106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #97898
    nov 1.
    a nov. 11-et szerintem a Justice League-gel kevered (ami nov. 16 mondjuk)
  • kutyakiki81
    Asszem november 1-től megy. Én Angliában élek, itt ma kezdték vetíteni, ami szokatlan mert itt pénteken van műsorváltás.
  • Prof William
    Nem majd csak 11/11-kor lesz a moziban?
  • DantszEE
    Pedig a korábbi 2 résznél rosszabbat nehezen tudok elképzelni.:D
    A telefonját egyébként jó filmek alatt is lazán nyomogatja a böszme nép...
  • kutyakiki81
    Thor : Ragnarok

Nálam ez az eddig leggyengébb Thor film. Cate Balnchett remek gonosz, De Jeff Goldblum-ot akár kis vághatták volna, az meg, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a stáblista utáni jelenetbe és Őt tették, nem valaki fontosabbat egyenesen felháborított. Szinte biztos voltam benne, hogy Doctor Strange lesz majd a szokásos after credits jelenetben, de kapott külön jelenetet a filmben.

Kicsit hosszú ez a 2 óra, volt egy nagyobb üresjárat, ahol azt vettem észre, hogy többen is a telefonjukat nyomkodják a moziban. A látvány persze ötös, sőt a film humorra is rendben van, kicsit talán el is túlozták a poénok számát.

5/10
  • Zephyr Retiring
    ARQ ha jól látom csak a Netflixen fut..Repeaters sem ismerős. Köszöntem az infót
  • Zephyr Retiring
    Én szakadtam a röhögéstől ezen. Meg is lesem újra, kösz az "ajánlót"
  • IMYke2.0.0.0
    A szülők szerepvállalása, és kötelességtudata, önfeláldozása etc. számomra is tény --- és ehhez még csak szülőnek sem kell lennem (legfeljebb annyiban változna ez a kép, hogy intenzívebb és a sajátom lenne a mérce).

A folytatása: (imdb) "A Bad Moms Christmas" (2017) -- Kristen Bell, Mila Kunis, Kathryn Hahn
  • cleric
    Ha lenne gyereked, 9/10-et adtál volna rá.
    A hülyeségig önfeláldozó szülők, a válás, a gyereknevelés egyedül, a randizás, a kimerültség, a belefásultság, az elmebeteg szülői munkaközösség, a kitörés... Szó szerint igaz. És ebben még a gyerekek normálisak is voltak (leszámítva Amy Adams családját)! Vannak igazán húzós arcok már alsóban is.

Szerk: mi a folytatása?
    Utoljára szerkesztette: cleric, 2017.10.24. 15:19:09
  • IMYke2.0.0.0
    Ha már kellett egyik ismerősnek, és beszereztem neki, akkor este megnéztem. Hiba volt.

[2016] - (imdb) - "Bad Moms" / (Rossz anyák) - 5/10
    (2017.10.23) (101 perc, amerikai) - Comedy

A film végén tetszett, hogy a színésznők édesanyjai meséltek gyermekükről és az anyaságukról (ezért lett 5 pont).
    'Többet nem tudok mondani, kérem kaccsojja ki!'

//S ha jól látom, folytatása is van...
  • Kongy
    Én is, szinte minden perce megvan a fejemben, kiváltépp a második fele. Csontig hatolt.

Black Swan nagyon hasonló, vannak abban is elég durva jelenetek, szóval ha az anyám! tetszett, akkor mindenképp keríts rá sort. :)
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.10.24. 11:42:12
  • Jim Morrison
    nekem is nagyon tetszett, de nem tudom tiszta szívből ajánlani.
    az első uhbammeg jelenet után egy nő kisétált. nem az utolsó busz miatt annyit mondhatok.

az egyetlen film amire napok után is tisztán emlékszem.

black swant nekem is pótolnom kell.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.10.24. 11:29:42
  • ToxiMaxi
    Alien: Covenant

Annyi negatív kritikát hallottam róla, hogy meg kellett nézni. Nyilván nincs benne egyetlen egetrengető színészi alakítás sem de nem is számítottam rá. A robotbuzulás-t nem értem miért kellett mindenáron beleerőltetni, értem én, hogy mit akart elmondani de ezt lehetett volna másképp is. Ahogy a kritikák írták kevés Alien van de ez engem nem zavar. A filmben lévő csavar elég gyenge volt már jó előre lehetett sejteni, hogy mi fog történni. Kb. átlagos CGI.

