106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
IT - AZ
Életem legjobb horror film remakeje, és még a kritikán aluli közönség mellett, végül a terem hátsó sarkában való oldalról nézzük és hallgatjuk a filmet átok mellett is, annyira hatásos élmény volt, hogy már itt az elején csak ajánlani tudom mindenkinek a megtekintését.
Ami a filmben rossz volt: a cgi használata. Sok Pennywise jelenet kicsit kidobott a parából az érdeklődve figyelő állapotba.
Ami lehetett volna jobb is: a párbeszédek egy része, a háttértörténetek/karakterek egy részének a hanyagolása. És talán lehetett volna még betegebb, a könyv bőven szolgáltat jobbnál jobb alapanyaggal. Elég csak a film utolsó harmadát megnézni, itt elég egyszerűen megoldották az egészet, mindenféle előkészületek nélkül. Azért, ez kicsit ötletesebben volt az eredeti műben megoldva.
Ami jó volt: minden más. A karakterek és a köztük lévő hangulat, ezzel a 80-as évekbeli környezettel, igazi csemege. Jó, ugyan ez megidéződött a Super 8 filmben és a fantasztikus Stranger Things sorozatba, de aki hozzám hasonlóan ebben a korszakban és később e kor kaland filmes termékein nőtt fel (még ha idehaza is), azt nagyon be tudja szimpantani a film már azelőtt, hogy az rátérne a horror filmes vonulatra (ami kb az 5. percben már meg is történik). Apropó.. az az 5. perc, Pennywise első megjelenése.. Még mindig borsódzik a hátam.
Nem csak a gyerek szereplők, de a bohócot alakító norvégcsávólustavagyokIMDB-tnyitni is hatalmasat alakított, minden jelenete, minden szava hátborzongató és emlékezetes. Eredeti nyelv ajánlott.
A rendező erősen építkezik a jumpscare jelenetekre, de szerencsére emellett jó érzékkel sikerült jó adag feszültséget teremtenie, és nem egy jelenet elhúzása közben, remek para-hangulatot teremtett.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A nővé válás jelenet, a pincében való fürdőzés vagy akár a diavetítős rész, jól megállja a helyét mindkét fronton.
Nagyon várom a folytatást, bár kicsit sajánlom, hogy ezt a korszakot hátra hagyjuk.
Ja, és több mint 2 órás volt! Nem mondom, hogy nem éreztem, de egy másodpercre sem gátol meg abban, hogy ezt bizony újra nézzem.
*Jim szerk: bocs, hogy belejavítok, de nekem ez spoiler volt, trailerben nem volt az első jelenet (emlékeim szerint)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.10.08. 20:33:10 -
Amityville: The Awakening (2017)
Annyit róla, hogy a Conjuring 2 pár perces Amityville-kikacsintása félelmetesebb volt, mint itt az egész film. Az is vicces, hogy miközben a tinik ott a tett színhelyén nézték az Amityvilles horrorokat, egyiket szarozták a másik után, hogy milyen gagyik. Micsoda öngól...
Nem sikerült elkapni a megfelelő hangulatot, semmi nyomasztó nem volt benne, inkább csak kínos. Kezd kiüresedni a műfaj, vagy csak az ingerküszöböm lett magasabb. Bár annyira ez sem igaz, mert a köcsög apáca ki tudott robbantani a fotelből a Conjuringnál.
Láttam valami dokumentumféleséget egyszer ami a horrorműfaj pszichológiájával foglalkozott. Az eredeti videóban egy nő sétált végig egy folyosón. Szemből mutatta végig a kamera. Ezután megváltoztatták a felvételt... baljós környezeti zörejeket raktak alá, sötétítettek a tónuson és darabossá változtatták a mozgást. Ez a snitt állítom félelmetesebbnek hatott mint az Amityville: Ébredés. Pedig nem volt semmilyen kontextusba helyezve az adott jelenet, nem volt sztori körülötte, nem volt több szereplő sem benne, valamint nem voltak rémek/szörnyek sem.
