106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Jaj, az az utolsó belassított shot
-
Akkor nem ment át az irónia? :) -
nemtom, szereted a szar minőséget? -
Az jó nekünk? -
és mobillal vették fel -
Tömbradír tréler holnap:
-
Sir Charles #97531 IT (AZ) vélemény:
Ha valaki olvasta a könyvet, az erre a filmre nem tudja jó szívvel azt mondani, hogy legjobb adaptáció.
Mivel a könyv két kötete összesen valami 1300 oldal, ezért egyszerűen nem lehet mozis verzióban elkészíteni. Ezt a történetet egy, a Stranger Things-hez hasonló formában lehetne remekül feldolgozni(nagy költségvetésű TV- sorozat,2 évad, évadonként min 10 rész 60 perces részek). Akkor lehetne kellően bemutatni azt a történetmesélést, amit King csinál. A mozis műfaj egyszerűen túl rövid ehhez.
Pont az a része hiányzik a történetnek, ami igazán olvasmányossá teszi a könyvet és beszippantja az embert, mégpedig a King féle mindenkiről és minden helyről mesélek egy pár mondatos/oldalas történetet és azonnal megismerjük a szereplőt és/vagy a helyet.
Vegyünk egy példát ebből a filmből(nem szpojlerezek, mert ezzel nem árulok el semmit):
-Henry Bowers figurája egy dühöngő őrült a filmben, aki megtámad minden gyereket, akit meglát.Nem tudunk meg róla semmit, csak azt, hogy a faterja egy köcsög, ezért ő is az.Ennyi.
-a könyvben szinte minden főszereplő gyereknek elmeséli az író egy történetét, amikor összeakaszkodott Henryvel és megtudjuk, hogy miért akarja őket elkapni, sőt Henry szemszögéből is látjuk, hogy miért olyan amilyen, milyen a faterja, hogy élnek stb-stb.
És kb ilyen történetekből áll össze az egész könyv és ezért szeretjük Kinget.
Kingnek azokat a történeteit tudják jól megfilmesíteni, ahol az alapanyag nincs nagyon kidolgozva(Remény rabjai, Halálsoron), és a filmesek hozzáadják azt a plusszt, amiért szeretünk filmet nézni. A többi könyve egyszerűen nem mozis alapanyag.
Félreértés ne essék, egészen jó kis film volt ez,jó színészekkel, szép képekkel, jó a szörny is, de ez nem egy King adaptáció, hanem egy 21.századi horror film,ami retrónak akar látszani és van benne egy bohóc is főellenségnek. A mai fiatalság és aki nem olvasta a könyvet az kajálni fogja, aki szereti King írásait meg vár tovább hátha egyszer sikerül valakinek megfogni a lényeget. -
Ha már a néző szopatós filmekhez értünk...(egy részét spoilereztem, nehogy valaki evés közben olvassa véletlenül
)
Salò, or the 120 Days of Sodom (Salo, avagy Szodoma 120 napja) 1975 IMDb
Kezdjük a legfontosabb kérdéssel: Miért? Miért készít, szerepel benne és néz meg bárki is egy ilyen jellegű filmet?
Miért, miért, hát a kíváncsiságért mi másért..
Teljesen másra számítottam. Ahogy futottam át sorban az ilyen-olyan jellegű (általában negatív) kritikákat, már már oda jutottam, hogy talán inkább mégsem akarom én ezt látni..Aztán persze csak meggyőztem magam, hogy látni akarom én is legalább egyszer már ezt a botrányfilmet..
Nagy vonalakban mindenki ismeri a lényeget: pár pszichopata katona a 2. világháború vége felé egy kastélyba zár pár fiatalt, akiket megaláznak, megkínoznak és végül kivégeznek. Ennyi alapján sok jóra nem is kell számítani.
De akad pár dolog azért még, amiről nem beszélt senki sem...(spoilert hanyagold, ha gyengébb az idegzeted, vagy ha megnéznéd mégis
)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ennio Morricone bizonyára szégyenli, hogy segédkezet nyújtott eme művészi alkotáshoz, mert nem sok helyen dicsekszik vele. Mondjuk P.P. Pasolini ősbemutató előtti rejtélyes halála miatt ez valamennyire érthető is.
