106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ToxiMaxi
    Az adrenalin csodákra képes.
  • Zephyr Retiring
    Akkor ezt is megdumáltuk..valamennyire.. :)
  • SzinesGeza
    Az amerikai tengerészgyalogság erőnléti kiképzéséről volt szó. Ahol "aki ilyennel nem bír (bírt) megbirkózni" az nem felel meg.
    Csak hogy képben legyél. ;)

(amúgy sehol nem írtam, hogy nincsenek kemény nők)
  • Zephyr Retiring
    Jó példa ez a legutóbbi is az állatvilágból.
    Egyszer volt valamelyik tv híradóban is volt egy érdekes hír egy anyáról, akinek a fia az autójuk alatt játszott kerékcsere közben. Az emelő kimozdult, és kis híján agyonnyomta a gyereket a karosszéria. A kiérkező mentősök kezet ráztak az anyukával is majd megvizsgálták, hogy rendben van e fizikailag, ugyanis a sárvédőt megemelve tartotta a dögnehéz terepjárót a csöppnyi nő egészen addig, amíg ki nem szedték alóla a gyerekét.
    Elég nagydarab volt a mentősofőr is, de még ő sem volt képes megemelni a verdát úgy, mint az anya. Amikor megkérdezték hogyan csinálta, hogy vagy 20 percig megtartott akkora súlyt olyan magasságban, azt felelte:
    "Ösztönösen. Nem gondolkoztam, csak felemeltem és tartottam amíg kellett."
  • UUUU
    Ez igy van, de sajnos sokan a vegletekkel peldaloznak, azzal hogy vannak kivetelek, hogy egy teszem azt elsportolo, kepes legyozni egy gyenge vagy atlagkepessegu hasonlo szamban indulo ferfit, de azonos kvalitasu vrsenyzoknel ez mar nagyon nem igaz. Persze vannak dolgok, amikben kiemelkedhetnek, de izomeroben, gyorsasagban, aggresszioban meg sem kozelittik, a ferfi "elite kategoriat" , a termeszet evolucios szelekcioja, igy hozta letre az evmillio folyaman ezeket a tulajdonsagokat az embernel, es ezt nem veletlenul hangsulyozom ki, mert azert van az allatvilagban ellenpelda, persze altalaban nem ez a jellemzo, valamint van meg egy szituacio, amikor ez megfordulhat, amikor az anyaallat a kolyket vedelmezi.
  • IMYke2.0.0.0
    //Gerald's Game 2017 már nézhető.
  • ToxiMaxi
    Persze csinosak meg minden de azt el nem hiszem, hogy egy teljesen női alakulat közelharcban képes lenne egy ugyanolyan férfi alakulatot legyőzni. Pusztán genetikai elgondolás és nem hímsovinizmus alapján. Nem véletlen az sem, hogy nincsenek kevert boxmeccsek, focimeccsek. Ugyan sokat fejlődtek a női sportágak, de még mindig viccesen hat, amikor női focit vagy box-ot esetleg UFC-t nézek. Ezzel nem azt mondom, hogy egy UFC-s vagy boxoló, amatőr csaj ne szakítana ketté engem mint egy papírlapot mindössze azt, hogy azonos súlycsoportban is igen komoly különbségek vannak. Számomra pedig az, hogy a filmekben a vékonyka nők közelharcban legyőzik a náluk magasabb és sokkal fizikálisabb férfiakat egyszerűen hiteltelennek hat. Persze ez film tudom de ettől még zavarhat.
  • Sunrider924
    Rise of the Legend (2014)

Megneztem, aztan megszokasbol elolvastam az imdb kritikat, hat nem ertem en biztos masik filmet neztem, mert nekem nagyon is hiteles volt, pont azon agyaltam, hogy vagy csak tul regen lattam a Jet Li fele Once upon a time in China-t vagy egyszeruen nalam ennyire utott ez az Eddie Peng fele verzio. Ugy neztem volna meg miutan vege lett.
    Ugy botlottam bele hogy youtube-rol beakadt ez a zenes klipp es vegem volt, muszaj volt latni. De az en ajanlatom a forditott sorrend vagy kinek hogy tetszik.

