106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Az nem tudom de az Álomcsapda az egesz jo lett volna ha nem rakjak be a katonasagot :) -
élomcsapda mien ? -
Dehue vagy vazeg. En tatot szajjal neztem vegig. En meg szmelyesen egy filmet sem lattam meg amiben ennyire latvanyos legyen a harc. Es hogy erted azt hogysemmi ertelme? Ekkora baromsagot aze' ne irjal baszus. Ha kotekedni akarsz legalabb alapozd meg amit irsz. 
-
Ja még annyit gyu3-ról hogy egész jó lett a szinkron. A 3 rész közül ebben teljesítenek a legjobban a szinkornszínészek. Kicsit ideg voltam a film elején hogy nem feliratos, de aztán ugy voltam vele, hogy akkor koncentrálok a szinkronra meg a látványra, aztán ha kijön a dvdrip megnézem egyedül eredeti nyelven. -
jah tényleg ezt a sz*r boszorkányúr nevet ki találta ki?
a könyvbe nememlékszem hogy így hívták volna... -
Hehe lotr3 ról csak azt tudom elmondani amit előttem is leírtak. 11/10
Ma viszont megnéztem a once upon a time in meeeehhiko-t.
A gyenge akció/halál jelenetek ellenére 7/10 mer jól szórakoztam ;) -
Nekem egy gecinagy Gandalf VS Nazgul Boszorkányúr fight hiányzott:D -
ja, csak kár hogy a látvány már nem köt le ennyire, remélem nem erre halad majd hollywood....szoval felőlem a fél világ összecsaphat a vásznon, de ha nincs semmi értelme akkor minek? :)
Persze biztos jo a rajongoknak látni ezeket a csatákat meg a szörnyeket, de attol még nekem ez nem lesz a legjobb film, nem kell azért az egekbe magasztalni :) -
Na ma végre meg tudtam nézni én is a filmet! Már 20x leírtátok hogy ilyen meg olyan jo szal én csak a film végét szeretném kiemelni. A gyürü elpusztítása utáni kb fél óra a 3 rész legjobb fél órája. Mögöttünk ült 3 csaj akik a hajós jelenetnél már erősen fujtak az orrukat:D
Ha lenne nálunk értelmes mozi holnap ujra megnézném a filmet mondjuk 2x egymás után:)
-
Az tiszta igaz hogy Gandalf nem volt annyira aktiv mint kellet volna. Az is kurvara tulzas amikor Eowyn csak ugy siman levagta a Nazgul fejet. Es volt ott meg sok kisseb tulzas de igy ha megnezed a budos eletben nem lattal jobb filmet. Az egesz 3 orat (az ejeletol es a vegetol leaszmitva) olyan hogy tatott szajjal ulod vegig es kozben elgondolkodsz hogy eddig ilyet soha nem lattal es ha mar 2004-et irunk es ezek mar ilyen filmeket tudnakcsinalni akkor orommel gondolsz arra hogy egy vagy ket ev mulva mar a csillagos eg a hatar. -
kösz
mondjuk logikus hogy elfárad de azért egy villámot szorhatott volna
-
Takezó #10064 Jól van, tényleg elképzelés kérdése és ha Jackson így látta a dolgot... ezért jobb a könyv, mint a film ;) (minden esetben...) -
Ramza #10063 Nyugodj meg, amennyire utálja Blasta a fantasy-t, egész pozitív a véleménye :)
(kb. olyan, mintha én 9-et adtam volna rá :D) -
Ramza #10062 Mivel SoDI-n kívül nem szeretem az eldurvulós vitát, ezért válaszolok hosszabban is :)
(és ezt Takezóhoz is címzem)
Szóval: Tolkien bármilyen csodálatosan is írt, de a harci jeleneteket nem dolgozta ki úgy, ahogy azt a filmben láthatjuk. Nem tudni, hogy egész egyszerűen nem látta fontosnak, vagy nem tudott élvezetesen egy komoly harcot leírni (kötve hiszem, hogy az utóbbi...), de a lényeg az, hogy amit a film(ek)ben akárt fél órán keresztül csodálhatunk, az a könyvben gyakran egy-két oldal, vagy maximum egy fejezet!
Ebből következik, hogy az sincs konkrétan leírva sehol, hogy Gandalf mit csinál konkrétan ezekben az ütközetekben.
Innentől kezdve Jacksonra volt bízva, hogy a kevés információ alapján mit és hogyan épít bele a filmbe. Úgy gondolom, hogy korrekt munkát végzett.
