1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Ha már a néző szopatós filmekhez értünk...(egy részét spoilereztem, nehogy valaki evés közben olvassa véletlenül)

Salò, or the 120 Days of Sodom (Salo, avagy Szodoma 120 napja) 1975 IMDb

Kezdjük a legfontosabb kérdéssel: Miért? Miért készít, szerepel benne és néz meg bárki is egy ilyen jellegű filmet?
    Miért, miért, hát a kíváncsiságért mi másért..

Teljesen másra számítottam. Ahogy futottam át sorban az ilyen-olyan jellegű (általában negatív) kritikákat, már már oda jutottam, hogy talán inkább mégsem akarom én ezt látni..Aztán persze csak meggyőztem magam, hogy látni akarom én is legalább egyszer már ezt a botrányfilmet..

Nagy vonalakban mindenki ismeri a lényeget: pár pszichopata katona a 2. világháború vége felé egy kastélyba zár pár fiatalt, akiket megaláznak, megkínoznak és végül kivégeznek. Ennyi alapján sok jóra nem is kell számítani.
    De akad pár dolog azért még, amiről nem beszélt senki sem...(spoilert hanyagold, ha gyengébb az idegzeted, vagy ha megnéznéd mégis)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ennio Morricone bizonyára szégyenli, hogy segédkezet nyújtott eme művészi alkotáshoz, mert nem sok helyen dicsekszik vele. Mondjuk P.P. Pasolini ősbemutató előtti rejtélyes halála miatt ez valamennyire érthető is.
    Másrészt viszont ha valami jót ki kell emelnem a filmből, az meg pont a zene lehetne..
    Szóval az előzetes intrikák alapján arra számítottam, hogy semmi egyébről nem szól a film, mint egy durva és agresszív szadista belezős horror alkotásról. Ehhez képest pozitívan csalódtam az elejében, mert megmutatták a szép festői tájat, sőt szemtanúi lehetünk az előkészületeknek is, amint egyesével begyűjtik a fiatalokat a "szeánszhoz" az olaszországi Lombardia régió Brescia megyei Saló városából.
    Annyit még a film végén a készítők megemlíthettek volna, hogy ott született 1542-ben Gasparo da Saló is, a hegedű feltalálója.
    Vagy, hogy egész Európa legszebb 55 km hosszú tava mellett forgatták a filmet.
    Bár igaz, az előbbi hegedűs infó valójában nem képezi a film szerves részét..
    Tehát miután meg van a "csapat", összeterelik őket és felolvassák jogaikat és kötelességeiket. Utóbbiból van több. Joguk szinte csak meghalni van, azt viszont bármikor kérhetik..
    Aztán jönnek a mesélők, akik régi szadista, mazochista és egyéb perverz történeteket mesélnek a jelen lévőknek (akik a fogva tartók és fogva tartottak) szexuális vágyuk felkeltése céljából. A szeánsz a néző kedvéért körökre lett bontva, követve az Isteni színjáték menetét:
    A Pokol tornáca, A mániák köre, A szar köre, A vér köre. Ahogy egyre jobban haladunk a történetben, úgy merülünk mi is el egyre jobban a mocsokban egészen a végkifejletig, ahol a szenvedések végére pont kerül.

Eltelt 42 év amióta elkészült a film. Mai szemmel nézve, akadnak ennél bőven "erősebb" gusztustalan filmek is már.
    A végét sajnálom. Ennél hülyébb befejezést ritkán látni. Ráadásul egy rakás kérdést is nyitottan hagy:
    Mi lesz az agresszorokkal? Mi lesz a túlélőkkel?

Egykori horror fan szemmel, ez nálam csak egy gyengécske 3/10.

The Back-up Plan (Ilyen a formám) 2010 IMDb

Kedvelem J.Lo filmjeit. Van humora a csajnak Bár ez nem sikerült annyira ütősen, de nézhető.
    Egy pici spoiler azért ide is jutott, amiben felvázolom a közös pontot az előző filmmel..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..na igen: ha homokot eszik a gyerek a nyivános homokozóban, az nem gáz egy amerikai apukának..
    Nem gáz addig, míg a gyerek a homokozóban talált szarral a kezében oda nem battyog apucihoz..

Ezek komolyan ennyire hülyék, vagy csak megjátsszák az ilyeneket?

Kiszámíthatósága miatt is csak egy 4/10 nálam. J.Lo nélkül még ennyit se adnék..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.18. 10:45:13