106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    Nem mond semmit? Biztos, hogy egy videót néztünk? Az első, érthetetlen rész után, most konkrétan elmagyarázza mik ezek az "izék" és még egy mérsékelt cliffhangerrel is végződik.
  • Inquisitor
    Úgy működnek az OAT Studio cuccai, hogy adott rövidfilmből megveheted a Steamen az összes 3D objectet, textúrát, rétegeket, stb. A befolyó pénzből csinálják a folytatást. Szóval részben igazad van a pénzt illetően.
  • DantszEE
    Elysium, Chappie... Sajnos egyik gyengébb lett, mint a másik.
  • Tyler1
    Mivel lőtte el az esélyét?
  • LasDen #97694
    Blomkamp ellőtte az esélyét. Ha vissza is jut hollywoodba, lepörög pár film, mire saját ötletet valósíthat meg újra...
  • LasDen #97693
    attól, hogy valami rövidfilm még nem jelenti, hogy nem lehet rendes befejezése...
  • vérpocok
    Én inkább a District folytatását várnám Blomkamp-tól, mivel 2009-ben a kis csápos űrhulladék megígérte Wikusnak, hogy 3 év múlva visszajön érte. Ahhoz képest már 8 év telt el, és még a fasorban sincs. Pedig a húsos macskaeledel továbbra is finom... és csak nálunk kapható.
  • Seth
    Hát ez egy rövidfilm, inkább egy koncepció.Ha sokaknak tetszik majd talán továbbviszik a sztorit (ez már a 2. volt, úgyhogy lehet rá esély).
    Amúgy ez a Blomkamp erősen robot fetisiszta :D , de imádom a dizájnjait
  • LasDen #97690
    az előzőnek legalább volt eleje-közepe-vége, de ennek meg egyszer csak vége lett, mintha elfogyott volna a pénz. Nem mondd semmit, nem fut ki sehova. Ez így nekem kevés...
  • Seth
    Újabb rövidfilm az Oats Studios-tól

Aki nem látta az előzményét:

Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.10.04. 16:38:19
  • Zephyr Retiring
    ~nemkülönben - egy szó.~
  • dzsagon
    Nálam az év filmje eddig.
  • Zephyr Retiring
    Jack Jack (2008) IMDb

Míg döntök mit nézzek legközelebb, neki ugrottam ennek újra...

Ami tetszett, hogy második megtekintés után is ütöttek a poénok, ami talán annak is köszönhető, hogy forgatókönyv nincs.
    Ötlet is csak a minimális: álljunk össze négyen és zenéljünk!
    Ami még tetszett, hogy négy teljesen különböző személyiségű alak, ennyire jót tud alkotni együtt, ha akar.

Igen, ha jobban belegondolok, valahogy mindig is így képzeltem el a rocksztárok életét (vagy inkább az együttműködését)
    És ami a legjobban tetszett, hogy vállalták a saját hibáikat és félelmeiket is. Kevesen teszik.
    Jól szórakoztam rajtuk és általuk..és mint az látható ők nem különben.
    10/9.
  • CSOCSO
    Nekem sem tetszett. Rengeteg idegesito dolog volt benne
  • krisztinv
    Bocsánat valóban lemaradt egy L De ha spoilerba beleolvasol egyértelmű, hogy az Ausztrál kézi kamerásról beszélek.Nálam valamiért nagyon telibe talált ez a műfaj! B. W.-t sem tudom megunni. Na jól van 3 nál többször nem láttam de azokat élveztem. Véletlenül sem akarom fényezni magam és ez a mai világban nem feltétlenül számít pozitív tulajdonságnak de szuper empátiám van. Nagyon bele tudom magam élni egy filmbe. Ezeknél meg rendesen 180 a pulzusom. :)

