106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ToxiMaxi
    Nekem ez az élvezeti értékéhez nem ad hozzá :) . Ha valami tetszik, akkor az nem azért tetszik mert mások azt mondják.
  • CSOCSO
    Aftermath
    kicsit szenvedos volt. Inkabb neztem volna valami mast.
    Ami inkabb zavar az az, hogy a film vegen semmi kep senkirol, sem hatter sztori vagy kivel mi tortent. Miutan utanna olvastam a sztorinak -elegge hihetetlennek talaltam, hogy ket utas szallito ossze tudjon utkozni ( es megis) - akkor rajottem, hogy rengeteg dolog hibadzik a sztoriban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az orosz epitesznek ket gyereke volt. A kontroller csavonak pedig 3! Nemetorszagban tortent a dolog. Nem amerikaban. Az orosz epitesz osszesen csak ket evet ult a bortonben, nem 10et! Es igazabol a kontroller volt a hibas.
    Az utkozes elharito szoftver azt mondta az egyik pilotanak hogy menjen fel, a masiknak pedig, hogy ereszkedjen le.
    Sajnos a hulye kontroller raszolt az egyik pilotanak, hogy ereszkedjen le. Holott ha az utkozes elharito szoftverre halgattak volna mindketten akkor nem lett volna baleset. ( Azota ez a szoftver elsobbseget elvez a torony kontrollerekkel szemben!)
    Elotte a kontrollerekre kellett hallgatni.

5/10 jo szivves.

Brain On Fire
    Kicsit lassu de nezheto. 6/10
    Ennek a vegen legalabb megtudni, hogy mi tortent az eset utan.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.06.07. 06:21:58
  • IMYke2.0.0.0
    'Wonder Woman' Leaps To $125M Offshore, $228M Global Debut - International Box Office
  • ToxiMaxi
    Wonder Woman (2017)

Gal Gadot egy gyönyörű nő. Ennyi pozitívumot tudok elmondani össz-vissz a filmről. A film a szokásos klisékkel volt tele, számos meglehetősen infantilis jelenettel megfűszerezve. CGI csapnivaló, az akciók egész jók voltak de szörnyen látszott, hogy sokat green-screen előtt vettek fel. Ami még vicces volt, hogy a Wonder Woman páncélja milyen csöcsös volt, ehhez képest abban a jelenetben, amikor estélyiben volt látszott, hogy Gal Gadot meglehetősen szerény "mellesleg". Kicsit túrbózhattak volna azon vagy a páncélt vehették volna kicsit kisebbre mellügyileg. Asszonnyal ültem be de neki sem igazán tetszett a film.

4-5/10 egyszer nézhetős
  • Tyler1
    Kincsem mindenképp ajánlott még, számomra az egyik legjobb magyar filmélmény volt.
  • Dynamic
    John Wick 2

Ez tényleg elég gyenge lett. Az első rész újszerűsége már nem érvényesült a második részben, mindössze annyi történt, hogy négyzetre emelték a gyilkolásokat. És hát az előző résznek volt egy kis titokzatossága is, ahogy megmutat dolgokat ebből az egész gyilkos "szakszervezetből" , és ez tök jól működött, de a második részre az egész valahogy érvénytelen és nevetséges lett, amikor kiderült, hogy szinte minden második ember a városban profi bérgyilkos. Az agyondicsért akciójelenetekben az égvilágon semmi különöset nem láttam, izgalomfaktor nulla, illetve többször indokolatlanul hosszúra húzták. Például amikor harcol a feka haverjával és ott különböző módon próbálják egymást elintézni... ( Ja, és amikor mennek a tömegben és sunyiban, halkan, kabát alól lődözik egymást, az annyira szánalmas és kínos volt ). Nagyon vártam, de alapvetően csalódás.
    4.5/10
  • LasDen #96609
    A 2000-es évek magyar filmjei mindenkin nyomot hagytak. Hiába készültek akkor is jó/nagyon jó filmek, de a közönségfilmek nagy része elég silány szintet ütött meg. Andy Vajnának rengeteg hibája és megkérdőjelezhető ügyletei vannak, de vezetésével a Filmalap elkezdett egyre vállalhatóbb filmeket támogatni. Sikerült túllépni azokon a celebeken, akik állandó tv-s megjelenéssel bírnak és a filmesek nem velük próbálják meg eladni a filmet. Nem állítom, hogy Gesztesi, Szabó vagy mondjuk Csányi rossz színészek lennének, de az semmiképp sem jó, ha minden második filmről ők néznek vissza.
    Azt mondjuk igazán sajnálom, hogy Pálfi Toldi-filmje nem valósul meg, mert mind Vajna mind Pálfi túl önfejű volt.