5/10 - 3/5

Blade Runner 2049

Asszonnyal néztük végig, neki annyira nem tetszett majdnem elaludt. Nekem kicsit vegyes a kép.

Ami tetszett: Atmoszféra a zenével együtt briliáns volt, kevés film képes ezt a poszt apokaliptikus nyomaszó világot megjeleníteni, főleg a zene az ami nagyon felhúzza az egészet. CGI átlagos néhol kicsit lehetett volna jobb. Szeretem a lassú történetmesélést, ahol jól kibontakozik a különböző szereplők karaktere.

Ami nem tetszett: Színészi játékok néhol gyengék voltak, egyes dialógusok sem tetszettek, erőltetett pucérság a vége felé. Rossz fő gonosz. Az irodájának a megvilágítása kifejezetten borzalmas/zavaró volt. A történet olyan súlytalan volt számomra, talán a közepes színészi játék miatt. Ryan Gosling-nak ugyan jól áll a rendőr szerep de nem feltétlenül érzem azt, hogy ez a filmbeli szerep teljesen neki lett kitalálva (megnéztem volna ebben a szerepben mondjuk Kenau Reeves-t).

Nehéz véleményt mondani a filmről, mert különleges film. Ugyan nem hiszem, hogy még 1x megnézem (max. mikor már TV-ben adják), de ennek ellenére nem bántam meg, hogy megnéztem mert különleges atmoszférája van és a tömérdek hulladékfilmből kiemelkedik, ezért nem is osztályoznám.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.10.24. 10:34:11
  • Jim Morrison
    The little hours
    Úgy éreztem ezt a filmet Dave Franco írta magának. Aki előzetest megnézi kb látta is a filmet, de valamiért lekötött és elröppent ez a másfél óra. könnyed
  • Kongy
    anyám!

Mindenhol azt olvastam mennyire megosztó, éppen ezért voltam rá baromira kíváncsi. Szerintem zseniális film. Olyan atmoszféra lengi be az egészet, ami példaértékű. A film második felére már nagyon elgurult a gyógyszer Aronofsky-nál, de éppen ez teszi ennyire fantasztikussá ezt a filmet. Rossz volt nézni, és éppen ezért imádtam, mert kellemetlenül éreztem magam közben, de ez ilyen kellemes kellemetlenség volt. :D Nagyon furcsa leírni, meg erről a filmről beszélni nagyobb spoilerek nélkül. A színészek egytől egyik zseniálisak voltak, mondjuk egy ilyen gárdától ezt el is vártam. Az az igazság, hogy nagyon nem való mindenkinek, de aki kicsit fogékony a művészfilmekre, az imádni fogja. Nálam erős 8/10

Fekete hattyú (2010)

Az anyám! miatt fellelkesülve megnéztem a rendező egy korábbi munkáját. Szintén zseniális. Megint csak fantasztikus atmoszféra, hatásos jelenetek, páratlan színészi alakítás, főleg Portman-é, bár róla már a Star Wars óta tudom, hogy kiválóan tud szenvedő arcot vágni. :D De viccet félretéve tényleg mindent beleadott ebbe a szerepbe, és nyilván nem hiába kapott érte Oscar-t. Nekem nagyon tetszett 8/10 szintén.
  • kutyakiki81
    "Repeaters"

Ezt még nem is láttam, köszi
  • Bokafix2
    Repeaters, Idétlen időkig, ARQ, Holnap határa, és még sorolhatnám...
  • Zephyr Retiring
    Úgymint például?
  • Bokafix2
    Tipikus időhurok-sztori. Ebben a témában nyilván vannak mérföldekkel jobb alkotások is, mint ez.
  • kutyakiki81
    Boldog halálnapot!

