötöt adnék. (négynél már azt fontolgatnám, hogy kimegyek a teremből - ilyen még szerencsére sosem volt)
  • Zephyr Retiring
    A Little Chaos (A virág románca) 2014 IMDb

Kosztümös film kategória.

A király pompás, vagy inkább fenséges kertről (báltermi jellegű udvarrészről) álmodik. És mert király, fogja a legjobb kertész-építészét és parancsba adja az álma megvalósítását.
    Alan Rickman mint XIV. Lajos: nyerő választás. Sokat nem is kellett színészkednie. Az ipse alapból pökhendi fizimiskájú.
    A főkertészt Matthias Schoenaerts alakítja. Én nem sok filmben láttam eddig ezen kívül. Egyre sem emlékszem konkrétan.
    A női segédjét viszont akit Kate Winslet alakít, már többen. Kedvelem is. Illett hozzá ez a szerep is.

A kert persze (némi hátráltatás ellenére is) végül elkészül és mindenki boldog. Hogy ki kivel jön (illetve nem jön) össze, azt nem árulom el.
    Akit érdekel, az nézze csak meg. (Van benne dráma, romantika és humor is valamennyi.) Egynek elmegy.
    Nálam elsőre egy erős 10/8-at ér.
  • Zephyr Retiring
    (500) Days of Summer (500 nap nyár) 2009 IMDb

A srác szerelmes lesz, tervezgetni kezd. A csaj meg csak jól akarja érezni magát.
    Sajnos ő nem lesz szerelmes. Ezt a srác meg nem is sejti..

Az, hogy össze-vissza ugrálunk az időben (kronológiailag) nekem marhára zavaró volt. Néha egészen vicces is volt, máskor meg túl komoly.
    Érdekes ez a komédia is meg dráma is egyben. Kicsit olyan, mint amikor valakinek nagy-hirtelen hangulatingadozásai vannak.
    Nem is tudom...de ha pontoznom kellene nálam ez csak egy közepes felett picivel..
    10/6.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.16. 19:33:54
  • LasDen #95771
    Mikor jön egy ilyen reboot/remake hír, mindenki elszörnyed, földig anyázza hollywoodot és én meg nem értem miért. Ha nem tetszik, megnézed az eredetit, boldog vagy, mindenki más meg a remaken szenved vagy ahol akar. Én nem szenvedek kárt azzal, hogy valamit újra csinálnak. Akkor miért fájjon...?

Amúgy meg szerintem a Matrix struktúrája pont olyan, hogy lehetőséget ad más szereplőkkel a folytatásra.
  • IMYke2.0.0.0
    Why Rebooting The Matrix is a Bad Idea
    By John Orquiola 13 hours ago

When news broke that Warner Bros. is planning to reboot The Matrix, millions of movie fans went “Whoa!” According to reports, the studio is in the early, exploratory phase of development in relaunching the once-groundbreaking sci-fi franchise created by the Wachowskis. The only name attached to the project thus far is Michael B. Jordan (Creed), who is eyed to star in the reboot. For fans of The Matrix, a reboot could be cause for excitement. But we suspect for a great many more of those fans, especially those who were enraptured by the original Matrix in 1999 and were subsequently disappointed by its two sequels that concluded the trilogy in 2003, their reaction is more akin to: “Why?”

[...]

"Warner Bros.’ desire to reboot The Matrix comes as no real surprise in our current Hollywood era of studios looking to capitalize on every existing IP with name-brand recognition. Star Wars is back in a huge way, Star Trek returned to movie screens as action-packed blockbusters, the Marvel Cinematic Universe and DC Extended Universe each have a decade of films planned for their vast roster of superheroes, King Kong and Godzilla are headlining a MonsterVerse, Ridley Scott is continuing his Alien franchise, Predator is being rebooted, Terminator tries and tries again, the list goes on. It was only a matter of time before Warner Bros. decided to breathe new life into the dormant Matrix property."
  • Mentol
    OFF
    Úgy látom, nem esett le.
    ON
  • CSOCSO
    Gantz:O

Jo film volt. Nekem tetszett. Latvanyos. Mindenkeppen nezzetek meg. Teljesen ertheto a film (en sosem lattam a sorozatot)

8/10 et siman megerdemel

Az osszes felirat amit talaltam 10 masodperccel el volt csuszva. Magat a filmet onnan szedtem le ami "ide" volt belinkelve.
    Nagyon regen csinaltam feliratokat, ugyhogy 2 perc alatt megoldottam.
  • IMYke2.0.0.0
  • Tikal #95766
    eredeti nyelven nézik, angol felirattal :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ezt dobtam a RAW mellé - ami meg nem volt lefordítva, azt ki lehet következtetni, ill. ismerős szavak is voltak.
  • Jim Morrison
    Assassin's Creed
    Eléggé bele kellett sűríteni mindent a játékidőbe, ez sajnos érződik rajta.
  • Mentol
    TROLL ON

Ne mondjátok már, hogy nem eredeti nyelven nézitek azokat a japó cuccokat?!
    Felirattal? Jó hogy magyar szinkron nem kell...