Nem a legutóbb láttam de a legutóbbi katarzisom mindenképpen a The Clinical című alkotásnál volt. Az imdb-n le van húzva és sokan nem szeretik egész egyszerűen nem tudom miért.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A pszichiáter alakítása kitűnő és rá az elmebeteg nyomoronc alakítása se semmi szerintem. Szóval színészek rendben történet zseniális, esetleg ott ronthatták el, hogy aki sok Krimit néz meg Agatha Christien nőtt fel az azonnal nekiáll kombinálni és nem nehéz a megoldás valóban. De én ilyet filmmel főleg krimivel nem teszek, kizárólag a saját érdekemben.csak élvezem az alkotást és még véletlenül se kezdek bogozgatni, hogy akkor ez meg az. Nővérem pont ilyen. Minden létező detektív regényt elolvasott fiatal korában., és a film felénél már be nyögi ki a tettes.. Olyankor 200 fölöti a pulzusom. Amúgy fogtam el nyaki artériát amíg kiértek a mentők esküszöm, Hátulról az egyik ivócimbora megkínálta az ismerősömet egy pohárral. Szegény olyan hülye volt de tényleg, hogy nem is gondolt rá, hogy az széttörhet úgy egészbe bal állcsúcs. Szerencsére az ilyen hülyékből már egyre kevesebbet látok bár tanúként be kell mennem mert egy színesbőrű egyén rásorozott ököllel az ablakomra ami mivel gyűrű is volt rajta megadta magát nekem meg szedhették ki a szilánkokat a szememből. A rendőr még fel volt háborodva, hogy mit keres itt mentő... Na bocs ez már tényleg nagyon off többet ilyet nem teszek. :)
  • krisztinv
    Covenantra már találtam is. :) Bocs az off ért!
  • BenedekFeco
    Killing Gunther

Az IMDb-s pontszám eléggé túlzó. Ez konkrétan egy totális katasztrófa. Végig olyan érzésem volt, hogy a Youtube-on nézek valami, tinik által összedobott, amatőr házivideót. És nem azért, mert ilyen "áldokumentum" stílusban csinálták. A párbeszédek, a poénnak szánt beszólások, a karakterek és a színészek játéka, mind egy nagy 0.
    Egy pontot kap tőlem, mert azért végigszenvedtem. Plusz még egyet, mert a "He got to the chopper"-en azért elmosolyodtam.
    2/10
  • Dynamic
    Life (2017)
    Ilyen színészekkel nagyobb durranásra számítottam, de a nulla eredetiség és a mérsékelt izgalom mellé volt pofájuk telepakolni fájdalmas és logikátlan faszságokkal az amúgy sem hosszú játékidőt... Pedig én aztán tényleg elnéző típus vagyok.
    4/10
  • Jim Morrison
    Hatalmas + stranger things, Hannibal melle. AHS 1. Evadat lattam csak de az nagyon bejott
  • Zephyr Retiring
    2016-os, nem 2011-es bocs :)
    Amúgy igazán nincs mit.
  • Zephyr Retiring
    Mármint The Tunnel (két N-el).
    A 2011-es Alagútra gondolsz, vagy a sorozatra? (ami felénk kábelen nem megy..még egyelőre..)
  • krisztinv
    Ok bekérdezem ott is! Köszönöm az eligazítást. A The tunel című remekművet néztem legutóbb.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bevallom imádom amikor alacsony költségvetéssel. Futkároznak valami félelmetes helyen valami még félelmetesebb elől. :) A csatorna adott a színészek szimpik voltak, a szörny főleg! Mutattak is belőle egy minimálisat nem úgy mint a b.w. ben. Szerintem még meg fogom nézni nekem nagyon átjött.
  • Zephyr Retiring
    Üdv. Javaslom az lcd/plazma fórumot olvasgatásra, ha ennyire érdekel az uhd téma :)
    Itt ugyanis inkább arról megy a diskura, milyen filmeket néztél mostanság, és arról (azokról) mi a véleményed. Ilyesmire gondolok, mint pl. én tegnap este néztem a Fújd szárazra édes! (eredeti angol címet és IMDb elérhetőséget most nem írok, de sokan szoktak azt is) és nekem semmi extrát nem tudott nyújtani. Eddig még nem láttam, de úgy vélem eztán se nagyon fogom többé...
    Megemlítheti az ember, hogy ezt most moziban, tévén, vagy épp projektoron nézte, de ez másoknak sokat nem oszt vagy szoroz :)
  • krisztinv
    Ja most nézem potplayeren. Görögök, Arabic, szerbek, törökök és Portugálok. Nyomatják. Nem hinném, hogy olyan kevés UHD tv van magyarországon.
  • krisztinv
    The Strain kimaradt és ezek kizárólag horror sorozatok. Nem is akármilyenek...
  • krisztinv
    Csocsó! Bocsáss meg. Miért nézel ilyen filmeket?

