106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Stephen King "Bilincsben" (Gerald's Game) c. novellája megfilmesítve: Netflixen
    A könyvet szerettem. Ez sem a horrorról szól. Bár, amit majd a végén...

"Breaking free will require more than keeping her sanity. Based on a novel by Stephen King, Gerald's Game comes to Netflix on September 29. Only on Netflix."
    Szereplők: Carla Gugino, Bruce Greenwood

• Tirion
    Új Transformer? :D :D 0/10
  • MrAndree
    Szerintem Pier Paolo Pasolini lesz az, a film pedig a Salo. Beteg film de szerintem a horror zsánerhez nem sok köze van.
  • Bokafix2
    Hogy milyen rendezőt gyilkoltak meg? Bocs, de ezt nem vágom...
  • Jim Morrison
    Melyik film ez? Valamelyik az?
  • Zephyr Retiring
    Akkor a pénteki filmkritikám durvább részeit spoilerezem majd.
    Elöljáróban annyit róla, többen rosszul lettek a vetítéseken, több országban is tiltólistán szerepel, ja és a rendezőt még az ősbemutató előtt (állítólag nem a film miatt) brutálisan meggyilkolták..

Szülinapomra hozza a lemezt (eredeti nyelven és magyar szinkronnal is) egy haver :)
    Kíváncsi leszek...
  • Devv
    Bill is épp 27 éves... :D Jonathan Brandis 27 évesen halt meg. :(
  • vérpocok
    Teljesen igaz... a Stand By Me ugyanez a koncepció, csak horror- és természetfeletti nélkül. És érdekes módon, mikor King kispórolja a horrorelemeket a művéből, akkor a legnagyobb siker lesz (lásd: Remény rabjai), mikor azonban egy horrormázba mártva meséli el szinte ugyanazt a sztorit, vagy ugyanazzal a tanulsággal, akkor máris jön a nyavajgás, hogy "buta horrorfilm".

Ez van, mikor nem tudunk vagy nem akarunk disztingválni egy film kapcsán, és pusztán a film egyetlen elemének perspektívájából vizsgáljuk az egész hóbelevancot.
  • IMYke2.0.0.0
    Vagy még nem ismerik Stephen Kinget igazán.
    A Stand By Me is hasonló.
  • vérpocok
    Vicces, hogy még mindig azt hiszik némelyek hogy ebben a sztoriban a horror a lényeg.
  • szucsy89
    AZ

én azt vártam, hogy össze fogom fosni magam. na, ehhez képest egyáltalán nem volt félelmemets, a bohóc sem, inkább nevetséges... az annabelle 2-n jobban féltem, ez light volt
  • Prof William
    Szerintem is direkt csinálták így. A könyvben is 26-27 évente tér vissza. :) Ekkora ziccert tuti nem hagytak volna ki a készítők. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem: szándékos.
  • Kongy
    Igen, azt én is néztem. :D Nem tudom, hogy véletlen-e vagy szándékos
  • Tatyla
    Az a durva hogy az 1990-es film óta is 27 év telt el...
    /sátáni kacaj
  • UUUU
    Ezekkel a buta horrorfilmekkel, kilehet uldozni a vilagbol. :)
  • IMYke2.0.0.0
    "IT Has Biggest Horror Movie Opening Ever

IT has smashed even the most optimistic box office predictions, breaking records and netting in over $110 million in its opening weekend domestically. You could tell the readaptation of Stephen King’s novel was going to be a hit from the very first teaser, which not only promised a glossy prestige horror but easily smashed the record for most trailer views in the first 24 hours .

Despite that, early box office predictions were rather conservative, with pundits originally expecting it to land around the $60 million mark . It wound up doing that amount in a single day, which launched the expectations up into nine digits. But even those, it seems, were on the safe side; the weekend’s total box office estimations are now in and IT’s a bigger success than anybody expected.

According to Variety, the film is expected to make $117 million domestically over its opening weekend (including Thursday previews). Other sites report slightly higher numbers (The Wrap makes it $123 million) but all estimates have it over $115 million. The film also reportedly made an extra $62 million overseas, making a global opening of $179 million.

IT‘s cume breaks a lot of records, perhaps most seismically the biggest opening for a horror movie ever. What held it before domestically depends on your definition of the genre (there’s debate over how the likes of I Am Legend and Hannibal count) but none of its competition at home or worldwide has even come close (the biggest previous out-and-out horror opening in the US was Paranormal Activity 3 with $52.6 million). It also stormed past the previous record for any September release (Hotel Transylvania 2 on $48.5 million) and also October for good measure.

