106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Shep
    Nekem tetszett az a film, legalábbis a lövöldözős akciórészek jók voltak, a poénok debilek ahogy a story is nulla, de hát az előző két rész alapján másra nem nagyon lehetett számítani.
  • grebber
    Nem kell magyarázkodni mindenki ezt csinálja ...szintén ki lett beszélve. Ha ezek nem lennének lenne ott évi 30 db komment.
  • MrAndree
    Nem a véleményeddel szokott baj lenni, hanem ahogy azt tálalod, tényként előadva és sokszor még paraszt módon is. De ez már el is lett mondva számtalanszor ott is.
  • Bokafix2
    "...nem tudjuk elviselni ,hogy másnak más a véleménye és erőltetjük a saját igazunkat"

Nem a szubjektív véleményedbe kötöttem bele, hanem egy érvénytelen állításba, amit az előző kommentedben tettél: vagyis hogy a félelmetes hangulatot csak a jumpscare-ekkel lehet fenntartani... ez tényszerűen nem igaz. A jumpscare inkább csak elvesz az élményből nem pedig hozzáad, mert egy kiüresedett klisé. Ha számodra csak azzal lehet fenntartani a félelmet, ott már valami gond van... és ez nem a film hibája.
  • grebber
    De a film hibája, pontosan ,hogy az.Főleg amikor agyon van ajnározva hogy ez igen ez jól megmutatta megint a műfajnak...,meg csak tudnám mit. Mindegy lényegtelen.Majd lesznek talán értelmes horror game-ek és filmek egyszer amik elérik a kitűzött célt.
    De mondjuk itt megint az van amiről az ej offba is mindig beszélek, nem tudjuk elviselni ,hogy másnak más a véleménye és erőltetjük a saját igazunkat = úgyse fogja senki meggyőzni a másikat soha.

Ott volt pl az új Ghostbusters film mindenki mocskolja.. én elmentem rá a moziba (hozzáteszem ezer éve nem voltam) és érdekes nálam és másoknál is akik körülöttem ültek elérte a film a hatását nevettünk jól szórakozunk. Ez a vígjáték célja ami teljesült is. Egy deka bajom nem volt a filmmel.
  • Bokafix2
    És az a film hibája hogy nem vált ki belőled semmit? Valószínűleg nem, főleg ha egy szimpla sötét konyha meg képes rádhozni a frászt alap nélkül... ezek szerint nem racionális módon működnek nálad a pszichés ingerek, mégis a horrorfilmet szidod.
  • CSOCSO
    xXx : Return of Xander Cage:
    Egyszer vegig lehet ulni. Vegulis nezhetobb mint a resident evil filmek de ez is tele van akkora baromsagokkal, hogy az mar faj. Egyik poenon nem rohogtem.
    Tenyleg van ember aki egy ilyet vegig ul es ugy van vele, hogy "uramisten mekkora zsir film. Micsoda ekson! Minden mozdulat vizualis orgazmus!!?!??

A dogs purpose
    Aki nagyon-nagyon allatbarat es kutya imado annak biztos bejon. En kb a "3. kutyaig" birtam. meh/10
    Na jo a kutyamat azota tobbet olelgetem.

Uj Blade Runner trailer szerintem faszan nez ki! Nekem tetszik. Ghost In The Shell Movie kisse csalodas volt. ( A vizualis dolgok miatt jutott eszembe)
  • CSOCSO
    Te ezeket felirod valahova vagy csak nekem szar a memoriam?!?!
    En nem emlekszem milyen filmen aludtam be es mikor. lol
    En legalabb nem cameras verzion aludtam be.
  • grebber
    Nem tudom nem merek kinézni a takaró alol, mert valami kaparászik. Még szerencse ,hogy a mobil világít.
  • Tikal #96288
    nos ha te otthon parázol a konyhádban este, akkor pszichológushoz kéne járnod és nem horror filmeket nézned

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csak mint pszichológia iránt érdeklődő kérdezem: anyukád égve hagyta neked a kis lámpát a szobádban lefekvéskor?
  • grebber
    32 éves vagyok este kimegyek a konyhába és rajtam van a para a sötétbe érted egy szaros sötét helységbe otthon a saját konyhámba. Tudod ezt fogni az agyaddal? Nos ha egy otthoni sötét konyha libabörössé tud tenni és bennem van a félsz és para 32 évesen... Akkor hidd el joggal küldöm el az anyjába azokat a filmeket amiken inkább röhögök mintsem az ijedtség fikarcnyi jele sem mutatkozzon rajtam.(Az ilyen nem horror meg thriller hanem egy kupac fos.) Aztán leszarom innentől kezdve hogy horrornak vagy thrillernek vagy akárminek becézgetik a film tipusát... nem érdekel ,mert szar 0 para
    Pont emiatt jó ezekbe a filmekbe is a jump scare mert még ha vígjáték is megy beadnak egy parás hangot majd a semmiből arcodba küldenek valamit jön az általad említett reakció aminek a sima jump nélküli filmből is kéne jönni, de helyette a szánalom jön...
    Szóval nekem magyarázhatód mi micsoda ami nem vált ki ingert az akkor se fog ha még 65 oldalt magyarázol róla..
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.10. 00:53:40
  • Bokafix2
    "Nekem a horror = félelmetes parás hangulat. Nos ezt látszólag mind filmekben mind pedig játékokban csak a jump scare-el lehet fentartani."

