106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • artschiatwork
    Nekem a képregény sokkal jobban tetszett. Ebben a filmben Travolta sajnos alulmúlta magát - szerintem. Az orosszal való verekedése a Megtorlónak eléggé mókás volt, de ennyi.
  • CSOCSO
    nekem mar a bemutatotol is hanyingerem volt... en vagyok a defasza hosno szintu szarsag:) tiszta macho ribanc csocsok nelkul jill valentin is.. nem is tudom.. szep no de megis annnyira de annyira eroltetett....
    ez a belep a rendo orsre es 10 rendor birkozik 3-4 zombival ez meg belep mint a terminator es lelo minden zombit es mindenki csak all es ledermed ez meg megy tovabb mintha nemtom mi lenne.. TISZTA LOL>. bocs a spoiler miat.. szerintem semmi erdekeset nem lottem le...
  • Sephi
    Hat az elso resz sem volt jo szal en mar alapbol gondoltam :)
  • fifi
    Ennyire gáz?
  • CSOCSO
    bevallom en a bad boyst tol hatast dobtam a moziban... de csak azert mer lattam hova keszulok:))))))))))
  • CSOCSO
    nah megvolt a resident evil apokalipszis....
    ahogy vartam... kaksi film... nagyon lol, eroltetett szinjateka volt mindenkinek
  • Ramza
    Mindenkinek van ilyen jellegű csalódása :)
    Mind az imdb-vel, mind szaklapokkal kapcsolatban.
    Da nálam ugyanakkor viszonylag ritka abban az esetben, ha
    - az általam nagyra tartott újságról van szó
    - sokszavazatos filmekről van szó (mert a hülyék valahogy kioltják egymást :) - egyébként nem csak az fontos, hogy sok legyen a szavazat, hanem az is, hogy a világ minden részéből érkezzen. Nagyszerű példa a Pókember 2, ami az amerikai bemutatás után valami félelmetes pontszámmal szerepelt az imdb-n. Aztán jött a warez és bemutatták más országokban is, és azóta sokat esett (még mindig magas, de egy hónapon belül végre ki fog esni a top250-ből, ami reális, mert nekem is tetszett, de oda azért nem való).

Szóval ha ezek a feltételek adottak, akkor én viszonylag ritkán szoktam csalódni (bár előfordul!), bár nyilván csak viszonyításnak jók - az ember mindig saját maga alakítja ki a véleményét.
  • Ramza
    Épp arról beszélek, hogy figyelembe veszik, csak nem ugyanúgy.
    Én valami ilyesmire gondolok (ez természetesen nem pontos, csak valami hasonló jellegű a dolog)
    10 - a szavazatok 50%-a számít bele a pontozásba
    9 - 70
    8- 90
    7-3 - 100
    2 - 90
    1 - 80

Nehogy valaki elkezdjen ez alapján számolni, mert NEM ez a képlet, viszont megnéztem több kevés szavazattal bíró filmet, és valami hasonló logikája lehet az egésznek.
  • winnie
    blasta - továbbra sem értelek. persze, hogy divat lett képregényből filmet csinálni, de miért baj ez? könyvből és színdarabból is csinálnak filmeket, és más művészeti ágakban alkotott művekből is.

a képregényből készült filmek, mint a könyvadaptációk nagyon eltérőek tudnak lenni. nem lehet őket egy kalap alá venni (a szuperhősöseket valamennyire igen persze) - ha valami sikeres persze, hogy egyre több fog készülni (ld. sikoly -> tinihorrorok, amerikai pite -> tini szexvígjátékok stb.) - ez racionális döntés. (és a pókember brutális amerikai sikere képregénydömpinget indított el - jön 2004-2006-ban
    - a blade 3
    - xmen3,
    - underworld2,
    - elektra,
    - batman5,
    - fantastic four,
    - ghost rider,
    - hellboy2
    - pókember3
    - superman5
    - green hornet
    - man-thing)

vannak jobbak és rosszabbak, de ki venné tényleg egy kalap alá mondjuk a johnny depp-féle 'pokolból'-t (from hell), a tom hanks-féle 'kárhozat útja'-t (road to perdition), a men in black-et, a hollót, a richie rich-et vagy a garfieldot, a maszkot vagy az xmen-t?:)
  • Bandew
    A Catwoman esetében igen, de láttam én már jócskán elfogult szavazatokat is.
  • Dynamic
    Lehet, hogy nem is veszik figyelembe az egyeseket és a tizeseket.Ez egyébként nem új dolog.Például-teljesen más műfaj-, de a testépítőknél is valahogy így megy a pontozás.Így végül is eljutunk oda, hogy valóban reális értékelést kapunk:)
  • Dynamic
    Számold ki!Kb. ugyanott lesznek az értékek max. 1 pont eltéréssel.
  • Sephi
    Sokszor elokovettem azt a hibat hogy az IMDB pontosasa szerint neztem vagy nem neztem meg a egy muvit. Errol viszont leszoktam mert sok film ami nekem teccet ott 3 pont allat volt... es jartam mar ugy nem egyszer hogy 7 nel nagyob pontozasu vala es megsem teccet :P
  • Ramza
    Egyébként az egyesek és tizesek nem azonos súllyal kerülnek beszámításra (az egyesek sokkal többet nyomnak a latba, mint a tizesek - aki nem hiszi el, az keressen egy olyan filmet, amire kb. 10-20 szavazat van, és kezdjen el számolgatni a szavazatok alapján)
  • Bandew
    Épp az, hogy ez csak az esetek 5%-ban van.
  • Dynamic
    "Általában én úgy nézem az imdb-n a szavazatokat, hogy az 1-est és a 10-est figyelmen kívűl hagyom"