TROLL OFF

Remélem, érti(k) a címzett(ek).
  • LasDen #95762
    Én ezt a verziót néztem
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [UrbanTbc] Gantz.O.2016.720p.WEB-DL.AAC2.0.H.264 [MultiSub (Eng,Ita,Por,Tur,Swe,Rum)] v2
    . Ennek nem csúszik a felirata, de random sorok hiányoznak, míg mások nagyon egyszerűen vannak fordítva...
  • CSOCSO
    aruld mar el, hogy honnan szereztel hozza feliratot mert en az osszes websiteot atneztem es az osszes letezo felirat el van csuszva.
  • CSOCSO
    Assassin's Creed
    Borzalmas. Unalmas. Ultra gagyi! Mindenki majdnem elaludt rajta. legyen 3/10
    soha tobbet meg nem nezem.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.03.16. 00:37:03
  • Kongy
    Inkább mazochista
  • darkSectorxxx #95758
    :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, akciófilmeknél sehol a világon nem erőltetik a több tucat oldalas forgatókönyveket... :)
  • Shep
    Én is, még a moziban .) Annyira nem volt az rossz, mint amilyennek be lett állítva. Ázsiában meg nagyon ment, biztos lesz folytatás .)
  • Shep
    De én csak sima akciófilmekre gondoltam, nem komolyabbra, ez meg már nem az a kategória :)
  • darkSectorxxx #95754
    Nem félek semmitől! :)
  • IMYke2.0.0.0
    "mert egyrészt nem túl bonyolult a szövegkönyv"

Ez jó poén volt :)

Akkor csak ezt nézd meg:

[2015] - (imdb) - "Nae-bu-ja-deul" (Inside Men: The Original) - 7/10
    (2016.08.08-10) (181 perc, dél-koreai)
  • LasDen #95752
    bátor ember...
  • darkSectorxxx #95751
    Resident Evil - Final Chapter

Megnéztem....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.15. 14:07:50
  • Shep
    Hát az ázsiai akciókat én is angolul nézem, mert egyrészt nem túl bonyolult a szövegkönyv, másrészt, meg többnyire elég sokára készül hozzájuk felirat, na meg a többszörös fordítás elég érdekes mondatokat tud eredményezni, már sokszor az angol feliratot is érdekesnek találom, hát még amikor azt felhasználva lefordítják magyarra.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.03.15. 14:00:49
  • IMYke2.0.0.0
    subscene, opensubtitles, yify subtitles, és 90%-ban a filmek mellé vannak mellékelve.
    Nem szoktam magyar feliratokat használni, így meglehetősen egyszerűbb a dolog.
  • Tyler1
    Assassin's Creed

Nem lett olyan vészesen rossz, mint amennyire sokan lehúzták. Igazából rohadt nehéz ez a játékot filmre adaptálni, egyrészt mert az egyik legjobb game sorozat valaha, ami az egekbe rakta a mércét, másrészt a sztorija is igényelne egy tartalmasabb játékidőt, főleg, hogy 2 idősíkban játszódik. Ezt alig több, mint másfél órában lehetetlenség volt megoldani, és ehhez mérten szerintem amit lehetett, azt kihozták belőle. Na jó, kicsit dolgozhattak volna többet a forgatókönyvön.
    A végeredmény egy (természetesen) csalódást okozó, DE tűrhető adaptáció, szerintem semmivel nem rosszabb, mint mondjuk a még mindig legjobbnak tartott Prince of Persia. A hibája mindkettőnek ugyanaz, de az AC-nál fokozottan igaz, egy résszel lehetetlen vászonra vinni.
  • Shep
    Kösz, feliratokat honnan szeded hozzá, mert gondolom azzal nézed őket? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, vannak élőszereplősek is.

