106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Gondolom nálad alap az eredeti.
  • Zephyr Retiring
    Miért? Olyan sokan lennének? :D
  • BenedekFeco
    Baby Driver

Ez kérem "Fesztebb és Fjúriuszabb" volt a Fast and Furious utolsó részeinél. Egy jó pár kiszámítható jeleneten/klisén kívül teljesen rendben volt.

8/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.10.30. 17:27:47
  • IMYke2.0.0.0
    "valamennyire követni próbálták"

Hát ez az... valamennyire...
  • Seth
    Miért hozod fel újra a témát? Felejtsük már el,mert 2 oldalon keresztül ez fog menni.
  • Mentol
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A "zephyr ellenes"ektől kérdem, hogy az általuk bunkónak/gyökérnek/stb-nek nevezett DE sikeres/gazdag/boldog gyerek szülei most akkor jó vagy rossz munkát végeztek? (az nem a nevelés kérdése - ergo szülői feladat -, hogy aztán az utód mondjuk boldog de bunkó, vagy sikeres de gyökér?)
  • cobol
    Nagyon gyér kínálat volt moziünnepen!
    Amit meg néztem:
    Űrvihar. 5/10
    Sajnos gagyi volt a film,volt pár jó jelenet és még azért 5/10 mert költöttem rá,így kell egy kis önigazolás :D

Suburbicon. Ez is 5/10
    Ezt a filmet vártam kicsit,mert a Coen filmeket szeretem,és azt hallottam hogy ez is ilyen stílus lesz.Hát csak félig meddig volt az.
    Az első fele elég unalmas volt,és nem voltak jó párbeszédek benne.

AZ. 9/10
    Ez a film nagyon jó volt! A gyerek szereplők egyáltalán nem voltak idegesítők,sőt! Nagyon jól játszottak!
    Könyvet nem olvastam,tetszett és jó volt a történet,nem volt erős horror,de volt pár ijesztő jelenet.A bohóc jól nézet ki,tetszett.
    Ez a film bőven megérte a pénzét,a másik kettő nem!
  • LasDen #97971
    Nyírjuk ki Günthert

Jól kezdődött a film, tele volt debil poénokkal és jókat lehetett az idiotizmusukon röhögni, de aztán a közepére elfogyott a lendület. Megtorpant a film és nem volt tovább. Aztán Günther vitt egy kis lendületet az egészbe újra, de az sem volt teljesen elég. Kár érte, pedig lehetett volna jobb is...

4,5/10
  • Prof William
    A hologramos "reklámokat" vagy miket én sem tudtam sehova sem tenni. Mit reklámoztak? Úgy tűnik semmit az égvilágon. Akkor meg miért feccölt valaki pénzt és technikát beléjók amikor SEMMI értelmük sincs azon kívül hogy szétcseszik a látképet? Csak ott álnak stb és semmit sem reklámoznak.
  • Zephyr Retiring
    Ha már benéztem, csapjunk a lecsóba..vagyis a Kőkaku Kidőtai filmes verziójába..

Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem) 2017 IMDb

Egykori sci-fi rajongóként (ami ugyan nem volt olyan erős mint az öreg King iránti rajongásom) imádtam a műfajt. Amatőr szinten még magam is összehoztam valami futurisztikus jövőképalkotást digitális papíron, volt akinek tetszett is, de azért tudom én magamról, hogy miben nem vagyok jó
    Az eredeti sztorit már itt is jeleztétek '95-ből, majd valamikor ha olyan hangulatban leszek, meg is lesem.

Kicsit többet vártam. Végig volt valami olyan érzésem, hogy na majd most...mindjárt történik valami látványos jelenet..aztán történt is mondjuk mikor a szállodai szobába megérkezik az Őrnagy a szétrobbanó ablakfelületen át ..egy jó pont.
    Az utcán sétáló forgatagban a háttérben látható értelmetlen hologram reklámok miatt meg mínusz egy pont...

A '85-ös Vissza a jövőbe trilógiában láthattuk először jól bemutatva, hogyan is kell a hologram reklámokat elképzelni. Az ütött. Ez gagyi.

Az épületekről leszaltózó emberszerű alakok sem mai keletűek. Lásd: Pókember..bár itt kissé látványosabbra sikeredett minden, de ne felejtsük, el is telt jó pár év közben, tehát fejlődött a vizuális trükkök világa is.
    Zavart, hogy míg a háttérben az utcákon digitális hologram reklámok tömkelege ömlött a szereplőkre, addig például a Különvéleményben látható technológia fejlődések egyéb területeken (autók, liftek..) sehol sem voltak. Egy újabb plusz pontot most csak a gondolat-összekapcsoló funkció miatt adhatok.