Magyarul az Amityville sokkal több rendelkezésre álló eszközzel sem tudott hatást kiváltani, pedig csak másként kellett volna hozzányúlni a sztorihoz és kellett volna némi érzék hozzá, hogy ijesztő atmoszférát tudjanak teremteni.
3/10 -
hát én akkor nálatok fogok mozizni. aztán lehet viszem a szerencsémet hozzátok is, itt én vagyok az aki:
- beül a tök üres moziba, és pont a füle mögé ül be a házas pár, akik elkezdik a mindennapi problémáikat megbeszélni film közbe
- mellette a csávó egy egész túra hátizsáknyi makaronit kotor elő villával, kanállal
- az előtte ülő angry birds-el meg valami mobilos farmos cuccal szórakoztatja magát, a filmre rá se nézve
- olyan helyre van jegye a teli moziba, hogy mögötte ad-hoc filmkritikát hallgat végig az 5. rájuk szólás után is
- a fél órát késő 3 külföldi csaj megkérdezi milyen film ez, aztán végig csacsogják, kiabálják a filmet, majd szénné röhögik magukat (horror, igazán segített az átélésben) - plusz miután kénytelen voltam a terem másik végébe átülni, utána fél óra múlva meg fen hangon távoztak is, gondolom megunták hogy nincs kit idegesíteniük
Ez egy kis szelet az elmúlt évből
előre félek a keddi Blade Runner mozi élménytől :(
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.10.08. 09:00:25 -
kutyakiki81 #97735 A miskolci CC-ben még mindig képesek úgy telefonálni, mintha az utcán lennének:) -
Baywatch
Mar nem friss emlek, de kellemes kis masfel oranak maradt meg. Kis akcio, bikini, unrated poenok. Transformersnel csak jobb lehet^^
(Unrated trailerbol lejon milyennek is szantak ezt a... rebootot vagy mit).
Ha nincs mas film eppen szerintem meger 1 probat. -
A kis 16 éves Isabela Moner futása --- lassítva --- mondjuk nem volt rossz.
Jó csaj, és még milyen lesz később... -
Transformers: Az utolsó lovag
Hosszú, követhetetlen és fárasztó. A vége eléggé érthetetlen volt már. A következő rész felvezetéséről már nem is beszélve. De mostanra van valami perverz kíváncsiság bennem, hogy a következő alkalommal milyen baromságokat találnak ki.
3/10 -
Blade Runner 2049 - 8/10
----------------------------------
Gyonyoru, élvezetes, nem túl akciódús de mégis teljesen nézheto és élvezheto 2.5 óra. Sztem érzékenyen és érdekesen nyúltak vissza az alap sztorihoz, tetszett a torténet még ha kiszamítható is volt kicsit. A látvány elsorangu (és nem a cgi akciok viszik a filmet, alig van akcio) a zene most is gyonyoru. Én elégedetten jottem ki a moziból azt gondolván, hogy a T2 óta nem készult ilyen minoségu és mélységu folytatás egy kultfilmhez.
-
"Two Arrested in The Equalizer 2 Set Shooting
There has been a real life shooting on the set of The Equalizer 2 . In 2014, Denzel Washington played the protagonist in a neo-noir action thriller called The Equalizer . Based on a television series of the same name which aired in the 1980s, The Equalizer told the story of Robert McCall, a skilled assassin who tried to go legit in order to keep a promise to his dead wife. But when he meets a teenage prostitute who is in danger and his coworkers at his new job are threatened, McCall uses his skills to take on both a corrupt police force and the Russian mob, in order to help people in need.
The first movie made sure to set up a possible sequel in its last moments. Realizing that his skills can be used to help people in trouble, McCall puts out an add referring to himself as The Equalizer and offering his services. Almost immediately he gets a client with a job for him. Since the first film was a financial success, grossing over $192 million worldwide – nearly four times its budget – the sequel was a sure thing before it was even announced.