Damien
    Helix
    Stranger things
    Fortitude
    Slasher
    American horror story
    Scream (a sorozat)
    Hannibal
    Walking dead
    Odaát
    Hemlock Grove
    12 majom sorozat: Inkább SCIFI de horror is szerintem bőven Jóféle
    Londoni történetek
    A horror mesterei
    The returned
    The Strain
    Carnivale
    The exorcist
    Outcast
    The 100

Jó-jó tudom ezek sorozatok csak példát akartam állítani, hogy nem vagy rászorulva ezekre a filmekre mert annyi néznivaló van, hogy ihaj. Filmeket is tudnék csak akkor beterítené a hozzászólásom a fórumot. :)
  • DantszEE
    You're not you - Te nem vagy te (2014)

Egy amcsi "Életrevalók" szerűség. Itt a főszereplő (Hillary Swank) ALS-es, de ugyanúgy egy trógernek tűnő figura (Emmy Rossum) ápolja. Mindkét színésznőt szeretem, utóbbit főleg a Shamelessnek köszönhetően. Szóval aranyos dráma volt. De semmi világmegváltó.
  • krisztinv
    Sziasztok! Nem láttam ehhez kapcsolódó témát ha tudnám, hogy kell nyitnék . Valószínűleg nincs még jogom 4k ról volna szó. Helyzet, hogy kezdenek kipotyogni a 4k filmek ráadásul nem is a rosszak (ytubetermészetdemó) hanem a jók, ill. látványosak. Épp a LOgan-t Lucy-t Arrivalt Guardians of the Galaxy t Alien Covenantot és a Rouge one-t töltöm. Nem kis fájlok... 20-50gb. A kérdésem az volna, hogy várhatunk ezekhez feliratokat? Vagy esetleg amit 1 enlőre kétlek jók hozzá a régik? Köszi!
  • DantszEE
    Colossal (2016/2017?)

Anne Hathaway egy züllött, alkoholista csaj, akit dob a csávója, ezért hazaköltözik vidékre. Eközben Szöult megtámadja egy hatalmas Godzilla méretű szörny. És kiderül, a 2 esemény egybefügg...:D
    Nekem bejött. Kellően zsibbasztó, nem túl szájbarágós a humora. A végső konfliktus lezárása is ötletes volt. Szóval egynek elment. Bár a koncepciótól valamivel többet vártam.
  • CSOCSO
    Remelem lassan kijon valami ertelmes film is mert az utobbi filmek nagyon felejthetoek voltak. Wonder Woman, Pirates of the Carribean, Baby Driver, Transformers, stb...
  • Prof William
    Nekem is ez verzió van meg. A trailer alapján nekem is kicsit furcsa volt férj szerepe, hiszen Bruce Greenwood ránézésre nem is állhatna messzebb a szívrohamtól. A könyv pocakos folyamatosan szivarozó-piáló Geraldjáról valahogy jobban el tudtam ezt képzelni.

