106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • fifi
    Dodgeball
    bugyutaságból 5-ös.
    Nem szeretem az ilyen filmeket de ez valamiért elszórakoztatott. Alapvatően egy hihetetlen barom sztorira épül, de Ben Stillernek annyira jól áll a kis görcs szerepe hogy hihetetelen...
    A főszereplő csávót honnan ismerjük?>biztos én vagyok láma de nem ugrik per pillanat be... :)

A kannégert meg Michelle-nek hívják... lol
  • nemcsakfeel
    spoiler

mert az nem vasfűrész volt. sry.
  • I.C.ram
    Na megnéztem én is ezt a filmet, király volt, nem volt parás egyáltalán, de izgi volt nagyon.

Spoiler!:

Volt benne azért pár hülyeség. Ott a fűrész, miért nem a lakatot próbálták meg szétvágni, mikor az kb. 1/5 olyan vékony volt, mint mint az a tankerhajó horgonylánc. Voltak még ilyen irracionális cselekedetek. Csak most hírtelen ez jutott eszembe.
  • Blasta
    -Megfázott, de csak két nap múlva fog prüszkölni meg köhikcsélni...
    -Nem, valszeg az asszony kereste a végén, mikor Zep már elhúzott onnan
    -miért, ki figyelte volna még? A földön fekvő főgönösz???????
  • nemcsakfeel
    SAW spoiler:

- elsőhöz hozzátennék még annyit, hogy több mint 6 órán át feküdt a kövön, hogy nem fázott meg?
    - telefonon nem a nigó rendőr hívta (volna) fel, miközben üldözte Zep -et?
    - a kamerát csak Zep figyelte?
  • Sephi
    A "szarkazmus" szo mond valamit?
  • Ramza
    Az "irónia" szó mond valamit?
  • Sephi
    KESZ :D
  • Sephi
    Ja ok megnyugodtam mert mar megijedtem hogy valami bajod lett.
  • Blasta
    Az a helyzet, hogy ezek a kérdések mind olyan jellegűek amik csak a film hiányosságaira és nem ötletességeire utalnak...

NEM EGY REMEKMŰ, DE SZÓRAKOZÁSNAK, AGYMUNKÁNAK JÓ. Kész.
  • Ramza
    Még szerencse, hogy a filmben ezen kívül semmi más extrém, valóságtól elrugaszkodott dolog nem történik!

...
  • Sephi
    Kicsit extremnek tunik hogy gyogyszer nelkul valaki 8 orat fekudjon hangtalanul es mozdulatlanul :(
  • Ramza
    Ez logikus lenne, de a jelenlétének pont az volt az egyik értelme, hogy "első sorból akarta figyelni a történéseket", amit így nem tudott megtenni. Az áramütéseket pláne.
    Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy:
    - hiba a filmben
    - a figyelmetlenséget betzudjuk a két szereplő felfokozott lelkiállapotának
  • Sephi
    Saw Spoiler

Erdetileg a pasas egy olyan szert szedett be ami totalisan lelasitotta a lelegeztet es totalisan kiutotte. Persze a szer csak par orajig tartott. Ezt a szert alkalmazta masik aldozatoknal is.
    Igen de az a baj mert lattam hogy nala van a cucc de a kerdes az hogy hogyan tudta oket megrazni ha meg mindig abban az alapotban volt?
  • Dynamic
    SAW spoiler!

Talán jó hosszú ideig vissza tudja tartani a lélegzetét:)De ezt a kérdés már én is felvetettem és pont ez is az egyik film hibája, hogyan tudja valaki 6 órán át halottnak tetetni magát.Mindenesetre a film végén tisztán látszik, hogy Johnnak van egy ketyeréje, amivel megrázza a fotóst amikor fegyvert fog rá.
  • Sephi
    Hulye a felfogasod mivel mar az elejen irtam hogy nem kotekedni akarok senkivel csak egyszeruen nem egyezik a velemeny erre te meg kezded itt a szinvonalas SPAM-eles.

Neked is! :D
  • Sephi
    SAW SPOILER

Nem erted mi a kerdes? Akkor magyarazd el nekem megis hogy nem lelegzet? Megiscsak kellet volna lelegezni nem? Hogy tudta megjaccani a holtat?
  • Rafaelo
    hetedik is beteg film !!!!444
  • Dynamic
    SAW SPOILER

2.Nem értem ebben mi a kérdés, John az (igazi gyilkos) rázogatja.
  • fifi
    Nem értettük meg, mi túlontúl bunkók vagyunk ehhez a színvonalhoz!!! :)

Kellemes ünnepeket!
  • Ramza
    1. Annak tetteti magát... Vagy Sandokan port reggelizett, de akkor meg nem tud mozizni.
    2. Passz, nem emlékszem a nevekre :)
    3. A felesége hívja, hogy jól van, nyugalom.
  • Sephi
    Saw SPOILER

Egybkent kivancsi vagyok hogy ezeket a dolgokat megertetetek e :

-Mitol latszott halottnak az orult.
    -Amikor Zep -et mar Danny Glover uldozi ki razza meg Larry-t?
    -Amikor Larry arra kenyszrul hogy a labat levagja akkor eppenseggel ki telefonal neki?

