106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
én egymás után kétszer megnéztem moziban, azóta még egyszer láttam otthon, és továbbra is tartom, hogy nem csak a jelölés volt teljesen jogos, de a díjesőből is mehetett volna oda még egy-két darab [:nemvagyunkegyformákszmájli]
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.08.07. 10:04:44 -
La La Land így is kapott pár Oscart, azért túlzás lett volna, ha még a legjobb filmét is megkapja. Ez amúgy általánosságban elmondható az Oscar-ról, hogy olyan filmek vannak előnyben, amik valami aktuális, vegyes érzelmeket keltő, vagy felkavaró témákat boncolgatnak. Mondjuk a La La Land egyik sem ezek közül, de a Moonlight meg igen. -
Jaaah, tényleg... Vagyis egy percre megkapta. :DDD
Mindegy, már a jelölés is durva. :)) -
MrAndree #97094 Nem is kapta meg. :) A Moonlight nyerte, La La Land csak jelölve volt. -
La la land
Ezt a bárgyú, mesterkélt, maníros híg f*st.... az 50. percig bírtam nézni kb, aztán kikapcsoltam. Eddig is olyan filmek kapták (legalább is az utóbbi években) a legjobb filmnek járó oscart amiknek nem sok köze van még a jó filmhez sem, de ezzel sikerült azokat is alulmúlni.
Míg a régi musical filmeknek jól állt ez a fajta manírosság, ennek nagyon nem.
A Transformersnek is sokkal hamarabb ítélném a legjobb filmnek járó oscart mint ennek.
2/10 De csak azért, mert nem 10 perc után kapcsoltam ki... -
Huh alig várom már hogy lássam, a trailer annyira tetszett. -
Huh alig várom már hogy lássam, a trailer annyira tetszett. -
Sabrina the Teenage Witch (Sabrina, a tiniboszorkány) 1996 IMDb
Rendezte: Takács Tibor. Gondoltam adok neki egy esélyt, de csak amiatt néztem végig mert épp nem volt jobb dolgom.
Ettől idegesítőbb, bugyutább tini filmet nem mostanság láttam. Hogy a francba lett ebből a...-ból sikeres sorozat?
10/2
The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (Négyen egy gatyában 2.) 2008 IMDb
Tetszett. Nem ilyen jellegű folytatásra számítottam. Ez sokkal jobb lett. Kiderültek infók, amik kimaradtak az első részből (pl. hogy az egyikük anyja miért és hogyan halt meg amikor még csak 11 volt, és ezt hogyan kezelte ő, és miként az apja) ...ilyesmik.
Tartották a humorszintet amit már az első részben is elértek, ez is plusz pont.
Jó lett a befejezés is, mert úgy hagyták abba, hogy igazából folytatódhat is a sztori, ami mondjuk lehetne az, hogy már felnőttek lettek és mind a négyük lányai (akik persze szintén négyen lennének) ugyanúgy rábukkannak egy farmerre ami mindenkire jó. Csak persze velük más kalandok történhetnének..
Legyen 10/7 meghagyva a lehetőséget egy még jobb esetleges folytatásnak (ami könyvben létezik, bár én nem olvastam..)
Ferris Bueller's Day Off (Meglógtam a Ferrarival) 1986 IMDb
Akad még aki nem ismeri eme nemes alkotást?
Aki nem, nekik röviden: FB és két barátja (1 pasi 1 csaj) egy napjukat követhetjük nyomon, amit az iskolából félhivatalosan ellógva töltenek el oda-vissza egy meseszép piros Ferrari társaságában. Nem először látom, de most is elszórakoztatott még
Csak mert ez az egyetlen film, amiben Matthew Broderick-et el bírom viselni: 10/6. -
Majdnem. Bár tényleg kétfajta képaránnyal létezik..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..innen folytatjuk majd, ha majd megvettem 3DBD-n isEz a 2:35:1 ment a mozikban, jött ki dvd-n és BD-n eddig,
ami nekem is kéznél van. Direkt odatekertem az ominózus részhez
És létezik még a Pan and scan vágott, ami meg VHS-en jött ki 4:3 képaránnyal..
Terminator 2 - VHS vs DVD (Aspect Ratio)
-
Az előfordulhat
-
Setét Torony
Na, itt egy remek példa: ezért nem hiszek én a kritikáknak, hanem csak a szememnek. Bár nem olvastam a könyveket, és valószínűleg ezért is voltam elnézőbb a filmmel, de szerintem ez teljesen korrekt volt. Kellőképpen pörgős, helyenként vicces, csak kicsit hamar vége lett. A színészek is abszolút jók voltak. McConaughey iszonyat badass főgonosz volt, imádtam minden percét, amikor a vásznon volt. Még a gyerekszínész sem idegesített, ami azért nálam elég nagy szó, mert elég érzékeny vagyok az ilyesmire. Mindenképp ajánlott egyszer megnézni, korrekt film 7/10 -
Nem ugyan ezt irtam le az alattad levo kommentben??? 