De remélhetőleg a jövőben is jönnek majd a jobbnál jobb magyar filmek.
  • Synchronous
    A martfűi rém 2016

Mivel ez magyar film, ezért nem angol címet jelöltem meg, de angolul Strangled... nos, többnyire utálom a magyar filmeket, és ennek megvan az oka... azt sem hiszem hogy egyedül lennék a magyar-film fóbiámmal. Viszont van pár alkotás amik kiemelkednek a silány tömegből... pl. legutóbb a Szürke senkik volt ilyen, ami a hibái ellenére is szórakoztatott, vagy az Oscar díjas Mindenki...

Ez a film megtörtént esetet dolgoz fel és az 50-es években játszódik... és meglepően jól sikerült... az imdb értékelés is magas, szerintem megérdemelten. Van még pár hírhedt magyar sorozatgyilkos, szerintem nem ártana egyenként megfilmesíteni a sztorijaikat valami kemény thrillerbe oltva, ahogy ennél a filmnél is... például szívesen megnéznék egy filmet Jancsó Ladányi Piroskáról is, aki egy leszbikus női sorozatgyilkos volt szintén az 50-es évekből... a jelen film egyébként 18-as karikával ellátott, és nagyon könnyen be tud szívni az atmoszférája.

7/10
  • Kandurex
    Nyilván. Nem kell le sarkítani a dolgot.
  • LasDen #96606
    én maradok annál, hogy arra megyek el, ami érdekel. Én így szavazok...
  • Kandurex
    Vannak filmek amire el kell, KÖTELEZŐEN, menni moziba. Egyszerűen azért, hogy szavazz a pénztárcáddal, ne csak a szaros warezra várj. Ha így teszel, akkor ilyen filmeket kapsz, ha nem, akkor jön Baywatch meg a Sharknado....
  • Tikal #96604
    az a mátrixos jelenet a végére már nagyon gáz volt, ja :)
  • Shep
    John Wick 2

Jó kis akció volt ez, viszont ez az egész város be van építve dolog kár volt bele szerintem.
  • Bokafix2
    Savage Dog (2017)

Scott Adkins-es bunyós verekedős...

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017]* - (imdb) - "Life" / (Élet) - 6/10
    (2017.06.03) (104 perc, amerikai) - Horror, Sci-Fi, Thriller

Tény: egy "horror" filmben nem érdemes logikát keresni, mert maga az ijesztgetés faktor a logikátlan cselekményekre épül.
    Ebben a filmben maga a kutatás célja az. Ha tudják ill. sejtik, hogy a kutatás célja okozta egy ismert bolygó pusztulását, akkor mi a francért játszanak a tűzzel a buta tudósok, ugye?
    A válaszok egyike lehetne a "tudományos kíváncsiság", vagy az, hogy "nem akarunk egyedül lenni az Univerzumban" stb. Az ilyen kutatásoknak (a filmekben) 2 fajta vége szokott lenni: ítí barátságos, és haza akar menni... vagy...
    Nos, a film a másodikról szól.