Ha azt veszem alapul, hogy valamennyire követni próbálták az eredeti rajzfilm koncepcióját (annak fényében, hogy azt nem láttam még) biztosan jó iparosmunkát végeztek a készítők.
    Másrészről viszont ha meg azt nézem, hogy a '90-es Emlékmást hogyan tudták elkészíteni 2012-ben, akkor ez is lehetett volna jobb is..
    Így nálam ez csak egy kegyelem 10/6-ost ér.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.30. 09:05:24
  • Zephyr Retiring
    Igen, ebben lehet valami ráció.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

..bár ha valakit az tesz boldoggá, hogy egy orbitális bunkó gyökér, és pont ez is volt a szülők célja, akkor ha társadalmi szempontból ugyan rosszat is tettek vele, mégiscsak "jó" munkát végeztek. Ergo: jó szülők voltak..szerintük.
  • SzinesGeza
    Attól, hogy valakinek a gyereke sikeres/boldog/gazdag, ugyanakkor lehet egy orbitális gyökér akire nem biztos, hogy büszkék lehetnek.
    Ergo nem biztos, hogy jó szülők voltak.
  • Bokafix2
    Abból a "néhány perccel éjfél után"-os King gyűjteményből amiben ez a történet is szerepel, nekem a Napkutya tetszett a legjobban. Fájó, hogy azt a kisregényt mindeddig nem filmesítették meg. Más részről viszont öröm az ürömben, hogy legalább így nem ronthatják el sem.
  • darkSectorxxx #97965
    Úristen, nekem az összes titkos ablak tetszett, imádom mindet, pláne a régit. :)
    Vagy az nem az, amire én gondolok? :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.29. 19:54:09
  • davidka003
    A titkos ablak
    /Secret Window/

Johnny Depp-et nagyon bírtam mindig is, a 90-es években sok jó filmje volt amit szinte bármikor megtudnék nézni újra (pl Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward, Holtidő, Kilencedik kapu, a Pokolból). Ez a film miatta volt 7/10-es, egyszer nézhető thriller de igazából semmi váratlan nem volt benne. Ha ő nem lenne szerintem 5/10 lenne.
  • SzinesGeza
    Rendesen eltértek a könyvtől, az biztos.
  • IMYke2.0.0.0
  • Zephyr Retiring
    Hallgatlak. Te melyik részén lepődtél meg a leírtaknak? :D
  • Zephyr Retiring
    Nincs :)
  • IMYke2.0.0.0
    A valóság mindig más, mint így "papíron".
    A nagy számok törvénye alapján: nyilván, hogy vannak jó példák is, még valami közhely?
  • Tikal #97958
    vagy gazdag? vagy sikeres? ...
  • Tikal #97957
    szerintem ezt te sem így akartad megfogalmazni, vagy ha igen akkor
  • Zephyr Retiring
    Rendben, akkor átfogalmazom. A #97953 alatt túl negatív vagy. Vannak jó példák is. Így rendben?
  • IMYke2.0.0.0
    Megítélés... nehogy már szavakat is el kelljen magyarázni?
  • Zephyr Retiring
    A jó szülők opció nem megítélés, hanem vélekedés. Az ítélet mindig negatív.
    Egyébként nem csak elcseszett fiatal generációk léteznek. Erre jó példa ez a film is.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.29. 09:43:43
  • IMYke2.0.0.0
    Tekintsünk el attól, hogy a boldogság mérhetetlen... szóval, az a szülő, aki reggeltől mikulásig gürcöl a gyermekeiért/éért, de az alfa generációs lurkója majd 18 évesen azt állítja hogy boldogtalan (mert emu, akarom mondani emo lesz, vagy csak egyszerűen elkényeztetett picsa), mert XYZ cucca nincs, mert bezzeg kiskorában nem kaphatott ájfont mint kortársai közül a JóskaPista, vagy mert a barátnői közül 90%-ban gazdag pasikkal kavarnak, neki meg a BénBéla jutott (aki igaz, hogy imádja őt,a tenyerén hordozza, meg kedves, meg igazi pártípus, de Isten nem adott neki szabályos arcot és gazdag szülőket, és szegénykém csak autószerelő lett, mert imádja a járgányokat)...
    (végtelen opció van)

A gyerekek baromi sokáig nem tudják, hogy mi a boldogság. S így visszajelezni sem tudják a szülőnek. Amikor meg vissza is tudnák jelezni, többnyire felnőttek, és már a saját bajaikkal vannak megterhelve (lurkók, férj/feleség, dögrovás a melóhelyen)...
    Az a pár percnyi boldogság, ami az életben általánosan mindenkinek adatik, nem lehet mérőszám a szülők megítélésében.
    Uff, szerintem.
  • Mirk
    Miért? Nekem is az a célom, hogy majd legalább boldog gyerekem legyen.
  • IMYke2.0.0.0
    "Részemről azt tekintem jó szülőnek, akinek az általa nevelt gyermeke vagy sikeres lesz, vagy boldog, vagy gazdag."

Na, ez kemény...
  • Zephyr Retiring
    The Blind Side (A szív bajnokai) 2009 IMDb

Szülőnek lenni nem egyszerű feladat. Jó szülőnek lenni meg pláne nem.
    Részemről azt tekintem jó szülőnek, akinek az általa nevelt gyermeke vagy sikeres lesz, vagy boldog, vagy gazdag.