With a scheduled release in 10 months, the cast and crew of The Equalizer 2 are hard at work filming in Boston. Unfortunately AP News is reporting that there was a shooting today on the movie’s set. Luckily, no one was killed and both shooters were arrested.
Filming was not going on at the time of the shooting, so Washington as well as most of the rest of the folks making the movie were safe. But two security guards were injured, though it sounds like their wounds are not life-threatening. Both guards, a 33-year-old man and a 40-year-old woman, have already been released from the hospital. Meanwhile, Dionte Martinez and Thomas Perkins – both 18 – were arrested and charged with assault with intent to murder, and gun offenses. At this time, it is not believed that the two guards were the intended targets.
Two security guards being shot while on the set of a movie sequel about a vigilante – who has quite a bit of skill with a gun himself – is certainly both ironic and unfortunate. At this time, the motives of the shooters are not known, and may have nothing at all to do with the movie. While everyone is okay, this incident is certainly a scary and upsetting one, especially coming so soon after the recent mass shooting in Las Vegas. Whether this will mean any delays or complications for the filming of The Equalizer 2 remains to be seen." -
SzinesGeza #97729 A hiper szuper fegyverekkel általában az a gond, hogy nem mindig megbízhatóak. Egy kard meg ritkán romlik el. ;) -
Az első rész egész nézhető volt bár sok volt benne a poénkodás ami abban a szituációban nem igen jellemző.
A másik ami furca az, hogy minek bonyolitottrák ezzel a 2 ember egy robot agy összekapcsolással , mikor mindegyik egyformán mozgott, nem csak a saját felét , meg az olyan mozdulatok amik a robot szempontjából felesleges , bár tudom igy probálták személyiséget addni neki, de egy egy ütés után megrázzni a fejét mintha megszédült volna vagy ez a harci pozolások .
Arról nem is beszélve, hogy mindenféle hiper szuper fegyverekkel harcoltak aztán a végén egy egyszerű karddal többre mentek .
Ez az uj rész meg ugy néz ki mint a power rangers robotokkal -
A tesztoszterontól kigyúrt 12 éves aprajafalva zabálni fogja. -
Hát engem sem csigázott fel túlságosan. Egy újabb transformers... -
kicsit túltolták az anime feelinget. nekem jobban bejött az első rész mocskosabb, letisztultabb designja, de amúgy meg mindegy, amíg háztömbnyi robotok püfölik a monsztákat, nekem tetszeni fog. -
Nem tudom, hogy tudtok a zenére is figyelni a film alatt, hogy mikor mi szolt, nálam a filmeknél csak azt halom , hogy valami szol mellette,de arra már nem is emlékszem a film után vagy a jelenet után.Valahogy nem hagynak maradandót a jelenetek alatti zenék, amikor külön meghallgatom az OST-t róla akkor lehet, hogy tetszik, de nem tudnám megmondani, melyik jelenet alatt hallottam,..
ez alól egy kivétel volt a Die hard 3. része, amikor a dömperek megjönnek és az ant go mars megy alatta az nagyon jó -
Legyek bár maradinak nézve, de ez nekem már túl yolo... -
-
A csajt a filmből intézném 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elég baj hogy csak hajaz Vangelisre, elég gyenge lett ez most Zimmer papától legalábbis nekem.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2017.10.06. 17:40:39 -
MrAndree #97720 Interstellar is Hans Zimmer, lehet azért. :) -
ToxiMaxi #97719 Talán egyszer volt olyan itt Debrecenben, hogy egy vígjátékot túlreagáló dagadt picsákból álló csoport zavart de az asszony miatt kellett Bridget Jones-t nézni....mégis mire számítottam. Na ezt leszámítva nem volt gondom.....kop-kop-kop -
Most hogy mondod tényleg arra hasonlít.
Amúgy itt a nyíregyházi CC-ben én suttyókkal nem találkoztam már nagyon régen pisszenés nélkül fegyelmezetten nézi mindenki a filmet a falást leszámitva -
/* Tegnap a srác kettővel mellettem vagy másfél órán keresztül chatelt Messengeren a telefonján, majd bealudt, aztán a film végéig megint chatelt.
