[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Érthető, hogy az intenzívebb indok(ok) az első részben --- a film egyfajta frissessége, "végre valami új" szettingje miatt is talán, Keanu mellett --- jobban hathattak az elemi ösztöneinkre.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Személyes, de ugyanakkor én a második részben nagyon is megértettem, hogy végre abba akarja hagyni ezt az egész bérgyilkos céhesdit.
Persze, elhangzik a filmben is, hogy Wick gyakorlatilag gyilkosság-adrenalin függő(nek tűnik mások szemében), de nekem jobban tetszik az az elképzelés, hogy pusztán csak élni akar már - magának, a sebeit nyalogatva, gyógyulgatva és talán egy újabb életcélra, netán szerelemre készen állni.
Az, hogy a céh visszarántotta -- szokás törvény --, és utána az egészet a likvidálására használták (tervezték, de visszanyal a fagyi, olyasfajta dramaturgia, amit az elmúlt 100 évben biztos ellőttek vagy ugyanannyiszor, mióta film-tömeggyártás létezik.
De --- és ez nekem nem hibapont ---, ezzel lehetőséget kaptunk végignézni akciójeleneteket, sok-sok golyó szaggatta test elhullását, és azt, hogy mindezek ellenére, vagy épp ezért is, Wickből céltábla lett az egész világon: a következő rész bárhol játszódhat (!)... s ez sokkal nagyobb frissesség, mint mondjuk a túloldalon az Assassin's Creed-(játék)sorozat bármiféle újítása.
Vizionálom, hogy a Wick 3 Kínában fog zajlani.