106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
28 nap mulvt akartam meglesni.. erre leszedtem a 28 nap c,. filmet... sandra bullock van benne nem szar film de... a 28 nap mulvának jobban örültem volna:))) -
Most néztem meg "két menetben" az első "Kocka"-t és aztán egyben az Ed Harris féle "Egy szexőrült naplója"-t. Egyik sem volt egy "hűha". A másodikban Harrisnek haja is volt. Furcsa volt így látni ...
-
Halálhajó télleg jó! -
Ramza #2420 Én úgy tudtam, hogy ideje már járunk!? :)
De hogy ne offoljam szét a topikot: a film után az járt folyamatosan a fejemben: te jó ég, hozzáértő emberek kezében talán még a Resident filmből is lehetett volna "valami".
De az lett belőle, ami :( -
Nem járunk?
;-)) -
Márpedig ez kizárólag fantázia kérdése...
Arről szól, hogy neked mi jön be?
1. A Szokásos klisékből építkező, szörnyes, maszkos, hangos hangeffektekkel operáló tipikus horrormúvi
2. Inkább pszihikai jeleneteken alapuló, nem szokványos film, amiben a a parát nem a nagyonronda szörnyike, vagy a sejtelmes, folyamatosan hangosodó és a parajelenet elött 1 mp-re megálló zene jelenti, hanem a történet és a körités maga nyomja rá a para-bélyeget a filmre.....
Ez a lényeg. Szerintem (illetve Ramza or Freak szerint) az utóbbi filmek nagyobb hatást tudnak ránk gyakorolni...
-
Ramza #2417 Nyaljunk még egymásnak? :) -
A te ízlésedben nem tudok csalódni!
:-DDDDDD
-
Ramza #2415 Tegnap nekem is a 28 nappal később volt meg.
100%-ig egyetértek Blasta véleményével. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy így meg lehet csinálni egy "egyszerű" zombi filmet.
Életemben talán 5-10 film volt, amiről azt gondoltam a megnézése után 12 órával, hogy újra meg kell néznem - na ez ilyen volt.
Olyan hangulata volt, hogy ilyet még hjasonló filmben nem nagyon éreztem (talán a BWP-ben, de ez még annál is jobban bejött). Az operatőr fantasztikus, a zene nagyon a helyén van. Nincsen sztori? Valóban nincs. Mert ez a film nem erről szól. Kb. két percben el lehetne mesélni a történetet, de mégsem mondanánk semmit...
Eszméletlenül szomorú film - nem a megható, "siratós" típusból, hanem a mély nyomot hagyó, depressziós jellegűből.
Kötelező. D.Boyle pedig atyaúristen. -
Lantee #2414 A fantáziámmal nincs semmi gond, de ez a film akkor is szar! Hidd el, pár filmet már megnéztem életem során, de ennyire gyengén kidolgozott sztorival rég nem találkoztam. Mellesleg az egész terem a végén olyan unottan állt fel, mint anno a Ház a Kisértethegyen után.
Ha nem vetted volna észre a Taxi filmet irónikusan, mint egy képletesen tettem bele a mondandómba, de ugyanigy mondhattam volna Tom & Jerry-t is.
A "kamerakapkodás" meg hogy "rám bizza mit lássak"....hát nem túl meggyőző érvek. A Halálhajó is hasonló film volt, de ott tényleg parázott az ember!!!
Uff, én beszéltem! -
Ghost Ship:
Én is megnéztem.Az eleje jól indult, épp megfelelően volt sejtelmes és izgalmas.De a közepétől átestek a ló túloldalára és tul.képpen a történet lényege egy idiótaság lett.Nem akarok nagyon spoilerkedni, de az a ...gyűjtés elég nagy marhaság volt.(érti aki érti:))Most miért kellett?
Na meg a befejező pár másodperc:Egyrészt simán lehetett rá számítani, másrészt meg már rohadt unalmas... -
Ellenség a kapuknál (Enemy at the gates)
nem is rossz film
az első fele durva, utánna meg egyszer nézhető -
Half Past Dead:
Szerintem elég annyit mondanom, hogy Steven Seagal.A film az unalomig ismert klisére épül.Rossz időben rossz helyen(vagy ellenkezőleg, nézőpont kérdése).Hajó és vonat után, most egy börtön.Természetesen a sztori felejthető, egyértelműen "agyatlan akció", 5 percenként a már ismert hatásvadász effektek felsorakoztatása(Mátrix,Blade2 stb.)Azt hiszem ezeket enyhén szólva túlzásba vitték.Ha a Mátrixnál tartunk akkor a "főgonosz" egyérteelműen Morpheus (magas kopasz feka,hosszú kabátban), a rossz nőci meg Trinity utánérzés.Gyakorlatilag semmi eredeti nincs a filmben.