//A látványra nem pazarolnék szavakat, mert az jó volt. Ahogy még mindig jó nézegetni Rebecca Fergusont is.
    //A vége a terv felvázolását követően annyira-de-annyira kiszámítható volt, hogy felsírtam.
    Egyedül azt nem lehetett --- nyilván --- tudni, hogy miként oldja meg a "sors".
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.06.04. 11:40:22
  • CSOCSO

:D ezen jot rohogtem!!
  • CalebJoe
    Kajak elnéztem a spoilert sorry!
  • LasDen #96598
    Nem ám :OOOO
  • DantszEE
    Ésszel legyünk már. Még nem mindenki látta a Life-ot...
  • CalebJoe
    Life
    A vége olyan Marveles Venom prequel szimbionta cucc volt, Hiroyuki Sanada karakterének halála elég gyengusz lett a többihez képest, a Sunshine-ban epikus zenére epikusan halt meg, na az a jelenet nagyon fasza volt.
    Nem volt rossz 1-2 újranézés talán belefér 6/10.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2017.06.03. 22:45:46
  • Blasta
    Jó de érted, ha valamirol azt mondják, hogy piszok eros, akkor ne akadj már fenn pont azon, hogy eltor egy emberi kezet. Ahhoz csak izom kell, nem csontok na :)))) A Defibrillátor lehet igaz, nem rémlik az a rész teljesen, újranézem maholnap
  • Blasta
    Van benne valami, nekem is mozis volt a Life és végig kurvajól szórakoztam rajta, volt feszultség, volt jó hangulat. Otthoni kijelzon nézve lehet már nem tudja ezt hozni
  • vérpocok

Nehogy már ez kibírja az űrben...

• CSOCSO
    A defibrillatoros reszt azert irtam mert a csavo laban volt. A csavot meg sokkoltak. Ezekutan lesokkoltak a szornyet amirol azonnal leugrott a labarol. Ez egy forgatasi hiba. Az elso alkalomnal mikor a csavot sokkoltak ugyanugy le kellett volna ugrania a labarol. Erted a bajom?
    Nincs semmi baj azzal, ha kibirja oxigen nelkul a kurva hidegben. Nalunk a foldon is van olyan mikroszkopikus allat ami kibirja az urben. Ugy hivjak,
    hogy vizi medve. Ettol figgetlenul a kezemet nem fogja letorni :D Ertem en,
    hogy kicsit szabadda kell engednem a fantaziamat, csak azert emlitettem a dolgot mert a teny, hogy kibirja az urben a szivos kis organizmus azert nem lesz osszefuggesben a fizikai erejevel.

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.06.03. 16:39:48
  • IMYke2.0.0.0
    [2005] - (imdb) - "The Man" / (Ki a faszagyerek?) - 6/10
    (2017.06.03) (84 perc, amerikai) - Action, Comedy, Crime

A recept egyszerű:
    Hős ügynökünk, Derrick Vann (Samuel L. Jackson) elveszti a partnerét, mert az piszkos ügyletekbe kavarodik, lebukik és kiiktatják. Amellett, hogy el akarja kapni a tettest, legfontosabb célja az aktuális fegyver üzlettel foglalkozó banda elkapása.
    A sors úgy hozza, hogy Andy Fiddler fogászati segédeszközöket értékesítő üzletkötő Wisconsinbe érkezve belecseppen ebbe az egészbe, és Vann rögtönzött "társa" lesz az akció során.
    A baj csak az, hogy Andy sokat kérdez, mindig szökne, és feszült helyzetben a lehető legrosszabb döntéseket hozza.