Azt lehet tudni, hogy a mágia olyan mértékben ritka a világon, hogy még a legerősebb mágusok (azt hiszem van belőlük 14, ebből Középföldén 5 - de lehet, hogy rosszul vágom) se varázsolhatnak össze-vissza, egy varázslat is kimeríti őket. Ugyanakkor a "mágus" kifejezés itt nem zárja ki azt, hogy a kardot (vagy egyéb fegyvert) is jól forgassák (itt tehát még nincs jelen a Raistlin típusú csonsovány beteges imázs :)
Remélem nem írtam nagy butaságokat, és sikerült a kérdés(ek)re válaszolni. -
Ezekszerint a "nem harcos részekkel" nem volt semmi gondom. Vagy nem így logikus? :-)) -
Takezó #10060 A harcból nem emléxem ilyenekre, de mivel varázslónak titulálják, szerintem joggal feltételezem, hogy inkább azt csinálta, mintsem bunyózott volna... Ez csak halivúd kedvéé volt ;) -
Ecsém! Nem tom észrevetted-e, de csak olyan negatívumokat hoztál fel, ami csatához vagy harchoz köthető. Nekem csomó más minden tetszett. Meg aztán nekem bejött Legolas olifántos trükkje. Végtére is ő egy tünde.
Banyapók tényleg kicsit el volt nyújtva ahhoz, hogy túléljék. Könyvben az egész harc hamar lezajlott. -
6000 HUF lesz a Karib-tenger kalózai dupla DVD, tuti megveszem :)))) -
...a könyvben verekszik és varázsol is (keményen :D), de se nem kung-fu , se nem diabló...hanem olyan light-os irodalmi stílusban :DDD
Viszont, én meg rohadtul keresem azt a gyűrűk ura versiont ami félig rajzfilm, félig film keveréke... de sehol nem lelem :((( -
Ramza #10056 Én vagyok idióta? Nem én kérdezek ilyeneket, hogy kung fu harcos-e Gandalf 
Olvass utána, a www.tolkien.hu-n biztosan találsz róla komoly leírásokat. -
idiota vagy?
kérdeztem vmit, mágus vagy nem mágus? mit tud egy mágus a gyuruk urában, nehéz kérdés? -
Nekem is tetszett.Tipikus "egyszerű" alacsony költségvetésű angol film, de ahhoz képest elég jó.Ha már ezeknél tartunk, nekem jobban bejött, mint pl. a 28 nap.
De gondolom, csak nekem... -
Ramza #10053 Sok jót hallottam már róla, engem is érdekelne ez a film! -
Ramza #10052 Bevallom, talán akkor leszállsz végre a témáról: kung fu harcos volt, igen! Keleten tanulta a harcművészeteket és előtte huszadrangú hongkongi könyvekben szerepelt
-
most akor kung fu harcos vagy varázslo? Ha jol emlékszem mikor még olvastam meséket ott a mágus/varázslo azért tudott egy két hokuszpkot, ha nem is tuzgolyot de azért nem verekedett :))) -
Ramza #10049 "A könyvben nem is volt szó arról, hogy bunyózott volna"
És arra tudsz idézetet mutatni, amikor keményen varázsolgatott volna? -
Takezó #10048 Ramza: hát már a Szarumános bunyó is nagyon vicces volt, de azé ha olyan iszonyatosannaggggyon nagy hatalmú mágus (márpedig az), akkor a csatából is ezzel a hatalmával veszi ki a részét. (A könyvben nem is volt szó arról, hogy bunyózott volna) -
Takezó #10047 Bandew: nem, nem akarom azt mondani... Nem Anglia történelmére, hanem az angol vidéki falvakra gondoltam... -
még annyi erejuk sincs mint egy jedi lovagnak? 
emlékszel a nagy ur felemelte luke-ot csak ugy, és még villámot is szort :) -
Igazad van, ez mese!
Igen, oké!
A gond csak a MEGFILMESÍTÉSSEL van. Ha könyvben olvasom, akkor úgy képzelem el (mert tuti úgy van leírva) hogy lehetségesnek tűnnek ezek a dolgok.
De filmen ez nem volt hihető, megha mese is...
Ennyi. -
"Samu és a banyapók. Ne ezt nem vagyok hajlandó elhinni. Az a pók szana szét szedte volna egy perc alatt azt a kis hobbitkát. KAMU! :-D"
Épp ezért mese....mert ilyenek vannak benne.
Ez nem lehet kritika, mert ez a könyvebn is így van benne, nem nagyon lehetett vele mit csinálni...és szerintem egyáltalán nem volt gond. -
Ez rendben vagyok, de azért anno Gandalf eléggé megmozgatta Szarumánt is a botjával! Ennyi azért belefért volna az ORK sereggel szemben is szvsz.
Vagy egy-egy Nazgult igazán eltéríthetett volna (távolból nazgul földhözcsapása RULEZ :-DDD), ahelyett hogy verekszik...