Sandra Bullock a bemutatót követő évben a világ legjobban kereső színésznője lett. Plusz vitte az Oscart és egy másik alkotásáért ugyanabban az évben az Arany Málnát is ha már itt tartunk.. (szóval még ő sem tévedhetetlen)
    Ami még érdekes lehet a film kapcsán, a filmforgatás után nem sokkal igazából is örökbefogadó szülő lett. De térjünk át a filmre..

Egy nap a gyerekeit autóval hazafuvarozó nő egy nagydarab fekete srácra lesz figyelmes. A srác a helyi suli tornatermében akarja tölteni az estét. A nő betessékeli a kocsijukba és hazaviszi egy estére. A srác szótlan, barátai nincsenek családja sincs, ugyanakkor végtelenül jámbor is és mint kiderül az iq-ja is csak 80. Viszont a "védő ösztönök" területen 98%-on teljesít. Kiváló védőjátékos lehetne egy egyetemen ösztöndíjjal, ha a tanulmányi átlagán emelni lehetne. A befogadó család segítségével ez meg is történik..

Elképesztően jól összerakott film, megtörtént események alapján. Itt jogosnak érzem az Oscart.
    Nálam ez kategóriájában egy erős 10/9.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.29. 09:11:13
  • Zephyr Retiring
    Komoly? Akkor mi egy nappal hamarabb láthatjuk a premierfilmeket mint az amcsik?
  • rain70 #97948
    Halálos Fegyver 5?
    IGN
  • MrAndree
    A legtöbb film az amerikai bemutatóval egyszerre érkezik már sok éve. Illetve 1 nappal előbb mert nálunk csütörtök a premier nap míg náluk péntek.
  • Zephyr Retiring
    Úgy érted, hogy ilyen opció sosem volt, vagy pedig úgy, hogy mostanra már mindent az amerikai bemutató hetében már megnézhetünk idehaza is?
    Emlékeztetőül (bár lehet ez neked új infó) a Hair című musical hazai mozibemutatójára két hónap híján 1 évet kellett várni.
    Ami a mai helyzetet illeti, ha be is ülök egy mozira néha, inkább régi filmekre teszem. Az új filmekkel megvárom a bluray megjelenést. Az pedig mint tudjuk jóval későbbi időpont mint a mozis bemutatók...
  • BaliBoy
    Amerikai mesterlövész
    .....
    Hányok/10
  • Tyler1
    És az, hogy az amerikai színészek jobban keresnek a magyaroknál?
    Nem akarom elhinni. Hol van ilyenkor a szakszervezet? Bérunió, vagy izé...bérusa!

:)
  • Tikal #97943
    most ezt komolyan kérded? :DD
  • Zephyr Retiring
    Persze azért megesik, hogy egy egy véleményt egyesek túl komolyan vesznek :)
    Ez a téma (mármint a filmek) amúgy meg alapból is egy igen vitamegosztó beszédtéma terület..
    Apropó filmek: igaz még mindig, hogy ott (közelebb Hollywood-hoz) hetekkel hamarabb is megnézhettek egy egy mozifilmet mint itt "magyarhonban"? :)
  • CSOCSO
    "felhúzzam a szemöldököm, hiszen én adtam rá kilenc pontot, és közvetve nekem üzente. "

A te 9/10edet furcsaltam de csak kerdojeleket raktam. Ha azt irtam volna, hogy csak egy hulye adna 9et az atomic blondera akkor megertenem, hogy minek rinyalsz. Jelenleg komolyan nem ertem minek balhezol meg dramazol.Move on.

"Tudtommal (de segíts, javíts!) nem azért járunk ide, hogy egymás film-véleményezését véleményezzük, firtassuk és kérdőjelezzük..."

Most komolyan? Dehogynem beszeljuk meg egymast velelenyeit. Persze nem anyazzuk le egymast meg nem szemelyeskedunk de igenis neha vannak vitak!!

"A nyílt vagy burkolt személyeskedést, és a vélemények(élmények)/pontok-véleményezése vágja ki nálam a biztosítékot."
    Nem volt se nyilt sem burkolt. Tul reagaltad FULL feleslegesen. Bebeszelted magadnak, hogy en biztos szart beszelek rolad a keyboard mogott mikozben a "kuldes" gomb megnyomasa utan tok nem erdekelt, hogy ki mit gondol a filmrol.

Feleslegesen tovabb beszelgetni. Ez a tema lezarva.
  • CSOCSO
    Furcsaltam/kiakadtam rajta. Ha minositettem volna barmit akkor azt irtam volna, hogy hulye vagy ha ennyit adsz ra. Avagy hogy baromsag ennyit adni ra. Na ez minosites. Nem szoltam semmit, hogy mit gondolok rolad vagy a pontozasodrol. Tul erzekeny vagy?Talan megvan?
  • Tikal #97939
    na megerősíthetem, hogy Charlize Theron még mindig jó nő :D