[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ha már benéztem, csapjunk a lecsóba..vagyis a Kőkaku Kidőtai filmes verziójába..
Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem) 2017 IMDb
Egykori sci-fi rajongóként (ami ugyan nem volt olyan erős mint az öreg King iránti rajongásom) imádtam a műfajt. Amatőr szinten még magam is összehoztam valami futurisztikus jövőképalkotást digitális papíron, volt akinek tetszett is, de azért tudom én magamról, hogy miben nem vagyok jó
Az eredeti sztorit már itt is jeleztétek '95-ből, majd valamikor ha olyan hangulatban leszek, meg is lesem.
Kicsit többet vártam. Végig volt valami olyan érzésem, hogy na majd most...mindjárt történik valami látványos jelenet..aztán történt is mondjuk mikor a szállodai szobába megérkezik az Őrnagy a szétrobbanó ablakfelületen át
..egy jó pont.
Az utcán sétáló forgatagban a háttérben látható értelmetlen hologram reklámok miatt meg mínusz egy pont...
A '85-ös Vissza a jövőbe trilógiában láthattuk először jól bemutatva, hogyan is kell a hologram reklámokat elképzelni. Az ütött. Ez gagyi.
Az épületekről leszaltózó emberszerű alakok sem mai keletűek. Lásd: Pókember..bár itt kissé látványosabbra sikeredett minden, de ne felejtsük, el is telt jó pár év közben, tehát fejlődött a vizuális trükkök világa is.
Zavart, hogy míg a háttérben az utcákon digitális hologram reklámok tömkelege ömlött a szereplőkre, addig például a Különvéleményben látható technológia fejlődések egyéb területeken (autók, liftek..) sehol sem voltak. Egy újabb plusz pontot most csak a gondolat-összekapcsoló funkció miatt adhatok.
Ha azt veszem alapul, hogy valamennyire követni próbálták az eredeti rajzfilm koncepcióját (annak fényében, hogy azt nem láttam még) biztosan jó iparosmunkát végeztek a készítők.
Másrészről viszont ha meg azt nézem, hogy a '90-es Emlékmást hogyan tudták elkészíteni 2012-ben, akkor ez is lehetett volna jobb is..
Így nálam ez csak egy kegyelem 10/6-ost ér.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.30. 09:05:24