106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • I.C.ram
    Hagyjuk már ezt az egyszerübbet.

Sok embernek Claude Monet festészete sem tetszik, közben meg Van Gogh-ért odavan. Akkor ez már egy egyszerű ember, ugye?

Utálom, mikor valakit izlése alapján sorolnak be kasztokba.
  • Bandew
    Ken Park

Nem volt rossz, bár néhol igencsak erőltetettnek éreztem.
    Nem értem pl, hogy minek kellett teljesen ráközelítenie a kamerának a srác farkára. Szinte ordított róla, hogy "Igen, mi ezt meg merjük mutatni az embereknek. Ha felháborodnak, legalább lesz egy kis reklám." A hülyék talán még művészinek is érzik magukat emiatt, de ezektől eltekintve (meg néhány gyatra színésztől) nem volt rossz.

6,5/10
  • Nyiri
    Ugyvan! Szerintem is jo film...
  • Bandew
    Tom, ami az Oktogonnál van. Én csak utálom ezt a szót, mert mégis mitől dől el, hogy egy film művészi vagy sem?
  • Blasta
    Ez nem csak kifejezés.
    Ez az egyik "ilye típusú" mozi neve is...
  • fifi
    Ez korrekt válasz, kb. ezt vártam! Annyit az egészről, hogy én nem érzem Tarantinonál azt a pluszt amit más igen. Alkonyattól pirkadatig, 4szoba tetszett, de ennyi, semmi több. Emberek vagyunk, ízlésvilágunk különbözik.
    A B horror meg azért tetszik, mert tudom mit nézek, nem akar a film mássá válni, mint ami valójában.
  • CSOCSO
    50 first dates..
    hat nemtom ki mit mond erre a filmre.. nekem nagyon tetszett!!!
    erdekes film volt.. megint egy olyan alkotas ami nem milliardokat emeszt fel robbanasok es szamitogepes trukkok teren.. megis jo volt.. es persze ezt se a magyarok csinaltak..
  • Bandew
    Hát, én szoktam járni "művész"mozikba, bár ezt a kifejezést én nagyon utálom.
  • Blasta
    hopp, kihagytam Fincher-t :-)
  • Cvd
    Nagyon igaz!
  • Cvd
    Nono. Nem kell ilyen stílusban oktatni. Leírtad a véleményed, én is az enyémet. Nem várom hogy megtérj, de felkapni se kell a vizet. Mint írtam, a Tarantino filmekkel kapcsolatban nem egyezik a véleményük, mint sok más stílusban sem. Attól hogy te nem látod meg bennük a pluszt, még nem vagy "kevesebb", csak más. Én sem látom mi a jó azokban a mai tucathorrorokban, amik meg neked tetszenek. Azt viszont ki merem jelenteni hogy a Kill Bill-ek sokkal nagyobb sikerre tettek szert mint a fent említett horrorokból akár 5-10 együtt. Ez azért jelent valamit. A kritikusokkal kapcsolatban viszont nagyon nincs igazad. Sok kritikus esik abba a hibába hogy úgy akar kitűnni a többi közül, hogy a többiekkel szemben piszkosul lehúz valamit és arra számít hogy így majd felfigyelnek rá. Ráadásul eleve viszolygok attól hogy más mondja meg nekem akármilyen művészeti ágban hogy mit kell szeretni és mit nem. Ez nagyon szobjektív dolog, aki nem képes magában kialakítani ezt az hallgasson csak a kritikusokra.
  • Blasta
    Igen, manapság lehet hogy divat Tarantino-t szeretni.
    És igen, vanak rengetegen akik csak divatból szeretik.
    De akkor is egy Ponyvaregény, vagy egy Kutyaszorítóban és egy 4 szoba (4. rész) után senki ne merje azt mondani, hogy nem egy irdatlan nagy tehettsége ennek a világnak!
    Mert az!
    Függetlenül attól, hogy divat szeretni vagy sem!

Aki képtelen felismerni a Ponyvaregény mesteri karaktereit, párbeszédeit és helyzetképeit, aki képtelen izgulni és ámulni a Reservoir Dogs-on, aki nem fetreng a röhögéstől a 4 szoba negyedik része alatt, (és aki nem élvezi Samuel vagy Michael Keaton játékát a Jackie Brown-ban ;-))) az legyen már olyan kedves és ne merje fikázni a Kill Bill-t, hanem rögzítse magában a tényt, hogy kissé egyszerűbb annál, hogy Tarantino szemén keresztül lássa a világot, hogy egy Tarantino alkotás elszórakoztassa...

