1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Csak hogy képben legyél valamennyire..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Előre jelzem, hogy a külföldi kiképzésekről semmit sem tudok, de úgy sejtem, a hazaihoz hasonló, vagy rosszabb lehet a helyzet.
    Több, mint 10 éve szereltem le mint szerződéses katona Hódmezővásárhelyről. Már akkor is voltak nők ott, és elmondanám, hogy a 3 hetes alapkiképzést ugyanúgy végig kellett csinálni nekik is, mint nekünk. Ez sosem volt ( és most sem az) beosztásfüggő vagy nemi kérdés. Aki irodán ült íróasztal mögött és csak menetleveleket meg szabadságolási engedélyeket írogatott, annak is ugyanúgy hoznia kellett legalább az alapszintet. Függetlenül attól, hogy pasi vagy csaj volt az illető. Csak a kor számít ebben az esetben, mert egy 20 éves katona jobban kell fizikailag teljesítsen, mint egy 40 éves. Míg a 20 évesektől (csak számot írok, mert ez bázisonként eltérő) elvárják a 100 szabályos fekvőtámaszt, addig 40 évesen már elég az 50 is. Vagy a 30, csak egy számot írtam..
    Akadt ott olyan jelentkező ürge is, aki még a kötélen sem tudta magát felhúzni nemhogy a tetejéig, de még csak a feléig sem.
    Aztán jött egy alig 60 kilós csajszi, pikk-pakk és már meg is járta fel és le. Kettőt sem pislogtunk.
    Ami a 100 kilós katonatársak nyakban történő cipelését illeti, igen, akad aki ilyennel nem bír (bírt) megbirkózni. És itt jön képbe a "csapatjáték" jelző. Ha a társad lemarad, megsebesül (vagy csak olyan másnapos, hogy azt sem tudja hol van épp) ketten odapattannak és átsegítik a feladaton. Ha a feladat a társad nyakon való kimentése, akkor azon. Ha nem vagy jó csapatjátékos, soha nem leszel jó katona.
    Vannak kemény nők, jobb ha elhiszed. Nehogy aztán egyszer majd azt mondd: erről nem tudtam..

Ami pedig a jó öreg Demit illeti, én csípem. Már a Ghost óta. Abban láttam először