106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Ki ez a fiú?

//
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tudom, hogy ki ő... de érted...

//Csak most olvastalak Tyler :)))
    Egyetértünk :)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.07.25. 14:32:23
  • Prof William
    Szerintem jobban játszott mint a fickó. De persze ez sem volt Oscar díjas alakítás. Viszont az a trollkodós stílus nagyon bejött. Még azt is meg merném kockáztatni, hogy ő igazán élvezte a forgatást. :)

A Színkavalkádnak meg nagyon örülök. Már az Ötödik Elem is ilyen volt. Már tele volt nemesebb szervem a "művészninek" szánt kopottas, agyonmosott színvilágú sci-fiktől.
  • IMYke2.0.0.0
    Alapvetően nem szokott az ilyesmi érdekelni --- azaz, nem vagyok sem a művérben-műbelekben tocsogós filmek túlságosan nagy rajongója, és a "még művérre se fussa" művek ellen sem ---, de:
    ...ha már egy olyan háborús filmről beszélünk, melynek elsődleges célja az volna, hogy a nézőt beszippantsa (és nem ál-művészileg, hanem zsigeri érzelmeket kiváltva!) és a film végéig el ne engedje, akkor bizony kell az erőszakosság, a naturalitás.

Persze, ha a Hello Kitty-t nézegető és ez mellé a felnőtt réteg a film célcsoportja, akkor én:
  • ToxiMaxi
    Valerian és az Ezer Bolygó városa

Látványvilágra nem lehet panasz, mintha egy techdemót néztél volna, top kategóriás CGI. Kicsit túl "színes" volt a színvilág de persze ez ízlés kérdése, nekem jobban tetszett volna ha kicsit sötétebb lett volna. Történet és a színészi játék pocsék (ezek B kategóriás színészek?). Jelmezek is elég bugyuták voltak. Összességében én alig vártam a végét, nem sokon múlott, hogy felálljak és kimenjek a moziból, pedig ilyen még nem volt. CGI jó volt de nálam nem vitte el a hátán ezt a gyenge történetet.

5/10 de csak a CGI miatt egyébként 3/10 többször nemmegnézős film számomra.
  • Tyler1
    De irritáló fejszerkezete van ennek a csajnak...
  • TBTPumpa
    És a csaj milyen vót?

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.25. 12:22:55
  • Prof William
    Valerian és az Ezer Bolygó városa

Kicsit Alexandro Jodorowsky képregényeire (MetaBarons, Tech Priests) + már francia képregéynekre emlékeztetett. Azokba volt hogy szinte minden oldallal emelték a tétet és igyekezetek egyre grandiózusabb, furább vagy elvontabb dolgot mutatni.

Dane DeHaan fura Valerian volt. Egyértelműen valami idősebb "űrcsibészesebb" fazonnak kellett volna játszania. Kicsit nehéz volt elhinni, hogy milyen sokat megélt űrügynök, ilyen fejjel. Hiába 31-éves a szinész ha úgy néz ki mint valami tejfölösszájú kölyök.

Cara Delevingne viszont -nekem legalábbis- meglepetés volt. Szerintem jobban játszott mint a társa és az a laza trollkodós stílus nagyon illet hozzá.

Nem voltak tökéletesek, de ebben a filmbe jók voltak. De a fazont így is elhibázott Valeriannak tartom.

A látvány nagyon jó volt. Az ilyen megastruktúrákat amúgy is nagyon szeretem és Alpha városa aztán tényleg hatalmas volt. bűr többé-kevésbé egy helyszínen játszódott a történet mégsem volt hiány változatosságból.
    A jelmezek fegyverek stb szintén remekül ki voltak dolgozva. Sok jó ötlet volt a filmben.

A történet viszont 1-2 helyen nagyon NAGYON leült és bár utólag meg volt magyarázva, hogy miért volt szükség azokra a bizonyos sztoribeli kitérőkre, mégis 1-2 alkalommal olyan érzésem volt mintha más filmet néznék.

Külön piros pont, hogy egy ideig csak találgatni lehetett arról, hogy mi is lesz tulajdonképpen a főszál és ki/mi lesz a főellenség meg hogy mi is történik valójában az Alfán. A csavar féleségek is jól működtek.

