106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Alibi.com (2017)

Jó kis vígjáték. Leginkább azért, mert a történetben sok-sok kiaknázható helyzet van. Az Alibi.comhoz ugyanis bárki fordulhat, ha valami kibúvót keres. Ha csalja az asszonyt aki már kezd gyanakodni, akkor csak be kell állítani ezekhez a kedves urakhoz, akik máris betonbiztos alibit szolgáltatnak a családtagoknak.
    Ha nyertél a lottón, de nem akarod hogy más is megtudja, a megoldás szintén Alibi.com. Végül annyira összekuszálódnak a dolgok, hogy már nehezen lehet jól kijönni belőle. A film tényleg rekeszizom-gyilkos.

8/10
  • BenedekFeco
    Atomic Blonde

Teljesen jó iparosmunka. A fényképezést nagyon eltalálták. Baromira tetszett a neonfényes 80-90es évek "feeling", amire rásegítettek a zenék is. Azért néhol már egy kicsit túltolták a zenei aláfestést. Egy párszor már azt éreztem, hogy "ide csak azért tegyünk kúúúl zenét, mert már fél perce nem szólt semmi".
    A Wilhelm sikolyon felröhögtem :-)
    A történet a "megszokott" kémes-ügynökös, enyhe csavarokkal a végén.

7/10
  • ToxiMaxi
    Jogos
  • Tikal #97935
  • IMYke2.0.0.0
    A 39 elhangzó számból csak 15 szerepel a link mögött.
  • ToxiMaxi
    Tetszetős számlista
    Fent van youtube-on is:
    Youtube-soundtrack
  • IMYke2.0.0.0
    "de te ebből az egészből le akarod választani a filmértékelést, hogy na, ARRA soha ne reagáljanak. Nonszensz."

Akarja a halál. A nyílt vagy burkolt személyeskedést, és a vélemények(élmények)/pontok-véleményezése vágja ki nálam a biztosítékot.
    Pont.

S hagyjuk abba, mert a végtelenségig ezt fogom szajkózni neked, bármit is riposztolsz nekem.
  • Dynamic
    Ha azt írta volna Csocso, hogy "nagyon jól beszélsz, én még 10/10-et is adtam volna", akkor is lett volna számonkérés, hogy miért véleményez téged? Csak költői kérdés.

Itt csak annyi történt, hogy úgy vélte, hogy egy pocsék filmet nézett és meglepődött azon, hogy neked tetszett. Semmi sértő vagy bántó nem volt benne.
    Soha nem értettem, miért kéne természetellenes droid mentalitást bevezetni egy fórumban, amikor jól tudjuk hogy az ilyen típusú reakció teljesen természetes a mindennapi életben. Emberek beszélnek egymással. Vitatkoznak egymással, reagálnak egymásra... mint a valóságban. Itt ebben a fórumban is, de te ebből az egészből le akarod választani a filmértékelést, hogy na, ARRA soha ne reagáljanak. Nonszensz.
  • IMYke2.0.0.0
    A komplett Atomic Blonde soundtrack - nagyjából elhangzási sorrendben:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    * Health...Blue Monday (From "Atomic Blonde") --- Eredeti előadó: New Order
    * Kanye West...Black Skinhead
    * Depeche Mode...Personal Jesus
    * Queen...Killer Queen
    * Nena...99 Luftballons
    * 'til Tuesday...Voices Carry
    * David Bowie & Queen...Under Pressure
    * Depeche Mode...Behind the Wheel
    * George Michael...Father Figure
    * New Order...Blue Monday (ez szól az opening alatt)
    * David Bowie...Cat People (Putting Out Fire)
    * Public Enemy...Fight the Power
    * Peter Schilling...Major Tom
    * A Flock Of Seagulls...I Ran (So Far Away)
    * The Cure...Just Like Heaven
    * Duran Duran...Hungry Like the Wolf
    * Owl City...Bombshell Blonde
    * Chambaland...Personal Yeezus
    * Ministry...Stigmata
    * Kaleida...99 Luftballons --- lassú cover verzió
    * Владимир Семёнович Высоцкий (Vlagyimir Szemjonovics Viszockij)...Кони Привередливые
    * Владимир Семёнович Высоцкий (Vlagyimir Szemjonovics Viszockij)...Fastidious Horses
    * After The Fire...Der Commissar
    * Siouxsie & The Banshees...Cities in Dust
    * Re-Flex...The Politics of Dancing
    * The Clash...London Calling
    * The Fixx...One Thing LEads To Another
    * Alice Cooper...Poison
    * Blur...Song 2
    * Led Zeppelin...Immigrant Song
    * Blondie Atomic (2001 Remaster)
    * The Beatles...Hey Bulldog
    * Dooley Wilson...As Time Goes By (From "Casablanca")
    * Ausschlag...Kack Zukunft
    * David Bowie...Moonage Daydream
    * Eurythmics...Sweet Dreams (Are Made of This)
    * Peter Schilling...Major Tom (Völlig Losgelöst)
    * Falco...Der Kommissar
    * Tyler Bates...Demonstration
  • Tikal #97929
    jóvan, meg tudtam még hogy a stáblista nagy része magyar szakember volt :)