Ettől függetlenül tényleg jó film lett.
  • Zephyr Retiring
    A harapós férj (1938) IMDb

Ez úgy jött, hogy négy filmbe is belekezdtem..amiből kettőt már láttam, így hagytam is, a harmadik egy valamilyen Napolenos vígjáték baromság volt, ami annyira de mocskosul nem volt vicces, hogy komolyan, szinte már sírtam kínomban
    A negyedikbe meg majd a felénél estem be, egy Branagh feldogozás volt, ami érdekel is, de nem a felétől. Azt majd még megnézem..
    Aztán ma hajnal kettőkor meg kidobott az ágy. Asszony húzza a lóbőrt, én meg persze nem tudok visszaaludni. Na telefon elő, egy közszolgálati megnyit és tessék..már találtam is egy jó filmet

Röviden: a férj válni szeretne. A volt asszony viszont, meg maradni, legalábbis a házban. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az ügyvéd..
    A jó ügyvéd ismérve pedig az, hogy mindent elrendez. Most se lett másképp. Az ügyvéd azt a tanácsot adja a férjnek, hogy vigyen haza egy új asszonyt a házba. Akkor tán csak elköltözik már a régi.. Na jó, de ki legyen az új asszony?
    Ki legyen, ki legyen: nem mindegy? Lehet akár egy titkárnő is..Tényleg! Itt van például az ügyvéd titkárnője..csinos is, és még nincs férje sem.
    Miután megtartották az esküvőt, haza is költöznek. Igen ám, csak hogy a két nő, összebarátkozik. És együtt szövetkeznek a férj(ük) ellen..
    Na, irány vissza az ügyvéd..most mit lehet tenni? Két feleség is lett, de közben meg egy sincs..

IMDb-n '38 szerepel gyártásként. Tv műsor '37-et jelölt meg, a filmben pedig van egy jelenet az ügyvédnél, ahol a falon '37-es nagy falinaptár virít. Talán '38-ra fejezték be a forgatást..azért..ami a lényeg, hogy a két világháború közt készült. Persze még fekete fehérben, de ez semmit nem von le az élvezetéből. Sőt..számomra még üdítő is volt "beletekinteni" dédnagyanyáim letűnt korába..

Amikor még a férfiak levették a kalapjukat és felálltak az asztalnál, ha egy nő érkezett. Meg kezet csókoltak neki. Meg virágot vittek neki. Meg udvariasan beszéltek velük. És persze a legkeményebb szívű férfiak is megenyhültek a szeretett nő mosolya láttán.
    Ma már nem készülnek ilyen filmek. Sőt talán sosem fognak többé..

Minden generációnak csak ajánlani tudom aki még nem látta. Ha idősebb azért, hogy nosztalgiázzanak. Ha fiatalabb akkor meg azért, hogy láthassák mik azok a dolgok, amiket manapság már nem nagyon látni nem hogy a való életben, de sajnos a mai filmeken sem.

Kedvenc jelenetem: nászéjszakán (látni kell a filmet, hogy miért) a nő távozik a hálószobájába és jó éjt kíván.
    Férj kérdi, hogy vele mi lesz? Feleség válasza, hogy amíg nem rendezi el azt a bizonyos dolgot, az ő küszöbén bizony át nem léphet.
    És bemegy a szobába, bezárja az ajtót. Férj először kérleli. Aztán már veri az ajtót. Végül baltát ragad és betöri. Odabent az új asszony és mellette a régi, kezében puskával áll..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.01. 06:42:58
  • Zephyr Retiring
    Na ezt most örömmel olvastam

Egykori King rajongóként elkeserített a tudat, hogy csórikám regényeit (és egyéb írásait) alig alig sikerült vászonra vinni.
    Ez idén az "Az" után már a második eset, hogy csak sikerült.
    Mindkét alkotás idővel majd jön is a gyűjteménybe
    Ja, amúgy én úgy 22 éve olvashattam..

..ahhoz képest nincs is rossz állapotban még
  • IMYke2.0.0.0
    //Nem mellékes zönge, hogy idén volt Amerikában a teljes országon végigvonuló teljes napfogyatkozás is... ahogy a sztoriban.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Gerald's Game" / (Bilincsben) - 8/10
    (2017.09.30) (104 perc, amerikai) - Horror, Thriller (inkább csak Thriller!)

Carla Gugino, Henry Thomas, Bruce Greenwood, Chiara Aurelia, Carel Struycken

Az elhidegült házaspár egy vidéki, tóparti nyaralóban próbálja felforrósítani a 11 éves házasságuk hunyóban lévő zsarátnokát. A férfi azonban a szokatlan körülmények közé szervezett szeánsz közben szívrohamban elhuny... és a feleségnek ki kellene szabadulnia a bilincsekből, amiket a játékhoz használtak...