Peng performed all the kungfu fight sequences in Rise of the Legend (2014) himself and did not use a stunt double.
    n Rise of the Legend (2014), he mistakenly punched a real stone pillar instead of a prop!.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2017.09.29. 09:03:22
  • Zephyr Retiring
    Csak hogy képben legyél valamennyire..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Előre jelzem, hogy a külföldi kiképzésekről semmit sem tudok, de úgy sejtem, a hazaihoz hasonló, vagy rosszabb lehet a helyzet.
    Több, mint 10 éve szereltem le mint szerződéses katona Hódmezővásárhelyről. Már akkor is voltak nők ott, és elmondanám, hogy a 3 hetes alapkiképzést ugyanúgy végig kellett csinálni nekik is, mint nekünk. Ez sosem volt ( és most sem az) beosztásfüggő vagy nemi kérdés. Aki irodán ült íróasztal mögött és csak menetleveleket meg szabadságolási engedélyeket írogatott, annak is ugyanúgy hoznia kellett legalább az alapszintet. Függetlenül attól, hogy pasi vagy csaj volt az illető. Csak a kor számít ebben az esetben, mert egy 20 éves katona jobban kell fizikailag teljesítsen, mint egy 40 éves. Míg a 20 évesektől (csak számot írok, mert ez bázisonként eltérő) elvárják a 100 szabályos fekvőtámaszt, addig 40 évesen már elég az 50 is. Vagy a 30, csak egy számot írtam..
    Akadt ott olyan jelentkező ürge is, aki még a kötélen sem tudta magát felhúzni nemhogy a tetejéig, de még csak a feléig sem.
    Aztán jött egy alig 60 kilós csajszi, pikk-pakk és már meg is járta fel és le. Kettőt sem pislogtunk.
    Ami a 100 kilós katonatársak nyakban történő cipelését illeti, igen, akad aki ilyennel nem bír (bírt) megbirkózni. És itt jön képbe a "csapatjáték" jelző. Ha a társad lemarad, megsebesül (vagy csak olyan másnapos, hogy azt sem tudja hol van épp) ketten odapattannak és átsegítik a feladaton. Ha a feladat a társad nyakon való kimentése, akkor azon. Ha nem vagy jó csapatjátékos, soha nem leszel jó katona.
    Vannak kemény nők, jobb ha elhiszed. Nehogy aztán egyszer majd azt mondd: erről nem tudtam..

Ami pedig a jó öreg Demit illeti, én csípem. Már a Ghost óta. Abban láttam először
  • vérpocok
    Kevés reményt fűzök hozzá én is. A Csodálatos Pókember széria is lement két résszel úgy, hogy elő se került ez a képesség. Parker a legkevésbé sem volt intuitív, mindent nyers ésszel filózott ki és oldott meg.

Egyedül a Maguire-féle Pókember próbált rá reflektálni, de az is csak minimális mértékben... de ott legalább Parker már a támadás előtt tudta hogy zűr lesz, és már azelőtt felkészült, hogy az elkezdődött volna. Ez hatalmas stratégiai előny. De az újkori filmekben az intuitív viselkedésnek a nyomát sem láttam.