Mert en nekem van elkpezelesem de mindenki masvalamit mond aki latta.
  • Sephi
    Amikor Pitt felhivja a feleseget es az nem veszi fol mar tudtam hogy a csaj meg fog halni. Aztan a dobozos resznel mar tudtam mi lesz.

SPOILER

A Saw-ba nem eleg hogy megtalaja a magnot de meg az orult es felkel. Ket pofon egymas utan.

Mondom nekem szemely szerint a Hetedik egy altato mese volt a Saw-hoz kepest. Bodjatok meg kovel nem erdekel. Nekem ez a velemenyem.
  • Sephi
    Blasta! :D

Mi volt a Hetedik-be kegyetlenebb mint a Saw-ba? :DDD
  • Ramza
    Korrekt, egyedül a "SAW" jelenettel nem értek egyet.
    Az a gond, hogy az elmúlt két napban jöttem rá, hogy mekkora különbség lehet aközött, amit az ember a saját maga cselekedeteiről gondol, és amit bizonyos krízishelyzetekben megtesz, ahogy viselkedik.

Mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy mikor mit tenne, de sajnos a valóságban néha borulnak a dolgok.
  • Blasta
    Sokkal kegyetlenebb volt a 7.

Na de ne játszunk Saw vs. 7 -t, oké? :-DDDD
  • Dynamic
    "Nekem peldaul maga a szadikus megkozelitese a orultnek hogy hogy kinozta halara az embereket jobban megremit mint ahogy a Hetedik-ben Spacey kitalalta a bunok alapjan a gyilkosagokat."

Hát ez jó!Miért a Hetedikben mi volt???Spacey halálra röhögtette az áldozatait?Ahogy ő eltette láb alól az embereket simán felért egy-egy kínzással.
  • Blasta
    "A Saw sokkalta nagybobb remuletben tartott mindekit mig a Hetedik csaka vegen a utazos jelenetnel veltem felfedezni feszultseget."

Nemtudom, ebben a filmben alig volt feszültség a fontos részeket leszámítva.
    A hetedik egy kész feszültség volt, legalábbis számomra.

• Blasta
    Okés, ebben lehet igazság, de senki nem tudhatja, hogy viselkedne ilyen helyzetben.
    Fasztudja, engem zavart, hogy egy orvos inkább saját magát csonkítja meg, hogy elérjen egy kurva telefont vagy pisztolyt (amivel esetleg a lakatot is szét lehet lőni) minthogy gondolkodjon hideg fejjel...
  • Blasta
    "A Hetediben mar joval a csattano elott rajottem hogy mi fog torteni es meg i voltam rola gyozodve hogy ugy lesz."

Mégis mennyivel a csattanó vége előtt?

Már a film felénél?
    Vagy mikor utaztak a helyszínre?
    Netán mikor kibontotta a csomagot?

Mert nem mindegy.
  • Blasta
    SAW
    --------------------------

Na énis túlvagyok rajta.

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekem sem egyezik a véleményem Sephi-vel.
    A film nem rossz, sőt.
    De a lentebb említett alapfilmeknél egyszerűen nem jobb.

Én pl. a film 3/4-nél felfigyeltem a bent fekvő hullára, egész egyszerűen azért tűnt fel, mert minden kis fassággal igyekeztek elterelni a figyelmünket, csűrték-csavarták a sztorit, és akkor beugrott: Ki a tököm az a hulla a szobában? Miért nem foglalkoznak vele? Miért van ott?

Egyből beugrott, hogy kell legyen valami még vele.

Nem, nem találtam ki a végét, csak sejtettem, hogy lesz még valami a hullával...

Viszont egy dolog kurvára zavart:
    Mégpedig a fűrészes rész.
    Ugyanis egy embernek szvsz iszonyat sok kell ahhoz, hogy megcsonkolja magát.
    Egy telefon-t NEM ELÉRNI viszont szerintem nem vált ki ilyen eufólikus állapotot, hogy levágja a saját lábát, mégha veszélyben a családja a vonal túlsó végén.

Slussz poénként ott volt még az, hogy azzal a kurva fűrésszel ELÉRHETTE VOLNA A TELEFONT!!!!!!!!
    Legalább rakták volna olyan távolságra, hogy ez fel se merüljön bennem.
    De ha ott lettem volna, tuti minden eshetőséget megnézek, mielőtt levágom a saját lábam. (nem is beszéltem még a nadrágról, amit ha szétszakított volna, még távolabbról is elérhette volna a mobilt...)

Mivel ez a HIBA egyértelműen a film főjeleneténél volt, így azt kell mondjam ELBASZTÁK!

Sem a Hetedikben, sem a BWP-ben nem tapasztaltam ilyen vagy ehhez hasonló hibát. Ezért egyértelműen azok alá sorolandó (és nem értek egyet a BWP ide sorolásával sem)!

Összességében kiemelkedik a mai átlag thrillerek közül. A vége azért kellőképpen sokkoló, a fűrészelésnél téptem a hajam, (főleg azért, mert ott motoszkált bennem, hogy nem kellett volna megtennie) és nem találtam ki egyértelműen a végét sem.

