[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Na baze!
Most jöttem ki a "28 nappal azután"-ról!
Még mindig görcsben van a gyomrom!
Nagyon meleg film.
Egy sima zombifilm lenne, ha nem a Danny Boyle rendezi! (Trainspotting, The beach, Sekély Sírhant)
Marha komoly! A sztorit nemtudom hányan ismerik, de aki nem annak a kedvéért nem lövöm le! A lényeg, amit a bemutatókból is le lehet vágni, az annyi, hogy mi történne, ha egyszercsak felébredsz valahol és azt veszed észre, hogy a város ahol élsz TÖK ÜRES! Az utcák kihaltak, sehol senki...
Persze ez nem így van, és mint mondtam, egy sima zombifilm lenne, ha nem kavart volna bele Boyle-bácsi...
KOmolyan, rég paráztam ekkorákat. És nem nagyon emléxem olyan jelenetre, amik ezekben a "horrorfilmekben" százával vannak. (a kisfiu/kislány egyedül bóklászik a töküres pincében és ráközelít a kamera, a zene elhalkul, majd jön a brutálisan hangos effekt és mellé a vicsoritó szörnyeteg) Nem sok ilyen dolog van a filmben, mégpedig azért, mert nincs rá szükség. A környezet, a sztori és a fényképezés megteszi ezt a hatást, de úgy hogy majdnem az egész film alatt görcsben volt a gyomrom. Egy ilyen tipikus klisére emléxem, amikor az alagútban próbállnak kijutni a városból, és persze PONT itt kapnak defektet. A többit el tudjátok képzelni. Csak pár olyan rész volt, amikor azt tudtam mondani magamnak, hogy "na most tuti nem történik semmi, hátra lehet dőlni, meg lehet nyugodni".
A fényképezés meg olyasmi, mint a The Ring-ben. A jó szó rá, a DURVA! Szemcsés, színtelen, majdhogynem fekete-fehér. Színek alig vannak benne. Legalábbis nem domninánsak...
Melegen ajánlom mindenkinek, nem az a Ring féle idióta "gyilkos videokazetta" stílus, hanem erősen a megtörténhet kategória.
Nézzétek meg, de a gyenge idegzetü barátnőt készítsétek fel rá! :-D