[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prof William #96970 Valerian és az Ezer Bolygó városa
Kicsit Alexandro Jodorowsky képregényeire (MetaBarons, Tech Priests) + már francia képregéynekre emlékeztetett. Azokba volt hogy szinte minden oldallal emelték a tétet és igyekezetek egyre grandiózusabb, furább vagy elvontabb dolgot mutatni.
Dane DeHaan fura Valerian volt. Egyértelműen valami idősebb "űrcsibészesebb" fazonnak kellett volna játszania. Kicsit nehéz volt elhinni, hogy milyen sokat megélt űrügynök, ilyen fejjel. Hiába 31-éves a szinész ha úgy néz ki mint valami tejfölösszájú kölyök.
Cara Delevingne viszont -nekem legalábbis- meglepetés volt. Szerintem jobban játszott mint a társa és az a laza trollkodós stílus nagyon illet hozzá.
Nem voltak tökéletesek, de ebben a filmbe jók voltak. De a fazont így is elhibázott Valeriannak tartom.
A látvány nagyon jó volt. Az ilyen megastruktúrákat amúgy is nagyon szeretem és Alpha városa aztán tényleg hatalmas volt. bűr többé-kevésbé egy helyszínen játszódott a történet mégsem volt hiány változatosságból.
A jelmezek fegyverek stb szintén remekül ki voltak dolgozva. Sok jó ötlet volt a filmben.
A történet viszont 1-2 helyen nagyon NAGYON leült és bár utólag meg volt magyarázva, hogy miért volt szükség azokra a bizonyos sztoribeli kitérőkre, mégis 1-2 alkalommal olyan érzésem volt mintha más filmet néznék.
Külön piros pont, hogy egy ideig csak találgatni lehetett arról, hogy mi is lesz tulajdonképpen a főszál és ki/mi lesz a főellenség meg hogy mi is történik valójában az Alfán. A csavar féleségek is jól működtek.
Mindent összevetve egy jó kis film volt. Megérte megnézni. És szerencsére nem akartak vele univerzumot építeni. Szépen le van zárva. Ha akarják lehet folytatni, de így is kerek és egész.
7/10