Some records remain unbeaten. The film fell just short of Deadpool‘s $132.4 million opening , the largest ever for an R-rated movie. This has been chalked up to a box office lull caused by the recent hurricanes in Houston and Florida. Still, it wasn’t far off, setting the stage for a lucrative box office run; this is the third highest first weekend of the year, behind only Beauty and the Beast and Guardians of the Galaxy Vol. 2 , both of which passed $800 million. How high IT can go depends on what impact fresh releases like mother! and Kingsman: The Golden Circle have over the rest of the month, but its stellar reviews should give it legs.

After all, IT hasn’t just beaten records – it’s doubled on them. There’s a lot of lessons to be learned here. For one, IT is a powerful property and Chapter 2 is going to be a major event when it arrives in 2019 . But it also shows the benefits of a slow-burn marketing campaign heavy on tease and reaffirms that you don’t need A-list talent in a horror film to have it connect with mainstream audiences. Although perhaps the biggest lesson is budget. IT cost a mere $35 million – 17.5% of what Guardians 2 cost – meaning its profitability is through the roof; it’s already made back five times what it cost.

This is good news for Warner Bros. and Andy Muschietti, but also the industry in general. Despite a range of good films, the 2017 box office has been seriously down – last Labor Day weekend was the worst since 1999 – so a mega hit like this (a genre one at that) shows there is still a way to get people out in droves."
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.10. 18:00:45
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, lehetett.
  • Kongy
    Az 1990-es verzióban lehetett látni Az-t, eredeti formájában is, ha jól emlékszem.
  • BlackWolf
    Megnéztem tegnap Azt én is . 8/10 A hangulat a képi világ díszletek mind-mind tökéletesek. Kíváncsian várom a 2.fejezetet , negatívumok inkább spoilerba

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    telt házas előadás volt az emberek többsége ugye aki nem olvasta a könyvet végig értetlenkedett , ezt mondjuk nem is csodálom a teljes megértéshez azért jól jön a könyv ismerete. Mivel Az eredetéről nemsok minden derült ki sőt az igazi formáját nem is láthattuk a filmben! A buta nézőközönség számára egy egyszerű halhatatlan mágikus bohócformának jött le kb mint jason vagy freddy :DD , de aki olvasta a könyvet tudja ez itt egy kicsit árnyaltabb dolog.
  • darkSectorxxx #97439
  • IMYke2.0.0.0
    Helyesbítések:
    * Flypaper: 2011
    * Wild Bill: 2011
    //Mindkettő ma nézve
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Wild Bill" / (---) - 6/10
    (2017.09.09) (99 perc, brit) - Drama

Charlie Creed-Miles, Will Poulter, Sammy Williams, Liz White, Charlotte Spencer, Andy Serkis

Bill egykor keményen nyomta a helyi bűnözőkkel - szépen mászott fel a létrán, egészen a börtöntöltelék státuszig, hogy elvigye a balhét a helyi kis kakas, Glen és csapata helyett - majdnem 9 évet ült.
    A két fia közben egyedül maradt, mert az anyjuk úgy gondolta, hogy Spanyolországban még a nap is másként süt... meg különben is... így hát a 16 éves Dean lett a családfő - dolgoznia kell az olimpiai építkezésen a megélhetéshez.
    Amikor Billt kiengedik, és hazatér, nem látják szívesen sehol. De ha nem marad, akkor a gyerekek intézetbe jutnak --- egyezséget kell hát kössenek: Bill marad, míg lenyugszanak a kedélyek, aztán fák off. Ő aztán nem is akar maradni...
    Csak hát közben az események nem állnak meg: Dean udvarol, a kis Jimmy bajba keveredik, Roxynak laknia kell valahol, és Little T nagyon vért akar látni...
    ...a megoldás: Wild Bill

//Az elesett család és családfő, az apa-fiú kapcsolatok, az egymásra utaltságok, a mini maffiózók, és a koszos-esős-külváros "természetesnek" hat.
    //Nyilván, kicsit okítóan, és ahogy azt kell, a valóságnak is némiképp megfelelően, de a filmben nem zajlanak úgy az események, mint egy szokásos jenki múviban --- a hős nem sétálhat csak úgy el... törvény mindenek felett...
    //A félig meddig heppi end még így is azé' már sok volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Flypaper" / (Bankcsapda) - 7/10
    (2017.09.08) (87 perc, brit amerikai*) - Comedy, Crime, Mystery

Patrick Dempsey, Ashley Judd

Tripp (P.D.) egy kettős bankrablás közepén találja magát. A dolgot tetőzi, hogy míg az egyik egy nagyon profi csapat, a másik bénázik. Továbbá, hogy a túszok, rablók egyaránt veszélyben lesznek, mert csökkenni kezd a létszámuk...
    ...közben meg Tripp lecsúszik a gyógyszeréről, és ilyenkor nagyon furcsává válik... rögeszmésen nyomozni kezd...