De én azt úgyse érthetem, hisz nem csípem a fantasy-t! :-D -
Ramza #10042 Mivel nagy részével nem értek egyet (igazság szerint egyedül az olifántos kritikát érzem jogosnak), ezért csak két dologra válaszolok :)
Gandalf - könyörgöm, fogjátok már fel, Gandalf nem a hagyományos értelemben vett kilencvenes évekbeli fantasy rpg-k mágusa! Eleve a világon más a mágiához való viszonyulás, sokkal ritkább, mint pl. egy mai fantasy regényben. Itt nincsenek tűzgolyóval dobálózó mágusok.
Orkok - nagyon egyszerű a válasz, azért, mert az orkok ilyenek. Ha úgy adódik, képtelenek osztozni a zsákmányon. Ezért muszáj volt egymásnak menniük, ráadásul náluk nem dívik a baráti párharc, ami végén a vesztes mosolyogva kezet nyújt a győztesnek. -
Return of the king
---------------------------
7/10
Egyszerűen a hossza és az elnyújtott befejezése miatt, nameg a csaták miatt a TTT NEKEM JOBBAN BEJÖTT!
Gondjaim a filmmel:
-Az Aragorn, Legolas, Gimli trió kevésbé dominált ebben a részben
-Aragorn-t szinte nem is láttam harcolni
-A csatát én sokkal hosszabbnak, csavarosabbnak vártam.
Az Olifántok kicsinálása nevetségesnek hatott, pl: Eowyn elvágja a lábán az ínt, Legolas akrobata mutatványa full vicces volt, stb....
Ja és Eowyn a Nazgul fejét is kissé egyszerűen kapta le. Gagyi....
-A fekete kapu elötti "csata" szintén béna volt. Egyetlen sereg sem hagyhatja magát bekeríteni, akár milyen elterelő hadműveletről is legyen szó
-EGY VARÁZSLÓ VARÁZSOLJON BASSZAMEG ÉS NE KUNG-FU-zzon!!!!!!
-Az Orkok elég hamar kiírtották egymást mikor Frodót elvitték a toronyba... MIÉRT????
-Samu és a banyapók. Ne ezt nem vagyok hajlandó elhinni. Az a pók szana szét szedte volna egy perc alatt azt a kis hobbitkát. KAMU! :-D
-Osgiliath elfoglalásánál nagyon rángatták a kamerát. Alig látszott valami.
(még biztos van 1-2 dolog, de nem jut most eszembe)
Pozitívumok:
-FARAMÍR KILOVAGOLÁSA EGYSZERŰEN FRENETIKUS VOLT!!!!!! AZ A DAL, AZ OK A KÉPEK, VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
-A fehér város csodaszép volt!!!!!!!!
-A banyapók marha jól volt megcsinálva
-A rohírok belovagolása az ork seregbe szintén PROFI!
-A nazgul főúr nagyon tetszett!!!!!
-Úgy egyáltalán KÉPILEG, FILMTRÜKKILEG CSILLAGOS 5-ös!
Egyelőre ennyi! Szerintem rövidebbre is csinálhattákvolna, jobban tetszett volna.
A TTT és a Helm szurdoki csata SOKKAL JOBB VOLT, mint ezek a csaták!
Egyelőre ennyi. 7-pontnál nem ér többet, akármilyen is a CGI a filmben...
-
Stephen King KONYVEKET irt nem filmeket..a Konyvei sztem tokeletesek nekem o a kedvenc irom...Az hogy a megfilmesites szar volt arrol nemtehet...Anno a Christine is unalmas volt de konyvben megis izgalmas....Talan ettol hires ez az "urge"
CSa! -
1. A sasok nem nagyon avatkoztak más dolgába, és arra megkérni őket, hogy vigyék el a gyűrűt, azt végképp elutasították volna.
2. A sasok csak Gandalfnak engedik meg (azt is ritka esetben), hogy felüljön a hátukra
3. A nazgulok igenis ott lettek volna, és mivel a Gyűrű még meg lett volna, esélyük sem lett volna. (volna, vona, volna :-D) -
SPOILER ROTK
Amikor a muvit neztuk az egyik ertelmes kollegam a vegenamikor meglatta hogy Gandalf a sasokon jon es begyujti a ket hobbitott megszolalt hogy :
Ha minek jottek gyalok? Ezzel az erovel mar iderepulhetek volna!
Mire az egesz terem elkezdett rohogni. Es igaza is volt... Mordorig miert nem lehetett volna repulni? Feltek a azguloktol? Alig jaroroztek...Mordorba meg ott volt Sauron szal azt meg megertem :) -
én először a ravaszt láttam az akkor nagyon tetszett... azóta viszont megnéztem vagy 5X a Blöfföt, és mikor utána megnéztem a ravaszt, már nem is tetszett annyira... szal Blöff rulez 

-
Pont a Megyéről mondta, hogy nincs köze pl. az angol megszálláshoz. Amugy nem azt mondta, hogy csak a V.H.-hoz nincs köze. Egyszerűen, ez az ő meséje. Csak nem azt akarod mondani, hogy Aragorn nem más, mint William Wallace? :-D -
ok, begyűjtöm :)