az élmény faktorrol lehet írni részletesebben is, pl sírtál a végén vagy nem, meg ilyenek :D Én se szoktam bő lére ereszteni, mert nem vagyok filmesztéta, de ha a pontszámra valaki reagál valamit akkor lehet inkább kifejtem miért is annyi az annyi.

na de most már én is megnézem a filmet :D
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.27. 12:15:11
  • IMYke2.0.0.0
    Ez a zene például már az elején hallható.
    //Szerk.: Persze nem az eredeti előadótól.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.10.27. 12:13:43
  • ToxiMaxi
    Meghoztátok a kedvem a film megnézéséhez :D
  • IMYke2.0.0.0
    "te is csak annyit írtál, hogy Theron jó nő"

Azért elolvashattad volna jobban is az írásomat ;-)
    Az, hogy nem megyek bele az elemző-kritikus játszmába, az többek között a topiknak is köszönhető, és annak is (legfőképp), hogy nem ez a szakmám, meg semmi kedvem hozzá.
    Az élményfaktoromról írtam. Ha bármiről részletesebben, akkor spoiler-vádat kapok. Az meg gondolom senkit sem izgat, hogy a filmbeli Sharp kazettás magnó életem meghatározó eszköze volt a filmbeli zenék akkori hallgatásakor (1986-90)... és hogy a 99 Luftballon kivételével az összes szám tetszett.
  • Tikal #97925
    neked akkor lehet az MTI-nek kellene beküldened az írásaid, azokra senki nem tudna válaszolni, reagálni :)

Nem tudom mit csodálkozol, folyamatosan ez megy: valaki beírja hogy állat film a Transformers, a másik meg válaszol rá, hogy mégis mi volt már benne jó? :D A véleményed el van fogadva, mindenki megérti, de ha már leírtad ide, akkor ne csodálkozz ha reagálnak rá.

Jelen esetben sokat segített volna, ha mindketten írtok is a filmről, mert az nem nagyon történt meg, te is csak annyit írtál, hogy Theron jó nő, Csocsó meg hogy bealudt :D
  • IMYke2.0.0.0
    "és le merészeli írni, hogy szerinte nem jó film?"

Senki se kérte, hogy ugyanúgy értékelje a filmet. Azt viszont engedtessék meg, hogy kikérjem magamnak, hogy erre

"Atomic Blonde
    9/10??????????"

felhúzzam a szemöldököm, hiszen én adtam rá kilenc pontot, és közvetve nekem üzente.

Tudtommal (de segíts, javíts!) nem azért járunk ide, hogy egymás film-véleményezését véleményezzük, firtassuk és kérdőjelezzük...
  • Dynamic
    Azért tényleg vicces ez a túlérzékenység. Egy fórumban emberek beszélgetnek egymással, akár a valóságban. Valaki állít valamit és arra reagál a másik. Miért is baj az, hogy valaki nem ért veled egyet, és le merészeli írni, hogy szerinte nem jó film?
  • ToxiMaxi
    Amit a spoiler végén írsz nagyon igaz. Bizonyos emberek sohasem voltak fontosak, pedig biztosan sok rejtett kincs van még. Politikának ebben nagy szerepe van. Valahogy a nacionalizmus sohasem volt jellemző a rendszerváltás utáni Magyarországra.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.10.27. 09:00:43
  • IMYke2.0.0.0
    "Ne nyafogjal. nem minositettem. Egy rossz szot nem szoltam hozzad, egyszeruen csak furcsaltam a 9/10 et"