//Az akkor 43 éves Ashley dekoltázsa vérlázítóan vonzza a néző tekintetét :)
    //Szórakoztató volt - ráadásul, részben el is találtam a megoldást, emiatt kajánul vigyorogtam is a végén :)
    //Érdemes megnéznie annak, aki még nem látta.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.09. 17:36:10
  • Jim Morrison
    Shot Caller
    Egy kicsit lassabb dráma, előzetesből kb lejön az egész film, de szépen összerakott lett, Nikolaj Coster-Waldau (GoT szereplő) jól játszik benne, Jon Bernthal hozza a szokásos kemény fiút.
    Egyszer meg lehet nézni.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.09.09. 10:26:00
  • Devv
    A vetítőgépes jelenet jó volt!
  • Kandurex
    Igen elsőre hallni AZt kiábrándító, de később valahogy már átjött. Egyébként nem egy hirtelen ijesztgetős alkotás, de volt 1-2 jelenet, hogy bele lehetett borsózni...
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.09.09. 08:42:21
  • LasDen #97432
    úgy tudom adnak OV-t belőle...
  • Prof William
    Hál Istennek!

Én pont attól fértem hogy majd ilyen Jumpscare-Jumpscare hátán meg belezés irányba megy el a sztori. De akkor ezek szerint szerencsére tévedtem. Hamarosan én is megnézem.
    Kár hogy sehol sem adják eredeti nyelven. Meghallgatnám, hogy beszél AZ. A magyar trailerben olyan hangja volt szegénynek mint egy kiöregedett pedofilnak.
  • Kandurex
    Az

Egyértelműen a legjobb adaptáció és az év egyik, ha nem a legjobb filmje.

Szerk: Stranger Things kedvelők imádni fogják!
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.09.08. 22:53:42
  • Zephyr Retiring
    "..mintha egy MAGYAR filmet néznék a témakörben - annyira minden erőltetett volt, gyenge poén kísérletekkel.."

Ne érts félre, nem fogom körömszakadtáig méltatni a magyar filmeket. Sok olyan akad közte, amit magam sem értékelek semennyire sem.
    De azért mielőtt végképp elásod a hazai filmipart, eme 100-as listát mindenképp fusd át.
    Akad közte olyan, amin elaludtam, olyan is, amin jót derültem, és olyan is ami tetszett, bár nem volt vidám a témája.
    Sőt olyanok is vannak közte, amikről eddig még csak nem is hallottam, így minősíteni sem tudnám őket.
    Mondjuk igaz, nem is mind igazi film. Vagyis film, de nem "egész estés" ahogyan jellemzik a mozifilmeket egyesek..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.08. 22:47:53
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Salty" (ámérikában: Gun Shy) / (---) - 5/10
    (2017.09.08) (86 perc, brit) - Action, Adventure, Comedy

Antonio "Turk" Banderas, Olga "új Sophie Marceau" Kurylenko, Aisling "fincsi nő" Loftus

A kiégett Turk, a felbomlott Metal Assassin egykori énekese a rockerek "szegényes", "unalmas" életét éli csodálatosan szép, a fiatalkori Sophie Marceaura alakított Olga Kurylenko mellett, aki nagyon ki szeretne mozdulni a szuperkégliből, még hozzá férje félig-meddig szülőhazájába: Chilébe.
    A nagy nehezen összehozott utazás után az asszony végi csúnya-gonosz-kalózok kezén végzi, és gúzsba kötve kell várnia, hogy az önző, szexfüggőségéből úgy-ahogy gyógyult férj azt a rengeteg lóvét --- "csak" 1 millió dolcsi --- átadja a követelőknek...
    A helyzet azonban az, hogy sem Turk, sem a segítői nem állnak a helyzet magaslatán, továbbá az, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem tárgyal terroristákkal...

//Sokáig volt olyan érzésem, mintha egy MAGYAR filmet néznék a témakörben - annyira minden erőltetett volt, gyenge poén kísérletekkel. Aztán amikor Aisling Loftus megjelent, az egész átalakult - az a nő gyönyörű! Csak kár, hogy brit akcentusa van.
    //Azt is nyugtáznom kellett, hogy a teljes film a stáblista alatti --- hosszúra nyújtott --- "poénzuhataghoz" volt csak felvezető...