Amúgy Seagal meg valahogy eléggé másodhegedűs szerepet játszik.A film első felében alig van a képernyőn.A másik felében, már többször de akkor is alig csinál valamit, azt is elég vérszegényen.De a börtön is elég érdekes.Inkább luxusbörtönnek mondanám, ahol mindenki azt csinál amit akar(az egyik feka videójátékokat nyom naphosszat, a másik művészi hajlamait élheti ki a börtön falára festett festményekkel,a kivégzőszobában kivetítőn változtatható tájképek,nem semmi...).Amúgy meg tisztára olyan volt az egész film, mintha csak a 3 cellatárs lakott volna az egész börtönben, sosem mutattak senki mást.Ellenben az elején világosan látszott, hogy vannak vagy 100-an.Ez tiszta baromság volt!
Összeségében a film elég felejthető.Egyszer ugyan meg lehet nézni, de cd-re nem írnám ki.Kis túlzással a Blade2-höz hasonlítanám az akciók és a zene miatt, de annál gyengébb. 3/10 -
az a Blair Witch féle kamerakapkodás némileg komolyabb, mint egy profin megépített gumiboszorkány vagy egy digitális zombi... a képzeletedre van bízva, hogy mit "látsz", és hogy ez neked mennyire para
ha nem paráztál, akkor valószínűleg a fantáziáddal vannak gondok..... a Blair Witch után a moziban a hátsó sorban felállt egy 14 éves, hurkásdzsekis nagymenő azzal a szöveggel, hogy "de szar, legalább a boszorkányt mutatták volna"..... az ilyet csak sajnálni tudom, ha annyi agya nincs, hogy átélje a történetet, és elképzelje azt, amit a készítők szándékosan nem mutatnak (megjegyzem jól is teszik, 10 éve még hatásos szörnyeket tudtak kreálni de ma már nem jellemző, hogy a mozinéző bármitől megijedne)
amúgy az említett filmet még nem láttam, de ma vagy holnap megnézem, és akkor visszatérünk rá, csak épp szúrta a szemem a Blair Witch, mint stílusteremtő alapfilm és a Taxi, mint bugyuta vígjáték összehasonlítása -
Ironka #2409 Nincs meg valakinek egészen véletlenül a SÁRKÁNYÖLŐ (DRAGONSLAYER) című 1981-es istenkirály (bár nem láttam) fantasy film? Vagy esetleg a THE DARK CRYSTAL című fantasy BÁBFILM(!!!) Jim Hensontól? Naggggyonnn szeretnééémm. Bár ennek esélye egyenlő a nullával sajnos :((( -
Ironka #2408 Úristen az mekkora film!!!
Hasonlóan érzek ;( -
most tervezem a Bangkok Hilton t megnezni.Megint.Igaz eleg hosszu de szerintem nagyon jo film. -
28 days akkor mozis inkább vagy szedjem le simán netről? -
Ja, annyit még hozzátennék, hogy a film eléggé Britt!!!!
Szóval úgy nézzétek! :-) -
Ne sajnáld! Színház is faszás! Más élmény, de az is fasza! Akár egy könyv, igaz Csocso?????
:-DDDDDDDDDD -
A fényképezés digitális kamerával történt, ezért az egyedi hatás. Már játszák a filmet? :D Bazze én meg színházba megyek holnap egy ilyen tuti film helyett................ -
Na baze!
Most jöttem ki a "28 nappal azután"-ról!
Még mindig görcsben van a gyomrom!
Nagyon meleg film.
Egy sima zombifilm lenne, ha nem a Danny Boyle rendezi! (Trainspotting, The beach, Sekély Sírhant)
Marha komoly! A sztorit nemtudom hányan ismerik, de aki nem annak a kedvéért nem lövöm le! A lényeg, amit a bemutatókból is le lehet vágni, az annyi, hogy mi történne, ha egyszercsak felébredsz valahol és azt veszed észre, hogy a város ahol élsz TÖK ÜRES! Az utcák kihaltak, sehol senki...