Mindent összevetve egy jó kis film volt. Megérte megnézni. És szerencsére nem akartak vele univerzumot építeni. Szépen le van zárva. Ha akarják lehet folytatni, de így is kerek és egész.

7/10
  • PhantomAss
    Dunkirk

Nagyon szeretem a 2. vh-s filmeket, és manapság Nolan az egyik kedvenc rendezőm. Az összes filmjét láttam, talán csak az Álmatlanság ami nem tetszett. Úgy gondoltam hogy ő mint rendező és a téma együtt biztosan jó filmet eredményez.
    A számításom nagyjából bejött, nagyon eltalálták a hangulatát, a zene és a hangok sokat hozzátesznek.
    Simán adnék 9 pontot a tízből, de van valami ami nagyon lehúzza nálam: a végét sajnos nagyon elrontották, az a
    meseszerű légiharc a Spittel
    marhára nem kellett volna bele, az minimum 2 pontot levesz. Ha Lucas rendezi akkor okés de Nolantól nem vártam volna ilyen gagyit.
    (sokat repülök szimulátorokkal, ismerem nagyjából azokat a gépeket, és nekem mint repülést szerető embernek nagyon szúrta a szemem. Másnak lehet hogy nem tűnik fel.)

Ettől eltekintve nagyon jó film, 7/10.
  • Bokafix2
    Bezzeg ha Mel Gibson rendezte volna...
  • ProGabe #96967
    " Az első, hogy vértelen a film. Nincsenek benne leszakadó lába, kezek, kiömlő belek. Az egyetlen "véres jelenet" gyakorlatilag az amikor a sebesültet cipelik a mólóra "

Es szamomra megis sokkal-sokkal durvabban atjott az, miert is orjito ez az egesz. Nem a ver mennyisege a mervado szerintem
  • Shep
    Ok, csak míg egy képregény áll x részből ahol az események egy nagy százaléka a fantáziádra van bízva, addig egy filmben nem annyira jó, ha csak piff-paffokból meg bevillanásokból áll, a többit meg majd a néző odaképzeli :)
  • Dynamic
    Én nem éreztem soknak. Az Infinity War amúgy is egy grandiózusabb alkotás, egyszerűen kell bele a sok szuperhős. És ha azt vesszük egy 5 kb. órás filmről beszélünk (mivel 2 részes), ennyi időben meg főleg meg tudják majd oldani az egészséges egyensúlyt a szereplők között.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt 'szeretem' ezekben a képregény hősös szappanoperákban --- különösen azokban, melyekben 2-nél több ilyen szerepel ---, hogy egyenként is KÉPESEK lennének legyőzni egy bosszt (és teszik is a SAJÁT képregény világukban), de a filmben mindig kell az a plusz néhány másik szuperhős is...
  • Katalizátor
    Sztem már ott is túl sokan voltak!
  • Dynamic
    Egyszerű: nem kell mindenkinek főszerepet adni. Pl. mint a legutóbbi Amerika kapitányban. A képregényben pl. sokkal többen szerepelnek és nemcsak úgy, hogy egy tömeg hírigben oda vannak rajzolva.
  • Shep
  • IMYke2.0.0.0
    Ez a kulcs mondat, amit idézni kellene majd akkor, ha "vitára" kerül a sor: "még ha nem is lesz jó film, a hype elfogja vinni"

Én is úgy gondolom, hogy a hájp majd megoldja.
  • LasDen #96959
    én is azt várom, de valahogy nem tudom elképzelni a Marvelről, hogy hatalmasat bukjon... még ha nem is lesz jó film, a hype elfogja vinni
  • Shep
    Én is ettől tartok, de azért nem lenne baj ha ránk cáfolnának.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem: nem fog működni.
  • El Gigante
    Akik nézték a Dunkirk-et, nem éreztek úgy, hogy a pilótának már rég tüzelnie kéne, tök idegesített:D
  • LasDen #96955
    jó kérdés, meglátjuk
  • Shep
    Hát én marha kíváncsi leszek ,hogy lehet ennyi karaktert belezsúfolni két filmbe úgy, hogy az működjön is, ne csak egy csapongó valami legyen.
  • LasDen #96953
    vannak főszereplők meg nem főszereplők...
  • Shep
    Na de nem úgy volt, hogy lesz benne vagy hú de sok szuperhős, vagy azok is ott vannak csak ezek eltakarják őket? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs mese, akkor ő a nyertes:

• TBTPumpa
    Attól férfi a férfi (és szuperhős a szuperhős), hogy szőrös.
  • DantszEE
    Az Eredetben engem mai napig irritál a hasonlóan -a film teljes játékidejét kitöltő- idegölő zene.
    Nolan teljesen megszokott, és zavaró egyik védjegye.
  • IMYke2.0.0.0
    A szőrösök támadnak... [8 a 22-ből]
  • Prof William
    Jujj... Thanos inkább viseljen sisakot mint eddig mert ez a kopasz fei iszonyat bénán áll. :)

Kapitányt meg egy pillanatra összekevertem Thor-al. :)

Ezt leszámítva jó.
  • TBTPumpa
  • hapi
    Hát ja ha van casual játék akkor lassan kéne egy kifejezés a casual filmekre is, hisz filmként kb. értékelhetetlen mégis milliárdokat termel, másképp nem magyarázható ez a rajongás...
  • cobol
    The Fate of the Furious: 5/10
    Nagyon közepes film,és picit szánalmas is már szerintem!A film elején nyugodtan ki írhatták volna a Marvel logót,a "család" sebezhetetlen és fapofa végig,érzelem nincs.Ami jó volt benne Charlize Theron és pár autó,az akciónál már ásítottam
  • Pluskast
    Abszolút igaz amit írtál! Tegnap néztem meg, hát tényleg nagy a hype körülötte. Jó kis iparos munka ez nem vitás de, hogy az évtized háborús filmje lenne... Na azért ez túlzás! 3 dolog amit észrevettem a filmmel kapcsolatban. Az első, hogy vértelen a film. Nincsenek benne leszakadó lába, kezek, kiömlő belek. Az egyetlen "véres jelenet" gyakorlatilag az amikor a sebesültet cipelik a mólóra akinek a kötése át van vérezve. A második (és ez kritika a részemről), hogy a zenei aláfestés szerintem tökéletesen pocsék lett. Olyan jelenetek alatt próbál feszültséget kelteni amikor nincs is, vagy éppen várnád, hogy na most "robbanjon" a szituáció de az elmarad. Na és a harmadik ami inkább egy jó tanács és a második észrevételemhez kapcsolódik. Senki ne nézze meg a filmet IMAX-ben! Ez a feszültség keltő zene gyakorlatilag folyamatosan megy az elejétől a film végéig (kb az utolsó öt percben szűnik meg) és az IMAX változatban ez olyannyira hangos és rezgést keltő, hogy 10 perc után iszonyatosan zavaróvá és irritálóvá válik. Nekem megfájdult a fejem a film végére ettől a zenétől.
  • Sheltem
    Egyetértek....zseniális film. Nem találtam szavakat. Bátran ajánlom mindenkinek énis!
    Viszont elkövettem egy hibát, utána megnéztem a 7 mesterlövész újrafeldolgozását(magnificient seven)...istenem ekkora egy hulladék f*st...:(
    Annyira semmilyenek a karakterek... nagyon kár volt hozzányúlni a klasszikushoz, dehát nem az első ilyen film...

BFG: Ööööööö szóval ,végülis popcornnal vasárnap délután elment...mégegyszer nem nézném meg az tuti. Azis igaz, hogy nem pár nappal a Vándorsólyom kisasszony után kellett volna megnézni ami egy mestermű számomra. Egész egyszerűen más kategória!
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.24. 08:14:04
  • Tirion
    főgonosz Hymdal?
  • IMYke2.0.0.0
    https://when-release.com/cartoons/Brave-2-release-date --- nincs róla semmi.
  • Zephyr Retiring
    Brave (Merida a bátor) 3D 2012 IMDb

Vicces volt, és a 3D élmény is szuper. A kedvencem a banya volt
    Bírtam volna ha a végén feltűnik valami daliás, humoros herceg, aki elcsavarja vad hős hölgyünk fejét is..
    Folytatásról semmi hír?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.23. 21:06:14
  • Dynamic
    Eh, inkább megvárom az 1080-ast. úgy is kibírom, úgy is kibírom, úgy is kibírom.... :)
  • CalebJoe
    Szeretem a Marvelt de ez valahogy jobban érdekel.