Én se járok művészmozikba, (a hideg kiráz az oda járó emberektől is) nekem Tarantino, Boyle, Richie, (és talán Scott) jelentik a filmezés művészetét, viszont nem is fikázom egyik művészben látható filmet se, egyszerűen konstatáltam, hogy nem nekem készítik Őket (najó, néha 1-1 film jó a művészben is)
  • Blasta
    bájosság=báj

Túlragoztad :-)))))
  • Blasta
    "de az is tény hogy a "tanult kritikusok" körében divat a sikeres filmeseket fikázni"

...ez mennyire így van!!!!!!!!!
  • Ramza
    The undertow - független filmes slasher kizárólag video-forgalmazásra :)
    Olyan is :D

Ugyan az imdb-n eddig 22-en szavaztak rá, így nem biztos, hogy ki kellene írnom a spoilert, de legyen:

SPOILER
    Az első olyan általam látott slasher, aminek a végén nem menekül meg senki, a gyilkos letarol egy egész falut, egyedüliként életben marad, aztán becsukja az ajtót és vége :D

Emiatt a bájosság miatt 5/10, amúgy nem ér annyit.
  • Ramza
    Az a gond, hogy már alapjaiban eltér a véleményünk, és innen nagyon nehéz értelmes beszélgetést összehozni (mert mindkét fél csak hajtogatja a sajátját...)
    Pl. a hozzászólásod nálam már ott sántít, hogy "béna történetekből megaprodukciót gyártani".
    Arról van szó, hogy a történeti váza ezeknek a filmeknek olyan (csak a váza!), amik tipikusan b-filmekben és alacsonyabb színvonalú alkotásokban jellemzők.
    T. azonban sajátos világlátásával, érdekes történetvezetésével, rendkívüli párbeszédeivel (amik egyetlen filmjéből hiányoznak csak, a Kill Bill _első_ részéből) egészen más szintre emeli ezeket a sztorikat.

Van, akinek nem tetszik, elfogadom.
    A divat kérdésről csak annyit, hogy szerintem leglább annyira divat _nem szeretni_ őt, mint az ellenkezője...
  • I.C.ram
    Akkor írjátok már le légyszi, hogy mire gondoltok :)
  • Ramza
    Igen, így van :)
  • Roll
    Ma megnéztem a Kegyetlen bánásmódot, nem egy nagy durranás.
    10/4
  • I.C.ram
    Lehet, hogy most valamit félreértettem, de majd meglátjuk.
  • I.C.ram
    Ha jól tudom Tarantino történetírással is foglalkozik. Nem hinném, hogy nem votl beleszólása a történetbe, ha meg ebből akar sportot űzni, hogy béna történetekből akar megaprodukciókat gyártani, akkor ne csodálkozzanak, ha vannak, akiknek nem tetszett. A filmgyártás nem egy sport, ahol az a lényeg, hogy minél szarabb történeetet szinezzünk ki minél jobban. Történet is ugyanolyan fontos egy filmnél, mint a megvalósítás.
  • Ramza
    "Szarból is" = a történeti elemek, amik a filmjei alapját képezik (és nem a szereplők vagy a pénz...)
  • fifi
    Én is erről pofázok...
  • I.C.ram
    Mondjátok már el nekem, hogy mit értetek hihetetlen gagyi elemek alatt!
  • Ramza
    Gothika - nem gáz, te tucatthriller, olyan,a miből a videotékák polcain van millió, csak éppen nem ilyen neves szereplőkkel 6/10

Monster (Szörnyeteg) - várakozásaimnál kicsit kevesebbet és többet is kaptam. Egyrészt "one-man-show", aminek nem örültem, bár tény, hogy gyakorlatilag Theron egymaga elviszi a hátán a filmet
    Másrészt nagyon örülök annak, hogy végre csináltak egy olyan filmet is, ami nem azt akarja bemutatni, hogy akarattal bárki bármit el tud érni (ugyanis ez szerintem egy rakás szart sem érő elmélet), hanem azt, hogy az emberek többsége képtelen kitörni a korlátai közöül, bármit is tesz. Ha rakás szarnak indult az élete, akkor az is marad... És ez így is van gyakran. Összességében 7,5/10, az akciókat kedvelők felejtsék el, ez kőkemény dráma.
  • I.C.ram
    ITt most arról volt szó, hogy a szarból is várat épít, azaz az alapanyagai nem voltak jók.
  • Ramza
    Ha díjaznád a filmjeit, akkor ezt nem kellene magyarázni.
    Mivel nem szereted, ezért hiába ír bárki is kisregényeket, akkor is szarnak fogod tartani.

