1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    IT - AZ

Életem legjobb horror film remakeje, és még a kritikán aluli közönség mellett, végül a terem hátsó sarkában való oldalról nézzük és hallgatjuk a filmet átok mellett is, annyira hatásos élmény volt, hogy már itt az elején csak ajánlani tudom mindenkinek a megtekintését.

Ami a filmben rossz volt: a cgi használata. Sok Pennywise jelenet kicsit kidobott a parából az érdeklődve figyelő állapotba.

Ami lehetett volna jobb is: a párbeszédek egy része, a háttértörténetek/karakterek egy részének a hanyagolása. És talán lehetett volna még betegebb, a könyv bőven szolgáltat jobbnál jobb alapanyaggal. Elég csak a film utolsó harmadát megnézni, itt elég egyszerűen megoldották az egészet, mindenféle előkészületek nélkül. Azért, ez kicsit ötletesebben volt az eredeti műben megoldva.

Ami jó volt: minden más. A karakterek és a köztük lévő hangulat, ezzel a 80-as évekbeli környezettel, igazi csemege. Jó, ugyan ez megidéződött a Super 8 filmben és a fantasztikus Stranger Things sorozatba, de aki hozzám hasonlóan ebben a korszakban és később e kor kaland filmes termékein nőtt fel (még ha idehaza is), azt nagyon be tudja szimpantani a film már azelőtt, hogy az rátérne a horror filmes vonulatra (ami kb az 5. percben már meg is történik). Apropó.. az az 5. perc, Pennywise első megjelenése.. Még mindig borsódzik a hátam.
    Nem csak a gyerek szereplők, de a bohócot alakító norvégcsávólustavagyokIMDB-tnyitni is hatalmasat alakított, minden jelenete, minden szava hátborzongató és emlékezetes. Eredeti nyelv ajánlott.

A rendező erősen építkezik a jumpscare jelenetekre, de szerencsére emellett jó érzékkel sikerült jó adag feszültséget teremtenie, és nem egy jelenet elhúzása közben, remek para-hangulatot teremtett.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A nővé válás jelenet, a pincében való fürdőzés vagy akár a diavetítős rész, jól megállja a helyét mindkét fronton.

Nagyon várom a folytatást, bár kicsit sajánlom, hogy ezt a korszakot hátra hagyjuk.
    Ja, és több mint 2 órás volt! Nem mondom, hogy nem éreztem, de egy másodpercre sem gátol meg abban, hogy ezt bizony újra nézzem.

*Jim szerk: bocs, hogy belejavítok, de nekem ez spoiler volt, trailerben nem volt az első jelenet (emlékeim szerint)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.10.08. 20:33:10