Persze ez nem így van, és mint mondtam, egy sima zombifilm lenne, ha nem kavart volna bele Boyle-bácsi...
KOmolyan, rég paráztam ekkorákat. És nem nagyon emléxem olyan jelenetre, amik ezekben a "horrorfilmekben" százával vannak. (a kisfiu/kislány egyedül bóklászik a töküres pincében és ráközelít a kamera, a zene elhalkul, majd jön a brutálisan hangos effekt és mellé a vicsoritó szörnyeteg) Nem sok ilyen dolog van a filmben, mégpedig azért, mert nincs rá szükség. A környezet, a sztori és a fényképezés megteszi ezt a hatást, de úgy hogy majdnem az egész film alatt görcsben volt a gyomrom. Egy ilyen tipikus klisére emléxem, amikor az alagútban próbállnak kijutni a városból, és persze PONT itt kapnak defektet. A többit el tudjátok képzelni. Csak pár olyan rész volt, amikor azt tudtam mondani magamnak, hogy "na most tuti nem történik semmi, hátra lehet dőlni, meg lehet nyugodni".
A fényképezés meg olyasmi, mint a The Ring-ben. A jó szó rá, a DURVA! Szemcsés, színtelen, majdhogynem fekete-fehér. Színek alig vannak benne. Legalábbis nem domninánsak...
Melegen ajánlom mindenkinek, nem az a Ring féle idióta "gyilkos videokazetta" stílus, hanem erősen a megtörténhet kategória.
Nézzétek meg, de a gyenge idegzetü barátnőt készítsétek fel rá! :-D -
Szal megneztem a Analyze That , Robert De Niro es billy Cristal filmet ami ugye a masodik resz mar es annyit rohogtem hogy jaj ... rohadt jo lett a film!!! -
Megnéztem a Vidocq-ot. A Farkasok szövetsége óta szeretem ezt a fajta francia stílust.
A Négy szoba az egyik legjobb -
Bizony, nagyon nagy! :-)) -
Lantee #2395 Rendicsek, ezt tényleg benéztem, de szerintem akkor sem az a tipikus Tarantino-s film. Sokkal, de sokkal durvább a sztori vonala, mint amiket Tarantinotól megszokhattunk. Na mindegy....Nagy film és kész! :)) -
Ramza #2394 Igen, és az elkészülte után meg is tagadta. Még mielőtt moziba került volna, elhatárolta magát tőle. -
Lantee!
Egy filmet nem csak rendezni szokás!
Tarantino írta a Született Gyilkosokat! (Ponyvaregény, Jackie Brown, stb)
Nézz utána next time!
:-))) -
De nekem nem az van meg!!!!
Amúgy ez is jó, csak felirat köll! -
1 CD-s divXnek ütősen jó a minősége és csak 1 cd :) -
Kellene a Vidocq 2cd-s SVCD változatának felirata. Nincs meg valakinek? A felirat.hu-n nincs. help mí -
Én még anno moziban láttam, de alig vártam, hogy vége legyen:) -
Halálhajó (Event Horizon)
kicsit csavaros meg sok helyen hiányos, de jó :) -
Született gyilkosok.
Elég régi film, tegnap néztem meg harmadszorra. Szerintem aki szereti Tarantinot, annak kötlező darab. Aki meg egy jó kis elvont filmet akar látni, annak is ajánlom nyugodt szívvel.
-
pitbull!!!terrier!:))) -
Elég meggyőzően mondod, elhiszem :) -
illetve nem konkrétan a génmanipuláció, hanem a maga a future... -
Mert engem érdekelne real-ben az ilyen dolog -
nezd meg a stablistat...
konkretan aza a jelenet mikor a csaj nezi a filmet es probal tancolni ahogy a filmben. a film a Streets of fire 1984bol a ket leutosebb szamot irta Steinman a filmhez es Fire incl. neved adta elo...
de azert a Bubamara is jo :) -
Na ez biztos? Én vmi másra emlékszem, bár már régen láttam utoljára (2 hónapja, akkor vagy 7-edszerre) :)
Muzika! Agresszió! :)))))