Nem kaptam sokkal többet, mint amit az előzetesben láttam. A folyamatosan újrainduló nap már amúgy sem újdonság, és amikor kiderül ki a gyilkos nem lettem éppen libabőrös... Nézhető film, de könnyen felejthető.

5/10
  • DantszEE
    The Bad Batch (2016):

Jason Momoa, Jim Carrey, Keanu Reeves, Giovanni Ribisi... Egyikük szokatlanabb kinézettel, mint a másik.:D
    Még szokatlanabb a rendezés. Konkrétan az egész filmben összesítve kb. 5 percet beszélnek.:D
    Ettől függetlenül számomra üdítően hatott. Nagyon szépek a felvételek, a zenékért pedig abszolút megy a plusz pont.
    Már azt is értem, hogy Jim Carrey miért nézett ki az utóbbi időben úgy, mint egy csöves...:D Ave method acting!

In Dubious Battle / Késik a szüret (2016):

Itt is rengeteg a színész. James Franco, Robert Duvall, Vincent D'Onofrio, Bryan Cranston, stb.
    Viszont abszolút nem tudják elvinni a hátukon a filmet. Nagyon gyenge, érzéketlen rendezés, túlpörgetett vágás. Egyetlen színészről sincs néma közeli. Amint befejezik a szövegüket már jön is a snitt. Rohan a film, és nincs időnk együtt érezni a sztorival.
    Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2017.10.23. 20:03:49
  • Zephyr Retiring
    A film címe továbbra is kötőjeles, de van itt még más infó is a filmről, amit senki sem említett még eddig.
    Ezeket Egerben lőttem a hétvégén:

(a coming soon szöveg feletti részre gondoltam)

..és ha már 3D..

Pacific Rim (Tűzgyűrű) 3D (2013) IMDb

Tudom, lassan már itt a folytatás is bluray-en..majd meglesem azt is. De előbb ezt is látnom kellett.
    Jól összerakott, látványos film. 3D-ben való megtekintését én mindenképp javaslom, de persze ti tudjátok.
    Spoiler alatt..
    ..egy kicsit csalódtam a szokásos "persze életben marad a főhős a nagy robbanás után" részben.
    Ha feldobja a pacskert az ipse, akkor is lehet folytatni a sztorit szerintem.

..és spoiler felett: akadt pár izgalmas jelenet, ahol az adrenalin nálam is felszökött a vérnyomásommal egyetemben
    Erős 10/9. (a 3D által hozzáadott plusz miatt)

• Shep
    Hát a két Garfieldos rész mindenképpen jobb volt, szerintem is, de a második az biztos, mivel ott jött át igazán az amiről a Pókember képregények szóltak régen. Az esetlen önmagával is küzdő hősről aki amikor felveszi a hacukát egy menő, nagy dumás fazon de ahogy lekerül róla, egy tök átlag ember, átlagos problémákkal. Garfield színészként is jobb, mint Holland, ahogy a rendezés és a jellemfejlődések. Persze azt el kell ismerni ,hogy pl. a 2. rész inkább egy dráma volt képregényes szósszal leöntve és vélhetően ezért nem tetszett sokaknak.
  • LasDen #97875
    A Parker Industries időkben meg mikor Octavius volt Pókember, voltak neki elég high-tech ruhái. Meg amúgy is akadtak. De többnyire a klasszikust hordja. Főleg, most a Legacy-val. A hangsúly általában a képességein van, és nem a ruháéin...
  • BaliBoy
    A film végén ott volt a fémpáncél pókruha... csak nem vitte magával.

Többek között egyébként nekem is ez járt a fejemben. Mármint, hogy pókember nem egy high tech szuperhős. Bár a képregényeket csak felületesen ismerem, de amit tudok az nem ez, amit a filmben láthattunk.

A film dramaturgiája ha nem is nulla, de közelít. Pókembert "megfosztották" az írók a valódi képességeitől és hab a tortán ez tini szerelmes b@szkódás. Mintha a Nckelodeonnak gyártották volna a filmet.

