[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"Nekem a horror = félelmetes parás hangulat. Nos ezt látszólag mind filmekben mind pedig játékokban csak a jump scare-el lehet fentartani."
Sorry, de semmi köze a két dolognak egymáshoz... a jumpscare minden csak nem "félelmetes parás hangulat..." És fenntartani is képtelen egy ilyen hangulatot. Egyáltalán, hogy lehet a hangulatiság fogalmához rendelni egy olyan eseményt, amely a másodperc törtrésze alatt lejátszódik, és semmit nem közöl?
Sőt mi köze a jumpscare-nak a horrorhoz? Nekem életem egyik legnagyobb jumpscare-ja pl. egy vígjátékhoz kötődik... mivel ez egy olyan fícsör, ami nem kötődik egyetlen filmes műfajhoz sem... bárhol, bármilyen filmnél, bármilyen szituációban alkalmazható. És tudod miért? Mert teljesen intakt, és megáll önmagában... hiszen nem hiába születtek a youtube-on olyan alkotások amik a "jumpscare-prank" nevet viselik... ott még történet sincs, nincsenek színészek, sőt legtöbbször dialógusok sem, mégis ugyanazt a hatást váltja ki belőled mint egy horrorban... ez hogy lehet?
Úgy, hogy megáll önmagában, épp ezért semmit nem tesz hozzá egy horrorfilmhez... mert a jumpscare egy ösztönös testi reakcióra épít, amelynek keretében a szervezet reflexszerűen válaszol egy hirtelen jött extrém behatásra... de ez csak ennyi... a félelmetes, parás hangulat pedig - amivel te kontextusba próbálod hozni ezt a primitív klisét - teljesen másból táplálkozik.