Hallgatom most Spotify-on a Blade Runner 2049 zenéjét, eszembe jutott, mire hasonlít: Interstellar. */
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2017.10.06. 10:43:01 -
//Jaj de jó, hogy nem moziban nézek filmeket: pontosan ilyen okokból (is). -
Mozi élmény:
A jó ****** ************ ********* ******* ************ ************** *****
1-2 éve folyamatosan majd minden vetítésen van MINIMUM egy, a fent említett véglény ivadékok közül, aki csak azért húzza be a belét a terembe, hogy széttrolkodja mások szórakozását. Mert csak ez lehet a cél, nem tudom elképzelni, hogy józan paraszti ésszel rendelkező nem a tucat filmekre járó cipőtalpba, ennyi jó érzés ne legyen.
És ezért fizetek 1800 forintot, hogy megállás nélkül kelljen konfrontálódnom emberekkel.
-
Nekem is tetszett a film. A zene jobb volt az első részben számomra. De ilyen filmért érdemes moziba menni, a hangulat, a képi világ, nagyon jól összerakták... 164 perc, de nem is volt elég talán. :) -
Igy akarja magat Blompamk visszakonyorogni magat holywoodba? LOL. Miket szivsz?
Blomkamp rovid filmekkel kezdte. Ezekbol lettek a full filmjei.
Tetra Vaal - Chappie
Alive In Joburg - District 9
-
Blade Runner 2049
Aki anno szerette az első részt (én imádom mind a mai napig számtalanszor láttam az alap és a rendezői változatot is) ezt is szeretni fogja aki azt se inkább hagyja ki...
Anno az előző rész trailerét (ami mondjuk egy nagy egybefűggő jelenet volt) még a Zenebutik film ajánlójában láttam és már akkor megfogott és azóta se ereszt.
Aki teheti nézze meg moziban mert a Vangelisére hajazó Hans Zimmer zajzene a hangefektekkel nem kevés libabőrt idéznek elő. Ez kérem szépen a nagybetűs SCI-FI
9/10 -
Ráért volna kommentelni amikor megemésztetted. Mert így csak annyit közöltél, hogy megnézted. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És Decard replikáns vagy nem ? :D -
kutyakiki81 #97709 Blade runner 2049
Ezt még emészteni kell...
-
Igen, az egyértelmű, hogy ha lenne elég pénzük, akkor nem kisfilmeket gyártana ingyen :D De nincs.
http://www.denofgeek.com/uk/movies/neill-blomkamp/49904/neill-blomkamp-interview-sci-fi-shorts-and-oats-studios
Ezt a nyilatkozatot érdemes elolvasni.
-
Abban sztem biztos lehetsz, hogy ha ossze tudott volna kalapozni annyi pénzt amennyi ezeknek a short filmek EGY nagy filmben valo bemutatására lenne elég a mozikban, akkor az úgy is lenne. Szvsz nem karrier egy hollywood-i rendezonek free kisfilmeket késziteni youtube-ra. -
Nem belepofázni akarok nameg nem is elek hollywoodban, hogy egyenes infókat kapjak Blomkamp számuzetésérol, de azért a faszi imdb oldala is igen beszédes.
Meno rendezok imdb oldala nem igy néz ki, a 2015os chappie óta nem rendezett nagy filmet, csak ezeket a kis short-okat, továbbá fixen bejelentett filmje sincs a jovore nézve. A foglalkoztatott rendezok altalaban 1-2 évre elore levannak bookolva 1-1 filmre. Szóval én osztom azt a tézist, hogy az utolsó két (egy kozepes és egy szar) filmje miatt nem merik foglalkoztatni, nem adnak neki olyan forgatokonyvet amit megrendezne/nem adnak neki pénzt hogy a kovetkezo saját otletét nagyfilmre vigye. Az alien projektje sem talál utat a mozikba sajnos :/ -
Emmerich mindennel büszkélkedhet, csak jó eredményekkel nem - egy ideje. És mégis van nagyköltségvetésű munkája.