-
Katalizátor #97085 De pont ez az, sztem nem blődség. Ha megnézel egy Sharknado-t, ott elnézed ezt, mert tudod, hogy direkt gagyi. Az Alien ugyanebből a világból jön, csak sokkal profibb volt annó, de azért ne felejtsük, hogy még mindig szörnyfilm, csak több rajongóval.
Valahol nem hazudtolhatja meg önmagát! :) -
Gold
The Wolf of Wall Street spinoff is lehetne Matthew McConaugheyvel, avagy miként lesz egy lepukkant alkesz bányászvállalkozóból milliárdos aranymágnás. A sztori valós eseményeken alapul a 90-es évek egyik legnagyobb aranylázáról és tőzsdei manipulációjáról.
Bár a Gold azért jócskán elmarad Scorsese remekművétől, ami részben az erőtlen mellékkaraktereknek és a bátortalan forgatókönyvnek tudható be, azért tisztességesen összerakott film, amin egy percig sem unatkoztam. Matt McConaughey viszont zseniálisat játszik ebben a karakterben, miatta mindenképpen érdemes megnézni.
Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2017.08.06. 14:00:37 -
ha már felújított filmekről van szó... Spielberg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
biztos. azt láttad a moziban, úgy adták le. Cameron szerette a widescreen-t ezért anno rárakták a fekete csíkot, most leszedték róla, ezért látod a teljes motort :)
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.08.06. 12:34:05 -
Amúgy a T2-t eredetileg 2:35 képaránnyal forgatták.
-
A bal oldali nem eredei letterboxos verzió, hanem alul felül kitakart.
Az eredeti letterbox kép minden képi információt tartalmaz. Abból készülhet utólag vagy pan and scan, vagy olyan, hogy alul felül kitakarsz egy fekete sávot mintha widescreen lenne.
Remélem vetted az adást :D -
Lehetséges. Csak nem a jobbé :D -
. -
Nem tudom miert nehez megerteni a szituaciot. (Bar en is ugy vagyok vele, hogy jo lenne ha a bal oldali kep lenne az uj verzio)
Eleg valoszinu, hogy az eredeti felvetelt ujitottak fel es nem egy vagott,rendezoi copybol csinaltak ujat.
Siman lehet, hogy a bal oldali kep a regi filmbol van amit anno megvagtak kozelire.
Bar a 4:3 as kocka kep ( marmint a jobb oldali) inkabb hasonlit egy regi felvetelre mint a letterboxos verzio, hiszen anno 4:3as kocka tv-k voltak es a legtobb filmnek nem volt fekete csik alul es felul. De lehet en emlekszem rosszul. -
azt hogy a baloldali az eredeti -
Akkor tehát mit szűrtünk le a "Magyarázat" linked alatti információhalmazból? :) -
Magyarázat
Magyarázat 2
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.08.05. 22:14:39 -
DantesHUN #97072 John Wicc 2
Hát ez elég vicces film. Az első ,mint jó kis akciófilm, elment. Nem túl értelmes, nem túl reális, de elment.
Ez...ez vicc, de nem jó vicc. Bazdmeg, golyóálló a csávó! Jó tudom, mondták az öltönyébe került ilyen szuperizé anyag ami golyóálló...de áh.
Összevissza lövöldözik, késel, harcol egy rakás civil szeme láttára ! a metrón!!! akik fel sem néznek. Nagy ügy, mindennapos eset. Ügye?
De legalább benne volt Morfeusz. De minek? Semmit nem tett hozzá.
Jó, az akciók tényleg látványosak. Nagyon. Piff-puff dirr-durr. De annyira hülye ez a film.
És hagyjuk ,hogy hát mit vársz egy akciófilmtől, meg nem kell gondolkodni rajta agykikapcsolós, nem kell reálisnak lennie. Nem várok teljes realitás, de legalább ne legyen ennyire blőd hülyeség ! Attól hogy valami akciófilm nem kell ilyen butaságoknak benne lennie. Ez nem mentség
Nevetségesebb mint Kommandó Schwarzi-val! Csak épp az a film egyrészt régi, másrészt nem lehet komolyan venni, hogy Schwarzi 5 lövéssel 10 embert lő le, volt egy gyermeteg bája, annak ellenére, hogy az egyik legbutább film! De élvezhető.