- Itt vannak a Live Actionök
    - Itt pedig a Gantz:0 --- egy cuki kis képpel együtt... (ez ún. RAW verzió, tehát nincs mellé semmilyen felirat mellékelve. 5,3 GB)
  • Blasta
    Logan - 8/10
    -----------------
    Hja, elég hard volt. Kár, hogy ennyi évet és ennyi részt kellett várni egy öszinte, véres Wolverine-re, ami ráadásul az utolsó (legalábbis Jackmannel). Nem mondom, hogy ez a valaha volt legizgalmasabb, legporgosebb képregényfilm, de nem is ez volt a célja. Érzelmesen állt a témához, és nem a világ megmentése illetve a CGI látványorgia volt a lényeg, hanem egy (2-3) karakter sztorija.
    Highly recommended, csak a szinkron blehhhh
  • Shep
    Ebből van élő szereplős is, nem? Honnan szedted le?
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.03.15. 09:48:38
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Gantz:0" / (-nincs-) - 8/10
    (2017.03.13) (95 perc, japán) - Animation, Drama, Fantasy, 3D CGI

Történetünk szerint egy misztikus fekete gömb (GANTZ) jelenik meg a Földön, ami egy rendkívül brutális játékot vezet le - a haláluk után feltámasztott emberi alanyok különleges felszerelést, fegyverzetet kapnak, hogy megküzdjenek a hétköznapi emberek által nem, vagy nehezen megpillantható nem-evilági lényekkel, még hozzá a Gantz által adott záros határidőn belül... ha nem sikerül ugyanis, akkor a versenyzők végleg meghalnak...
    De, ha sikerül, és esetleg az adott csapat egyes tagja(i) sikerrel járnak a Főellenfél kinyírását illetően, akkor a végső pont elszámolásnál a bűvös 100 pontot is megkaphatják... amivel 3 választási lehetőséget kap a szerencsés... (direkt nem írom le ezeket)

//A manga/anime archetípusok tetten érhetőek, de nem* adagolják túl azokat.
    Nem szükséges az anime / manga sorozat ismerete hozzá - a film kellően elmagyaráz mindent az elején.
    A render grafika bámulatos (a sötétben kapott film grain ellenére is), a cici fizika fincsi, az arcok is kellően kifejezőek, a szájszinkron pontos, az akciók jók.
    Személy szerint simán megnéznék ebből így, ebben a formában akár egy komplett sorozatot - ha záros határidőn belül, kiszámíthatóan követnék egymást az "epizódok".
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.14. 18:48:43
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Live by Night" / (-nincs-) - 6/10
    (2017.03.12) (129 perc, amerikai) - Crime, Drama

Ben Affleck - forgatókönyv, rendező, főszereplő, producer (Leonardo DiCaprio, és 2 további mellett).

Történetünk a múlt század eleji Amerikában, az alkoholtilalom korszakában játszódik.
    Mindvégig-egy-arcú hősünk, Joe Coughlin (Ben Affleck) egy nagynak látszani akaró kisstílű bűnöző, aki d*gja a helyi nagymenő vezér Albert White (Robert Glenister) brutális brit-dél-afrikai akcentussal beszélő, fiús testű szőke barátnőjét, Emmát (Sienna Miller). Így gyakorlatilag az életét kockáztatja - amit a film végéig látható egyen-arcával nyugtáz.
    Az elkerülhetetlen majdnem be is következik... s mikor Joe megtudja, hogy Emma halott, bosszút esküszik. S ezt úgy akarja végrehajtani, hogy ott csap le White-ra, ahol a legjobban fáj: Floridában.
    Felveszi a kapcsolatot az olasz maffiavezérrel (Maso Pescatore), megismerkedik a helyi kubaikkal (ahol lecsap egy sudár lyánykára is, Gracielára (Zoe Saldana)), a helyi rend őrével, Figgisszel (Chris Cooper - aki most nem homofóbot játszik) és annak "megtért" lányával, Loretta Figgisszel (Elle Fanning) --- és összeakasztja a bajszát a helyi Ku Klux Klánnal.
    Egy szóval: nem unatkozik...

//Csak a néző...
    Mert bár Ben Affleck csak világító nem volt a film gyártása során, egy valamit felejtett el: jól játszani. Olyannyira, hogy a 18 éves Elle Fanning úgy lejátszotta a képernyőről, hogy lehidaltam.
    Elle arca, szemei miatt járt a plusz 1 pont.
    Amúgy meglehetősen unalmas 129 perc volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Man from Reno" / (-nincs-) - 5/10
    (2017.03.10) (111 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery

Történetünk San Francisco és környékén játszódik - melyben Paul Del Moral (egy helyi, külvárosi seriff), Akahori Aki (egy hazájában híres japán írónő), és egy Renóból érkező különös módon eltűnő alak tobzódik. Akahori Aki összeborul a Renóbeli, japán hapsival, akiről úgy tudja, hogy Suzukinak hívják, és aki rejtélyes módon eltűnik, de a szállodai szobában egy nagy bőröndöt hagy hátra... és aki után később szintúgy japán fura alak érdeklődik, még később meg egy sötét autóból két veszélyesnek látszó óriás... Akahori Aki elkezdi félteni az életét, de ugyanakkor [bűnügyi regényírónőként] érdekli is a rejtély mögött húzódó erő...
    A sheriff végül találkozik a fincsi japán hölggyel és együtt igyekeznek a nyomokon eljutni a Renóból érkezett férfihez...

//Meglehetősen formabontó film (a film végén bekövetkező csavar okán, mikor is kicsit arcul lettem csapva a történésekkel) - a "résztvevő" és a "követő" kamera szemével látunk mindent, de nem elvetve a filmezésben már betokosodott kameraállásokat sem. Fujitani Ayako eléggé szépen beszéli az angolt, mindamellett, hogy ő maga is szép :)
    Sajnos, a történet lassúsága, az öreg sheriff és "Aki" bénasága, valamint a vége-fordulat okán csak közepesen szórakoztató filmnek tudom ítélni.
    A rendezőnek (Dave Boyle) semmi köze az Oscar-díjas Danny Boyle-hoz.
  • Jim Morrison
    Ha valaki nem tudja mit nézzen.
    Breaking Bad - The movie
    (En meg nem lattam:))
  • Seth
    "Talán úgy többet ad, ha ismered a hátterét a dolgoknak, de így"

Szerintem pont fordítva. Annak lehet érdekes a sztori,aki semmit sem tudott róla
  • LasDen #95738
    Gantz: O

Már a sorozatokkal sem voltam túl jóban, de gondoltam a film megér egy próbát. Hát tévedtem. A látvány 10/10 (dat boob physics), az arcokat leszámítva. Azokban volt valami furcsa, de amúgy szemet gyönyörködtető film. Csak kár, hogy ez alatt már nincs semmi, ami említésre méltó lenne. Unalmas karakterek, unalmas dialógusok, unalmas sztori. Talán úgy többet ad, ha ismered a hátterét adolgoknak, de így...

4/10
  • LasDen #95737
    Mission Milano (Tou tian te wu)

Mondhatni letaglózott, mikor most megláttam milyen értékelésekkel bír a film. Pedig nem is volt ez olyan rossz. Sőt, én relatíve egész jól szórakoztam rajta.
    Egy sima kém paródia. Ellopják az Isteni magokat (....) és az interpol ügynöknek vissza kell szerezni. Slapstick és egyéb buta poénokkal operál, de többnyire működik. Nagyon műanyag volt a látvány, viszont túl tudtam lépni rajta. Egynek elment...

6/10
  • Zephyr Retiring
    Café de Flore 2011 IMDb

Gondoltam, ez egy történet a párizsi Saint-Germain Boulevard-i kávéházról, de nem.
    Csak egy zene. És nekem ez eszembe sem jutott. Vicces, hogy pont nekem, aki éjjel-nappal zenéket hallgat..de ez van.

Dj kollégánk (már akié) egy nap otthagyja szép feleségét és gyerekeit egy új szerelem miatt. Ez az egyik szál a sztoriban.
    A másik szál meg sokkal sokkal korábban, egy másik életben egy anyuka és a Down-szindrómás fia kapcsolata.
    A közös szál a két sztoriban az új szerelem, és az, hogy valakit elhagynak.
    Van még egy közös szál, ez pedig a sokat vitatott reinkarnáció. A történet kedvéért tételezzük fel, hogy ez a fogalom most valós.

Ha így tekintünk a sztorira, sok minden értelmet nyer. Egyszer egy előző életében egy anya, megbocsájthatatlan bűnt követ el fia és választott párja, (aki élete szerelme is) ellen. A karma törvényei szerint ezen tettéért egy következő életében felelnie kell.
    Át kell neki is élnie, meg kell tapasztalnia amit elmulasztott valaha: élete legfontosabb személyét át kell adnia egy idegennek.

A cselekmény lassan bontakozik ki és nehéz követni hogy mi miért történik.
    Könnyed és gondolkodás nélkül kikapcsolódni szeretők, inkább kerüljék ezt az alkotást.
    Pedig nem rossz, de ha nem vagyunk nyitottak az általunk ismeretlen dolgok felé, nem lesz érthető és csak összezavar majd.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.12. 14:11:13