És akkor is megkapod azt az átlagértéket, amit az egyesekkel és tízesekkel együtt:)
  • Ramza
    Valóban sokan vannak ilyenek sajnos, de ez nem csak az imdb-n van így, tudok pl. egy fórumot, ahol van egy filmes topik, amiben szintén jellemző ez a dolog :)
    Egyébként ettől függetlenül úgy gondolom, hogy több ezer szavazatnál azért már kiegyenlítődik ez az anomália, ráadásul az imdb titkos súlyozási rendszere is a reálisabb pontszám felé terelgeti a szavazatokat (egyébként folyamatosan gondlokodom, hogy miként működik a súlyozás, és minél többre jövök rá, annál kevésbé tetszik)

De nem csak ez a gond, a CW-t a szaksajtó is támadta (tudom, most majd valaki jön azzal, hogy az ő véleményük sem mérvadó :)
  • Ramza
    Én pont fordítva gondoltam.
    Bár az tény, hogy nem tartom sokra az amerikai képregényeket, és közöttük is eléggé alul van nálam a Punisher.
    Nem kell letámadni, egyéni véleményt közöltem.
  • artschi
    Megtorló... hát LOL ez a film, a képregényt MESSZE alulmúlta...
  • Bandew
    Én nagyon nem adok az imdb szavazataira.
    Ugyanis az emberek többsége egyszerűen nem tud szavazni. Megnéznek egy filmet, oszt ha tetszett nekik nyomnak neki egy 10-est, ha meg nem akkor 1-est. Semmit nem gondolkodnak mielőtt szavaznának, nem értékelik át rendesen a filmet.
    Általában én úgy nézem az imdb-n a szavazatokat, hogy az 1-est és a 10-est figyelmen kívűl hagyom (igaz a Catwoman ez esetben sem remekelt).
  • Ramza
    Nem, de h amegnézed, beszámolhatnál róla :)
  • Ramza
    Bad Boys 2 -
    hát, nem akarok senkinek a lelkivilágába belegázolni, de ez egy loál film. A poénok nem szimplán gyengék, hanem egyszerűen hiányoznak... A sztori és az akciók elmennek, de az égvilágon semmi kiemelkedőt nem találtam benne. Annak örülök, hogy nagyon hosszú, mert szeretem a nagyívű történeteket, de nem vagyok benne biztos, hogy ennek szüksége volt 130-nál is több percre. (5)

Beleville randevú -
    Na ezen viszon lepadlóztam! Iszonyatosan egyedi minden szempontból, akár a rajz stílusát, akár a szereplőket, akár a sztorit vizsgáljuk. A zenéje is zseniális, a nyitó (és címadó) számból pl. eszméletlen komoly dárenbézt lehetne csinálni, de már magában is kurva jó.
    Nagyon tetszett, akár az anime-ok, , akár az amerikai rajzfilmek irányából közelítek hozzá (8)
  • Ramza
    Igen, egyetértek.
    Viszont azok közül néhányon visítottam. Kár, hogy a többi rész felejthető.
  • Ramza
    Pedig mindenhol óva intenek, hogy csupán Pitof neve miatt megnézze valaki.
    Az imdb-n állítólag nem véletlenül áll minden idők 62-ik legrosszabbjaként.
    (én még nem láttam, de csak a látvány miatt nem is hiszem, hogy megnézem majd)
  • Ramza
    Abban teljesen igazad van, hogy divat lett, de nem értek egyet abban, hogy szánalmas lenne a dolog.
    Pláne, hogy a négyből (Garfield tényleg teljesen más kategória) három egész nézhető lett (igaz, egyik sem kimagasló).
    Egyébként szerintem van HW-ban is normális ötlet, csak azokból nem lesznek blockbusterek. És ez így jó.
  • Blasta
    Most komolyan magyarázni kell?????????

Az a szánalmas, hogy egy időben kuriózumnak számított, mikor egy-egy képregényből filmet készítettek.
    Mozifilmet.
    Most meg divat.

Hálivúdban a tisztelt uraknak nincs normális ötletük!

