[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #97625 Cult of Chucky 2017
Bevallom, az első rész 88-ban a maga egyediségével teljesen nézhető volt számomra... pedig klasszikus b-horrorról van szó, de legalább vittek bele némi kreativitást azzal, hogy egy játékbabába költöztették a gonoszt. Volt ugyan egy-két játékbabás horror a Gyerekjáték előtt is, de annyira felejthető és sematikus volt az egész sztori, meg a megjelenítés is, hogy szinte mindenki 88-tól datálja az ilyen típusú filmek kezdetét...
Aztán ahogy egyre több rész jött ki a Gyerekjátékból, Chucky is úgy használódott el és vált kiüresedetté az évek során. Sokatmondó, hogy a jelen film már egy elmegyógyintézet falai között játszódik, és ennél erősebb már nem is lehetne az önreflexiója saját magára. Már az alkotók sem tudták komolyan venni ezt a koncepciót annyira hogy a normális élet keretei közé tegyék, hanem befalazták Chucky-t oda, ahová szerintem is való.
A történetvezetés és a sztori katasztrofális... állítólag kamerák vannak az intézetben mindenütt, de Chucky-t mégsem veszi észre senki, és úgy lébecol a folyosókon, hogy sem a lököttek, sem a személyzet nem gyanít egy kurva mukkot sem. A régi Chucky-ból csak a geci vigyor maradt meg, ami kiül a képére, amikor valakit a másvilágra küld.
Egyébiránt meg el lett inflálva az egész karakter... már félni sem lehet tőle, mivel annyi van belőle mint rostán a lyuk. Ez minek kellett? Több Chucky van, mint emberi szereplő. És hiába vannak ennyien, mégse veszik észre őket. Feleslegesen összevissza tekerik a sztorit, Chucky itt már ki-be járkál a gazdatestek között, egyikbe be, másikból ki... sőt már emberi testet is meg tud szállni, amit meg is tesz.
Megszállja valaki testét és abban gyilkol. Akkor mitől Chucky? Miért gyilkol emberi alakban, amikor itt a játékbabán nyugszik az egész koncepció? És miért van sok-sok Chucky? Ki van a többi Chucky-ban? Csak egyetlen Charles Lee Ray van, és ő épp egy emberi testet vett fel. Az alkotók komolyan azt hitték, hogy bárki is összeszarja magát ezek láttán? Mint egy idióta muppet show... csak egy olcsó komédia lett belőle, pedig ez egy horror volt, aminek része volt a morbid humor is. Most meg csak önmaga paródiája.
Ne jöjjön ki még egy rész, vagy ha igen, küldejenek nekem is egy jófiú babát, mert ha ennyi van, akkor nekem is lehet egy saját Chucky-m. Én is páncélszekrényben tartanám a levágott fejét mint a filmben az ipse, hogy unalmasabb napokon engem is szórakoztasson a debil szövegével.
4/10