Másrészt viszont ha valami jót ki kell emelnem a filmből, az meg pont a zene lehetne..
Szóval az előzetes intrikák alapján arra számítottam, hogy semmi egyébről nem szól a film, mint egy durva és agresszív szadista belezős horror alkotásról. Ehhez képest pozitívan csalódtam az elejében, mert megmutatták a szép festői tájat, sőt szemtanúi lehetünk az előkészületeknek is, amint egyesével begyűjtik a fiatalokat a "szeánszhoz" az olaszországi Lombardia régió Brescia megyei Saló városából.
Annyit még a film végén a készítők megemlíthettek volna, hogy ott született 1542-ben Gasparo da Saló is, a hegedű feltalálója.
Vagy, hogy egész Európa legszebb 55 km hosszú tava mellett forgatták a filmet.
Bár igaz, az előbbi hegedűs infó valójában nem képezi a film szerves részét..
Tehát miután meg van a "csapat", összeterelik őket és felolvassák jogaikat és kötelességeiket. Utóbbiból van több. Joguk szinte csak meghalni van, azt viszont bármikor kérhetik..
Aztán jönnek a mesélők, akik régi szadista, mazochista és egyéb perverz történeteket mesélnek a jelen lévőknek (akik a fogva tartók és fogva tartottak) szexuális vágyuk felkeltése céljából. A szeánsz a néző kedvéért körökre lett bontva, követve az Isteni színjáték menetét:
A Pokol tornáca, A mániák köre, A szar köre, A vér köre. Ahogy egyre jobban haladunk a történetben, úgy merülünk mi is el egyre jobban a mocsokban egészen a végkifejletig, ahol a szenvedések végére pont kerül.
Eltelt 42 év amióta elkészült a film. Mai szemmel nézve, akadnak ennél bőven "erősebb" gusztustalan filmek is már.
A végét sajnálom. Ennél hülyébb befejezést ritkán látni. Ráadásul egy rakás kérdést is nyitottan hagy:
Mi lesz az agresszorokkal? Mi lesz a túlélőkkel?
Egykori horror fan szemmel, ez nálam csak egy gyengécske 3/10.
The Back-up Plan (Ilyen a formám) 2010 IMDb
Kedvelem J.Lo filmjeit. Van humora a csajnak
Bár ez nem sikerült annyira ütősen, de nézhető.
Egy pici spoiler azért ide is jutott, amiben felvázolom a közös pontot az előző filmmel..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..na igen: ha homokot eszik a gyerek a nyivános homokozóban, az nem gáz egy amerikai apukának..
Nem gáz addig, míg a gyerek a homokozóban talált szarral a kezében oda nem battyog apucihoz..
Ezek komolyan ennyire hülyék, vagy csak megjátsszák az ilyeneket?
Kiszámíthatósága miatt is csak egy 4/10 nálam. J.Lo nélkül még ennyit se adnék..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.18. 10:45:13 -
Mert lehet hogy csak megrendezett... de ha úgy vesszük mindenképp szopatás, csak akkor nem az "áldozatot" szopatják hanem a nézőket, akik elhiszik hogy ez valódi ijesztés. -
Imyke, 062020, Devv
Köszönöm a válaszokat :)
Hát kemény volt a film, és igen amikor vgeztem a filmmel, már láttam hogy a végén odaírják, magyarul hogy 1. fejezet. :) -
Szellemekkel suttogó, a Titanic kapitánya és Tony Stark azaz a Gótika
Most láttam először.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jól tette a csaj, hogy feldarabolta a fickót! Először azt hittem Bob Downey a tetkós pasas. Nehéz volt elvonatkoztatni, de Bob első jeleneténél azt hittem hogy ez Tony. :D
Nem volt rossz, 6/10. :D -
Ja, látom azért vannak kemények is
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Olyan miért nincs ahol valaki jól pofán vágja? -
Igaz csak a végén, de kiírják, hogy I. fejezet. -
A szopatások is elkezdődtek már.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Spoiler mögöttire: Igen. -
062020 #97521 Igen -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az AZ második részében lesznek majd felnőttek vagy mi?