Inkább kimaxolják a karaktert olyan dolgokkal, amire az égvilágon semmi szüksége. Ellélektelenítették a hálószövőt a szuper kütyük és a látvány kedvéért.
  • Tikal #97648
    akkor nézz körül az izraeli hadseregben... keress rá a női katonákra, aztán gyere vissza :) Elárulom, meglepően sok köztük az olyan akiről nem gondolnád hogy akár egy pisztolyt is fel bírna emelni, magyarul tök átlag jó csajok
  • Blasta
    Jah. A pókösztönt mondjuk azért nem hoztam fel, mert elképzelhetonek tartom, hogy a sorozat direkt indult így és Peter most még nincs 100% tisztában a képességeivel és a kovetkezo részekre hagyják amikor mondjuk ráébred erre a képességre és mondjuk el is kezdi zavarni a ruha (eltompitja az osztont) és onnantól a mezeit fogja hordani. Szóval ez még védheto és szépítheto lehet (bár kis esélyt látok erre pont a szarrákokainozott hollywood miatt)...
  • vérpocok
    Mert ez már nem a képregénybeli, hanem egy high-techesedett pókember, csupa felesleges battle-funkcióval, amit ráaggattak. A legfontosabb tulajdonsága a pókösztöne. Ami szóba sem került egész film alatt, hanem egy olyan figurát láthattunk a vásznon, aki az új ruhája funkcióival szerencsétlenkedik. Vasember tech újításai épp azt nyomják el benne, amiből a legnagyobb harci előnyt faraghatja. Ugyanis a pókösztön által percekkel előre megérzi a veszélyt, gyakorlatilag lehetetlen meglepni, és szinte bármilyen támadást képes elhárítani, ha eléggé fókuszál erre a képességére.

Így sokszor már előre ösztönesen tudja hogyan támadja az ellenfelét, és az enemy még be sem fejezte a mozdulatsort, ő már a következőt is tudni fogja. A képregényben csak a hálóvető volt a társa, szinte semmilyen kütyüvel nem rendelkezett, de nem is volt rá szüksége. A filmben pedig high-tech buzit gyártanak belőle. Köszönjük meg ismét Hollywoodnak.
  • Blasta
    Spiderman: Homecoming
    -------------------------
    5/10

Nem értem a leborulást és elájulást a film elott.
    Ami jó: Tom Holland mint Peter, bár nekem túl fiatal, de értem, hogy a sorozat miatt olyan szereplo kellett aki boldogan aláírt 5-6 filmre és még akkor sem néz ki 20-nál tobbnek
    Ami kevésbé jó: A szexi May néni. Nem értem miért kellett. Oké, megújulnak, de konyorgom, amikor 5db mozifilm és csilliárd képregény ábrázolja May-t idos asszonynak akkor ezt miért kell? Alfred-bol esetleg mikor csinálnak feka MMA harcost mondjuk, hogy végre ne csak rádión tudja segíteni Bruce-t???
    Ami nagyon nem jó:
    Nulla feszultség. Komolyan, a világon semmiért nem lehetett izgulni a filmben. Nincs tét, a "fogonosz" szinte nem is gonosz, terve sincs semmi, csak hightech szarokat lopni és kenyeret rakni az asztalra (ezt is értem, hogy Peter elso ellenfelét nem akarták világuralomra toro szupergonosznak from outer space, de ez akkor is írtó kevés volt). A Keselyu is amugy teljesen más karakter a képregényben.
    Uj pókruha. Nem is szaporítanám a szót, ez így NEM SPIDERMAN hanem Ironman Jr. Vicc az egész, ráadásul az Ironman suitnak még csak-csak eltudom hinni azt a sok extra kutyut ami benne van (thx to arc-reactor meg úgy alapból a mérete) de ez a pizsama ugyan honnan látja el energiával ezt a sok szuperszart amit belerakott Tony? Pókdrón meg AI segíto ahhhhh, fullgáz.