Sorry, de semmi köze a két dolognak egymáshoz... a jumpscare minden csak nem "félelmetes parás hangulat..." És fenntartani is képtelen egy ilyen hangulatot. Egyáltalán, hogy lehet a hangulatiság fogalmához rendelni egy olyan eseményt, amely a másodperc törtrésze alatt lejátszódik, és semmit nem közöl?

Sőt mi köze a jumpscare-nak a horrorhoz? Nekem életem egyik legnagyobb jumpscare-ja pl. egy vígjátékhoz kötődik... mivel ez egy olyan fícsör, ami nem kötődik egyetlen filmes műfajhoz sem... bárhol, bármilyen filmnél, bármilyen szituációban alkalmazható. És tudod miért? Mert teljesen intakt, és megáll önmagában... hiszen nem hiába születtek a youtube-on olyan alkotások amik a "jumpscare-prank" nevet viselik... ott még történet sincs, nincsenek színészek, sőt legtöbbször dialógusok sem, mégis ugyanazt a hatást váltja ki belőled mint egy horrorban... ez hogy lehet?

Úgy, hogy megáll önmagában, épp ezért semmit nem tesz hozzá egy horrorfilmhez... mert a jumpscare egy ösztönös testi reakcióra épít, amelynek keretében a szervezet reflexszerűen válaszol egy hirtelen jött extrém behatásra... de ez csak ennyi... a félelmetes, parás hangulat pedig - amivel te kontextusba próbálod hozni ezt a primitív klisét - teljesen másból táplálkozik.
  • IMYke2.0.0.0
    Én úgy tudom --- nyugodtan ki lehet javítani, ha tévednék ---, hogy ahogy az első, úgy ez a rész is közösségi finanszírozásból készült.
  • SzinesGeza
    Ez milyen régi már:

• El Gigante
    a vége olyan mint a kung fury
  • IMYke2.0.0.0
    Várjuk :)
  • LasDen #96281
    az első sem volt olyan rossz, ez is jöhet :D
  • RatBaG #96280
    OMFG, ennek lesz folytatása? :DD

• grebber
    Amit leirtál szép és jól hangzik de se a báj báj men se a get out nem ilyen :) Sőt az utóbbi évek nagyon sok horrornak csúfolt játékai sem... Mert nekem lényegtelen mi okoz parát csak okozzon ,de a jumpon kivül erre évek óta nem képes semmi.

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.09. 17:28:55
  • Dynamic
    Mi volt ez csattanás? Keressük meg halkan, lopózva, félelmetes zene kíséretében... ott van, ott van... Hú, csak a macska volt... na, most már mindenki megnyugodhat... ARGHH!!!

Leírtad a legócskább receptet, amiket amatőr filmesek alkalmaznak, közvetlenül a banánhéjon való elcsúszás után. A legfélelmetesebb horror nem ez, hanem ami az atmoszférával tud ijeszteni. Ami semmit nem mutat (legalábbis nem a direkt látványon, mondjuk a szörnypofán van a hangsúly), helyette a saját képzeletedet és félelmeidet vonja be a játékba.
  • Dynamic
    Hát ha te egy alapvetően látványfilmet ilyen minőségben nézel akkor egészségedre. Csak hát CAM-os verziót ne értékelj, ugye.
  • MrAndree
    Ti tényleg leálltok Grebberrel vitázni? :D Lövése nincs a horrorról, szerinte a félelem egyenlő az olcsó bazári ijesztgetéssel, feszültséget meg a hangulatot hírből se ismeri. Persze, hogy nem fog neki tetszeni valami amiben nem ezt nyomják. Hogy miért fáj neki, hogy az attól még sikeres azt meg csak ő tudja.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.05.09. 13:29:52
  • grebber
    Nekem a horror = félelmetes parás hangulat
    Nos ezt látszólag mind filmekben mind pedig játékokban csak a jump scare-el lehet fentartani. Mert ez hirtelen jöna semmiből garantált az ijedés para. És mivel akkor jön amikor csak akar felkészülni se tudsz rá ez benne a jó. A legfaszább amikor úgy alkalmazzák hogy valamit mutat a kamera már kezedben a seggtörlő ,mert jön a fosás tuti,de mégsem majd pár seccel odébb hirtelen durr. Na ez igen ez para.... És ehhez nem kell se szellem se szörny se zombi elég egy fasza hangos hirtelen hanghatás.