Pont: 7/10

Ajánlom mindenkinek!!!! ;-)

(de a Hetedik sokkal jobb :-))
  • Dynamic
    Nem mondtam, hogy félelemetesebb csak "egyszerűen" jobb(nekem legalábbis).Ezzel szerintem az emberek legalább 80%-a egyet fog érteni.Te ezek szerint 10-20%-ba tartozol, van ilyen.
    A Hetedik számomra azért(is) etalon, mert a csattanó nem a szokásos "ki a gyilkos" témakörre épül, hanem valami TELJESEN másra.Ez az amitől még mai szemmel is újszerű és nem szokványos film.
    Melleleg nekem más filmek jelentik a félelmet.Pl. Jelek, Más Világ, A szem stb.Ezektől filmnézés közben, főleg éjszaka, sűrűn pillantottam a hátam mögé, illetve csak felkapcsolt villanyok mellett közlekedtem.Az ilyen filmektől(Saw) nem tudok félni, semmi olyan nincs bennük amitől összecsinálnám magam.Persze a Hetediktől sem féltem, más dolgok miatt volt jó film.Ettől függetlenül, a Saw egy nagyon jó és emlékezetes film, mint ahogy lentebb is írtam, csak az az 1-2 szarvashiba ne lenne benne.

SAW SPOILER!

Mondjuk én meg ebben a filmben tudtam a csattatnót-bizonyos szinten.Amikor a "gyilkos" fejét mutatják az ablakban, akit Danny Glover észrevesz, már akkor tudtam, hogy talán valami teljesen más befejezés lesz, mint a szokásos elkapom a gyilkost.A filmesek nem akarhatják, hogy ilyen egyszerűen lelepleződjön,szinte biztos voltam benne, hogy félre akarnak vezetni.Ezután már egyfolytában arra vártam, hogy mikor derül ki, hogy a fotós is benne van, vagy Danny Glover vagy valaki más.Jó, arra nem számítottam, hogy a halott faszi fog felkelni, de nem igazán lepett meg.
  • Sephi
    Azert mert a BWP-nel amikor meg akkor megvolt 1999-ben meg nem voltunk jartasok az Internet vilagaban es videon volt meg. Ergo fogalmunk sem volt hogy az csak kamu. Mi azt kepezltuk hogy ez tenyleg kb igy volt. Persze aztan rajottunk hogy nem de eleg volt egy kellemetlen fraszhoz.
  • Sephi
    Na latod itten nincs igazad. (nem akarok en veled vitatkozni nehogy felrersd)

A Hetediben mar joval a csattano elott rajottem hogy mi fog torteni es meg i voltam rola gyozodve hogy ugy lesz.

De a Saw-ban a banar sem gondlta volna a csattanot.

Ezzel mar egy pontal fejjeb volt. A Hetedik talan azert volt nagyob hatassal mert csak minosegi szineszekkel volt tele. Nekem peldaul maga a szadikus megkozelitese a orultnek hogy hogy kinozta halara az embereket jobban megremit mint ahogy a Hetedik-ben Spacey kitalalta a bunok alapjan a gyilkosagokat.

A Saw sokkalta nagybobb remuletben tartott mindekit mig a Hetedik csaka vegen a utazos jelenetnel veltem felfedezni feszultseget.

Egy az egyben elmondhatom hogy a Saw az elso olyan horor film amit ugy neztunk vegig hogy alig mertunk megszolalni es a hatasa utan ki voltunk totalisan bukva.

Ma fogom ujra megnezni ezuttal tobb haverral.

Tehat fogalmam nincs mire alapozod hogy az a agyon starolt Hetedik mitol lenne felelmetesebb ennel.

Nalam ez pl 10x jobb mint a Hetedik. Alig varom hogy ujranezzem :D
  • Dynamic
    "Meg azt is mondta hogy a Blair Witch Porject elso resze ehez kepest esti mese."

Miért pont a BWP?Az egy áldokumentum-film, ami arra épített, hogy valóságnak állította be azt a dolgot amit ott látsz.Tehát, ha azt hitted, hogy igazi a dolog amit látsz akkor félhettél jól.De a Saw-ban szerintem semmi félelmetes nincsen, az "csak" pörgős,izgalmas és nyomasztó, ahogy egy thrillernek lennie kell.
  • Dynamic
    Azért a Hetedik még ezt is lenyomja, mint a bélyeget:)
  • Dynamic
    SAW SPOILER!

Hát azért volt egy pár órájuk, hogy eszükbe jusson a pisztoly, mint lehetőség, nem csak az utolsó percekre gondoltam.
  • Blasta
    Na baze, mostmár megnézem énis jól mert lejött.

Amúgy Boldog Karácsonyt!
  • Rafaelo
    lereszelte a lábát vagy a pöcsét vagy mi?
  • Sephi
    Jo kerlek ird le nekem az utobbi 10 ev egyik olyan filmjet ami eleri emez filmnek a szinvonalat. Agy kerlek egy peldat hogy milyen filmet lattal ebben a kategoriaban es stilusban ami ennel jobb volt.