Így Blomkampnek is lenne, ha akarná. A rövidfilmek gyártásában nincs nyomás alatt, úgy csinálja meg őket, ahogy ő szeretné, nem ahogy megmondják neki. Ezért dolgozik saját stúdióval. -
Nem tény, de nem is találgatás. Van vagy nincs Blomkampnak a Chappie óta rendezése Hollywoodban? Egy rendező nagyon könnyen eláshatja magát a stúdióknál és akkor sokkal nehezebb lesz a boldogulása. Főleg ha filmjei közepesek és még pénzt sem hoznak. Emmerich hol jobb hol rosszabb eredményekkel büszkélkedhet. De hogy akkor rövidre zárjuk. SZERINTEM Blomkamp Oats Studios bohóckodása semmi más, csak egy próbálkozás arra, hogy Hollywood visszafogadja a kegyeibe... -
De ezt te miből gondolod? Volt ilyen nyilatkozat Hollywoodban, hogy "mostantól Neill Blomkamp nem áll alkalmazásunkban"? Ez semmi más, mint légből kapott találgatás, ne állítsd be tényként.
Ha így működne ahogy leírtad, akkor pl. egy Roland Emmerichnek 15 éve nem lenne munkája. -
Az megvan, hogy Colin Trevorrowt egyetlen gyengébb rendezés miatt rúgták ki a Star Wars rendezői székéből, miközben előtte már összehozott egy hatalmas bevételű Jurassic Worldöt? Sajnos a fejesek már csak ilyen szigorúak.:) -
Nem megasztár, de rendezett három filmet (mindet ő is írta), amiből kettő teljes anyagi csőd. Hollywood már nem bízik benne. Az Oats Studios pedig azért jött létre, mert Hollywoodban nem kap már olyan lehetőséget, mint amilyet szeretne. Ezzel akarja megmutatni, hogy ér még valamit. És rendezőként nagyon is jó, de íróként egy kalap szar. Ha tele lenne lehetőségekkel, akkor nem rövidfilmeket csinálna. -
Az Elysium közepes film, sem a kritikusok, sem a közönség nem buktatta meg annyira. A Chappie-t nem láttam, de ha rossz film is lenne, nem értem, hol van itt "esély ellövés"? Ez nem a Megasztár válogatás :)
Ezeknek a rövidfilmeknek a fogadtatása is azt mutatja, hogy Blomkamp igényes munkákat csinál továbbra is, úgy csinál mindent ahogyan ő akarja, és folyamatosan próbál fejleszteni. És lám, mindenki felkapja a fejét ezekre a munkákra. És az is látható, hogy elég komoly nevek és vállalatok is szóba állnak még vele.
Nem csodálkoznék, ha az Oats Studios pár éven belül komoly branddé forrna ki a filmiparban, és esetleg erre a stúdióra bíznának egy nagyköltségvetésű sci-fit. Mert hogy inkább ez a hosszútávú célja Blomkamp-nek, nincs itt szó esély ellövésről. -
a cliffhanger úgy működne, ha tudnám mit jelent ez a film világára nézve. Terroristák, gyilkosok. És? Nem tudom, hogy ez az izékre nézve mit jelent. Elviszik egy sarokba és lelövik mint egy kutyát vagy elviszik és adnak neki egy érdemérmet elismerésként? Az első rész egy kerek sztori volt önmagában is, még ha nem is tudtuk, értettük, hogy kik, mit, hol, hogyan, mit, miért. De A-ból eljutottunk B pontba.
Az úgy nem történet, hogy benyögöd, hogy terrorpista és vége. Nem tudod a kontextusát, így nem tudod a jelentőségét sem ebben a világban. Rá lehet mondani, hogy cliffhanger, de ez egyszerűen csak félbe lett vágva. És nem, egy öt perces rövidfilm esetében sem megbocsájtható dolog ez. Azt is meg lehet normálisan írni úgy, hogy legyen valamiféle vége. Még ha folytatásos történet, akkor is.