Éppenséggel nézheto, voltak jó pillanatai, aranyos viccek és pár szép CGI de amugy teljesen felejtheto számomra. Nekem még mindig Garfield pókja tetszett leginkább (bár a filmek szintén kozepesek-gyengék lettek)
  • SzinesGeza
    Mondjuk Demi elég hiteltelen volt.
    Egy olyan kicsi nő sosem csinálna meg egy bőrnyakú kiképzést, ahol a 100-110 kg-os társakat kell cipelni a nyakadban.
  • UUUU
    Ezt a dinamikusabban mozog, hogyan ertelmezzuk? Csak mert pl a gyors futas dinamikajahoz az embernel, pont szamitanak az izomkotegek. Persze itt nem a testepitokre gondolok. A hosszutavfutasnal meg pont forditva, amely kozel sem annyira dinamikus. Megfelelo ero kell szinte minden hasonlo tevekenyseghez, torna stb. Azert a megfelelo meretu izomzat, amig nem tulzott tomegu mar, ami lassulast okoz, alapfeltetetel
  • UUUU
    Mai napig egyik kedvenc.
  • Sunrider924
    A GI Jane-be volt az, amikor a Viggo Mortensen altal megformalt katona demonstralta/elmagyarazta miert nem kell neki noi katona a csapataba. Nem a fizikum volt a problema . :)
  • repvez
    Jogos, nems zóltam, csak én még leragadtam annál, hogy a smink az a szemhéj és a rúzs egy kis arcpirrel :)

Egyébként, hogy az aktuális témához is hozzászóljak.

Mi határozza meg, hogy egy nő jó e egy katonai szerepre vagy sem? ha tul szép vagy nagy a melle esetleg tul nöies akkor már kiaesik és csak a emberkinézetű dromedárok lehetnek jók?
    Elég ha csak megnézünk egy két tulélő futó versenyt ott is elég átlagos nők is indulnak és néha többet birnak mint a férfiak olyanok akiből ki sem néznénk.
    Vagy pélkdául az izraeli vagy amcsi katona nöket, lehet , hogy törékenyek vagy csinosak, de ha ödakerül a sor a kiképzettségükkel tul tesznek jópár férfin.

DE mind ez a szerepen sok múlik. lehet egy katonailag jól kinéző izmos kinézetű nöi szinés is gagyin megirt szereppel is hiteltelen és egy törékenynek látszó is alakithat hiteles szerepet ha olyan a forgatókönyv is.
    A trailerben én nem éreztem, hogy portman kisasszony hiteltelen lenne, de Demi Moore sem volt rossz a GI jane-ben.
  • Tyler1
    Ki írná elő? Sminkesek gond nélkül úgy eltüntetik, hogy eszébe nem jut bárkinek, hogy tetoválva lenne az illető.
    Ott van Tom Hardy, na ő már tényleg agyon varratta magát, de számtalan filmben láthattuk tetoválás nélkül, és kétlem, hogy emiatt szerepektől esne el.

Meg manapság már annyira a kultúra része lett, hogy akár jó akár rossz karaktereket is szándékosan sminktetoválással látnak el pusztán látványosságból.
  • BenedekFeco
    Szerintem pont annyiba kerül eltünteni a "nem kívánatos" tetkókat, mint "létrehozni" egy párat az alapból nem tetovált színészen. Láttunk már pár ilyet a film iparban. :-)
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.09.28. 19:11:52
  • Katalizátor
    Smink! ;)
  • repvez
    Egy kérdés, lehet , hogy nem épp ideillik, de talán jobban képbe vagytok.
    Szóval a szinészeknek van valami elöirás, hogy hol milyen tetkójuk lehet? csak mert gondolom nem mutatna valami jól ha egy szerepnél olyan ábrák is látszanának a szinészen ami abban a környezetben nem éppen illik bele, de kiretusálni, meg csak emiatt nem lenne nagyon gazdaságos és hatékony meló.
    Mert ahogy mostanában Stallone szét tetkózta magát, már nem biztos, hogy jól mutatna egy ujabb Rambóban vagy ha a vietnámi korszakot nézzük
  • IMYke2.0.0.0
    "Aztán lehet ez csak engem zavar."