Szóval akkor minek erről beszélni?

(ha pedig szerinted a jó rendezéshez pénz és jó színészek kellenek, akkor szvsz tévedsz. Attól senki nem lesz jó szakács, hogy jó alapanyagokból dolgozhat és jó fizetést kap)
  • Davidus
    "Az egész olyan mint valami vadnyugaton játszódó 72-es kínai karatefilm...Gagyi."

Pont ez a lényege ombre:P Én direkt szar minőségben szedtem le mindkét részt mert úgy mégjobban árad belőle a gagyi Hong Kong feeling. Tarantino helyében a moziban is így nyomattam volna le
  • fifi
    Vagy írjam azt, hogy:hihetetlenül jó, eszméletlen, montumentális filmalkotás volt.-csak hogy neked jó legyen/jól érezd magad/csak neked legyen igazad?
    Ha nekem nem tetszett, hát nem tetszett, a lentebb felvázolt okokból. Ha neked tetszett, akkor tetszett, örülj neki hogy nem csalódtál.
    -Lábai előtt térdelek, főnök úr-MESTER-százezredes úr, és bocsánatatért esedezem, mert vétkeztem, mert nekem nem tetszett a film, de várom méltón megérdemelt büntetésem, mert ilyet azért mégse csinálálhatok, miaz hogynekem nem tetszik...-
  • Davidus
    Kontroll:

Jó kis ellenőrös, poénkodós, futós filmet vártam mert ez jött le a trailerből. Egy "kicsit" mást kaptam mint amire számítottam.

Most állok neki a KILL BILL-nek bár a Kontroll után lehet hogy aludnom kéne rá egy napot:P
  • I.C.ram
    Hogy érted, hogy képes szarból is várat építeni?

Jó színészeket kapott, gondolom nem kevés zsét, mi kell még?
  • fifi
    Idézd azt a mondatot, amikor meg akarom mondani bárkinek is, hogy mi a jó, és mi a rossz. NEKEM nem tetszik...Ennyi. Lehet neked lejött a "megfoghatatlan plusz" de nekem nem.
    Mindenki azt néz meg a moziban, és azt magasztal az egekig amit akar, hidd el engem egyáltalán nem izgat.
    Erről ennyit. A tanult kritikusok körében divat a sikeres filmeseket fikázni.-ez meg egy baromság.
  • Cvd
    Mint már beszéltünk róla, Tarantino különlegessége az hogy hihetetlen gagyi elemekből képes úgy filmet csinálni, hogy beletesz valami megfoghatatlan "pluszt". Aki megérzi ezt a fimljeiben, annak tetszeni fognak, és jó rendezőnek tartja Tarantino-t. Aki meg nem látja csak a gagyit, az természetesen a rendezőt is gyengének tartja. Te nem láttad meg, kiindulva az egyszavas jellemzésedből. Érdekes viszont hogy azok a szarok meg tetszenek neked, amikből a Tarantino építkezik. Az meg sokat hangoztatott álláspont a "tanult kritikusok"-tól hogy Tarantino-t divat szeretni, de az is tény hogy a "tanult kritikusok" körében divat a sikeres filmeseket fikázni. Azontúl nekem me mondja meg senki hogy mi jó és mi nem, majd én eldöntöm magamnak.
  • Sephi
    Troy -

Na kerem. Ha egy tipikus hollywood-i kosztumos szerelmes meset vagy egy csapj oda karddal lassitott efektel meg CGI jeleneteket akartok latni akkor nezzetek meg. En nem is tudom mire szamitottam. Aszitem ezuttal nem fogjak Homer alapjait elbaszni de... sikerult nekik:)
  • Nyiri
    50 elso randi. Szerintem jo film. Vigjatek is, meg picit szomoru is. 7/10
  • Nyiri
    Nekem is tetszett.
  • CSOCSO
    nem is olyan szar a paycheck...
  • Roll
    Kill Bill: nagy szar, nagy reklámmal!
  • Glpetyus
    Te miről beszélsz???
    Az valami üzletember volt...
  • mosley
    az egy tengerészgyalogos kiképzett katona volt.