//Még nem láttam.
    Samuel L. Jackson nem a legjobb filmje, és Eugene Levy sem kapott túl hízelgő szerepet (különösen a szellentések miatt), de amolyan "szombat délutáni" filmnek elment. S ráadásul tudtam rajta mosolyogni is (na persze nem a vörös hús miatti szellentéses jeleneteken).
  • Shep
    Vélhetően igen, hiszen moziban elve csak a hangok óriási élményt adnak amit otthon kis hangfalakkal nem tudsz előállítani és gondolom nincsenek itt túl sokan olyanok akinek milliós hangrendszere lenne a lejátszóra, gépre kötve. A Life-ban a moziban annyira eltalálták a hangokat, zenét, hogy csak azzal magában sikerült komoly feszültséget teremteniük ehhez még hozzájött a folyamatos menekülés, meg pánikolás és kész meg is volt minden ami egy kis feszült, pörgős horrorhoz kell.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.06.03. 12:11:09
  • Kmarha
    nekem is bejött a Life, piszok jó mozi élmény volt. Mint film messze nem jó, de a hangulatot adta

és lehet hogy ez a titka az egésznek, moziba élvezhető, otthon felejthető ?
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.06.03. 12:01:31
  • IMYke2.0.0.0
    Érthető, hogy az intenzívebb indok(ok) az első részben --- a film egyfajta frissessége, "végre valami új" szettingje miatt is talán, Keanu mellett --- jobban hathattak az elemi ösztöneinkre.

Személyes, de ugyanakkor én a második részben nagyon is megértettem, hogy végre abba akarja hagyni ezt az egész bérgyilkos céhesdit.
    Persze, elhangzik a filmben is, hogy Wick gyakorlatilag gyilkosság-adrenalin függő(nek tűnik mások szemében), de nekem jobban tetszik az az elképzelés, hogy pusztán csak élni akar már - magának, a sebeit nyalogatva, gyógyulgatva és talán egy újabb életcélra, netán szerelemre készen állni.
    Az, hogy a céh visszarántotta -- szokás törvény --, és utána az egészet a likvidálására használták (tervezték, de visszanyal a fagyi, olyasfajta dramaturgia, amit az elmúlt 100 évben biztos ellőttek vagy ugyanannyiszor, mióta film-tömeggyártás létezik.
    De --- és ez nekem nem hibapont ---, ezzel lehetőséget kaptunk végignézni akciójeleneteket, sok-sok golyó szaggatta test elhullását, és azt, hogy mindezek ellenére, vagy épp ezért is, Wickből céltábla lett az egész világon: a következő rész bárhol játszódhat (!)... s ez sokkal nagyobb frissesség, mint mondjuk a túloldalon az Assassin's Creed-(játék)sorozat bármiféle újítása.
    Vizionálom, hogy a Wick 3 Kínában fog zajlani.

• Tikal #96587
    egyiket sem éreztem olyan erősnek mint az első rész motivációját, nem jött át eléggé.. egyedül az autóját sajnáltam
  • Synchronous
    "Nem volt benne egy idegesítő figura akit vártam, hogy végre elkapjon..."

Őszintén szólva én a néma csajért még izgultam is, nehogy kinyírja... aztán sajnos csak legyakta... majd mikor hulláraverte, még elfelé menet odavakkant neki valamit, de olyan szimplán mintha csak a kávézó asztaltól kelt volna fel és köszönés gyanánt még visszaszól valamit... annyit ölt, hogy már nem tudta megkülönböztetni a gyilkolást egy átlagos eszmecserétől.

• IMYke2.0.0.0
    Szerkesztve spoilerbe raktam, hátha valaki még nem látta és lelő neki valamit:

1. motiváció - végre szabadnak lenni
    2. motiváció - a rákényszerített "utolsó" után már pusztán az élete a tét.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.06.03. 11:05:36
  • Tikal #96584
    Na ja, egyik problémám a filmmel, hogy nem tudtam azonosulni a motivációjával, most akkor miért és ölt meg mindenkit? Az autóját már visszavette és szét is törte, talán emiatt volt frusztrált? Nem volt benne egy idegesítő figura akit vártam, hogy végre elkapjon...
  • Shep
    Nyilván eleget ajánlottak neki a szerepért.

Lehet kövezni de nekem a Life jobban tetszett, élvezetesebb volt, mint az új Alien film. Az, hogy melyik jobb, mint film szakmai szempontból már egy másik kérdés.