Nem csak téged.
  • ToxiMaxi
    Itt nem a cipóról van szó. Hanem arról a trendről, hogy kapukulccsal a kezében 40 kiló és mégis mindenkit megver, elbírja a 20-30 kilós málhát és a 100 kilós jó felépítésű férfiakat simán szarrá veri. Nem kell kilós cipó csak egy sportos felépítés, nőknél is van ilyen és itt nem a szikár hosszútávfutókra gondolok, hanem mondjuk akár egy fitness modellre vagy egy sportolóra, az átlag botsáskánál legyen egy kicsit vastagabb. Aztán lehet ez csak engem zavar.
  • DantszEE
    A Tomb Raider pont kivétel. Sőt, tökéletes választás volt a csaj.
    Én is kurva alacsony vagyok a 166 centimmel, mellé rohadt vékony is. Mégis egy pillanat alatt felmászok bárhová, és magasabbat ugrok, mint a legtöbb ember. Anno gimis tesi órákon is szintén hasonló alkatú haverommal lazán vertük a mezőnyt.

És ha megnézed Vikander kezét, azért szálkásított valamit. Igen, laikus szemnek lófasz izom, ami rajta van. De hidd el, szikár izomzattal sokkal dinamikusabban mozog valaki, mint kilós cipókkal a bicepsze helyén.
  • ToxiMaxi
    Natalie Portman mint katona? Azzal a törékeny testtel és magassággal (160 cm). Ez mostanság egy divat, hogy törékeny nőket tesznek olyan szerepbe, amit az életben nem tudnának véghez vinni (lásd új Tomb Raider), értem én, hogy sci-fi meg minden és azt is tudom, hogy jó színésznő meg csinos is de szerintem nem a legjobb választás.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.28. 14:56:38
  • IMYke2.0.0.0
  • Bokafix2
    12 Angry Men (1957)

Ez valami elképesztően erős dráma... pedig szinte csak egy beszélgetés az egész pár esküdtszéki tag között. Élet és halál között kell dönteniük. Must see.

A remake-je már közel sem annyira jó... csakis az 57-es változat.

9/10
  • Mentol
    Erre bakker, kíváncsi vagyok - a könyveket kifejezetten rossz volt olvasni, vajon mit tudnak belőle vásznon művelni? (de komolyan: a Déli végek sztorit csak azért olvastam végig, mert nem volt más)
  • BenedekFeco
  • Seth
    Kb 5 perceket ugráltam benne úgy fél óra után, szóval biztos lemaradtam róla, de honnan volt Chucky-nak ez a képessége? Az eredeti ott volt az erdei házban végig. Gondolom nem volt megmagyarázva :D
    Én 2 pontot adok neki, mert filmnek azért film volt :)
  • Zephyr Retiring
    A kérdés nem ez volt, de már mindegy is. Elmondtam mit gondoltam a film megtekintése után, és ennyi.
    Keresztes háborút felesleges egy vélemény miatt indítani :D
    Cameron rendező nem pedig vágó.
    Ha figyeltél volna, nem a rendezést, hanem egy szarul megvágott jelenetet emeltem ki.
    Részemről több szót ez sem érdemel.
    Béke van tesó :)
  • hiper KOCKA
    Cult of Chucky 2017

Bevallom, az első rész 88-ban a maga egyediségével teljesen nézhető volt számomra... pedig klasszikus b-horrorról van szó, de legalább vittek bele némi kreativitást azzal, hogy egy játékbabába költöztették a gonoszt. Volt ugyan egy-két játékbabás horror a Gyerekjáték előtt is, de annyira felejthető és sematikus volt az egész sztori, meg a megjelenítés is, hogy szinte mindenki 88-tól datálja az ilyen típusú filmek kezdetét...

Aztán ahogy egyre több rész jött ki a Gyerekjátékból, Chucky is úgy használódott el és vált kiüresedetté az évek során. Sokatmondó, hogy a jelen film már egy elmegyógyintézet falai között játszódik, és ennél erősebb már nem is lehetne az önreflexiója saját magára. Már az alkotók sem tudták komolyan venni ezt a koncepciót annyira hogy a normális élet keretei közé tegyék, hanem befalazták Chucky-t oda, ahová szerintem is való.