Nem igazán merem ajánlani senkinek. Aisling Loftus miatt, esetleg.
  • darkSectorxxx #97427
    Huh ez a másik film amit brutálmód várok!

Jó hallani a jó értékeléseket!
    Már kellett egy jó krimi. :D
  • Shep
    Wind River

Nagyszerű dráma, pár akcióval megfűszerezve. Alapvetően egy elég lassú de ennek ellenére nem unalmas film. Jól fel van építve, a párbeszédek nagyszerűek, sehol nem érezni azt, hogy ez már nem kellett volna, van pár poén is amik szintén pont akkor és úgy szólnak ahogy annak szólnia kell. Kb. a film felénél van egy olyan beszélgetes ami olyan ,hogy ha az egész filmben semmi nem történt volne de az a majdhogynem monológ elhangzik már jó film lenne. Senki ne várjön könnyed thrillert, mint aminek néhol beharangozták a filmet, ez egy kemény dráma, még ha kicsit másabb stílusban van is előadva a megszokottól. A helyszín gyönyörű ugyanakkor, lehangoló és félelmetes is. Annyit tudok mondani, hogy aki teheti nézze meg így, vagy úgy. Nem többször nézős film, de érdemes beszúrni két halivúdi tucatfilm közé.

9/10
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.09.08. 21:17:23
  • vérpocok
    Aki azt várja hogy 2 órán keresztül rettegni fog, az nyilvánvalóan szart sem értett meg a sztoriból. Már a könyv sem kifejezetten horrornak indult, hanem a dráma-thriller vonalat követi. Egy lélektani drámának lett szánva, ahol nem a kitépett beleken meg a lógó húscafatokon van a hangsúly, hanem a társaik közül kivetett és megbélyegzett gyerekek szövetségén, ami által erősekké válnak, és le tudják győzni Az-t... az Az itt egy projekciós felület, amibe bármit bele lehet helyettesíteni... akármilyen félelmedet. Akár egy olyan mások szemével kicsinyesnek tűnő problémát is mint a dadogás. Ez az egész egy szimbolizmus.

Persze elhiszem hogy sok World War Z-n, meg Underworld-on edződött filmrajongónak kevés lesz az a mennyiségű vér és erőszak amit az AZ szolgáltat, de akkor jobb ha már a film kezdetén kivonulnak a moziból.
  • Devv
    A bohóc és a piros lufi

Nagyon jó hangulatú, képi világú mozi, fasza jelenetekkel és fasza gyerekdumákkal. Végig jó volt.

9/10
  • Kongy
    AZ (2017)

Nekem nagyon tetszett. Láttam az 1990-es verziót is, és itt is hasonlóra számítottam, végül pedig azt kaptam, amit vártam. Egy nagyrészt "coming of age" filmet, jópofa humorral, és helyenként erős, meghökkentő jelenetekkel. Nem tudom rá azt mondani, hogy ijesztő, inkább csak azt, hogy megzavarja a nyugalmat. :D Tényleg nagyon jól sikerültek a félelmetesnek szánt jelenetek, és bár sokan mondták, hogy vontatott, nekem végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet. Aki viszont azt várja, hogy 2 órán keresztül rettegni fog, és egymást érik az ijesztgetések, jumpscare-ek, illetve, hogy végig egy sötét atmoszféra lengi be a filmet, az sajnos csalódni fog. És ami a megfontosabb: nem idegesítettek a gyerekszínészek. Sikerült szimpatikus karaktereket előadniuk. Szóval részemről csupa pozitív, egyszer mindenképp érdemes megnézni 8/10

És persze várom a folytatást...
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.09.08. 20:38:11
  • Totti5
    Aktuálisat is meg lehet nézni 2 héttel később nem 7-8-9kor hanem 10 után, felirattal ( ha van ) és máris le van morzsolva a nagyja, persze paraszt ott is lehet... szósöl világ már csak ilyen.

Nekem eddig sokkal! több felejthetetlen élményem volt moziban mint felejtős.
  • IMYke2.0.0.0
    "Amúgy meg meg lehet választani az időpontot és akkor menni amikor a mocsár már kikopott."

Kivéve persze azt a helyzetet, amikor a "mocsár" talál meg téged - minden időpontban, amikor beülsz... egy aktuálisan futó filmre... amit történetesen mindenki látni akar...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.08. 19:58:37
  • Totti5
    Mozi nem erről szól és ha akadnak is parasztok, az élmény mindig több mint a bosszúság. Amúgy meg meg lehet választani az időpontot és akkor menni amikor a mocsár már kikopott.