Ráadásul Flash-es viccelődés (gyalázás) inkább szánalmas volt mint vicces. Még egy beszólásos poén, fricska a DC-nek elment volna, de ez a folyamatos alázás nagyon izzadság szagú volt.
  • vérpocok
    Máris megvan a káros hordaléka annak hogy pókember kompániába került vasemberrel. Egyértelműen az ő hatása pókembernél a komoly technika és az über cuccok viselése. Ha valakin el tudom ezeket képzelni, akkor az Tony. Ő legyen egy kütyümester, használjon high-tech fegyvereket, legyen irányító AI-ja, neki ez az ütőkártyája. De a pókembert ne vigyük már bele ebbe a bizniszbe.

Igazából ez a készítők hibája és szereptévesztése, hogy vaspókot építettek a vásznon és nem pókembert. Tényleg már csak egy fémpáncél pókruha kell és semmi különbség nem lesz köztük. Tony-nak azért kell a páncél, mert ő csak egy sima ember... Parkernek meg pont azért nem kell a páncél, mert ő meg nem egy sima ember. Kíváncsi vagyok mi lett volna, ha a hálószövő a DC-hez kerül ahol nincs vasember... ott viszont meg Cyborg van... na bumm.
  • Tikal #97872
    akkor nem csak én láttam így...
  • Tikal #97871
    ja, szép nagyokat tudott ugrani, mégis a ruhája mondta meg hogy hol tud behatolni a toronyba meg még egy csomo más szarságot... pókösztön? nekem még valami ilyesmi rémlett a képregényekből, és nem az hogy pókember egy high tech vasember féle ruhától függ...
  • Synchronous
    Hogy neki miért voltak jobbak az előző filmek nem tudom, de hogy nekem miért azt igen... ez a spiderman nagyon techesedett; sok kütyü, számtalan funkciós ruha, kevésbé organikus az egész karakter és kevésbé támaszkodik a saját képességeire/ösztöneire. Eddig legalábbis nem megygyőző. Ki tudja majd hogyan formálja a stúdió a későbbiekben. De ha ez a vonal marad, az nem lenne jó.
  • BaliBoy
    Ezt sem értetted meg... De tudod mit, mindjárt írok róla. Várd meg, el ne mozdulj!
  • SzinesGeza
    hogy pókembernek nem tulajdonképpen nem volt képessége, csak a ruhájának

Na, várjunk, akkor én tévedek, mert ezek szerint egy másik filmet néztem. Abban volt képessége.
  • SzinesGeza
    Ha kifejted, hogy szerinted MIÉRT voltak jobbak az előző pókember filmek, akkor azt tudom majd értelmezni.
  • Tikal #97866
    szvsz nem a tiniséggel volt itt a probléma, hanem az ironman-séggel, azzal hogy pókembernek nem tulajdonképpen nem volt képessége, csak a ruhájának...
  • darkSectorxxx #97865
    Nekem sem jön ez már be, amit itt látok, de nem feltétlen a fiatalság miatt.
  • BaliBoy
    Próbáld kontextusában értelmezni a mondatot...
  • SzinesGeza
    Mivel a főhős karaktere maga is tini?!
    Maguire hány évesen játszotta a tizenéves, középsulis pókembert? 27?
    Holland inkább hiteles volt ilyen szempontból.
    Utoljára szerkesztette: SzinesGeza, 2017.10.22. 13:20:31
  • BaliBoy
    Spiderman - Homecoming

Nem értem miért volt ez a film az egekig marasztalva. Az előző pókember filmek szerintem jobbak voltak. Ez egy ilyen furcsa Csaj nem jár egyedül tini movie volt... Egyszer megnézhető, de ennyi.

Jó szívvel: 6/10
  • RatBaG #97861
  • darkSectorxxx #97860
    hát-hát.... :(
  • Bokafix2
    Zagyvaság a történetvezetés, valamint alig van benne feszültség. A karakterek is semmilyenek. Az egyetlen értékelhető ebben a filmben a lenyűgöző képi világ. De az is inkább Norvégia érdeme, mintsem a stábé.