[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A harapós férj (1938) IMDb
Ez úgy jött, hogy négy filmbe is belekezdtem..amiből kettőt már láttam, így hagytam is, a harmadik egy valamilyen Napolenos vígjáték baromság volt, ami annyira de mocskosul nem volt vicces, hogy komolyan, szinte már sírtam kínomban
A negyedikbe meg majd a felénél estem be, egy Branagh feldogozás volt, ami érdekel is, de nem a felétől. Azt majd még megnézem..
Aztán ma hajnal kettőkor meg kidobott az ágy. Asszony húzza a lóbőrt, én meg persze nem tudok visszaaludni. Na telefon elő, egy közszolgálati megnyit és tessék..már találtam is egy jó filmet
Röviden: a férj válni szeretne. A volt asszony viszont, meg maradni, legalábbis a házban. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az ügyvéd..
A jó ügyvéd ismérve pedig az, hogy mindent elrendez. Most se lett másképp. Az ügyvéd azt a tanácsot adja a férjnek, hogy vigyen haza egy új asszonyt a házba. Akkor tán csak elköltözik már a régi.. Na jó, de ki legyen az új asszony?
Ki legyen, ki legyen: nem mindegy? Lehet akár egy titkárnő is..Tényleg! Itt van például az ügyvéd titkárnője..csinos is, és még nincs férje sem.
Miután megtartották az esküvőt, haza is költöznek. Igen ám, csak hogy a két nő, összebarátkozik. És együtt szövetkeznek a férj(ük) ellen..
Na, irány vissza az ügyvéd..most mit lehet tenni? Két feleség is lett, de közben meg egy sincs..
IMDb-n '38 szerepel gyártásként. Tv műsor '37-et jelölt meg, a filmben pedig van egy jelenet az ügyvédnél, ahol a falon '37-es nagy falinaptár virít. Talán '38-ra fejezték be a forgatást..azért..ami a lényeg, hogy a két világháború közt készült. Persze még fekete fehérben, de ez semmit nem von le az élvezetéből. Sőt..számomra még üdítő is volt "beletekinteni" dédnagyanyáim letűnt korába..
Amikor még a férfiak levették a kalapjukat és felálltak az asztalnál, ha egy nő érkezett. Meg kezet csókoltak neki. Meg virágot vittek neki. Meg udvariasan beszéltek velük. És persze a legkeményebb szívű férfiak is megenyhültek a szeretett nő mosolya láttán.
Ma már nem készülnek ilyen filmek. Sőt talán sosem fognak többé..
Minden generációnak csak ajánlani tudom aki még nem látta. Ha idősebb azért, hogy nosztalgiázzanak. Ha fiatalabb akkor meg azért, hogy láthassák mik azok a dolgok, amiket manapság már nem nagyon látni nem hogy a való életben, de sajnos a mai filmeken sem.
Kedvenc jelenetem: nászéjszakán (látni kell a filmet, hogy miért) a nő távozik a hálószobájába és jó éjt kíván.
Férj kérdi, hogy vele mi lesz? Feleség válasza, hogy amíg nem rendezi el azt a bizonyos dolgot, az ő küszöbén bizony át nem léphet.
És bemegy a szobába, bezárja az ajtót. Férj először kérleli. Aztán már veri az ajtót. Végül baltát ragad és betöri. Odabent az új asszony és mellette a régi, kezében puskával áll..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.01. 06:42:58