Ez meg csak szimplán buta film. -
Nos, akkor még rettenetesebb a szörnyikék fejlődési stádiumainak bemutatása... 8 harang alatt lett ugyanis kis embrióból 2,5 méteres vadász... táplálék nélkül...
-
Én egy 6/10 et adtam Covenantra jó szivvel, de van marhaság bőven sajna:) Már olyan a világba nincs hogy a kapitány és a rangban utanna lévő együtt lemegy egy bolygóra felfedezni a Star Trek en kivül :D
viszont a harangra van magyarázat :) -
A vidinél a felbontáson kívül a képélesség, a színárnyalat és elvileg az, hogy az új verziót 3D-re konvertálták.
A gond az, hogy az eddigi 3D-re történő felkonvertálások nem arattak átütő sikert sehol.
Talán majd most. Legyünk optimisták:csodák igenis léteznek...
Kivételt képez ez alól Csocsó bácsi #97067 alatti angol nyelvű idézete
-
Nos ez kizárólag akkor lehetséges, ha az eredeti felvétel is tartalmazta az "újonnan kapott" részleteket.
A szélesvásznú fekete "csíkok" alsó és felsőrész alatti képtartományát utólag kitölteni ugyan nem lehetetlen, de elképesztően nehéz feladat még egy képkocka esetén is, nemhogy a teljes pár perces filmrészletnél..
Szóval szerintem ez fals infó. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a jobb oldali az eredeti kép, a bal a feljavított. -
"Gondolom a jobb oldali az eredeti.
Vagyis a bal a felújított, ami a jobb hatású"
en is igy lennek vele de elvileg nem igy van.
"Biggest most notable difference (in the images) is restoration of previously cropped off footage, in the above image we can nearly see ALL of the Harley Davidson Fat Boy when previously we could only see the top half of the motorcycle!" -
Nem sikerült megértened a videot szerintem. Nem azt kritizálta, hogy miért nem copyzta le egy az egyben, hanem azt, hogy megpróbálta, de szar módszerekkel. Konkrét példákon mutatja meg, hogy miért lett szar egy két lemásolt jelenet, beállítás. Ezek a beállítások akkor is szarok lettek volna, ha ez egy teljesen önálló film. Nekem ugyan nagyon sok rész tetszett a filmből, tetszettek a hasonló jelenetek is, de így megnézve a videot már világosabb miért is ütött akkorát az eredeti. Pl mikor megmutatja, hogy az anime hogy festette fel a várost, milyen beállításokkal... majd a film.. teljesen más hatás. Arról nem is beszélve, hogy zeneileg pl nem tudott megfogni a film, nem voltak olyan merengős részek se amik az eredetiben nekem nagyon tetszettek.
És az egészben a legmegdöbbentőbb az, hogy olyan jelenetek lettek elkúrva vizuálisan, akár tudatosan akár nem, amiket valószínűleg operatőr suli első hetén oktatnak...SÖTÉTSÉG volt szinte mindig. Erre az egyik legjobb példa pont az ágyas jelenet volt. Miért az ágy világított? Biztos nem tűnt fel nekem se a film nézése közben, és talán pont ezért nem is maradt meg a fejemben mint jelenet.. egy sem... minden csak úgy maradt meg mint hivatkozás az eredetire.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.08.05. 11:19:10 -
Ez jó megszakértése a dolognak, de ha 1:1ben teljesen ugyan azt és ugyan úgy lecopyzza akor mi értelme van az egésznek? -
Nem szándékosan maradt le - már az első, nem ide írt összefoglalóba is bele akartam írni, csak kifejeltettem:
-
Mentol #97063 Mi a különbség a felbontáson kívül? -
Lényegében ezt én is így látom.. -
Gondolom a jobb oldali az eredeti.
Vagyis a bal a felújított, ami a jobb hatású. Mert az eredeti levágott szélű képre még a digitális feljavítás sem tudja visszavarázsolni a moci hiányzó alkatrészeit :D
Amúgy meg minek költöztél olyan messzire, ahol már a vidik sem elérhetőek? :D -
akartam linkelni tegnap.
-
nem elerheto a video de szerintem a regi pl itt sokkal jobban nezett ki.
egyaltalan nem nez ki, jol, hogy lehet latni a harley tobbi reszet. a bal oldali kep sokkal jobb hatasu. es a szinek is jobbak -
Inquisitor #97058 Az Ghost in the shell - Arise sorozat kimaradt, de sokan nem ismerik vagy félbehagyták, mert 4-6 havonta jött ki egy epizód. Konkrétan nem tudom hány része volt. És persze ahogy a SAC-nak nem volt köze a kéz mozi univerzumához, így ennek sincs az összes többi Gits anyagéhoz. :D -
ghost in the shell review
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!