//Zseniális! A könyvhöz abszolút hűnek éreztem --- annak ellenére is, hogy a férjet nem egy pocakos színész, hanem a minden korabeli férfi számára (de akár fiatalabbak is!) irigylésre méltó felsőtesttel bíró Bruce Greenwood játszotta.*
    //Carla Gugino tökéletes volta szerepre! Mind a testét, mind a játékát illetően le sem lehet venni a tekintetet miatt a képernyőről. Az a dekoltázs, az a gyönyörű láb!
    Mellé még a játék, amit a viszonylag egyszerű sztorihoz kanyarított. S a végén... tudtam, hogy mire kell számítanom, de akkor is...!
    //Hálás vagyok az Úrnak, hogy a 2,13 m magas Carel Struycken még mindig él (69 éves)!
    //A "Little Fifteen" Chiara Aureliára tessék majd odafigyelni a későbbiekben! Nem csak jó nő lesz... szerintem.
    //Az egyik legfontosabb szereplő még a KUTYA. Gyerekek, bámulatos!
    //Erősen ajánlom mindenkinek, aki ISMERI a KÖNYVET!
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.30. 20:30:08
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Goon Last of the Enforcers" / (--) - 4/10
    (2017.09.20) (102 perc, kanadai) - Comedy, Sport

Seann William Scott, Alison Pill, Liev Schreiber, Elisha Cuthbert

Egy agyatlan hokijátékos (Seann William Scott), aki a helyi kakasnak érzi magát a helyi szemétdomb tetején azért, mert be tud verni néhány gólt és ellenfél arcot, megtalálja a nála sokkal erősebbet egy meccs során és visszavonulásra kényszerül. Ez valahol jól is jön neki, hiszen a barátnője/felesége várandós és nem árt, ha kis időt vele is tölt ugye...
    Hát nem... ugyanis hősünk annyira önző, hogy bár polgári munkát vállal, mégiscsak a jégre ácsingózik... s vissza is kerül oda. Hogy a végén szembenézzen a saját démonaival és a nemezisével is... és jöjjön az, aminek jönnie kell...

//A film valami rettenetes - ezek a "poénok", az egybitesnek ábrázolt korongosok, az állandó vulgaritás, és az eszetlen bunyózás... amit ráadásul mintha nem is büntetnének a meccsek során... sőt, versenyt szerveznek rá... ja...
    //Elisha Cuthbert már nem a régi, bár nem ráznám le magamról még így se.
    //Senkinek sem tudom jó szívvel ajánlani.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Gangster Squad" / (Gengszterosztag) - 6/10
    (2017.09.18) (113 perc, amerikai) - Action, Crime, Drama

Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone

Mickey Cohen (Sean Penn) Los Angelest kétség kívül a markában tartja - fegyverekkel, fogdmegekkel, zsarolással, gyilkolással. A rendőrség, a politikusok, a polgármester a markában van --- igaz, akad pár jó érzésű rendőr még a vidéken, akik a hívó szóra önként vállalják, hogy a Gengszerosztag tagjai lesznek, és tűzzel-vassal megállítják Mickey-t.
    Az akciók szaporodnak, Cohen egyszerre terjeszkedik és dühöng, mert az arctalan férfiak tönkretenni látszanak minden tervét. Azonban semmi sem tarthat örökké --- az összecsapás elkerülhetetlen.

//John O'Mara őrmester (Josh Brolin) alakja zavart kicsit, a sztori valamiért kevésnek tűnt --- zavart még, hogy sokáig "nem ismerték" fel a zsarukat...
    //Emma Stone gyönyörű volt.
  • Shep
    Várom a beszámolót, mert a trailer érdekesnek tűnt, de kérdés mennyire sikerült unalomba fulladás nélkül megvalósítaniuk.
  • IMYke2.0.0.0
    Még nem jutottam el a megnézésig - de mindenképp meglesem :)
  • Shep
    Na milyen lett?