(a megtorlót meg tényleg kihagytam, így akkor ÖT-re ugrik ez a szám)
  • CSOCSO
    :) egy ilyen utaza alladek nagyon..szal indulas rulez..csak a vegere ossz ekellett volna szedni a fius (???) kiscsajt
  • fifi
    El se indultam volna...
  • CSOCSO
    ja az a kiscsaj valoban aranyos...mar az uton az dongettem volna a nemetig:)
  • Bandew
    Arra én is kiváncsi vagyok.
  • PetruZ
    Szvsz a kettő ég és föld, köszönőviszonyban sincsenek egymással (a Ford Fairlane szvsz messze jobb).
  • fifi
    Eurotrip>>>
    Nekem tökéletes kikapcsolódás volt egy ilyen másnapos délelőttön. Mókás kis film volt, bár nekem a lefiúzott csajszi aki velük volt végig jobban tetszett mint a fritz, akihez mentek...Kisebb-nagyobb poénok végig, sztem sokkal jobban előadva mint az Amerikai pite és társaiban...
    ---más---
    nem tud vki lelőhelyet/esetleg Torrentet/ adni a Senior trip című filmhez? Itthon Töketlenek címen ment...
  • artschi
    Tavasz, nyár, ősz, tél... és megint tavasz c. dél-koreai filmet ajánlom mindenkinek, tényleg remek film!! Ma nézem meg másodszorra.
  • RelakSfromhome
    Vagy legalábbis hazavihették volna, pl NewYork-ba
  • CSOCSO
    spoileeeeeeeeeerrrr avp:

szal...
    nahja en alien rajongo vagyok szal nekem az a jelenet kesz orgazmus volt:)
    a predi egy fasz volt hogy sajat magat jelolgeti meg mert o akkora fasza kolok..igy jart.. kapott egy arctamadot:)
    a nagy baromsag mikor a csajt felruhazza alien cucosokkal.. az LOOL.. de csak kicsit.. a sav ugyis csak egy ideig tart.. es az alien cuccok azert jo fegyverek..szal megsem akkora lol...
    no mindegy erdekes.. ugy vagyok vele hogy majd inkabb a vagatlan dvd verziot kene majd meglesni es fikat irni rola
  • Nyiri
    Koran van. Nemtok helyesen irni :)
  • Nyiri
    Roviden leirom miert nem tetszett, de elore bocsatom, hogy nem vagyok hivatasos filmfikamen. Nekem a legtobb film bejovos.

!SPOILER!
    En azt vartam, hogy egy Predator folenyes kiraly kis sci-fi akcio film lesz. Erre mi van? Az elejen a 3 Predatorbol 2 azonnal meghal. Mar ekkor kezdett elmenni a kedvem. Azutan jottek a baromsagok. A predatorban benne van az embrio (ekkore bena "harcost", aki leveszi a sisakot), de az alienek siman tamadjak. Az alien filmekbol nem ez tunt eddig. A vegen az atomrobbanas elol siman elfutnak a kiralyno szokas szerint tuleli. Mi tortenik? Az hogy a csaj egy szal polobon a -50 fokban siman megoli a kiralynot egy lanccal. A nagymeno predatort meg kinyirjak. Ekkora baromsagot.

Jonnek a predator fejesek es a haverjuk holtestet elviszik. Semmi ellenorzes. Tobb ezer eve toljak ezt harcos dolgot de nem ellenorzik a haverjuk tetemet. Jah persze. Na ezutan jon a legnagyobb lol. A kiralnyo ugy oli meg a predet hogy atdofi a mellkasat. Persze a kis nyomoronca nem dolgik meg, mert a hajon siman kikel. De mi ertelme? Kikel a kis nyomi egy predatorokkal teli hajon. Maximum elintez 1-t de a tobbi vasirtot csinal belole.

Klisekkel felipitett otvarszar forgatokonyves szarsag a film. Csinalhattak volna egy kulos hent filmet, de nem.

A vegen a csajnak szivesseget tehettek volna azzal hogy kinyirjak. Ugy is meghal a hidegben
    !SPOILER!
  • CSOCSO
    nahja....nekem azert tetszik mert alien.. es mert lathatom oket akcio kozben...
    tortenetet mar amugyse varok el a filmtol.... inkabb az alien 5 tol..

de majd kivancsi leszek a vagatlan DVD re
  • Nyiri
    Mert az amcsik hulyek :)
  • a.carkey
    King Arthur

Eszméletlen jó film! Hihetetlen hangulata van. Nagyon jók a szereplők. Játszik benne a fél "Őfelsége kapitánya" sorozat.

9/11

Hangosan felrögtem amikor meghívták Moore-t a republikánus választási showba, díszvendégként, és megköszönték neki, hogy a filmje hatására akik ingadoztak, és megnézték a filmet, Bush felé fordultak ... :)