Azt a 9/10-et, amit én adtam. Szóval, ne ködösíts...
  • CSOCSO
    Ne nyafogjal. nem minositettem. Egy rossz szot nem szoltam hozzad, egyszeruen csak furcsaltam a 9/10 et es leirtam, hogy en elaludtam rajta mert annyira szarnak talaltam. Ez a filmet minositi nem a te velemenyedet. Nem kell dobalozni azzal, hogy a hazigizda se tart be dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.10.27. 03:06:51
  • darkSectorxxx #97919
    Hát nem nagy dolog...:D

Próbálkozom egy ilyen projektorral:
    UC46-LED-Projector-1200LM-1080P-HD-WIFI-VGA-HDMI-SD-AV-USB-Support-Miracast-DLNA-Airplay
    Itt egy teszt videó, szerintem nem rossz ennyiért

Itt magyar boltokban 25-29k ez a projektor, vagy annyi volt....

és a maradék kb 5-10 ezerből összeszerkesztek egy könnyed keretet lécekből és kifeszítek egy fehéz fóliát rá, kertészboltban vettem fóliát fekete-fehér, de más megoldást is lehet

És ezt a keretet csak ha nem tv-t használom elé felteszem úgy, hogy a fenti polcokra teszek kis kampókat....:)

Majd ha megcsináltam küldök képeket.
    A tábla méretét majd a kivetítő lepróbálása után fogom lerögzíteni, hogy melyik lenen az a méret, ami nagy de még jól néz ki. :)

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.26. 22:12:08
  • ximix #97918
    Bár a filmet még nem láttam, de milyen érdekes ez a "hősies" helytállás a dzsungelben . . valós story ..ect. .azért akadt meg a szemem rajta, mert régen vadász írók könyveit olvasgatva eljutottam Molnár Gáborig.

Molnár Gábor az Amazonas-i esőerdőben dolgozott az egyik évszakban a másikban meg bevetette magát az esőerdőbe és gyűjtögetett, majd preparált és hazaküldte a múzeumnak, mindezt abból a pénzből amit előtte lévő szezonban keresett.
    Volt egy túrája amikor elindult az Amazonas egyik mellékfolyónak forrásvidékére... kalandban nem volt hiánya, volt balul sült anakonda fogása is amikor az életéért küzdött, de jaguárok hazájában, akik a fáról vadásznak a figyelem nem lankadhatott az erdőben sétáláskor.

Hát ha ma 100 embert megkérdeznék, valószínűleg jó ha 2-3 ember tudná kiről van szó, szerintem.
    Pedig róla nem hogy filmet, hanem egy rövid sorozatot is lehetne csinálni, persze nem ő az egyetlen magyar aki méltánytalanul nincs feldolgozva, bemutatva a társadalomnak.

Jó lenne ha volna valami értelmes doku film készítő magyar csapat aki felkarolná azokat akik letettek valamit a társadalom, közösség asztalára.

- wiki
  • Zephyr Retiring
    Részleteket majd mesélj róla ha aktuális lesz, akár spoiler alatt is
  • darkSectorxxx #97916
    Igen 25k-ból szeretném megoldani, max 30k....:)
  • Zephyr Retiring
    Akkor minimum 2 méter széles lesz a vászon, és legalább 5.1 DTS, hangfalankénti 100 watt körüli hangzással ugye?
    Mert a rendes házimozi az valahol itt kezdődik...
  • darkSectorxxx #97914
    Nézegetem ezt a filmet, ebben is sok a magyar, ahogy látom...valszeg benevezek rá. :)
  • davidka003
    Atomic Blonde

Nekem nagyon nem jött át, untam kb végig de végignéztem azért ha már elkezdtem.
    5/10

Viszont ami számomra meglepően jó volt az az Unlocked Noomi Rapace-al.
    Izgalmas, pörgős volt szinte végig.
    9/10
  • IMYke2.0.0.0
    "Atomic Blonde
    9/10??????????"

Úgy tudom, hogy nem
    * akadémikus értékeléseket adunk
    * nem minősítjük a másik élményét...