A történetvezetés és a sztori katasztrofális... állítólag kamerák vannak az intézetben mindenütt, de Chucky-t mégsem veszi észre senki, és úgy lébecol a folyosókon, hogy sem a lököttek, sem a személyzet nem gyanít egy kurva mukkot sem. A régi Chucky-ból csak a geci vigyor maradt meg, ami kiül a képére, amikor valakit a másvilágra küld.

Egyébiránt meg el lett inflálva az egész karakter... már félni sem lehet tőle, mivel annyi van belőle mint rostán a lyuk. Ez minek kellett? Több Chucky van, mint emberi szereplő. És hiába vannak ennyien, mégse veszik észre őket. Feleslegesen összevissza tekerik a sztorit, Chucky itt már ki-be járkál a gazdatestek között, egyikbe be, másikból ki... sőt már emberi testet is meg tud szállni, amit meg is tesz.

Megszállja valaki testét és abban gyilkol. Akkor mitől Chucky? Miért gyilkol emberi alakban, amikor itt a játékbabán nyugszik az egész koncepció? És miért van sok-sok Chucky? Ki van a többi Chucky-ban? Csak egyetlen Charles Lee Ray van, és ő épp egy emberi testet vett fel. Az alkotók komolyan azt hitték, hogy bárki is összeszarja magát ezek láttán? Mint egy idióta muppet show... csak egy olcsó komédia lett belőle, pedig ez egy horror volt, aminek része volt a morbid humor is. Most meg csak önmaga paródiája.

Ne jöjjön ki még egy rész, vagy ha igen, küldejenek nekem is egy jófiú babát, mert ha ennyi van, akkor nekem is lehet egy saját Chucky-m. Én is páncélszekrényben tartanám a levágott fejét mint a filmben az ipse, hogy unalmasabb napokon engem is szórakoztasson a debil szövegével.

4/10
  • MrAndree
    Ehhez még azt is tegyük hozzá, hogy a T2 hét évvel az első rész után jött és több mint tízszer annyi pénzből. Nyilván jobban néz ki. :)
  • Blasta
    Komolyan ember, szedd már ossze magad. Az általad linkelt wikipedia cikkben is ott van:
    "A fotorealisztikus CGI egészen 1989-ig nem jelent meg a filmiparban, amikor is A mélység titka elnyerte a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-szobrot. Az Industrial Light & Magic (ILM) alkalmazta ezen eljárást a filmben, kiemelendő az egyik jelenetben látható tengermélyi teremtményt, az úgynevezett "vízlény"-t. Ezt követően a CGI a Terminátor 2: Az ítélet napjában (1991) kapott központi szerepet,"

A lényeges szó a "fotorealisztikus"!
    A T1 idejében -bár létezett a CGI- KOZEL nem voltak még olyan teljesítményu gépek amikkel a T-800-at leanimálhatták volna olyanra mint szerették, amit a film megkovetelt.
    Es nem gond ha nem jott be MOSTANI szemmel a T1, viszont azt azért el lehetne fogadni, hogy anno Cameron kihozta azt ebbol a filmbol és látványbol amit akkoriban csak lehetett. Akkoriben ez a látvány, ez a robot animálás utott mindenkinek!
    És az meg eleve vicc, hogy Te mondasz itt okosakat a filmes látványt tobbszor is megújito, amugy pedig maximalista James Cameron tobb mint 30 éves kult munkájáról, OMFG...
  • Shep
    Azt már fel sem mertem hozni. :)
  • Zephyr Retiring
    Megnéztem. Nem is annyira rossz.
  • Tikal #97620
    Akkor nézd már meg azt is milyen CGI volt 1973ban vagy 1981ben, jó? Nagyon el vagy tévedve.
  • Tikal #97619
    te tényleg ennyire nem vagy képben? Pedig emlékeim szerint nem 16 éves vagy.... 1984!!!!
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.09.25. 17:30:23