Az meg mondom ,hogy te vagy mások megijednek meg parásnak tartanak xy-t mert mozgott egy fűszál valahol nem tud érdekelni.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.09. 11:13:10
  • Riddick21
    "kevés jump scare" :D
    Jól van, szerintem helyben is vagyunk. A jump scare a horror legigénytelenebb megnyilvánulási formája, olcsó ijesztgetés, nem véletlen, hogy a hiányát szokták erényként emlegetni a jobb horrorok kritikáiban. A jump scare az a bazári igénytelenség, ami az akciófilmekben a 2 mp-nél megálló visszaszámlálás, meg a romkomokban a végső szerelmes roham, taxival a reptér felé.

Mondjuk sg-ig kellett jönni, hogy találjak embert, aki jump scare-t hiányol 2017-ben egy horrorból. Annyi történt, hogy rohadtul igénytelen vagy (legalábbis horrorfilmek terén), de jó hír, hogy a műfaj neked dolgozik, mert fossa magából a jump scare-rel operáló, proli tömegeket kiszolgáló tucatszarjait.
  • grebber
    "és maradj a Bye bye man-féle filmek szintjén" Lentebb írtam ,róla az is gyenge lett.Akartak valamit de nem lett félelmetes ez sem.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.09. 10:52:24
  • Kongy
    Ja értem, most már, jumpscare kell, attól lesz horror a horror. Okés, akkor szerintem hanyagold az értelemmel is rendelkező filmeket, és maradj a Bye bye man-féle filmek szintjén, az neked való.
  • grebber
    Pont erről beszélek: "hiszen kiválóan építi a paráztató hangulatot" Egy db másodpercig se volt semmi para benne. Arról meg én nem tehetek, hogy valaki parázott bármitől is a film alatt. Nekem ez nulla. Játékokban is ami horror akkor fosni akarok ,de ilyen nem igen van gyenge mind... Kevés a jump scare használat pedig csak azzal lehet fosatni.
  • Riddick21
    Tehát nem tudsz normálisan válaszolni, csak visszakérdezni. Jó, hát valahol ez is válasz. Nem az zavar természetesen, hogy írtál egy kommentet, hanem az, hogy értelmetlennek tűnik, és ahogy a válaszodból (mármint a hiányából) nézem, az is volt.

Egyébként a Get Out természetesen horror IS, ahogy thriller IS és szatíra IS. Ezt gondolom nehéz megérteni. Így fordulhatott elő, hogy jobb szatíra, mint horror, de az is valószínű, hogy te a horrort sem érted, mint műfajt. Hiszen a Get Out jól működő horror, hiszen kiválóan építi a paráztató hangulatot. Persze ennek az ellenkezőjében te sem vagy biztos, hiszen "sajnos jó lett ezekszerint" (csak én nem értettem) :D
  • grebber
    És téged miért zavar ,hogy írtam egy kommentet egy filmről? Hülye kérdésre hülye visszakérdezés tessék.
    Ki mondta hogy horror? Az egész világ internetje keress rá kevés oldal van vagy nincs egy db se ahol ne horrorként írnának róla.Alapból ott a filmes imdb..
  • Kongy
    Attól, hogy nem horror, még egy baromi erős thriller. :D Ezért lehúzni egy filmet nettó agyhalottságra vall véleményem szerint.
  • Riddick21
    De azt írtad, hogy "sajnos jó lett ezekszerint", akkor most láttad, de nem tetszett, akkor viszont mi az az "ezekszerint"?
    Amúgy meg ezt hogy érted, hogy nulla volt, mint horror? Ki mondta, hogy ez egy horror lesz, és miért hitted el neki feltétel nélkül?
    Mert ennek így annyi értelme van, hogy hát mindenkinek mennyire tetszik Az utolsó cserkész, de szerintem meg egy szar, mert nulla volt, mint sci-fi.

Arról már nem is beszélve, hogy az téged miért zavar/érdekel, hogy egy neked nem tetsző film mennyit hoz? Egy bizonyos bevétel fölött mindent újranézel, ha tetszett, ha nem?
  • grebber
    Nekem nem tetszik ,mert egy nulla volt mint horror.
    A sajnost azért írtam ,hogy ez a nulla film ilyen bevételt hoz.
  • Kongy
    Ez egyre jobb :DDD Szerintem én elhatárolódok.
  • Riddick21
    Hogy érted, hogy "sajnos jó lett ezekszerint"?
    Tehát nem is láttad a filmet?
  • grebber
    Ízlések és pofonok...sajnos jó lett ezekszerint...
  • Kongy
    "Közben a Get Out már 204 millánál jár,de hogy mire"

Talán mert jó film? Esetleg?
  • grebber
    Bye-Bye Man

Jobbat vártam ez így csak egynek elmegy lett.Már maga az alaptézis egy jó nagy baromság ,hogy ne mond ki ne gondolj rá. Mivel ha valamit mondasz értelemszerűen arra gondolsz mivel arról beszélsz = ellentmondás De valóban hülyén hangzanak magában a ne mond ki ne mond ki ne mond kit ismételgetni a ne gondolj rával már már rímes is.

Közben a Get Out már 204 millánál jár,de hogy mire
  • Tikal #96260
    engem igen, bízom Villeneuve-ben :)
  • tigeroo
    letöltötte, majd' bealudt rajta mint anno CSOCSO :) ennyi
  • vérpocok