De ha már a házigazda sem tartja be, akkor mit várunk a topiklakóktól...?
  • IMYke2.0.0.0
    Volt ott még
    mellnyalogatás és Vénusz-domb simogatás is :)

• Synchronous
    2:22 /2017/

Főhősünk egy fiatal repülésirányító, akinek eddig sem unalmas az élete, viszont hamarosan megdöbbentő felfedezést tesz a címben is szereplő ominózus időpont kapcsán. Eléggé misztikus tematikájú a sztori, végig lekötött, ugyanakkor még sikerült egy kis sci-fit is belecsempészni. Egy megtekintést mindenképpen megér.

7/10
  • CSOCSO
    Atomic Blonde
    9/10??????????
    En elaludtam rajta mert mar szenvedtem. Nem is akarom meglesni ujra es nem is erdekel mi a vege.
    /nem ertekelem/

Brawl In Cell Block 99
    Bemutatot soha nem lattam, nem is tudtam a filmrol csak valaki irta, hogy ki a foszinesz a filmben. Gondoltam meglesem. A sztori egesz jo volt bar nehany dolog kerdeses volt.
    A verekedeseknel szintel nulla kamera rangatas de latvanyilag elegge gagyi volt a koreografia. Egyszer volt valami ide-oda rangatas az illeto derekanal fogva es volt sok recseges. Azt nem ertettem. Max a sajat dereka recseghetett volna ha valakit igy emelget es rangat. A brutalis reszek meg mar mar tul brutsalisak voltak. Nem igazan illettek ehez a filmhez de talan ez emelt valamennyit a hangulaton, mert meglepett. Felesegem tobbszor eltakarta az arcat - "uramistenezve"
    6/10
    Aki unatkozik az mindenkeppen nezze meg.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.10.26. 01:24:12
  • Bokafix2
    Irigyeltem Theron-t ebben a filmben... leginkább azért, mert

lesmárolhatta Sofia Boutellát.
  • darkSectorxxx #97907

Láttam az új Transformers-ben is sok a magyar.

Építem a rendes házimozimat, kb 2 hét műlva ott meglesem nagyban. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.25. 22:25:22
  • IMYke2.0.0.0
    S mivel itthon forgatták, kötelező is :)
  • darkSectorxxx #97905
    ha 9/10 akkor látni kell nekem is...
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Atomic Blonde" / (Atomszőke) - 9/10
    (2017.10.25) (115 perc, amerikai, magyar) - Action, Mystery, Thriller

Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella

A hidegháború végén Berlin keleti oldalán megölnek egy MI6 ügynököt, és Lorraine Broughton (Charlize Theron) dolga lesz, hogy kiderítse mi történt, és mintegy mellékesen megszerezze azt a listát, amin az ügynökség sima- és kettős ügynökeinek nevei, adatai szerepelnek --- amiért az oroszok is versenyben vannak, az amerikaiak mellett.
    A dolgok akkor kezdenek eldurvulni, amikor kiderül, hogy a lista már rossz kezekben van, de annak összeállítója memorizálta az egészet. Elkezdődik egy olyan visszafojtott, csendben és fű alatt zajló pokoli játék a felpezsdült, és kitörni készülő Berlinben, ami során hullanak az ügynökök és fogdmegek, és egyre több titokra derül fény...

//Charlize Theron még mindig a világ legszebb nője --- ez mellé még bevállalós is (filmbeli villantások, erotikus jelenetek, brutális harcok), mellyel kapcsolatban kiderült, hogy keményen edzett a harcokra, Keanu Reeves-szel együtt. Szóval, most már nem csak szép, magas, de akár ütni is tud.
    //A stáblista 60-70%-a magyar.
    //Nekem nagyon bejött, és ezért ajánlom minden a témára fogékony kismókusnak ez a feldolgozást.
  • Zephyr Retiring
    The Walk (Kötéltánc) 3D 2015 IMDb

Ki így, ki meg úgy áll ehhez a filmhez is. Olvastam elismerő és lefitymáló kritikát egyaránt. A lassan már szokásos "minekideháromdé" szlogenekkel sem igen tudok mit kezdeni. Akiknek ez sem jött be 3D-ben, azoknak tényleg semmi értelme erőltetni a térhatást nagyon máshol sem.
    Zemeckis 'bát is sokan támadták miatta. Mármint a film miatt. Csak feleslegesen.
    Ez mivel egy megtörtént sztorit mesél el, túl nagy csodát (repülő autókat vagy Roy Thomas Vasöklét) felesleges is keresni benne. Gyakorlatilag az ötlettől a megvalósításig felvázolt eseményeket követhetjük le egy olyan mutatványhoz, amit máig csak egyetlen ember tudott véghez vinni. És ez nagy szó.