Amúgy jó film, hálisten lezárták valamelyest ezt a részt, és nem Gyűrűk Ura módon intézték, az szar lett volna.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.17. 18:27:25 -
Jogos. :) -
Mondom, te tudod - nem erőszak a disznótor... -
Ennyi elég volt ahhoz, hogy leszűrjem, ettől sokkal jobb indiai filmeket láttam és annyira azért azok sem voltak jók. -
Fércbukon semmi sem szent:
-
Marketing és pszichológia.
Ha beleírták volna, akkor az okosabb néző nem is ment volna el rá, hisz tudja, hogy a folytatás minimum 1 év... addigra meg a hangulat ugye...
Akinek meg nem számít, mert nem ismeri sem a könyvet, sem a 90-es verziót, az meg majd bekajálja a 2. részt is újnak.
Aki meg látta ezt a részt, felújítást, reworkot, és tudja, hogy eszik-e vagy isszák az It-et (mert olvasta és/vagy látta a korábbit), az így is, úgy is bekajálja a második részt is - de neki nem is kell elmagyarázni az előzményeket, és a történetet sem... -
Nem, azt hittem ekkora paraszt dolgot a Gyűrűk Ura engedhet csak meg magának...
Remélem még 3 év mire kijön...és annak mi lesz a címe? AZ2?
A címébe arhatták volna, hogy Part1 vagy valami. :) -
Ne mondd, hogy nem tudtad, hogy így akarják?!
Tudhatnád, hogy:
- ha megteheted, akkor húzz le minél több bőrt a nézőkről
- adj ki egy történetet minimum 2 mozifilmben! -
-
Upszi, most látom, hogy ezt kihagytam:
[2017] - (imdb) - "Transformers: The Last Knight" / (Transformers: Az utolsó lovag) - 5/10
(2017.09.13-15) (155 perc, amerikai) - Action, Adventure, Sci-Fi
Mark Wahlberg, Anthony Hopkins
Családozás Transformers módra.
//Ezt se bírtam egyben végignézni. 155 perc!
//Izabella (Isabela Moner, 16 éves) nagyon rossz karaketr volt. Sir Edmund Burton (Sir Anthony Hopkins) érdekes jelenség volt, Hopkins a kisujjából kiráz ilyesmit - ugyanakkor, nagy kár, hogy elfogadta ezt a szerepet.
Vivian Wembley (Laura Haddock) személyében megkeresték Mikaela Banes (Megan Fox) felnőttebb mását! Szegény Laurát biztos, hogy így castingolhatták...
//A kamu dialógusok rettenetesek voltak, ahol számos helyen a vágások is, élőszereplőinkkel. A CGI a szokásos, elvárható minőség volt - a földgyalulásnál mondjuk a fejemet fogtam, de mindegy.
-
Isti: Az "Az" 2 részes...
Shep: Ha neked ennyi volt egy 131 perces film megítéléséhez, akkor legyen - te dolgod.
Csak egy mondatot: a film a humorra épít - egy olyan testőrre, aki nagyon komolyan veszi a munkáját, és közben meg a lányok kiszúrni akarnak vele... ez a jelenetsor a testőr felbérlésének szálát zárja, nincs vége a filmnek utána. -
Akkor nekem ennyi elég is volt belőle. -
Második részt? -
Én bevárom a 2. részt - semmi kedvem fél filmekhez. -
Végülis az elég...de nem bírok a véremmel, először az "AZ"-t nézem meg, az sem izgat, hogy mozis ....:D
Elkezdtem, csak közben más teendőim lettek, de ahogy indul a film, az aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, hát nem számítottam ilyen képsorokra...kemény. :)harapás -
Isti: nem tudom, hogy van-e szinkron --- de angol felirattal is tökéletes.
Shep: igen, ez az. -
Meglesz. :D
Ha van szinron. -
Erről a vígjátékról van szó? https://www.youtube.com/watch?v=OW6A8HcFZbw -
Ha tele van a bugyrod az amcsi gyors érlelésű egyen filmekkel, akkor pattanj rá néha valami más nemzet által készítettre. Én így szoktam.