Ignác

Nagyszerű történelmi dráma, lehetett volna ha nem nélkülözött volna minden feszültséget, nem lett volna halál unalmasan felépítve és ha valaki más írta volna a forgatókönyvet .) Igazából még a jezsuita rend tagjainak sem, pedig hát elméletileg ugyebár elsősorban talán nekik szólt volna ez a film. Bár így belegondolva lehet, hogy valójában a nagyközönségnek akarták ezt szánni, ezért volt pl. az elején az a halálian béna CGI-vel feldobott csata jelenet, lassításokkal megtűzdelve. Na de mindegy is, nagyon rossz film, aminek mondanivalója ugyan lenne is de azt nem tudja megfelelően előadni.

3/10
  • Blasta
    Az elején el lett mondva, hogy nagyon eros és nagyon intelligens életforma. Ha ezt eltudod fogadni (mint a film kvázi alaptézisét)
    akkor miért olyan nagyon hihetetlen, hogy csontok nélkul darabokra tor egy kezet? A defibrillatoros dolog meg: a lény az urben is mászkált egész sokáig, hello. Ha minusz 200 valahány fok és no oxigen (nameg kis tuz is ugye) nem jelent nagyobb gondot neki akkor talán pár ezer volt sem.
  • Csaba007
    Life (2017)

Nekem nagyon nem jött be. A film eleje olyan,mint egy dokumentumfilm,de a rosszabbik fajtából. Vontatott, és nagyon unalmas. Utána a szokásos végignézzük a halálokat... Semmi ötlet és kreativitás nincs benne,nem is értem Gyllenhaal a komoly filmjei után miért vállalta ezt el. Jah a végén a fordulat meg...kezd idegesítő lenni már,hogyan gondolják az ilyesmit?!?

3/10
    Utoljára szerkesztette: Csaba007, 2017.06.03. 10:03:53
  • tigeroo
    karib tenger kalózai 5

ez a jack sparrow karakter már eléggé megfáradt. néha kicsit túltolja depp, ami eléggé kizökkent a "varázsból" amit megszokhattunk. a credits utáni jelenet meg wtf? rétestészta... gondolom jó sztorit írnak majd, bár ez alapján mondom úgy tűnik hogy felmelegítik teljesen az előző trilógiát, biztosra akarnak menni.

egynek elment, jobb mint a 4. rész, de az előző trilógia ingerküszöbe alatt található (élvezetileg).
  • IMYke2.0.0.0
    "8/10 erre? LOL. "

Még mindig nem egymás véleményének véleményezéséről kellene, hogy szóljon ez a topik. Különösen nem a házigazda által...

• CSOCSO
    LIFE

Gagyi. Nulla izgalom. Alien sokkal jobb volt.

3/10
    soha tobbet ne keruljon a kozelembe.

Annyira egyertelmu volt a vege, hogy a csavo pottyan le a foldre. Ezenkivul mikor szoknak mar le a filmkeszitok a defibrillatorrol? NEM LEHET VELE UJRA ELESZTENI!Az is faszag volt,hogy a labara ra volt tekeredve a szorny de ugy nem csapta agyon a defibrillator. LOL! Nem veletlenul ordibaljak, hogy CLEAR! Na meg, hogy egy izomtalan kocsonya eltorje valakinek minden porcikajat a kezeben. wtf? Ok. minden film tele van baromsagokkal de ez akkor is olyan hulyeseg, hogy felbosszant.

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.06.03. 06:56:31
  • CSOCSO
    Az elso reszben jo volt nezni, ahogy mindenkit kinyir a kutya miatt. Uldozte a sracot es vegulis brutal volt. A msodik resz meg unalmas agyatlan higfos volt. Semmi ertelme az egesznek. Koreografia, a vagas; minden szar!

8/10 erre? LOL.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.06.03. 02:40:21
  • Tikal #96576
    Fincher zseniális volt már itt is, egyik legjobb filmje