Simán azt gondoltam amikor átért, hogy itt a vége. Aztán meg mégse
    Nálam ez egy 10/8, és nem csak a 3D miatt. Bár azért az sem volt semmi..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.25. 20:50:52
  • hiper KOCKA
    Jungle 2017

Pár éve még tejfölös szájú szemüveges nokedliként kucorgott egy lépcső alatti kis miniszobában, most meg Dél-Amerika lakatlan dzsungeleiben gázol át termédeknyi víz- és sártengeren, hogy hazataláljon... ezzel a filmmel nagyot nőtt a szememben Daniel Radcliffe. Jó látni, hogy végre kinőtt a talárból, és nem pöttöm cgi-manók meg gonosz varázslók ellenlábasaként ordibálja a capitulatust... a sztori megtörtént eset, és egy könnyed kalandnak indult dzsungeltúra rémálommá válását mutatja be.

Az ember egyedül, kitéve a vadállatoknak, a természet elemeinek, az éhségnek és a saját meggyötört elméje vicceinek biztosan átgondolja hányadán is áll az élettel. Talán rosszul döntött hogy elindult? Felelősségteljesebbnek kellett volna lenni? Gondolni kellett volna minden eshetőségre?

Na igen... eső után késő a kabát... de még milyen eső... mintha dézsából öntenék. És nincs pálcika amivel élelem teremthető elő, nincs Hermione kisasszony hogy kisegítsen a bajban, és nincsenek vaskos szakkönyvek sem, amiből ki lehetne silabizálni a túléléshez szükséges tanácsokat.

Teljesen egyedül van elszakadva a többiektől, és mivel nincs minden szikla mögött Taco Bell, így a legförtelmesebb, leggyomorforgatóbb "kaját" is el kell fogyasztania, ha látni szeretné a következő napfelkeltét. A sztori lassan indul be, majd ahogy haladunk előre egyre jobban eldurvul. Tudom, hogy a Potter-széria után voltak más filmjei is Radcliffe-nek, de itt éreztem először a színészi elhivatottságot. Ez a csávó csonttá fogyott a szerep kedvéért. De még ha speciális effektekkel csinálták is, számomra semmit nem vont le az élményből.

El tudtam hinni amit látok... ez a csávó játszott... és úgy, hogy tök egyedül volt a senki földjén. Fontos infó, hogy 1981-ben járunk tehát nincs mobiltelefon. És milyen jó, mert így legalább nem kell újra a térerő rinyát hallgatni, amit szinte az összes filmben eljátszanak. Eddig sem vágytam a dzsungelbe, ezek után meg már ingyen sem mennék. Pedig szemgyönyörködtető a panoráma, mégis gyilkos... a poén az, hogy ezt csak az ott töltött idő múlásával lehet felismerni.

8/10
    Utoljára szerkesztette: hiper KOCKA, 2017.10.25. 20:26:54
  • IMYke2.0.0.0
    "One sequence, in particular, finds Theron fighting off a group of assassins in a stairway and is arguably one of the most breathless – and grueling – fights of 2017. The scene is made up of long takes seamlessly edited together to make it look like one extended take."

"Director David Leitch also talks about his ambition with the fight, revealing “The long take shot in the stairwell was something that I’ve been wanting to do for a long time. And then we started to see Charlize train, and we were like “Holy sh*t”. We can make this happen.'”

"The effort that went into the fight paid off because even those who didn’t enjoy Atomic Blonde itself have to admit the stairwell sequence is extremely well done. This shouldn’t be too much of a surprise, considering Leitch is the co-director of John Wick . Like Atomic Blonde, Wick also put its leading man Keanu Reeves through a rigorous amount of training and prep to be able to pull of the fight sequences all by himself. In fact, Reeves and Theron trained side by side while preparing for Atomic Blonde and John Wick: Chapter 2 respectively."
  • darkSectorxxx #97900
    Senkinek, nézd meg. Mindenkinek más egy film megítélése, mindig találsz olyan filmet, amiről megoszlanak a vélemények. :)
  • Dynamic
    Kb. mindenki azt írta, hogy JOBB a korábbi 2 Thornál. Most vajon kinek higgyek?