[2011] - (imdb) - "Bodyguard" (My Love Story) / (--) - 7/10
(2017.09.16) (131 perc, indiai) - Action, Romance
Salman Khan, Kareena Kapoor Khan
Lovely B. Singh születési körülményei nem akármilyenek voltak - az utolsó pillanatos várandós édesanyja épphogy túlélt egy autóbalesetet, míg apja nem. Az épp arra utazó Sartaj Rana nagyúr segített a bajban.
A sors úgy hozta, hogy Lovely egy rendkívül erős, kitartó testőr lett, igazi profi a szakmájában, akit a legfontosabb személyek védelmére rendelnek... Sartaj Rana fiatal lánya pedig egy ilyen személy lesz, mert -- történetesen* -- az idős apának sok ellensége van.
A szépforma lány gyermek persze nem veszi jó néven a "bádigárd" jelenlétét, és meg tesz minden tőle telhetőt, hogy átalakítsa annak személyét...
...csak ugye nem minden úgy alakul, ahogy törékeny nő szeretné...
//A zenék nagyon jók, ahogy az a néhány jól koreografált dal is. A fő dal beleég az ember agyába - nagyon el van találva!
//A filmnek van humora - az a szokásos, kicsit meghitt, kikacsintós, félmosolyos humor, ami annyira jellemző ezekre a filmekre. Itt nincs alsó fertályi erőlködés.
//A harci koreográfiák szinte vér nélkül is brutálisak, néha meg meghökkentően viccesek. Még több harcot is elviseltem volna, de jó volt az arány.
//Nem szabad elfelejteni, hogy a történet leginkább romantikus, indiai, nagyon hagyományos módon - és ehhez viszont nem szabad európai szemmel leülni. Itt bizony még mindig a férfi szava a minden.
Nem mint a "fehér világban", ahol akár a nő is ágyra döntheti a pasit.
Erősen ajánlom mindenkinek, aki akár csak kicsit is jól akarja érezni magát - és nem utálja, ha táncolnak, énekelnek egy filmben. Mondjuk ezt bűn lenne kihagyni.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.17. 10:41:10 -
Rings 2017
Értem már a 4.5 pontot, amit kapott IMDB-n.
Mind a film cselekménye, a színészi játékok nem érdemelnek többet.
Nagyon vártam és azt hittem köze lesz a japós részhez, de nem, ez full zs kategóriás valami reboot vagy mi a tököm.
Amcsik egyre rosszabbak.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.17. 09:57:43 -
Divergent 3
Még a felállás érdekes is, de teljesen súlytalan az egész. Akinek nincs szövege, de képen van, meg se próbálja beleélni magát a szerepbe (ha valaki megnézné akkor tudni fogja). Pénz volt, elkótyavetyélték a lehetőséget. Legtöbb"csavar"ra már előző részekben volt példa (1 az 1ben), így azok se voltak meglepőek. Kár -
Baby driver
Jo kis film, nekem kicsit lassan indult be, de aztan sikerult vegig lekotnie. Ajanlom -
Alien Covenant
"Csináljunk egy szar filmet, amiben minden eddigit elbaszunk, majd lesz egy flashback, ami egy sokkal jobb film lehetett volna, de mi inkább ezt csináltuk meg, mert ez jobban hangzik, még ha nem is igazán." - Ridley Scott az Alien Covenant első forgatási napján
3/10
Life (Életfogytig) (1999)
Szeretem ezt a filmet. Néha előveszem, jó újra nézni, hisz a poénok mindig ülnek. Lawrence-Murphy nagyon jó páros, csak úgy sziporkáznak. Igazán jó feel good film.
7,5/10
Baby driver (Nyomd, bébi, nyomd)
Nem emiatt a film miatt fogunk majd Wrightra emlékezni, de ez egy jó film. Ami az elejétől a végéig vérbeli Wright film. A sztori szar, de nagyszerű karaktereket kapunk, így azok feledtetik. Cool stuff...
7/10